Olet täällä

Citycon - 29.3.2021 10.43

studiotec kirjoitti:

Mahtavaa, kiitos tosi paljon Reisikoipi (heh, hauska nimimerkki) kun viitsit kirjoittaa! Tosiaan tämä on vähän erikoinen sijoitus kun se sattuu olemaan lähes ainut osake lasten säästöissä. Eli aikaväli on pitkä, mutta toisaalta tämän painoarvo lasten salkussa on aika iso (vaikkei valtavista summista puhutakaan), noin 8%. Eli hyvällä tuurilla palkitsee joskus tulevaisuudessa, mutta huonolla tuurilla kuihtuu pieneksi. Toisaalta tuo osinkopuoli auttaa paljon, eli periatteessa välttää jos hinta pysyy jotakuinkin samana ja osinko ennallaan. Eihän se huimaa voittoa ole, mutta ei ainakaan kuihduttaisi lasten säästösalkusta rahaa pois ja hieman kasvattaisikin.

Taisin törmätä toisella palstalla sellaiseen, että viime viikolla olisi myyty iso määrä osakkeita mikä painaisi hintaa ja toisaalta olikohan niinkin, että osinko oli juuri maksettu. Ehkä tarkkailen vähän aikaa jatkuuko käyrä alaspäin, mutta 7 euron kohdalla tekisi ehkä myydä osa pois. Lasten tilillä on niin vähän toimintaa, että välityspalkkio on 9 euroa ja sehän maksetaan molemman lapsen kohdalla. Prosentuaalisesti palkkio on siis niin suuri, ettei parilla sadalla myyminen ole tavallaan hirveän mielekästä.

Kiitos vielä ja toki otan mielelläni vastaan muitakin näkemyksiä!

Kannattaa lukea Bingo53 ja Aki Pyysingin ajatukset cityconista. Siellä sitä viisautta lepää. Itse olen nyt ahkerasti seurannut yhtiötä Q2/20 raportin jälkeen ja ollut tyytyväinen johdon tekemiseen. Lippulaivan hanketta kannattaa seurata miten taloudellinen puoli tässä onnistuu. Cityconilla on kyllä vahvat eväät tulevalle vuosikymmenelle. En lähtisi hätiköimään 7 euron kohdalla myyntinapille vaan olemaan kärsivällinen tämän saagan kanssa. 

Näytä koko viesti
Citycon - 29.3.2021 06.46

Citycon on kovaa osinkoa maksava yhtiö. Velkaisuus on myös siedettävällä tasolla ja koronan aiheuttamat vahingot olivat merkityksettömät. Suurimmat tappiot muodostuivat valuutan heikentymisestä. Minulla on vahva luotto yritykseen missä yksi omistaja omistaa (Jo yli 49%) yrityksestä. Tälläiset yritykset pysyvät hallitumpana kuin monen omistama monikansallinen yritys. 

Mikäli olet Buy and hold tyylinen sijoittaja niin uskon että tämä "Arpalappu" ei ole huono sijoitus. Cityconin lyhyt suunnitelma on sen verran hyvänkuuloinen, että olen mielelläni mukana. Jos lippulaiva hanke toteutuu taloudellisesti hyvin niin tämä on halpa osake. Mikäli lippulaivasta koituu suuremmat kustannukset niin silloin ollaan jännän äärellä hetki.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 08.26

Tänään lähdin itsekin mukaan omistajaksi kun niin paljon lappuja myynnissä halpaan hintaan. Tulin nyt vasta katsoneeksi että eilen oli yhtiökokous eli tämän päivän ostoilla ei osinkoa irronnut?.. Nim. aloittava sijoittaja kyselee. 
 

Näytä koko viesti
Citycon - 18.2.2021 10.06

Oliko Cityconin tilinpäätös milloin? Vielä ehtii osingon mukaan?

Näytä koko viesti
Firman kassasta osakesalkkuun - 6.9.2020 02.35

Olen itsekin harrastanut pitkään sijoittamista yksityisenä. Yrityksemme kassatilanne on vakaa ja tämän vuoden voitot olisi tarkoitus laittaa sijoitukseen. Onko sijoitustilin perustaminen yritykselle niin yksinkertaista kuin tilin avaus esim Nordnetille ja firman kassasta rahat tilille ja vaikka Nordic30 indeksiin ja thats it? Olen ainakin ymmärärtänyt että yksityisenä ja yrityksenä kuvio sama. 

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax - 23.8.2020 07.45

Seurattuani yhtiön toimintaa vuosien aikana kirjoitan muutaman ajatuksen yhtiöstä kanssa sijoittajille joita noho kiinnostaa korona pilven alla.

Noho hoiti korona aallon aikaiset toimintonsa erinomaisesti. Toki nämä samat asiat voit kuunnella Inderesin kommenteista mutta suoritusta ei voi olla hehkuttamatta. 
Nohon tämänhetkinen markkinaarvo tätä kirjoittaessa on 110 miljoonaa euroa. Viime vuoden liikevaihto oli 275 Milj. Noho osti 70% enenmmistöosuuden Friends&brgrs :sta joka oli todellinen täsmähankinta portfolioon. F&B sekä Cloud kitchen ovat omaan silmään mielenkiintoisimmat seurattavat yksittäis panostukset yhtiössä, sillä näissä konsepteissa startti pääoman määrä on erittäin alhainen suhteessa muihin ravintoloihin. Nämä kaikki muutokset ovat tapahtuneet korona pilven alla ja mielestäni sijoittajat ovat tämän asian unohtaneet kun keskittyminen on ollut korona pandemiassa, sulku toimissa ja nettovelkaantumisessa. 
Hospitality aloista minua ihmetyttää kuinka kovalla kädellä ravintola alaa lyödään pörssissä alas vaikka kaikki toimet ovat olleet oikeita, kulurakenteet joustavia vuokraa lukuunottamatta ja nohon track record nykyisellä johdolla on ollut erinomainen. Lentoyhtiöitä lyötiin pitkään pienemmällä kädellä alas vaikka näissä toimialoissa kulurakenne on täysin erilainen. Noho -44% vuoteen on todella suuren nousupaineen alla kun korona rokotteen valmistus alkaa. Nohon sotakassa kestää pitkänkin pandemian ja mikäli pandemia venyy ensi vuodelle pitkäänkin niin tälläisestä portfolioista alasajaminen ei ole poissuljettu. Ravintola ala toki myös onnistuu muuttumaan kuluttaja tottumuksien mukaan. 
Suurin huolenaiheeni on enemmänkin suomen ja euroopan talous nohon kannalta. 
Näillä arvostuskertoimilla ja nohon oman toiminnan terveellisyydellä pysyn nohossa erittäin positiivisena tulevaisuutta ajatellen. 

Riskit on olemassa mutta kun nousu alkaa niin kyydissä on syytä olla.

Näytä koko viesti
Fortum - 15.5.2020 04.06

Itse sijoitin fortumiin myös pitkälle muun kuin sähkön vuoksi. Fortum on alkanut investoida kierrätykseen ja biotalouteen sekä on rahoittajana ja sijoittajana muutamissa mielenkiintoisissa start up yrityksissä. Minusta Fortum keskittyy juuri oikeisiin tulevaisuuden trendeihin: ilmastoystävällinen sähkö ja kiertotalous 

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax - 14.5.2020 11.55

Onko kukaan huomannut mihin nohon osavuosikatsaus on jäänyt? Osavuosikatsauksen piti tulla 12.5 ulos mutta yhtiön sivuilla eikä Kauppalehdessä ole aiheesta mitään. Onko tietoa ovatko ilmoittaneet julkistavansa myöhemmin?

Näytä koko viesti