Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Arvopaperi.fi:stä, koko juttu maksumuurin takana ni laitoin noi mitkä näkyy julkisesti ilman tilausta.

"Mikael Jungner on entinen päivätreidaaja ja nykyinen osakepoimija – Odotti romahdusta ja iski näihin osakkeisiin"

-"Mikael Jungner osasi odottaa pörssiromahdusta, mutta romahduksen syy yllätti."

-"Mikael Jungner kehottaa sijoittajia seuraamaan myös ulkomaisia medioita. Jos katsoo vain Ylen uutisia, maailmankuva vääristyy."

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä -

Konsensus näyttäisi kääntyneen positiivisempaan suuntaan tässä viime päivinä.

Järeät tukitoimet ja positiiviset uutiset Italiasta&Kiinasta antaa uskoa tulevaan. Muu maailma tulee perässä, mutta nyt osataan paremmin ennakoida mitä tulee tapahtumaan ja näyttäisi siltä et maailmanloppua ei ehkä tulekaan (tulee toki aikanaan, mutta ei tähän tautiin).

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Perusteluina valistunut arvaus et ollaan korkeammilla tasoilla 1-10 vuoden päästä, tarkoitus ostella pikkuhiljaa lisää viikottain/kuukausittain nyt kun kaikki näyttää synkältä ja tarkastellaan myöhemmin kannattiko, yleensä on kannattanut.

Jos näet tuon noin, niin markkinahan katsoo(ainakin yrittää) jo tuonne ~03:00 asti ainakin. Eli paljon pidemmälle mitä nyt nähdään tapahtuvan.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Huomenna tarkoitus käynnistää osto-ohjelma, ostoslistalla SP500 ja Suomi-Indexiä(superrahasto) ainakin.

Maltillisesti odoteltu, ja fiilis on et vieläkin voidaan olla liian aikaisin liikenteessä.  SP500 tänään -8.66%(2310 pistettä), tullaan varmaan Suomessakin huomenna kohtalaisesti alas, kun tämä päivä oli "vain" -2.58% omxh25(2905 pistettä).

1000 miljardin tukipaketitkaan ei näytä helpottavan markkinaa tällä hetkellä yhtään, ja numeroiden valossa ollaan vasta alussa tässä pandemiassa.

Näytä koko viesti
Relais Group -

Inderes aloittaa seurannan ja näkee yli 20% nousuvaraa, tavoitehinta 9,00€.

Ensimmäisten päivien perusteella tätä lapataan aika hyvin pihalle kun kurssi ei jaksa nousta antihinnasta.

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja -

Täyty kaivaa tunnukset et pääsee kiittämään hienosta blogista! Postaukset helposti ymmärrettäviä tämmöselle pulliaiselle, joka ei kauheana suoria osakesijoituksia omista. Admicomis ja Aallon Groupis oon kuitenki alusta asti ollut mukana tän foorumin ansiosta. Tässä blogissa mukavasti käsitellään molempia ja mielellään lukee tietenkin muistakin liikkeistä!

Jos jostain annan pientä kritiikkiä, niin pikkusen liikaa bragailya vuoden osakkeella, mut sallittakoon se smiley Toivotaan et juna jatkaa puksuttamista vuoden loppuun asti!

Näytä koko viesti
Nordnet ETF Mallisalkku -
ilari kirjoitti:

Onko teidän mielestä tuo nordnetin mallisalkku hyvä kohde aloittaa ETF sijoittaminen kuukausisäästämisellä?

Näyttäis olevan Hallinnointipalkkio 0.94% eli turhan paljon. Oot jo useamman kerran kysellyt näistä ja vastataan nyt uudestaan: Nordnet Superrahasto Suomi esim hyvä vaihtoehto alottaa, kulut 0%. Tuo jo yksistään aika hyvä, jos vaivaton / kuluton sijoittaminen kiinnostaa.

Sit on esimerkiksi nordnetista hyviä vaihtoehtoja jos haluaa maantieteellistä hajautusta: IS3N(0.18% Kokonaiskulusuhde, kehittyvät markkinat ETF) ja EUNL(0.20% Kokonaiskulusuhde, maailma ETF. tässä reilu 60% paino USA). Nämä kaks sit kk-säästöohjelmaan niin ei tarvitse maksaa mitään merkintäpalkkiota.

Näytä koko viesti
sijoituksien aloittaminen -

Joo kyllähän tuollakin pärjää. Superrahasto Suomi käytännössä sama kun toi Seligson, mutta täysin ilman kuluja.
"Mihin Superrahasto sijoittaa?

Nordnet Superrahasto Suomi on indeksirahasto, joka pyrkii jäljittelemään OMXH25-indeksin, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä mahdollisimman tarkasti."
https://www.nordnet.fi/asiakaspalvelu/alkaa/rahastot/nordnet-superrahas…
tuossa on usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

"Oikeestaan harkitsen sijoitanko sittenkin rahastoon, eikös se vaadi vähän vähemmän rahaa kuin osake sijoitus?"
Tähän vastaus et suoriin osakeostoihin semmonen tonnin laaki kerral on aika minimi omasta mielestä, et kulut on millään tavalla järkevät. Esim. tohon Superrahasto Suomeen voi laittaa 15€-10000€ päivässä ilman mitään kuluja.

Näytä koko viesti
sijoituksien aloittaminen -

Itse nostan peukkua Nordnetin kk-säästämiselle, todella helppoa ja tällä jos olisin heti lähtenyt liikkeelle niin olis säästynyt aika paljon oppirahoja vs. suorat osakesijoitukset. Ostamisen ajoittaminen suorissa osakeostoissa suht "helppoa", mutta erityisen tärkeää on myös osata irroittaa ajoissa, ETF:ssä huomattavasti helpompi vain istua salkun päällä.

Varmasti suorilla osakeostoilla voi tehdä ylituottoa, mutta se vaatii sit hommia, jokainen osavuosikatsaus pitää lukea tarkkaan ja reagoida yhtiön tiedotteisiin nopeasti(tulosvarotukset erityisesti, on kokemusta).

Nordnetin kk-säästöohjelmaan saa siis max 4 ETF:ää ja joka kk 5. 15. tai 28. päivä ostaa automaattisesti ohjelman mukaisesti jos rahaa tilillä, merkintäpalkkio 0€,  myydessä välityspalkkio hinnaston mukaan, säilytys 0€.

Alla oma kk-säästöohjelma %-painotuksella, tähän olisi mukava saada forumin kokeneemmilta sijoittajilta kommenttia et miltä näyttää. Lisäksi tulee ostettua Superrahasto Suomea(täysin kuluton).

40% IS3N (Kehittyvät markkinat 0.18% kulut) [5 suurinta aluetta: Kehittyvä Aasia 47,66% / Kehittynyt Aasia 26,60% / Latinalainen Amerikka 11,66% / Afrikka 6,00% / Kehittyvä Eurooppa 5,69%]

35% EUNL (Maailma 0.20% kulut) [5 suurinta aluetta: Yhdysvallat 62,10% / Euroalue 10,55% / Japani 8,06% / Yhdistynyt kuningaskunta 6,04% / Euroalueen ulkopuolinen Eurooppa 5,04%]

25% DX2J (Eurooppa, small cap, 0.30% kulut) [5 suurinta aluetta: Euroalue 40,94%, Yhdistynyt kuningaskunta 31,93%, Euroalueen ulkopuolinen Eurooppa 24,20%, Yhdysvallat 1,98%, Lähi-itä 0,35%]

Näytä koko viesti