Olet täällä

Ex-ekspatriaatin spekuloinnit - 10.1.2021 09.46

Juha X kirjoitti:

Tähän vuoteen lähdettiin valmiilla salkulla. Uusia ratsuja ei enää löytynyt, vaan vanhoilla vetojuhdilla edetään. Joitakin syntisäkkejä pudotetaan kuitenkin vielä tammikuussa rattailta. Raskaimmat painot kantavat alla olevat viisi ratsua  

 

Kiitos! Juuri sellaista pohdintaa mitä halusinkin lukea. Ymmärrän ajattelutapasi tavoitteenasetannasta erinomaisesti!
 

Luen siis niin, että noin 30 pinnaa salkustasi on noissa viidessä isoimmassa hevosessa. Tämän lisäksi oli jotain hevosia mitä aiot myydä pois eli ne ovat ilmeisesti tuottaneet 2020 vähemmän kuin 15% ja ovat siksi epäsopivia portfolioosi, mutta niiden osuus salkusta lienee pieni kun ne eivät ole onnistuneet sotkemaan tuottotavoitettasi? 
 

Kerro ihmeessä lisää lopusta 70%:sta salkkuasi eli millaisia ETF:iä ja rahastoja, joista mainitsit, olet sinne valinnut ja ovatko ne buy-n-hold tyyppisiä säästöpossuja vai suoritatko niissäkin kierrätystä jos ei vuosituotto ole lähellä tai yli 15%? Tuo 70% osuushan sanelee kuitenkin aika paljon salkkusi kokonaistuotosta, eikö totta?

 

Näytä koko viesti
Nordea - 8.1.2021 10.27

Missä Aki muuten menee Nordean juustotili-askarteluiden kanssa, mihin lukuun olet saanut hilattua osakkeiden kappalemäärän?

Näytä koko viesti
Ex-ekspatriaatin spekuloinnit - 6.1.2021 03.38

Hyvä blogiavaus. Nämä ovat mielenkiintoista, pohdittua sisältöä Sijoitustietoon. Kiitos vaivannäöstäsi!

Kirjoitit: "Oma tavoitteeni on kasvattaa sijoitussalkkua verrattain nopeasti eli yli 15% vuosivauhtia."

Aiotko avata seuraavissa kirjoituksissa miten itse lähdet tätä tavoitetta vuosi vuoden perään tavoittelemaan?

Ajatukset valintojesi taustalla, sijoitusprosessi jota sovellat, jne, olisivat mielenkiintoisia lukemista ja pohdittavaa. Kuinka paljon tuo itsellesi asettama tavoite ohjaa valintojasi, erityisesti kun kirjoitit alussa, että osa sijoituksistasi on ETF:ssä ja rahastoissa - haet ilmeisesti siis ETF:iä joiden uskot kasvavan nopeammin kuin tuo 15% p.a? Teetkö paljon allokaatiomuutoksia esim niin, että kotiutat koko Tech ETF:ssä olevan potin käteiseksi ja uudelleensijoitat sen vaikkapa Energy ETF:ään kun uskot, että jatkossa jäljempi tuottaa enemmän kuin ensin mainittu (valitut toimialat kuvitteellisia tässä esimerkissä)? Eli suoritatko ns. toimiala/markkina-alue/tms-rotaatiota ETF:llä ja rahastoilla vai ovatko ne omassa strategiassasi vain säästöpossuja, joihin allokoit uutta pääomaa kulloisenkin tulevaisuuden uskon mukaan ajatuksella "uudet pääomat nouseviin, taantuviin ei enää uutta", mutta et varsinaisesti myy vanhoja pääomia uudelleensijoitusta varten? Onko omassa strategiassasi erikseen kohteita joiden tehtävä on vain säilöä kertynyttä varallisuutta ja siihen päälle kohteita, joilla haet tuon tuottotavoitteen saavuttamista? Miten allokaatiot eri elementtien välillä olet ajatellut.

Tarkemmista tiedoista kuten performanssistasi, varallisuudestasi, jne ei ole niin väliä, sillä eihän se minuun vaikuta mitenkään, mutta itse sijoitusprosessiin liittyvistä pohdinnoista yritän löytää opittavaa omaan toimintaani eri blogikirjoituksista. 

Näytä koko viesti