Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.7.2020 03.28

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eihän indeksirahastossa tarvitse välttämättä olla kaikkia indeksiin kuuluvia osakkeita? Rahasto siis pystyy seuraamaan indeksiä tarpeeksi tarkasti ilman että se omistaisi kaikkia osakkeita oikeassa suhteessa. Eli S&P 500 pääsystä ei voi vetää aivan niin suoria johtopäätöksiä kuin edellä on tehty. Toki asialla on varmasti vaikutusta kurssiin, mutta kuinka paljon siitä on jo osakkeeseen hinnoiteltu.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 30.1.2020 03.06

Lokki kirjoitti:

Tiukka on Kelan kanta tukiin vaikuttavista tuloista, mutta Kelan opintotukihan on tarkoitettu opiskelun aikaisen toimeentulon turvaamiseen. Jos tätä yksinkertaisesti katsoo, niin esim. myyntitulo (vaikka sitten tappiolla myyty) on käytettävissä olevaa rahaa joka mahdollistaa toimeentulon. On tässä näkökulmassa merkityksetöntä onko esim. 500€ tilillä tullut voitollisesta tai tappiollisesta osakekaupasta - joka tapauksessa raha on käytettävissä elämiseen.

Tarkentaisin, että ei Kela pelkästä tappiolla myynnistä opintotukea takaisin peri, vaan ainoastaan voitto huomioidaan tulona. Omaa pääomaa saa siis tappiollisesti veivata vaikka kuinka paljon ilman pelkoa opintotuen menettämisestä. :)

Näytä koko viesti