Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 -

#Peter Donkerson#Reconnaissance Energy Africa Ltd.#RECO.V#10.94#

Namibiasta, Kavango Basinin alueelta öljyä löytänyt yhtiö. Lähitulevaisuudessa pitäisi tulla labroista analyysiä löydetyn öljyn kaupallisesta potentiaalista, lisäksi 2D-seismisiin mittauksiin luvat ja analyysiä tästäkin jossain vaiheessa. Kyseessä ns. "virgin basin", eli alueelle ei ennen tätä ole tehty exploraatiota. Yhtiö lisenssi kattaa Kavangon alueelta 25 000 neliökilometrin alueen, yhtiön johto on kaivosalalla meritoitunutta ja potentiaali alueella öljylöydöksen vahvistuttua on massiivinen.

Toki jos näin ei käy, lähenee tämä arvoltaan nollaa aika rivakkaan. Namibian valtion NAMCOR omistaa muuten 10% tästä, mikä on tietysti mukavaa poliittisen riskin pienenemisen kannalta, kun intressit yhteneväiset. Ja toki luvat jatkoreikien porauksiin ym. hoitunee yhtä lupsakasti kuin Yli-Viikarin matkalaskut VTV:n tilintarkastajalle. Tämä osake on muuten ollut varsinaisen lokakampanjan kohteena, johtunee ilmeisesti voimakkaasta shorttauksesta muutaman tahon puolesta.

Omistan reiluhkon position. Ei ole sijoitussuositus.

 

Näytä koko viesti
Velkaa ei tarvitse pelätä – mutta kunnioittaa pitäisi -
Dharma kirjoitti:

 

Pörssimörssäri kirjoitti:

Hieno kolumni!

Vaikea nahda mitaan negatiivista siina, etta suomalaisia kannustetaan velanottoon / riskinottoon ylipaataan. Jos vertaa vaikka vaikka rakkaaseen lansinaapuriin, niin aika karulta nayttaa vertailu esim yksityisvarallisuuden, porssiyhtioiden maaran ja moninaisuuden suhteen. Kasittaakseni Ruotsissa ongelmana pidetaan pikemminkin sita, etta kansankodin asukit nauttivat elamasta eivatka maksa asuntolainojansa pois. Melkoinen kontrasti menttaliteetissa.

 

 

Se vaan, että suomalaiset ovat harvinaisen pihalla elämänsä todellisista riskeistä. Sosialismissa kun hintasuhteet eivät ole näkyvissä. Rumsfeldin known unknowns sopii hyvin suomalaisiin. Ja unknowns unknowns.

Suomalaiset maksavat 25 % palkastaan eläkemaksuja, mutta omat eläkkeensä ovat tulevien työläisten maksujen varassa. Juuri kukaan ei ole säästänyt lapsilleen college fundia ja lähes kaikkien sairaanhoito on julkisen sektorin varassa.

Sanoisin, että suomalaiset elävät hullun rohkeaa elämää.

Olen muuten täysin tosissani. Muutin maasta tämän takia, jotta lapseni kasvaisivat Suomesta riippumattomiksi.

Taisi olla kuitenkin niin, että muutit ulkomaille vaimon töiden takia. Eikä siinä mitään, hyvä että perheessä on yksi elättäjäkin.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Teksti oli varsin mainio. Hörähtelin pariin kertaan ääneen omasta mielestäni varsin hauskoille kielikuville. Ja onhan se hienoa, että joku toteaa ääneen näkökulman miksi Vanhanen on ollut viimeaikaisilla näytöillään luettava ns. varjoisten kujien mieheksi. Vielä kun Sawosta oleville sukulaisilleni joku tämän ymmärrettävästi selittäisi, olisin tyytyväinen. Epäilen, että tämän näkemykseni mukaan varsin ansiokkaan kolumnin linkkaaminen watsappiin valituille henkilöille tuskin asiaa edistää. Mutta kuitenkin, keep up the good work!

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 -

#Peter Donkerson#Oroco Resource Corp.#OCO.V#2.00#

Näytä koko viesti
Enedo -

Merkkari irronnut tänään.

https://www.globenewswire.com/fr/news-release/2021/03/11/2191427/0/fi/E…

Näytä koko viesti