Vinkit osakesalkun joulusiivoukseen -

Aki Pyysing wrote:

Lasketaankohan tuohon alle tonnin verovapaisiin luovutuksiin OST:in sisällä tehdyt myynnit?

"Pienten luovutusvoittojen verovapaus ei koske osakesäästötiliä (OST). Tuhannen euron sääntöä tarkasteltaessa siis ynnätään kaikki vuoden aikana tapahtuneet myynnit, eli mm. osake- ja rahastomyynnit, pois lukien mahdolliset osakesäästötilin sisällä tapahtuneet myynnit."

https://www.nordnet.fi/fi/opi-uutta/koulu/verotus/sijoittajan-vuodenvaihde-verotus

Näytä koko viesti
Drupal 10 -vikathreadi -

https://www.sijoitustieto.fi/forum/active ei toimi enää

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -
A kirjoitti:

Nordnet ei parantanut turvallisuutta, vaan lisäsi hyökkäyspinta-alaa (uusia tapoja kirjautua palveluun). Sitten olisi ollut eräällä tavalla turvallisuusparannus, jos tunnus+salasana -kirjautuminen olisi kokonaan poistettu tai mahdollista poistaa käytöstä, jos käyttää kännykkäsovellustunnistautumista.

FAQ:ssa lukee että tunnus+salasana -kirjautumisen voi ottaa pois käytöstä.

Voinko estää kirjautumisen käyttäjätunnuksella ja salasanalla?

Kyllä, verkkopalvelumme kohdasta "Sivuni" ja "Oma profiili & asetukset" voit estää kirjautumisen käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Profiilista tuo asetus löytyy kohdasta "Turvallisuus -> Estä käyttäjätunnuksella ja salasanalla kirjautuminen", mutta siinä on varoitus

Jos estät käyttäjätunnuksella ja salasanalla kirjautumisen, voit kirjautua jatkossa Nordnetin verkkopalveluun VAIN MOBIILIVARMENTEELLA. Nordnet-sovellukseen kirjautuminen onnistuu myös turvakoodilla.

Onkohan tuo varoitus jäänyt vain päivittämättä, vai onko se tosiaan yhteensopimaton uuden kirjautumistavan kanssa. Kokeilla en uskalla, koska minulla ei ole mobiilivarmennetta.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Osprey Farpoint 40

Pitäis mahtua kaikkien lentoyhtiöiden käsimatkatavaramittoihin (ostin itse vastaavan pari vuotta sitten ja googlailin useimpien lentoyhtiöiden rajoituksia, ovat toki voineet tiukentua). Läppärille oma osio ja pitäis olla kestävä. En tiedä miten soveltuu juoksemiseen.

https://www.partioaitta.fi/osprey-tietokonereppu-unisex-farpoint-40-vol…

Näytä koko viesti
Kolumni: Sell in May and Go Away -
Heikin Ashi kirjoitti:
Selvitin laskentapohjaa nyt tarkemmin ja luvut on otettu näköjään kunkin vuoden jakson 1.5. -31.10. ylimmästä noteerauksesta lokakuun viimeiseen noteeraukseen  (ei siis toukokuun ensimmäisestä noteerauksesta). Eli muutos on kesän korkeimmasta lokakuun loppuun.

Kuvaa katsomalla näyttäisi ettei tämä pidä paikkaansa. Olisiko oikea tulkinta isoin pudotus 1.5 - 31.10 ajanjaksolla? Sellaisenaan nämä luvut eivät kerro paljoakaan, mutta mielenkiintoista olisi nähdä vertailu vastaaviin lukuihin 1.11 - 30.4 jaksolta.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Kuolinpesän asioiden hoitamisesta olisi varmaan voinut tehdä jo oman ketjunkin, mutta päivitän nyt vielä tänne:

Vainajalla oli tili Nordeassa, josta ilmoitettiin aiemmin ettei kuolinpesälle voi avata uusia palveluja - tämä tieto ei pitänytkään paikkaansa, vaan varainhoitajan vaihduttua saimme onnistuneesti avattua AOT:n kuolinpesälle. Kaupankäynti onnistuu lesken pankkitunnuksilla (muiden kuolinpesän osakkaiden valtuuttamana).

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -
Pasta kirjoitti:

Onko välittäjää jolle voisi avata arvo-osuustilin kuolinpesälle?

Asiakaspalveluiden mukaan Evli:lle voi avata AOT:n ja Seligsonille sekä PYN Elitelle asiakkuuden kuolinpesälle.

Seuraavana edessä testi miten nuo toimivat käytännössä.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Onko välittäjää jolle voisi avata arvo-osuustilin kuolinpesälle?

Ainakaan Nordnet ja Lynx eivät avaa uusia palveluja kuolinpesälle. Kuolinpesällä on pankkitili Nordeassa, ja siellä sama homma.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute -

Sijoitustieto kirjaa käyttäjän jostain syystä tosi herkästi ulos. Luen foorumia kolmella eri laitteella, ja aika usein joudun kirjautumaan takaisin sisään jollain näistä. Ehkä foorumi antaa olla kirjautuneena vain yhdeltä tai kahdelta laitteelta yhtäaikaa?

En näe mitään syytä miksei sessio voisi pysyä hengissä myös useammalla laitteella?

Näytä koko viesti