Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 28.12.2021 07.02

Toivottavasti olet päässyt turvallisesti perille!

Vinkkinä, että älä hyppää pää edellä veteen. Vuoroveden myötä veden taso muuttuu hurjasti vuorokauden aikana. Itselleni meinasi käydä huonosti laskuveden aikana.

Hyvää reissua, mieletön paikka!

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.7.2021 09.43

Aihetta liipaten, niin suosittelen tsekkaamaan Sam Harrisin podcastin "Success, Failure & the Common good" (julkaistu 23.10.2020). Podcastissa on vieraana Michael Sandel, joka mm. vahvasti kyseenalaistaa käsitteen "self-made man".
https://samharris.org/podcasts/221-success-failure-common-good/

Koen tämän yhdeksi parhaista podcasteista, joka on avartanut ja muokannut ainakin omia ajatusmaailmoja.

Elämässä onnistumiseen vaikuttaa moni tekijä, mm. geenit, syntymämaa, ihonväri(valitettavasti), perhe, kasvatus yms. Meillä on lukematon määrä ominaisuuksia/attribuutteja, joihin emme ole itse voineet vaikuttaa.

Tottakai meillä on kaikilla merkittävä mahdollisuus vaikuttaa omaan elämänkulkuun, mutta on aika iso ero syntyä Kongoon sisällissotaan mustaihoisena vs. valkoisena länsimaahan, kuten Suomeen. Vähän kuten pokerissa saako lähtökähden AA vai 72o.

Kiitos Jeans taas hyvistä keloista!

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 2.2.2021 04.07

En ole ihan varma onko tämä $GME vielä RIP.

Kyllähän se huonolta vaikuttaa.

Lähinnä lähteestä riippuen float short on 40% tai 220%. Käsittääkseni faktaa ei ole, vaan ennusteet tehdään crunchaamalla markkinadataa. Faktaa shorttitilanteesta on ilmeisesti tarjolla vasta helmikuun puolivälissä. Koko vyyhdin osalta kestää varmasti vähintään kuukausia, että selviää mitä kaikkea taustalla on oikeasti tapahtunut.

Pahoittelen spekulatiivista viestiä, mutta tilanteen hahmottamisesta tekee haastavan nimenomaan se, että "tietoa" on hirveä määrä, mutta faktaa ei juurikaan.

Vaikka case ei varmasti ole verrattavissa Volkswagenin 2008 short squeeze tilanteeseen, niin itse mutuilen/hahmottelen asian niin, että nyt ollaan joko tuossa piikin edessä tai perässä, riippuen onko tämän hetken short-aste 40% vai 200%.

T. timanttikäsi

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 1.2.2021 04.50

Financhill.com mukaan 226% floatista olisi edelleen shortattu (eilen näytti 250%).

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 29.1.2021 04.05

Näinpä. En muista ihan hetkeen vastaavaa yhteishenkeä ja hurmosta mitä tämä WSB vs. Hedget on aikaansaanut.

Ihan solidaarisuussyistä ostin läjän osaketta nyt. Voitot ei ole pääasia, vaan että saa olla mukana tässä historiallisessa hetkessä! smiley

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 29.1.2021 03.37

Taistelu alkaa 16:30, mutta näin eurooppalaisena voi ostaa osaketta Frankfurtin pörssistä jo, se on ihan validi? Edit: siis GameStop

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 17.1.2021 12.34

Hyvä lanka! Tässä vähän omia ajatuksia aiheen ympäriltä.

Taustat: tulot 200k€ + bonarit. Ison firman johtoryhmässä. Ikää 30-40v. Avioliitossa, ei lapsia.

Tavoite on muutaman vuoden päästä jäädä pois aktiivisesta työelämästä kun nettovarallisuus on 2-3m€.

Ko. summa riittää erittäin etuoikeutettun elämään myös jatkossa, ilman palkkatyötä. Osingoilla eletään ja jossain vaiheessa alkaa osakkeiden asteittaiset myynnit. Myöhemmin kämppä lihoiksi ja vuokralle. Lapsia ei ole näköpiirissä, joten ei ole suunnitelmissa viedä mitään mukaan hautaan. Tili saa olla nollissa kun noutaja tulee, toki jotain backuppia pitää olla.

Tykkään työstä ja olen siinä hyvä, mutta en "rakasta sitä". Rakastan vapaa-aikaa. Ja suurin onnellisuuden lähde on oma vaimo. Vaimoni tapaaminen on parasta mitä elämässäni on tapahtunut. Olemme olleet pitkään yhdessä ja paljon on kumppanin ansiota, että olen mm. menestynyt työelämässä. Korona-aikana lähes 24/7 yhdessä vietetty aika ei ole ollut mikään ongelma. Nautimme eniten yhteisestä ajasta ja yhteisistä kokemuksista.

Uskon että käsittämätön tuuri parisuhteessa on pääsyy siihen, miksi voin jäädä pois työelämästä, ilman että se jättää paikkaamatonta aukkoa.

Varmasti tulee vaatimaan vähintään muutaman kuukauden meditointia, että pääsee pois oravanpyörä/kapitalismi-mindsetistä. Suosittelen muuten tsekkaamaan Sam Harrisin podcastit jos aihe kiinnostaa (meditointi ja mindfulness).

Olemme jo tehneet viikkokalenterin työelämän jälkeisestä arjesta. Tähän kuuluu mm. uusia harrastuksia, uusia kokemuksia, itsensä sivistämistä, vapaaehtoistyötä/hyväntekeväisyyttä sekä enemmän aikaa lähipiirin kanssa. Aktiivinen matkustaminen on tärkeä osa elämää jatkossakin.

Työelämän jättämää aukkoa ei varmasti ole helppo täyttää, mutta olen tutkinut aihetta mm. ihmisen psykologian kautta vähintään satoja ellen tuhansia tunteja, ja suunnitellut asiaa monen vuoden ajan.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.1.2021 12.14

Kiitos erinomaisesta blogista ja siitä motivaatiosta, mitä se on itsellenikin antanut. Ja onnea ennätysvuodestasi!

Nauti upeista Malediiveista! Olimme siellä vastikään vaimon kanssa Amari Havoddassa, myös overwater bungalowissa.

Sitä emme koskaan unohda, kun ensimmäisen kerran snorklasimme atollilta snorklaus-kanavaa pitkin "syvälle puolelle"; kun yhtäkkiä syvenee kymmeniä metrejä ja vesi täyttyy monimuotoisesta ja värisestä merenelmästä, hai-kaloista yms, ja pari kertaa tuli merikilpikonnakin vastaan. Se on kuin kelluisi avaruudessa, tai jossain ihan muussa maailmassa :-).

Ansaittua lomaa!

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.1.2021 11.45

Dieetti soveltuu vain harvoihin käyttötarkotuksiin ja suurimmaksi osaksi sitä termiä väärinkäytetään. Dieetti soveltuu lähinnä vain kisavalmisteluihin.

Onhan se kiva kun paino tippuu nopeasti esim. 10 kg, mutta se tulee myös nopeasti takas. Ei hyötyä pidemmän päälle.

Valitettavasti tuo 1500 kcal kuulostaa siltä, että todennäköisyys onnistua on pieni, tai sitten se on aikamoista itsensäkiduttamista.

Dieetin sijaan tulisi miettiä elämäntapamuutosta.

Elämäntapamuutokseen suosittelen ammattilaisen apua. Omasta kokemusta suosittelen henkilöä, joka käytännön ja omien kokemusten kautta tietää mistä puhuu. Mitä olen kuullut esim. ravintoterapeuteista, niin usein teoria ja käytäntö eivät kohtaa. Ihminen on yksilö ja menetelmät pitää personoida.

Suosittelen personal trainerin palkkaamista, joka on itse kisannut esim. kehonrakennuksessa. Käytännönkokemus on omasta mielestä täysin kriittistä.

Minulla on yksi kisadieetti takana useamman vuoden takaa, jossa tiputin rasvat 20% -> 7%. Palkkasin tähän nimenomaan PT:n jeesaamaan varsinkin ravinnossa, 9 kk ajaksi. Itselleni tuli tuolloin myös yllätyksenä, että miten paljon ruokaa ja annoksia piti lisätä päivään. Terveellinen ja ravitseva ruokavalio piti kylläisenä, mutta samalla tiputti painoa tasaisen varmaa tahtia. Ei tarvitse tai pidä nähdä nälkää tiputtaakseen painoa. Saamani ravinto-opit jäivät elämään ja olen "ylläpitänyt" niitä (osa nykyistä elämäntapaa). Sain tuosta kokemuksesta hyvät elämäntavat ja -opit, ja uskon että elinikäni pitenee muutamalla vuodella. Tänä päivänä syön puhtaasti Ma-To, mutta Pe-Su syön vapaammin, toki herkkuja kohtuudella. Ei pidä liikaa piiskata itseään, elämästä pitää myös nauttia. Hyvä ruoka ja hyvä juoma on elämän ehdottomia eliksiirejä.

Tsemppiä!

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 6.1.2021 01.58

Itselleni paras valinta on Amex Gold. Maksaa 170€ vuodessa. Keskitän n. kaikki ostot kortille, muutaman kymppitonni vuodessa, jolloin pisteillä saan aina helposti katettua vuosimaksun ja saan myös muita rahanarvoisia etuja.

- matkavakuutus

- pisteet käytän ravintolalahjakortteihin tai laskunlyhentämiseen

- muutama lentokenttälounge-käynti vuodessa

- onhan tuo metallinen kortti pähee, sillä voi esim. avata kaljapullon

Backuppina mastercard (ne harvat paikat joissa amex ei nykyään käy).

 

Näytä koko viesti