JR:n allokaatioblogi -

Harva on viimevuosina jäänyt voitolle Nokian longaamisesta tai Teslan shorttaamisesta. Good luck 😉

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

EVO:sta varoituksen sananen. Twitch ilmoitti rajoittavansa/estävänsä uhkapelaamista; oma mutu, että tällä voi olla isokin vaikutus pelaajamääriin pidemmässä juoksussa. Ja tuosta päätöksestä saattaa syntyä lumipalloefektiä myös muilla alustoilla. Tämä yhdistettynä kuluttajan ostovoiman merkittävään heikentymiseen, niin olisin itse varuillani.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Mielenkiinnosta / vastaa jos haluat: jos EVO jatkaa laskua, niin onko mitään strategiaa luopua tappiolla, vai ainoastaan tankata mahdollisuuksien mukaan lisää? Mikäli heinäkuun markkinanousut osoittautuvat "bull trap", niin tästä voi olla pitkä matka alaspäin indekseillä, ja tällöin myös n. kaikilla yksittäisillä osakkeilla. Eli mitä jos EVO laskisi tuosta vielä 800 tasolle, tai vaikka 600 tasolle? Onko strategiaa vai go with the flow?

Klassikkokuva, food for thought.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Toivottavasti olet päässyt turvallisesti perille!

Vinkkinä, että älä hyppää pää edellä veteen. Vuoroveden myötä veden taso muuttuu hurjasti vuorokauden aikana. Itselleni meinasi käydä huonosti laskuveden aikana.

Hyvää reissua, mieletön paikka!

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Aihetta liipaten, niin suosittelen tsekkaamaan Sam Harrisin podcastin "Success, Failure & the Common good" (julkaistu 23.10.2020). Podcastissa on vieraana Michael Sandel, joka mm. vahvasti kyseenalaistaa käsitteen "self-made man".
https://samharris.org/podcasts/221-success-failure-common-good/

Koen tämän yhdeksi parhaista podcasteista, joka on avartanut ja muokannut ainakin omia ajatusmaailmoja.

Elämässä onnistumiseen vaikuttaa moni tekijä, mm. geenit, syntymämaa, ihonväri(valitettavasti), perhe, kasvatus yms. Meillä on lukematon määrä ominaisuuksia/attribuutteja, joihin emme ole itse voineet vaikuttaa.

Tottakai meillä on kaikilla merkittävä mahdollisuus vaikuttaa omaan elämänkulkuun, mutta on aika iso ero syntyä Kongoon sisällissotaan mustaihoisena vs. valkoisena länsimaahan, kuten Suomeen. Vähän kuten pokerissa saako lähtökähden AA vai 72o.

Kiitos Jeans taas hyvistä keloista!

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -

En ole ihan varma onko tämä $GME vielä RIP.

Kyllähän se huonolta vaikuttaa.

Lähinnä lähteestä riippuen float short on 40% tai 220%. Käsittääkseni faktaa ei ole, vaan ennusteet tehdään crunchaamalla markkinadataa. Faktaa shorttitilanteesta on ilmeisesti tarjolla vasta helmikuun puolivälissä. Koko vyyhdin osalta kestää varmasti vähintään kuukausia, että selviää mitä kaikkea taustalla on oikeasti tapahtunut.

Pahoittelen spekulatiivista viestiä, mutta tilanteen hahmottamisesta tekee haastavan nimenomaan se, että "tietoa" on hirveä määrä, mutta faktaa ei juurikaan.

Vaikka case ei varmasti ole verrattavissa Volkswagenin 2008 short squeeze tilanteeseen, niin itse mutuilen/hahmottelen asian niin, että nyt ollaan joko tuossa piikin edessä tai perässä, riippuen onko tämän hetken short-aste 40% vai 200%.

T. timanttikäsi

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -

Financhill.com mukaan 226% floatista olisi edelleen shortattu (eilen näytti 250%).

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -

Näinpä. En muista ihan hetkeen vastaavaa yhteishenkeä ja hurmosta mitä tämä WSB vs. Hedget on aikaansaanut.

Ihan solidaarisuussyistä ostin läjän osaketta nyt. Voitot ei ole pääasia, vaan että saa olla mukana tässä historiallisessa hetkessä! smiley

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -

Taistelu alkaa 16:30, mutta näin eurooppalaisena voi ostaa osaketta Frankfurtin pörssistä jo, se on ihan validi? Edit: siis GameStop

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä -

Hyvä lanka! Tässä vähän omia ajatuksia aiheen ympäriltä.

Taustat: tulot 200k€ + bonarit. Ison firman johtoryhmässä. Ikää 30-40v. Avioliitossa, ei lapsia.

Tavoite on muutaman vuoden päästä jäädä pois aktiivisesta työelämästä kun nettovarallisuus on 2-3m€.

Ko. summa riittää erittäin etuoikeutettun elämään myös jatkossa, ilman palkkatyötä. Osingoilla eletään ja jossain vaiheessa alkaa osakkeiden asteittaiset myynnit. Myöhemmin kämppä lihoiksi ja vuokralle. Lapsia ei ole näköpiirissä, joten ei ole suunnitelmissa viedä mitään mukaan hautaan. Tili saa olla nollissa kun noutaja tulee, toki jotain backuppia pitää olla.

Tykkään työstä ja olen siinä hyvä, mutta en "rakasta sitä". Rakastan vapaa-aikaa. Ja suurin onnellisuuden lähde on oma vaimo. Vaimoni tapaaminen on parasta mitä elämässäni on tapahtunut. Olemme olleet pitkään yhdessä ja paljon on kumppanin ansiota, että olen mm. menestynyt työelämässä. Korona-aikana lähes 24/7 yhdessä vietetty aika ei ole ollut mikään ongelma. Nautimme eniten yhteisestä ajasta ja yhteisistä kokemuksista.

Uskon että käsittämätön tuuri parisuhteessa on pääsyy siihen, miksi voin jäädä pois työelämästä, ilman että se jättää paikkaamatonta aukkoa.

Varmasti tulee vaatimaan vähintään muutaman kuukauden meditointia, että pääsee pois oravanpyörä/kapitalismi-mindsetistä. Suosittelen muuten tsekkaamaan Sam Harrisin podcastit jos aihe kiinnostaa (meditointi ja mindfulness).

Olemme jo tehneet viikkokalenterin työelämän jälkeisestä arjesta. Tähän kuuluu mm. uusia harrastuksia, uusia kokemuksia, itsensä sivistämistä, vapaaehtoistyötä/hyväntekeväisyyttä sekä enemmän aikaa lähipiirin kanssa. Aktiivinen matkustaminen on tärkeä osa elämää jatkossakin.

Työelämän jättämää aukkoa ei varmasti ole helppo täyttää, mutta olen tutkinut aihetta mm. ihmisen psykologian kautta vähintään satoja ellen tuhansia tunteja, ja suunnitellut asiaa monen vuoden ajan.

Näytä koko viesti