Konecranes -

Ratkaisu on ratkaisu ja ainakin nyt asialle on vihdoin saatu päätös.

Resursseja on mennyt molemmilla tässä välillä kaikkeen suunnitteluun strategiasta organisaation kokoon ja ne voidaan nyt kanavoida taas johonkin muuhun.

Onko se sitten tuottavampaa, vaikea sanoa mutta ainakaan tällä ei tarvitse enää skenaarioissa spekuloida.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Vantaa on odottanut ostaria jo aika monta vuotta ja taas tulee lunta tupaan.

Saattaa myös olla hieman vaikutusta kustannuksiin kun taas myöhästyy, toivottavasti katteet ovat kunnossa tässä projektissa.

 
Vantaan Kivistön lähipalvelukeskus tulee valmistumaan ennakoitua myöhemmin. Keskuksen ensimmäisen vaiheen piti alkuperäisen aikataulun mukaisesti valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä, mutta tämänhetkisen arvion mukaan se valmistuu alkusyksystä 2023, Lehto Group ilmoittaa.

 

https://www.kiinteistoposti.fi/kiviston-lahipalvelukeskus-myohastyy-vuodella/

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Nykyisen tilanteen vallitessa päätin itsekin myydä omani pois @107.XX.

Upside on varsin rajattu ja nykyisillä osakehinnoilla otan mieluummin rahan muuhun käyttöön.

NeoGamesia vilkuiltu, ja saattaa päätyä pienellä liipaisulla salkkuun tällä viikolla.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Rakennusyhtiö Lehto Group on julkistanut odotetun heikon joulukvartaalin raporttinsa.

Yhtiön jatkuvien toimintojen liiketappio oli loka-joulukuussa 14,2 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin samaan aikaan liiketulos oli 6,0 miljoonaa positiivinen. Liikevaihto laski 158 miljoonaan euroon vertailukauden 170 miljoonasta eurosta.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lehto-groupilta-odotetun-heikko-raportti-yhtio-neuvottelee-rahoituksesta/0836e184-4d39-461b-8248-45d7420ee3df

Täälläkin jo uumoiltiin tammikuussa, että rahat loppuvat ja yhtiö neuvotteleekin nyt rahoituksesta.

”Tappiollisen toiminnan seurauksena rahoitusasemamme on aikaisempaa heikompi. Olemme käymässä eri rahoittajien kanssa neuvotteluita rahoitusratkaisusta, jolla mahdollistetaan liiketoiminnan kehittyminen myös pidemmällä aikavälillä.”

Osakeanti vai joku kallis hybridilaina tuntuvat omasta mielestä edelleen ainoilta vaihtoehdoilta, ja molemmissa tapauksissa nykyinen omistus dilutoitunee ellei lainaa pystytä maksamaan ajoissa takaisin.

Jotain tilanteesta kertoo, että edes nollatulokseen ei aiota ensi vuonna:

Lehto ohjeistaa jatkuvien toimintojensa liikevaihdon olevan tänä vuonna viime vuoden tasolla ja liiketuloksen olevan 5–10 miljoonaa euroa tappiollinen 

Omat osakkeeni lyötiin jo tammikuussa laitaan, ja aion kyllä pysyä edelleen irti. Kurssireaktio -4% muun pörssin ollessa n. 0.9% pakkasella kertoo myös, ettei tulos oikein muillekaan natsannut. Suurimmat ilmat puhallettiin jo aiemmassa tiedotteessa ulos, muuten olisi tultu aika roimasti enemmän tänään.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Omasta mielestäni hyvä idea heittää huonot uutiset ilmoille saman tien kun uudet henkilöt ovat aloittaneet.

Nyt pöytä on puhdas (tai ainakin puhtaampi), mutta vaikea lähteä arvailemaan paljonko noita tappiollisia urakoita on mahdollisesti vielä projektikannassa.

Saattaa nimittäin olla, että kun siellä vauhtiin päästään niin lisää alaskirjauksia tulee urakoista.

Pääsin omaksi onnekseni irti Lehdosta viime viikon alun markkinarytinässä, vaikka aluksi kiroilinkin paniikkimyyntejäni.

 

Mitähän muita mahdollisuuksia olisi rahoitusaseman parantamiseksi kuin osakeanti? Tällä hetkellä se tuntuu varsin todennäköiseltä vaihtoehdolta

 

 

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Olen itsekin lukenut saman että 2022 on tosiaan jo "ohi" ja keskittyminen vuonna 2023.

 

YIT:ltä ainakin tullut pari nimeä vahvistamaan firmaa elokuussa poistuneiden tilalle:

16.12.2021

Tero Karislahti, 39, on nimitetty Lehdon Asunnot-palvelualueen johtajaksi sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi 10.6.2022 alkaen. Karislahti on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänellä on 18 vuoden työkokemus rakennuskonserni YIT:n palveluksessa erilaisista vastuista. Vuodesta 2015 lähtien Karislahti on työskennellyt asuntorakentamisen johtotehtävissä, muun muassa aluejohtajana.

12.8.2021

Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä jää pois konsernin johtoryhmästä ja yhtiön palveluksesta vuoden 2021 lopulla. Vuoden 2022 alusta palvelualueen johtajana aloittaa kokenut rakennusalan toimija Matti Koskela.

 

Muut isommat vaihdokset sitten CCO 9/2020 ja loput 2015-2019.

 

Olen itse ottanut syksyn mittaan Lehtoa sisään ja tammirallia ajatellen lisään tarpeen tullen tässä vuoden lopulla.

Näytä koko viesti
Betolar -

Rippusia käteen piensijoittajille tästäkin annista, katsotaan mihin huomenna lähtee suunta First Northilla.

 

Betolar keräsi listautumisannissa 35 miljoonan euron bruttovarat

 Betolar julkisti keskiviikkona First North -listautumisantinsa lopullisen tuloksen. Listautuminen toteutetaan suunnitellusti ja osakkeiden kaupankäynnin odotetaan alkavan pörssin First North -listalla torstaina 9.12.202.

Yhtiö saa listautumisannista noin 35 miljoonan euron bruttovarat ja yli 4 300 uutta osakkeenomistajaa.

Kiinteä merkintähinta annissa oli 5,74 euroa osakkeelta, ja yhtiön osakekannan markkina-arvo on merkintähinnalla noin 105 miljoonaa euroa.

Yleisöannissa tehdyt sitoumukset hyväksytään kokonaan 50 tarjottavaan osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä määrältä noin 6 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista.

Näytä koko viesti
Kempower -

Merkkasin myös normaalia enemmän, että 'saa edes jotain'.

Tuntuu kyllä hullulta pelata käteislimiitin rajoissa ja pantata rahojaan tällä tavalla, mutta katsotaan miten käy.

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus -
trauma kirjoitti:

Jos myyn pari nykyisin tuottamatonta S-osuutta pois, niin luokitellaanko niistä saatava 200 euron palautus pääomatuloksi? (En löytänyt itse vastausta, vaikka yritin etsiä.)

 

Nopeasti mietittynä: Hankit osuuden hintaan 100€ ja lunastat sen hintaan 100€ -> Rahaa ulos 200e ja sisään saman verran. Koroista olet jo maksanut veroja.

Johtopäätös: Ei minun mielestäni menisi veroa, koska tuossa ei synny verotettavaa tuloa.

Näytä koko viesti
Puuilo -

Vaikka epäilyttää tuo pääomistajan roima exit tässä hieman, niin merkkautin minimit.

Toinen kysymysmerkki on tuo yleisöannin pieni määrä, joskaan en nyt osaa heittää arviolta että miten suurta pottia yleensä "tuulipuku" vs. instikka -jaot ovat.

Näytä koko viesti