Olet täällä

Lehto Group - 22.12.2021 05.03

Olen itsekin lukenut saman että 2022 on tosiaan jo "ohi" ja keskittyminen vuonna 2023.

 

YIT:ltä ainakin tullut pari nimeä vahvistamaan firmaa elokuussa poistuneiden tilalle:

16.12.2021

Tero Karislahti, 39, on nimitetty Lehdon Asunnot-palvelualueen johtajaksi sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi 10.6.2022 alkaen. Karislahti on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänellä on 18 vuoden työkokemus rakennuskonserni YIT:n palveluksessa erilaisista vastuista. Vuodesta 2015 lähtien Karislahti on työskennellyt asuntorakentamisen johtotehtävissä, muun muassa aluejohtajana.

12.8.2021

Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä jää pois konsernin johtoryhmästä ja yhtiön palveluksesta vuoden 2021 lopulla. Vuoden 2022 alusta palvelualueen johtajana aloittaa kokenut rakennusalan toimija Matti Koskela.

 

Muut isommat vaihdokset sitten CCO 9/2020 ja loput 2015-2019.

 

Olen itse ottanut syksyn mittaan Lehtoa sisään ja tammirallia ajatellen lisään tarpeen tullen tässä vuoden lopulla.

Näytä koko viesti
Betolar - 8.12.2021 10.54

Rippusia käteen piensijoittajille tästäkin annista, katsotaan mihin huomenna lähtee suunta First Northilla.

 

Betolar keräsi listautumisannissa 35 miljoonan euron bruttovarat

 Betolar julkisti keskiviikkona First North -listautumisantinsa lopullisen tuloksen. Listautuminen toteutetaan suunnitellusti ja osakkeiden kaupankäynnin odotetaan alkavan pörssin First North -listalla torstaina 9.12.202.

Yhtiö saa listautumisannista noin 35 miljoonan euron bruttovarat ja yli 4 300 uutta osakkeenomistajaa.

Kiinteä merkintähinta annissa oli 5,74 euroa osakkeelta, ja yhtiön osakekannan markkina-arvo on merkintähinnalla noin 105 miljoonaa euroa.

Yleisöannissa tehdyt sitoumukset hyväksytään kokonaan 50 tarjottavaan osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä määrältä noin 6 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista.

Näytä koko viesti
Kempower - 8.12.2021 10.51

Merkkasin myös normaalia enemmän, että 'saa edes jotain'.

Tuntuu kyllä hullulta pelata käteislimiitin rajoissa ja pantata rahojaan tällä tavalla, mutta katsotaan miten käy.

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 18.6.2021 12.05

trauma kirjoitti:

Jos myyn pari nykyisin tuottamatonta S-osuutta pois, niin luokitellaanko niistä saatava 200 euron palautus pääomatuloksi? (En löytänyt itse vastausta, vaikka yritin etsiä.)

 

Nopeasti mietittynä: Hankit osuuden hintaan 100€ ja lunastat sen hintaan 100€ -> Rahaa ulos 200e ja sisään saman verran. Koroista olet jo maksanut veroja.

Johtopäätös: Ei minun mielestäni menisi veroa, koska tuossa ei synny verotettavaa tuloa.

Näytä koko viesti
Puuilo - 15.6.2021 01.53

Vaikka epäilyttää tuo pääomistajan roima exit tässä hieman, niin merkkautin minimit.

Toinen kysymysmerkki on tuo yleisöannin pieni määrä, joskaan en nyt osaa heittää arviolta että miten suurta pottia yleensä "tuulipuku" vs. instikka -jaot ovat.

Näytä koko viesti
Citycon - 28.4.2021 01.28

Fiskarsilta negatiivisia uutisia kauppakeskustoimintaan liittyen:

Fiskars sulkee Amos Rexin, Nuutajärven, Redin ja Sellon myymälät. Konserni kertoo myös tekevänsä muutoksia muissa myymälöissään. (LINK)

Katsotaan nyt mitä nuo muut myymälät ovat, mutta ainakin Lappeenrannan IsoKristiinassa heillä myymälä on (Iittala Outlet).

Nykyiset uutiset eivät vielä välitöntä muutosta enteile, mutta saattavatko sitten ennen pitkää siirtää myyntiä pois kauppakeskuksista?

Konserni avaa uuden myymälän Porttipuistoon Vantaalle sekä laajentaa Lempäälän Ideaparkin myymälää.

PK-seudulla ymmärrän, että on järkevää siirtää myymälät Vantaalle ja siten tehostaa toimintaa. Katsotaan, miten pienempien kaupunkien kauppakeskuksille käy ajan kuluessa.

Olen edelleen longina Cityconissa, mutta näitä uutisia lukiessa pistää miettimään uudelleen kauppakeskusten kohderyhmää ja tarjontaa (Ravintolat, palvelut, harrastukset, ruokakaupat ja sitten nämä "erikoiskaupat" jne.)

Näytä koko viesti
Matalariskiset rahastot - 27.4.2021 04.08

Viime vuonna maksaneet omissani ja KPO noista maksanut jo tänä vuonna jotain pientä:

  • PKO
  • MAAKUNTA
  • KPO

Määrä tippunut dramaattisesti 2-3 vuoden aikana ja tosiaan korotkin pienentyneet.

Sijoittaisin rahani ennemmin johonkin muuhun, koska tämä ei nykyisellään maksa vaivaa - irrotin itse kaikista muista paitsi HOK-Elannosta osuuteni tänä vuonna.

Yksi jäsenyys Bonusten keräämiseen ja muut rahat sitten vaikka pankkitilille, sen verran huonosti maksavat eikä tämä tilanne ole omien havaintojeni mukaan muuttumassa. Jaksoin joskus lukea vaalikoneita läpi osuuskuntien valtuustoissa, ja pääomanpalatus tuntui olevan siellä lähinnä täysi vastakohta osuuskunnan periaatteisiin verrattuna.

Bonusta, ylijäämänpalautusta ja alennuksia osuuskunnan kaupoissa asioiville on tarjolla, ja kohdentuuhan se "hyvä" tällöin suoraan kaupoissa asioiville vs. "sijoittajat".

Näytä koko viesti
Aktia - 21.4.2021 01.23

Aktia vähentää yt-neuvottelujen jälkeen 75 työpaikkaa

Aktiassa 18.2. käynnistetyt yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluiden päätyttyä yhtiö on tehnyt päätökset muutoksista, joiden seurauksena Aktia vähentää kaikkiaan 75 työtehtävää. Arviolta noin 50 henkilölle tarjotaan neuvotteluiden myötä mahdollisuus uusiin tehtäviin talon sisällä.

Nyt tehtävillä muutoksilla haetaan synergiaetuja keskittämällä liiketoiminnan tukea ja operatiivisia tehtäviä. Toimintoja tehostetaan rakenteellisten muutosten, digitalisaation ja automatisaation avulla.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/aktia-vahentaa-yt-neuvottelujen-jalkeen-75-tyopaikkaa/e4a8dd08-47b5-47e2-8155-a1ffc0b4c0c7

 

Henkilöasiakasliiketoiminnasta ainakin lähti porukkaa pois, ja tätä työtä nyt nopeasti miettimällä pystyy automatisoimaan - tuloksellisuus sitten toinen asia. Näistä yksiköistä ei itselläni ole suurempaa tietoutta, että mistä tehtävistä sieltä karsittiin porukkaa ja mikä vaikutus tällä voisi olla:

  • COO-organisaation Business Operations -yksikkö
  • Development & Data -organisaatio

 

Kovasti on ainakin otettu Leania käyttöön viimeisten 3 vuoden aikana, ja varmaan sieltä on muutenkin löytynyt karsittavaa. Liiketoiminnan tukifunktioista ja operatiivisista tehtävistä nyt nopeasti mietittynä on "aina" mahdollista nipistää ja palkata koodaria tilalle automatisoimaan asiakkan itsepalvelua.
En ole Aktian asiakkaan tai edes prospektina koskaan ollut, joten en voi kommentoida edes B2C-kokemusta nykyisen palvelumallin toimivuudesta, mutta en ainakaan ole huomanut samanlaista palauteryöppyä kuin Nordealla. Taaleri-keissi sitten erikseen tältä vuodelta rahastopuolella kysymysmerkkinä.

Näytä koko viesti
Kamux - 21.4.2021 10.56

Selvittelin tätä hieman juristikollegan kanssa.

Taustaa työsopimuslaista: Tätä lakia sovelletaan sopimukseen (työsopimus), jolla työntekijä tai työntekijät yhdessä työkuntana sitoutuvat henkilökohtaisesti tekemään työtä työnantajan lukuun tämän johdon ja valvonnan alaisena palkkaa tai muuta vastiketta vastaan.

Tätä lakia on sovellettava, vaikka vastikkeesta ei ole sovittu, jos tosiseikoista käy ilmi, että työtä ei ole tarkoitettu tehtäväksi vastikkeetta.

Lain soveltamista ei estä pelkästään se, että työ tehdään työntekijän kotona tai hänen valitsemassaan paikassa eikä sekään, että työ suoritetaan työntekijän työvälineillä tai -koneilla.

Havainnot:

  1. Henkilökohtaisuus: Sitoudutaanko FB-viesteillä henkilökohtaisesti toimittamaan auto paikasta A paikkaan B, vai voiko ajovuorot jakaa esim. kaveriporukan kesken vapaasti?
  2. Johdon ja valvonnan alaisena: Lähtöpiste A ja päätepiste B ovat ainakin annettu, annetaanko lisäksi muitakin ohjeita ettei saa esim. poiketa Google Mapsin reitiltä vai saako reitiltä poiketa (provosoiva esimerkki hakea vaikka nuuskaa Ruotsista samalla kyydillä)?
  3. Palkkaa tai muuta vastiketta vastaan: Palkkaa ei tosiaan makseta, mutta kyyti ja auton käyttö itsessään voivat täyttää vastikkeen tunnusmerkit

Johtopäätökset: Yksiselitteisesti ei voida vielä näillä tiedoilla päätellä, että kyseessä olisi työsuhde, mutta ei sitä voi poissulkeakaan. Selvittelyn ainekset tuossa kyllä voisi hyvin olla, jos asiaa lähtee tarkemmin tutkimaan. Sanoisin vielä, että jos sitä jo joku muu tekee ja hyväksikäyttää, ei kyllä tee siitä suoraan laillista :)

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 19.4.2021 11.12

Farseer kirjoitti:

Siitä yksi välietappi ja Private Banking-hakemusta sisään.

 

Onnittelut välietapin saavuttamisesta! Oletko miten ajatellut hyödyntää tuota Private Bankingia tulevaisuudessa?

Olen joskus miettinyt noita (ei sillä että olisi lähellekään tuohon vaadittavaa pääomaa) siltä kantilta, että antavatko useat sitten täyden valtakirjan asioiden hoitamiseen vai jatkavatko itse sijoittamista vai molempia?

Näytä koko viesti