Olet täällä

Citycon - 28.4.2021 01.28

Fiskarsilta negatiivisia uutisia kauppakeskustoimintaan liittyen:

Fiskars sulkee Amos Rexin, Nuutajärven, Redin ja Sellon myymälät. Konserni kertoo myös tekevänsä muutoksia muissa myymälöissään. (LINK)

Katsotaan nyt mitä nuo muut myymälät ovat, mutta ainakin Lappeenrannan IsoKristiinassa heillä myymälä on (Iittala Outlet).

Nykyiset uutiset eivät vielä välitöntä muutosta enteile, mutta saattavatko sitten ennen pitkää siirtää myyntiä pois kauppakeskuksista?

Konserni avaa uuden myymälän Porttipuistoon Vantaalle sekä laajentaa Lempäälän Ideaparkin myymälää.

PK-seudulla ymmärrän, että on järkevää siirtää myymälät Vantaalle ja siten tehostaa toimintaa. Katsotaan, miten pienempien kaupunkien kauppakeskuksille käy ajan kuluessa.

Olen edelleen longina Cityconissa, mutta näitä uutisia lukiessa pistää miettimään uudelleen kauppakeskusten kohderyhmää ja tarjontaa (Ravintolat, palvelut, harrastukset, ruokakaupat ja sitten nämä "erikoiskaupat" jne.)

Näytä koko viesti
Matalariskiset rahastot - 27.4.2021 04.08

Viime vuonna maksaneet omissani ja KPO noista maksanut jo tänä vuonna jotain pientä:

  • PKO
  • MAAKUNTA
  • KPO

Määrä tippunut dramaattisesti 2-3 vuoden aikana ja tosiaan korotkin pienentyneet.

Sijoittaisin rahani ennemmin johonkin muuhun, koska tämä ei nykyisellään maksa vaivaa - irrotin itse kaikista muista paitsi HOK-Elannosta osuuteni tänä vuonna.

Yksi jäsenyys Bonusten keräämiseen ja muut rahat sitten vaikka pankkitilille, sen verran huonosti maksavat eikä tämä tilanne ole omien havaintojeni mukaan muuttumassa. Jaksoin joskus lukea vaalikoneita läpi osuuskuntien valtuustoissa, ja pääomanpalatus tuntui olevan siellä lähinnä täysi vastakohta osuuskunnan periaatteisiin verrattuna.

Bonusta, ylijäämänpalautusta ja alennuksia osuuskunnan kaupoissa asioiville on tarjolla, ja kohdentuuhan se "hyvä" tällöin suoraan kaupoissa asioiville vs. "sijoittajat".

Näytä koko viesti
Aktia - 21.4.2021 01.23

Aktia vähentää yt-neuvottelujen jälkeen 75 työpaikkaa

Aktiassa 18.2. käynnistetyt yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluiden päätyttyä yhtiö on tehnyt päätökset muutoksista, joiden seurauksena Aktia vähentää kaikkiaan 75 työtehtävää. Arviolta noin 50 henkilölle tarjotaan neuvotteluiden myötä mahdollisuus uusiin tehtäviin talon sisällä.

Nyt tehtävillä muutoksilla haetaan synergiaetuja keskittämällä liiketoiminnan tukea ja operatiivisia tehtäviä. Toimintoja tehostetaan rakenteellisten muutosten, digitalisaation ja automatisaation avulla.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/aktia-vahentaa-yt-neuvottelujen-jalkeen-75-tyopaikkaa/e4a8dd08-47b5-47e2-8155-a1ffc0b4c0c7

 

Henkilöasiakasliiketoiminnasta ainakin lähti porukkaa pois, ja tätä työtä nyt nopeasti miettimällä pystyy automatisoimaan - tuloksellisuus sitten toinen asia. Näistä yksiköistä ei itselläni ole suurempaa tietoutta, että mistä tehtävistä sieltä karsittiin porukkaa ja mikä vaikutus tällä voisi olla:

  • COO-organisaation Business Operations -yksikkö
  • Development & Data -organisaatio

 

Kovasti on ainakin otettu Leania käyttöön viimeisten 3 vuoden aikana, ja varmaan sieltä on muutenkin löytynyt karsittavaa. Liiketoiminnan tukifunktioista ja operatiivisista tehtävistä nyt nopeasti mietittynä on "aina" mahdollista nipistää ja palkata koodaria tilalle automatisoimaan asiakkan itsepalvelua.
En ole Aktian asiakkaan tai edes prospektina koskaan ollut, joten en voi kommentoida edes B2C-kokemusta nykyisen palvelumallin toimivuudesta, mutta en ainakaan ole huomanut samanlaista palauteryöppyä kuin Nordealla. Taaleri-keissi sitten erikseen tältä vuodelta rahastopuolella kysymysmerkkinä.

Näytä koko viesti
Kamux - 21.4.2021 10.56

Selvittelin tätä hieman juristikollegan kanssa.

Taustaa työsopimuslaista: Tätä lakia sovelletaan sopimukseen (työsopimus), jolla työntekijä tai työntekijät yhdessä työkuntana sitoutuvat henkilökohtaisesti tekemään työtä työnantajan lukuun tämän johdon ja valvonnan alaisena palkkaa tai muuta vastiketta vastaan.

Tätä lakia on sovellettava, vaikka vastikkeesta ei ole sovittu, jos tosiseikoista käy ilmi, että työtä ei ole tarkoitettu tehtäväksi vastikkeetta.

Lain soveltamista ei estä pelkästään se, että työ tehdään työntekijän kotona tai hänen valitsemassaan paikassa eikä sekään, että työ suoritetaan työntekijän työvälineillä tai -koneilla.

Havainnot:

  1. Henkilökohtaisuus: Sitoudutaanko FB-viesteillä henkilökohtaisesti toimittamaan auto paikasta A paikkaan B, vai voiko ajovuorot jakaa esim. kaveriporukan kesken vapaasti?
  2. Johdon ja valvonnan alaisena: Lähtöpiste A ja päätepiste B ovat ainakin annettu, annetaanko lisäksi muitakin ohjeita ettei saa esim. poiketa Google Mapsin reitiltä vai saako reitiltä poiketa (provosoiva esimerkki hakea vaikka nuuskaa Ruotsista samalla kyydillä)?
  3. Palkkaa tai muuta vastiketta vastaan: Palkkaa ei tosiaan makseta, mutta kyyti ja auton käyttö itsessään voivat täyttää vastikkeen tunnusmerkit

Johtopäätökset: Yksiselitteisesti ei voida vielä näillä tiedoilla päätellä, että kyseessä olisi työsuhde, mutta ei sitä voi poissulkeakaan. Selvittelyn ainekset tuossa kyllä voisi hyvin olla, jos asiaa lähtee tarkemmin tutkimaan. Sanoisin vielä, että jos sitä jo joku muu tekee ja hyväksikäyttää, ei kyllä tee siitä suoraan laillista :)

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 19.4.2021 11.12

Farseer kirjoitti:

Siitä yksi välietappi ja Private Banking-hakemusta sisään.

 

Onnittelut välietapin saavuttamisesta! Oletko miten ajatellut hyödyntää tuota Private Bankingia tulevaisuudessa?

Olen joskus miettinyt noita (ei sillä että olisi lähellekään tuohon vaadittavaa pääomaa) siltä kantilta, että antavatko useat sitten täyden valtakirjan asioiden hoitamiseen vai jatkavatko itse sijoittamista vai molempia?

Näytä koko viesti
Sitowise: The Smart City Company - 16.4.2021 01.01

Meni itseltäni ohi, että Sitowise teki tiistaina 13.4.2021 uudet huiput, kun kurssi pomppasi yli kymppiin (@10,05 parhaimmillaan).

Ilo oli tosin lyhytaikainen, sillä sieltä palattiin takaisin ysin tuntumaan keskiviikon ja torstain aikana (Tätä kirjoittaessa @9,02).

Mielenkiintoista mielestäni oli, että kauppaa käytiin ennen huippunoteerausta nouseviin kursseihin yli 50% suuremmalla volyymillä kuin aiemmalla viikolla.

Mitään suoraa kurssia kohottavaa uutista en bongannut, joka olisi tällaista pomppua selittänyt.

Hyvä huomautus ainakin itselleni, että tämä osake ei olekaan välttämättä se tasainen suorittaja salkussa, vaan pientä veivausta kannattaa mahdollisuuksien mukaan kytätä.

Näytä koko viesti
Sitowise: The Smart City Company - 6.4.2021 11.49

Sitowise nappasi 3,8 miljoonan it-diilin – ” Digitaalinen infra on tärkeää liikkumisen digitalisoitumisen, vastuullisen liikkumisen ja autonomisen liikenteen näkökulmista”

3,8m€ ja 4 vuoden diili, voipi olla että Väylävirasto tämän jälkeenkin vielä kilpailuttaa näitä digihankkeitaan.

En tiedä, miten pitkällä ovat tässä tavoitteessaan nyt: Väylävirasto on kehittänyt ratatietojärjestelmiä vuodesta 2016 alkaen, tavoitteena lisätä tuottavuutta digitalisoimalla keskeiset toimintaprosessit sekä uudistamalla keskeiset ratatietoja koskevat tietojärjestelmät ja tietokannat.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sitowise-nappasi-3-8-miljoonan-it-diilin-digitaalinen-infra-on-tarkeaa-liikkumisen-digitalisoitumisen-vastuullisen-liikkumisen-ja-autonomisen-liikenteen-nakokulmista/cffffa8f-4d8d-4eb8-8afc-972c2e45ec1d

https://news.cision.com/fi/sitowise-oy/r/sitowise-kehittaa-3-8-miljoonalla-eurolla-vaylaviraston-ratatietojarjestelmia,c3319045

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 29.3.2021 05.44

Ei ole omaan silmään sattunut analyytikkoseuraajia. Vaihto ollut aika pientä viime aikoina, josko huomenna piristyisi ennakoiden 31.3.2021 tulosjulkistusta?

Vähäistä on ollut vaihto, kun miettii että vaihto oli sadoissa tuhansissa helmikuussa annin jälkimainingeissa vs. viime perjantaina 12k kappaletta.

Tosin kyllähän tuo vaihtomäärä aika paljon jo maaliskuun alussa ja on ollut tuota 10-20k kappaletta aika pitkälti paria poikkeusta lukuun ottamatta.

Jos tässä korjausvelka kasvaa ja kunnat/valtio siihen meinaavat tänä vuonna jonkun summan allokoida, niin piristää hyvinkin Kreaten kurssia.

 

Näytä koko viesti
Sitowise: The Smart City Company - 29.3.2021 01.24

Tänään tullut ilmoituksia seuraavista merkinnöistä ja osakeoptioista.

Mielenkiintoinen tuo HR-johtaja Asplundin merkintä 4554 @8,2 vs. muiden 7,38€ - luulisi että hänkin olisi halvemmalla hinnalla saanut merkitä.

Merkinnät:

Nimi: Piispanen, Elina
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen
(1): Volyymi: 20 000 Yksikköhinta: 7,38 EUR

Nimi: Palonkoski, Timo
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 4 360 Yksikköhinta: 7,38 EUR

Nimi: Virtanen, Teemu
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 3 340 Keskihinta: 7,38 EUR

Nimi: Vilander, Minttu
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 7 000 Yksikköhinta: 7,38 EUR

Nimi: Karlsson, Heidi
Asema: Talousjohtaja
(1): Volyymi: 9 000 Yksikköhinta: 7,38 EUR

Nimi: Heliövaara, Eero
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen
(1): Volyymi: 28 000 Yksikköhinta: 7,38 EUR

Nimi: Asplund, Anne-May
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 4 554 Yksikköhinta: 8,2 EUR

Nimi: Leino-Haltia, Mirel
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen
(1): Volyymi: 5 500 Yksikköhinta: 7,38 EUR

Nimi: Kyllönen, Taina
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen
(1): Volyymi: 2 000 Yksikköhinta: 7,38 EUR

Optiot (Liiketoimen luonne: OSAKEOPTION HYVÄKSYMINEN):

Nimi: Karlsson, Heidi
Asema: Talousjohtaja

(1): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta:  EUR
(2): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta: EUR

Nimi: Mikkola, Jannis
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta:  EUR
(2): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta:  EUR

Nimi: Asplund, Anne-May
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 7 200 Yksikköhinta:  EUR
(2): Volyymi: 7 200 Yksikköhinta:  EUR

Nimi: Virtanen, Teemu
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta:  EUR
(2): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta:  EUR

Nimi: Tinkanen, Turo
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 7 200 Yksikköhinta:  EUR
Liiketoimen luonne: OSAKEOPTION HYVÄKSYMINEN

Nimi: Palonkoski, Timo
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta:  EUR
(2): Volyymi: 18 000 Yksikköhinta:  EUR

Nimi: Vilander, Minttu
Asema: Muu ylin johto
(1): Volyymi: 7 200 Yksikköhinta:  EUR
(2): Volyymi: 7 200 Yksikköhinta:  EUR

Näytä koko viesti
Citycon - 25.3.2021 04.16

Otin pienesti vielä lisää @7,22€ niin saadaan Orthexista palautuvat rahat saman tien takaisin liikkeeseen.

Näytä koko viesti