eToro: osakkeita vaiko CDF:ää? Verotus? -
Heikin Ashi kirjoitti:

En tunne eToroa tarkemmin, mutta sen verran kommenttia, että jos haluaa käydä kauppaa CDF:illä minkä tahansa välittäjän kautta, kun kaupankävijän verotuksellinen kotipaikka on Suomi, se pitää tehdä oy:n nimissä (jolla on yhtiöjärjestyksessä myös arvopaperikauppa), jolloin verotus toimii "normaalisti".

 

Näin olen lukenut, et pitäisi olla yritys CFD:ään, mut mun tää pörssisijoittaminen on sen verran nappikauppaa, etten halua mitään yritystä pyörittää.

Mua vaan innostaa et voisi kopioida toista sijoittajaa helposti (toki ymmärtäen riskit).

Näytä koko viesti
eToro: osakkeita vaiko CDF:ää? Verotus? -
vsquid kirjoitti:

Etorolta saa todnäk jonkin veroraportin. Tämä ei kuitenkaan käy verottajalle vaan kaupat pitää itse veroilmoitukselle yksitellen hankinta/myyntierittäin. Jos noin 10 kauppaa jouduin käsin kirjaamaan ja totesin että ei koskaan enää, kun on niin iso työ saada kaikki tarvitut luvut oikeassa muodossa. Jos et ilmoita etoron kauppoja, niin niistä kuitenkin menee perästä tieto verottajalle jotain kansainvälisiä mekanismeja pitkin, ja voit odottaa selvityspyyntöä asiasta. 

 

Tämä on just pelkoni. Ideana juuri käydä aktiivista kauppaa jenkkiosakkeilla, kun on kuluitta, mutta tuo on jäätävää, jos käsin pitää luotella ne verottajalle. Ja lisäksi ideana olisi kopioida muita sijoittajia ja portfolioita, joten on epävarmuus, että jos siellä on CFD;ää, niin  mitka on sit riskit.

-> Jos sijoitan vaikka 1000$ toisen kopiointiin, niin onko mahdollisuus että hän pelaa CFD:llä ja tuleekin sitten isompi lasku perässä? Onko tuo 1000$ tosiaan se summa jonka voin menettää, jos on stop loss vai voiko tulla isompaa damagea? En ole siis ennen sijoittanut CFD:hen ja yritän tässä ymmärtää riskejä.

Näytä koko viesti
Pysäköintipaikka sijoituksena -

Esim Matinkylässä on hallipaikkojen kolminkertaistunut 4 vuoden sisällä. Ovat olleet hyvä sijoitus.

Näytä koko viesti