Olet täällä

ADS Crude Carriers - 13.10.2020 01.18

Iletus kirjoitti:

Norjan median ja yhtiön edustajien haastattelujen perusteella vaikuttaa siltä, että laivaston uusiminen on pelikirjassa.

 

Stratus ostettiin yhtiöön muuten $22,5 miljoonalla (tietenkin myös scrubber asennettiin $4 miljoonalla) vuonna 2018, eli tämä alleviivaa loistavaa onnistumista myynnissä. 

Mistä löysit yhtiön edustajien kommentteja mahdollisesta uusien laivojen hankkimisesta?

Olisi kiva tietää, jakavatko velan lyhennyksen jälkeiset rahat (vajaa $30m?) osinkona vai sijoitetaanko uuteen paattiin.

Näytä koko viesti
Osakkeen hinnoittelu - 1.10.2020 11.02

Onkija kirjoitti:

En sitten tiedä, että kysytkö tosissasi vai yritätkö vaan päsmäröidä.

Yritin vain korjata kaavassasi olevan virheen, en varsinaisesti päsmäröidä. Huomaan kyllä, että et ole ihminen, joka ottaisi palautetta vastaan.   

Onkija kirjoitti:

Mitä tulee tuohon book valueen, niin Total assets = Equity + Debt.

Hyvä, että sait kaavan oikein avustuksellani ;)

Näytä koko viesti
Osakkeen hinnoittelu - 1.10.2020 10.10

Onkija kirjoitti:

Mitä tulee tuohon book valueen, niin BV = Total assets tai Equity + Debt.

Kun luet noita kirjoja, niin siinä on ero, että miten arvotetaan yritys ja miten löydetään hyviä yrityksiä. Ja kannattaa lukea uudesta tuossa menee nyt kyllä termit sekaisin.

Eikös tässä ole termit sekaisin? Book value (BV) on Total assets - Liabilities (Debt).

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 9.9.2020 07.59

JR kirjoitti:

Toimiiko se sitten jotenkin muuten?

Just noin. Arvailin vain syytä, miksi et saanut arvoa täsmäämään.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 9.9.2020 06.49

Eiks noi vivutetut sertifikaatit ole lähinnä yhden päivän seikkailuihin tarkoitettu? Jos peräkkäisinä päivinä on laskuja ja nousuja niin sertifikaatin arvon lopputulema ei ole se, mitä suoraan voisi ajatella. En ole niitä ikinä omistanut tai niihin syventynyt mutta sellainen mielikuva mulle on jäänyt kun olen niistä lukenut. Omat leikkini olen suorittanut turboilla ja minifutuureilla.

Näytä koko viesti
ADS Crude Carriers - 1.9.2020 11.54

Miltäs Q2 näytti ja onko tankkerien hintatasossa tapahtunut jotain odottamatonta? En ole jaksanut pientä päätäni vaivata kun täällä näytti olevan kovastikin asiantuntemusta ja hyvää analyysia.

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 21.8.2020 02.08

IMB on noteerattu Nasdaq OTC listalla jenkeissä, Saksan pörssissä ja Lontoossa (vaikka en Nordnetin haulla sieltä löytänytkään). Jenkkien on ADR eli menee varmaankin jotain lisäkuluja holdatessa. Saksalaisissa osakkeissa riesana ylimääräisten ennakonpidätysten takaisin hakeminen osingoista. Koskeeko tämä Saksan verottajan kiusa myös ulkomaisia Saksan pörssissä listattuja osakkeita vai vain oman maan osakkeita? Mielestäni omistamastani Gazpromin osakkeesta, joka on listattu Saksassa, on peritty vain 15% ennakonpidätys. Lontoosta ostettaessa joutuu maksamaan leimaveron ja Nordnetin tapauksessa varmaankin meklarin puhelintoimeksiannon kalliimmat kulut. Sitten kaupanpäälle vielä valuuttapohdinta. Joudunkohan maksamaan kahdenkertaisia valuuttamuunnosmaksuja osingoista jos ostan jenkkien kautta (GBP-->USD-->EUR)?

Mistä te olette ostaneet?

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 5.7.2020 04.25

En ole seurannut kovinkaan tarkasti Arpajaislain uudistuskeskustelua ja itselleni tuli uutena tietona Akin linkkaamasta IS:n uutisesta aikataulua koskeva tieto.

 

" Arpajaislakiuudistusta valmistellaan marraskuun loppuun saakka, ja sen on määrä astua voimaan vuoden 2021 heinäkuussa. "

 

Ohisalo:

" Ministerin mukaan Veikkauksen verkkoliiketoiminnan kehittäminen ja ulkomaille suuntautuvan laittoman rahapelaamisen torjunta ovat hallituksen tavoitteita."

 

Eli NYT pitäisi lobata vimmatusti vapaan pelaamisen puolesta. Loppuvuodesta se on turhaa kun päätökset on jo naulattu ja vapaa pelaaminen uhkaa loppua ensi kesänä.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.7.2020 12.28

Mihin kellon aikaan valmistus&toimitusraportti on yleensä tullut?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 10.6.2020 12.15

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Itselle on vielä suurin kysymysmerkki mikä on Aspiren tavoiteltu paino indeksissä. Yleensähän nämä menevät markkina-arvojen suhteessa, mutta BETZ:in osalta tämä ei toteudu. Aspiren osuus on heilunut 1,92% -> 2,26% -> 1,49% (tämä viimeinen taisi olla suurin syyllinen eiliseen myyntipaineeseen). Oma kela menee, että näin alussa swingit on isoja, kun ostot heiluttavat narikoiden markkina-arvoja, jotka heiluttavat osuutta indeksissä, jotka heiluttavat markkina-arvoja. Hiljalleen swingit pienenee ja osuus konvergoituu kohden tavoiteltua. Jos tuo 1,92% olisi tavoitetila, tänään BETZ tulee ostamaan noin 116k lappua: (1,92% * 77,1M$ / 26,45 Kr) - 398k osaketta.   

Tässä oleellista on, onko Aspire luokiteltu "Pure Play", "Core" vai "Non-Core" luokkaan. Näiden paino on aina 150% suhteessa alempaan luokkaan eli ylin luokka on 2,25x painotuksella alimpaan. Luokitus riippuu kuinka suuri osa bisneksestä/kasvusta tulee urheiluvedonlyönnistä. Tämähän ei Aspirella ole merkittävä osa toimintaa, joten tuskin on ylimmässä luokassa.

Ilmeisesti kuitenkaan yhtiön painostusta ei voi laskea suoraan markkina-arvon mukaan, koska jokaisen luokan painotus on laskettu yhtiöiden lukumäärän mukaisesti. Eli ei tästä tehdä riittävän helppoa :) Ensi viikon tiistaina on varmaankin parempi näkymä mikä Aspiren paino ETF:ssä on.

 

Näytä koko viesti