Ilkka -

Tupla

Näytä koko viesti
Ilkka -

Keskisuomalaisella on tässä varmasti vahvasti oma agenda pelissä, mutta ehdotukset on joka tapauksessa kannatettavia. Voisin kuvitella, että hallintoneuvostostakin päästäisiin joskus näiden muutosten myötä. Ehkäpä juuri siksi ei kannata olla turhan toiveikas. 

Printtimediayhtiöiden vaiheita (valitettavasti myös omistajana) seuranneena pitää todeta että Keskisuomalainen vs Ilkka-vertailussa tilanne on strategian puolesta koko lailla kuusi-nolla. Liana ja muut digiviritykset ei vakuuta. Vähän samalla lailla kuin vasaramies näkee nauloja joka paikassa, palkkajohtaja löytää kyllä ostettavaa omistajien rahalla. Etelä-Pohjanmaalla asia nähdään epäilemättä jotenkin toisin.

Näytä koko viesti
Ilkka -

Jaan huolestuneisuuden ja epäluottamuksen tuossa valtuusasiassa. Kuten todettua, rahaa pitäisi käyttää omien osakkeiden ostamiseen ainakin niin kauan kun lappuja saa selvästi substanssiarvoa halvemmalla. Tämä menee nyt väärin päin, halpoja osakkeita halutaankin käyttää maksuvälineenä ja vieläpä täysin avoimella valtakirjalla. Haluaisin nähdä ensin, miten Ilkan johto saa Liana-hankinnan näyttämään liiketaloudellisesti kannattavalta. En pidättelisi hengitystä sitä odotellessa. 

Toinen huolestuttava juttu on Ilkan pörssiyhtiöksi varsin erikoinen ristiinomistusrakenne KPK yhtiöt ja Etelä-Pohjanmaan Lehtiseuran kanssa. Niin ja sitten on vielä se hallintoneuvostokin (Ilkan hallinnointiperiaatteissa on peräti kuusi poikkeamaa Corporate Governance –suosituksesta, varmasti pörssiyhtiöennätys!).

Yhtä kaikki, olen omasta vapaasta tahdosta ryhtynyt kioskin omistajaksi, joten lienee vaan pakko toivoa parasta. 

Näytä koko viesti