Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Rupeaa tosiaan nousuprosentit olemaan pohjilta komeat laajasti kautta kryptomarkkinan, mutta olisi mielenkiintoista kuulla ihmisten mielipiteitä kryptojen yleisestä markkinasentimentistä. Itse tein ensimmäiset krypto sijoitukset hieman ennen viime nousumarkkinan alkua 2019 loppupuolella ja siitä asti seurannut markkinaa enemmän tai vähemmän päivittäin. 

Vaikka nousu on ollut viime syklin pohjilta tähän hetkeen jo kohtalaisen komeaa on mielestäni markkinasentimentti todella neutraalilla tasolla. Sijoittajat tuntuvat koostuvan pääasiassa aikaisemmissa sykleissä asiasta kiinnostuneista ja kiinnostus tämän kuplan ulkopuolella vaikuttaa omaan silmään todella vähäiseltä. Esim valtaosa tuntemistani edellisessä syklissä hypejunaan hypänneistä ei ole tällä hetkellä millään tavalla kiinnostunut kryptomarkkinasta ja sen liikkeistä, eikä puhetta kryptokuplan ulkopuolelta asian tiimoilta juurikaan pyöri muuallakaan.

Mitä tulee fundamentteihin niin oman näkemykseni mukaan ollaan aivan eritasolla kun esim. vuonna 2020 ja nyt yhä useampi projekti myy hienojen suunnitelmien ja lupausten sijasta enemmän ja enemmän konkretiaa.

Ei ole kirkossa kuulutettu, että kryptomarkkinassa seuraisi enää 2020 vuoden kaltaista ylöspäin rallattelua, jossa on mukana laaja kirjo koko kansasta, mutta mielestäni loistava pohja kyseisen kaltaiselle fomo efektille on rakentumassa. Oma näkemykseni onkin, että varsinainen ralli ei ole vielä millään tavalla alkanut viimeaikaisista komeista nousuista huolimatta ja liikkeet johtuvat suurilta osin skenessä aktiivisemmin mukana olevin toiminnasta.

Em. syistä en ole vielä omia myyntejäni juurikaan miettinyt vaan rahavirta on edelleen sisään markkinalle, joskin viimeaikoina vähenevissä määrin.

Mitä fiiliksiä herättää?

ps. Varokaa vauhtisokeutta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

voehan helevetti... Onni onnettomuudessa, ettei koko stäckki ollut kyseessä, mutta iso raha tuokin. Eipä itselläkään tosiaan ole tullut mietittyä miten älyttömän haavoittuvainen tuo kokonaisuus on, että kirjautuminen tapahtuu samalla Gmail sähköpostilla, mihin myös Google Authenticator on yhdistetty. Itsellä eri sähköposti kirjautumis osoitteena ja authenticatorissa, mutta ihan sattumalta, koska sähköposti sattuu olemaan muu kuin Gmail. Pitäisi enemmänkin varoitella tuosta, että vaikka on sähköpostissa authenticator päällä ja pörssissä sama homma niin tilille murtautuminen ja sen tyhjennyt on noin järkyttävän helppoa, jos vain pääset google tilille sisään. Noh, jos jotain positiivista niin hyvä muistutus meille kaikille näiden asioiden tärkeydestä. Kiitos viestistä ja parempaa jatkoa!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Valikoimaa tippunut Nordnettiin viimeaikoina ihan mukavasti lisää. Virtunelta esim. tullut useita noita trackkereitä viimeisimpänä eilen Arbitrum ja Staked Polkadot (myös Staked Ethereum löytyy). Lisäksi Virtunella on Crypto top 10 indeksi missä Bitcoin/Ethereum paino yli 80%. Valourilla on trackerit tarjolla Cardano, Solana, Polkadot, Avalance, Uniswap ym... Kallistahan tuo on tuota kautta ostaa ja omistaa, jos vertaa moniin ulkomaisiin välittäjiin, mutta varmasti monelle silti toimiva vaihtoehto ja toki iso plussa siitä ettei tarvitse itse verojen kanssa säätää.

Näytä koko viesti
Sijoitushurujen kryptovalinnat vuodelle 2024 -

Otetaanpas tällainen klassikko poletti ja ehken todennäköisemmin totaalinen floppi, mutta myös mahdollinen ihmeidentekijä (kurssinousujen muodossa) kuin IOTA omaksi hevoseksi. Vanha ja vahvasti eurooppalaiseksi mielletty projekti, joka lähtenyt nyt profiloitumaan myös muille maantieteellisille alueille. Viimesyklissä vaelsi oman näkemykseni mukaan varsin varjoissa, mutta siitä huolimatta otti ihan ok nousut. Myös toimitusjohtajalta kovaa puhetta sen suhteen, että uudet tuulet puhaltaa ja IOTA saataisiin takaisin kärkiprojektien joukkoon. 

Näytä koko viesti
Rahat piiloon vakuutuskuoreen ja toimeentulotukea nostamaan? -

Martin taas tuttuun tyyliinsä höyrynnyt turhan tarkasta faktantarkistuksesta piittaamatta, jos moista väittänyt...

"Heti myytävissä olevan varallisuuden arvo huomioidaan toimeentulotuen laskelmalla heti varoina. Tällaista varallisuutta ovat esimerkiksi • virtuaalivaluutta, • sijoitusrahasto-osuudet, • henkilöstörahasto-osuudet, • osakkeet, • säästövakuutuskertymät ja • arvopaperit"

lähde: https://www.kela.fi/etti/Toimeentulotuki.pdf

Näytä koko viesti
Rahat piiloon vakuutuskuoreen ja toimeentulotukea nostamaan? -

Ei aivan noin yksinkertaista... Toimeentulotuki on viimesijainen etuus. Sulla ei saa olla mitään omaisuutta missään, jotta olet oikeutettu kyseiseen tukeen. Sinulla ei voi olla omaa asuntoa ym. omaisuutta. Jopa auton voi joutua realisoimaan, jos ei sillä ole vaikutusta toimeentuloosi.  Normaaliin työttömyystukeen tai ansiosidonnaiseen ei taas sitten varallisuus ja pääomatulot vaikuta millään tavalla vaan pystyt nostelemaan niitä omaisuudesta ja pääomatuloista riippumatta, mikäli vain suoritat velvollisuutesi TE-toimiston suuntaan moitteitta ja olet valmis ottamaan töitä niitä tarjottaessa. Näiden välimaastossa säännöiltään on sitten asumistuki, johon vaikuttaa vain henkilön saamat ansio- ja pääomatulot eikä sitä tarkasteltaessa huomioida (toistaiseksi) henkilön varallisuutta. Mutta myös asumistuen edellytyksiä tarkasteltaessa huomioidaan tuloksi ainakin osakesäästötilin kohdalla pääomatulona sinne maksettavat osingot, sekä luovutusvoitot vaikkei niitä sieltä käyttöön nostaisikaan. 

 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

tonza wrote:

Ei nyt suoraan tähän kuulu, mutta itseäni ihmetyttänyt parissakin lähiomaisten perintöhommissa, että mikä niissä kestää niin tajuttoman kauan. Ihan peruskeissitkin ottaa helposti puoli vuotta vähintään. Eikö tuota prosessia muka voisi yhtään nopeuttaa? Tuntuu vierestä katsoessa että asiaa hoitavat maksimoivat vain oman tulovirtansa ja asiat hoituvat maaliin sitten joskus, jos sittenkään.

Kenelläkään vinkkiä jostain tahosta joka hoitaa asiat kuten omaa hoitaisi?

Itse olen tehnyt muutamia kymmeniä perukirjoja työkseni. Suurimmaksi osaksihan se on odottelua, josta ei koidu kuluja pesälle. Perukirjaa varten pitää saada kattava sukuselvitys vainajasta ja lisäksi selvitykset perillisistä. Jos rintaperilliset puuttuvat tai ovat kuolleet niin heistä sitten samanlainen täysi sukuselvitys jne. Aika ongelmallisia olivat pesät joille selvityksiä tein ja muistelisin, että pahimmillaan 50-60 virkatodistusta joutunut yhtä perukirjaa varten tilailemaan (toimitus hidasta) ja välillä kyseisiä todistuksia joutuu tilaamaan myös ulkomailta. Monesti uuden todistuksen tarve ilmenee vasta siinä kohtaa, kun edellisen todistuksen on saanut käsiinsä ja sitten taas odotellaan... Myös velkaiset pesät, joissa uusia velkoja ja laskuja putkahtelee sieltä sun täältä voivat olla aika pitkiä prosesseja selvittää ja niistä erinäisiä saldotodistuksia tilailla. Säädöksethän sanoo, että perukirja pitäisi toimittaa verottajalle 3kk kuluessa, mutta etenkin sotkuisimmissa pesissä ei edes tuo aika riitä vaikka kuinka nopeasti prosessia pyrkisi puskemaan eteenpäin vaan lisäaikaa on anottava... Eli tiivistetysti voisin todeta, että yleensä prosessin hitaus ei johdu perukirjan tekijästä vaan muusta prosessin ympärillä olevasta byrokratiasta. 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

On kyllä tosiaan mielenkiintoista nähdä miten on jäbät onnistunut nämä miinat välttämään, vai ovatko? Aika luottavaisilta kuulostanut sijoituscasejensa suhteen vielä osavuosikatsauksia kirjoittaessa, mutta toki herrojen tietotaito ja osaaminen sitä luokkaa, että varmasti kyky myös isompiin muuveihin löytyy. Onnekseni jäi itseltä täysin sokea peesaaminen kyseisiin kohteisiin tekemättä. 

Tosiaan viimeisen katsauksen jälkeen mainituissa: Energy Save: 3kk -58%, Waystream: 3kk -45% ja Upsales: 3kk -31%

Mielenkiinnolla odotan seuraavaa katsausta ja toki omistajien kannalta toivon, että väistöliikkeet ovat olleet onnistuneita.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

Ehkä "vähän" asian vierestä... mutta mutta kävelystä ja sen vaikutuksesta päänuppiin, kun puhutaan niin annetaas sormien hetki sauhuta... Joskus oli elämässä tarvetta mietintätauolle niin sain ihan hetken mielijohteesta ajatuksen lähteä kävelemään Camino De Santiagon, Etelä-Ranskasta Espanjan länsirannikolle (864km). Elämäni hienoimpia päätöksiä. Se on uskomattoman rauhoittava ja luova tila mikä pääkoppaan rakentuu etenkin ensimmäisen viikon kävelyn jälkeen päivästä toiseen. Matkan historiallisesta taustasta johtuen tämä kyseinen vaellus valikoituu matkakohteeksi ihmisille lukuisista eri syistä. Osa vaeltajista on vain puhtaasti seikkailulla, osa uskollisista syistä, mutta iso osa on myös päätynyt vaellukselle erilaisen elämän muutoksen tai elämässä tapahtuneen tragedian seurauksena. Ryhmämajoituksissa ruuan, viinin ja oluen äärellä kuullut lukuisat tarinat ja syyt vaellukselle olivat varsin terapeuttisia ja antoivat valtavasti perspektiiviä myös oman elämän pohdintaan. Ihmiset etenivät vaelluksella eritahtia joten juttuseura ja tarinat vaihtuivat päivittäin. Esimerkiksi ainoa suomalainen kehen matkalla törmäsin kärsi synnynnäisistä jalkaholvivaivoista, josta johtuen hän pystyi kävelemään verrattain lyhyen matkan päivässä. Hänen vaelluksensa kesti noin 90 päivää. Oma vaellukseni tuli päätökseen päivänä numero 31 ja en voi sanoa, ettenkö olisi ollut iloinen onnistumisesta, mutta samalla todella haikeilla mielin lähtenyt kohti kotimatkaa. Uskomaton reissu, joka koetteli fyysisesti, mutta tarjosin onnistumisen tunteen lisäksi niin paljon enemmän kun osasin matkalle lähtiessä kuvitella. 

Kyseinen vaellus oli aikoinaan itselle ensimmäinen pidempi vaellus. Ei varmasti tämänkään tyylinen retki sovi kaikille, mutta kokeilemallahan se selviää. Viestin tarkoitus on tsempata Heroa ja miksi ei muutakin foorumin kuluttajakansaa kokeilemaan myös sellaisia juttuja mitkä voivat tuntua itselle lähtökohtaisesti varsin vierailta tai jopa mahdottomilta.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

Pakko kommentoida tätä "shitshowta". Itse oon pelannu käteispokeria ammattilaisena/puoliammattilaisena vajaa 10v ja "normaalia" työuraa takana aika saman aikaa. Pokerin haastavuutta työnä on vaikea kuvitella, jos ei ole itse sitä pelannut. Harva ymmärtää miten pienellä marginaalilla voittavatkin pelaajat pelin loppupeleissä biittaavat. Pelipäivän aikana yksi keskittymisen herpaantumisesta johtuva virhe niiden tuhansien päätösten seassa mitkä siellä 6-12 pöydällä samaan aikaan vilisee voi maksaa helposti koko päivän tuotto-odotuksen. Eli tuloksenteko on äärimmäisen pienistä tekijöistä kiinni, josta syystä pokeri vaatii maksimaalista keskittymistä koko pelisession ajan ja paljon töitä myös sen ulkopuolella. Lisäksi varianssi tuo oman mausteensa pokeriin työnä ja ainakin omasta mielestäni pokeri on monessa mielessä omaa normityötäni kuluttavampaa. Toisaalta pokerissa tapahtuvat virheet koskevat vain omaa tulopuolta, eikä sillä ole minkäänlaista vaikutusta muiden ihmisten elämään, jossa mielessä niitä voi pitää varsin "mitättöminä". Pokerissa tapahtuvaa virheen vaikutusta voisi normaalissa työelämässä verrata esim. tilanteeseen, jossa työstät päivän Word-tiedostoa, joka lopulta katoaa ja joudut tekemään sen uudestaan, voi voi. Tästä syystä haasteet "normaalissa" työelämässä ja pokerissa ovat omaan makuun todella vaikeita verrata.

Otetaan vielä sen verran kantaa itse Heron tilanteeseen, että ainakin täysin tuntemattoman ulkopuolisen silmin onhan tuo nyt unelmatilanne järjestää koko elämä juuri niin mallilleen pokeria, omia harrastuksia, kuntoilua, syömisiä ym. ajatellen kuin vain voi olla. Toki on hyvä muistaa, että meillä jokaisella on ne omat ongelmamme mitkä rajoittavat ja vaikuttavat omaan elämään niin, että sitä on täysin mahdotonta ulkopuolisen ihmisten arvioida.

Tsemppiä peleihin, sijoituksiin ja elämään yleisesti.

Näytä koko viesti