Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 19.5.2023 - 09:56

Ehkä "vähän" asian vierestä... mutta mutta kävelystä ja sen vaikutuksesta päänuppiin, kun puhutaan niin annetaas sormien hetki sauhuta... Joskus oli elämässä tarvetta mietintätauolle niin sain ihan hetken mielijohteesta ajatuksen lähteä kävelemään Camino De Santiagon, Etelä-Ranskasta Espanjan länsirannikolle (864km). Elämäni hienoimpia päätöksiä. Se on uskomattoman rauhoittava ja luova tila mikä pääkoppaan rakentuu etenkin ensimmäisen viikon kävelyn jälkeen päivästä toiseen. Matkan historiallisesta taustasta johtuen tämä kyseinen vaellus valikoituu matkakohteeksi ihmisille lukuisista eri syistä. Osa vaeltajista on vain puhtaasti seikkailulla, osa uskollisista syistä, mutta iso osa on myös päätynyt vaellukselle erilaisen elämän muutoksen tai elämässä tapahtuneen tragedian seurauksena. Ryhmämajoituksissa ruuan, viinin ja oluen äärellä kuullut lukuisat tarinat ja syyt vaellukselle olivat varsin terapeuttisia ja antoivat valtavasti perspektiiviä myös oman elämän pohdintaan. Ihmiset etenivät vaelluksella eritahtia joten juttuseura ja tarinat vaihtuivat päivittäin. Esimerkiksi ainoa suomalainen kehen matkalla törmäsin kärsi synnynnäisistä jalkaholvivaivoista, josta johtuen hän pystyi kävelemään verrattain lyhyen matkan päivässä. Hänen vaelluksensa kesti noin 90 päivää. Oma vaellukseni tuli päätökseen päivänä numero 31 ja en voi sanoa, ettenkö olisi ollut iloinen onnistumisesta, mutta samalla todella haikeilla mielin lähtenyt kohti kotimatkaa. Uskomaton reissu, joka koetteli fyysisesti, mutta tarjosin onnistumisen tunteen lisäksi niin paljon enemmän kun osasin matkalle lähtiessä kuvitella. 

Kyseinen vaellus oli aikoinaan itselle ensimmäinen pidempi vaellus. Ei varmasti tämänkään tyylinen retki sovi kaikille, mutta kokeilemallahan se selviää. Viestin tarkoitus on tsempata Heroa ja miksi ei muutakin foorumin kuluttajakansaa kokeilemaan myös sellaisia juttuja mitkä voivat tuntua itselle lähtökohtaisesti varsin vierailta tai jopa mahdottomilta.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 28.4.2023 - 11:36

Pakko kommentoida tätä "shitshowta". Itse oon pelannu käteispokeria ammattilaisena/puoliammattilaisena vajaa 10v ja "normaalia" työuraa takana aika saman aikaa. Pokerin haastavuutta työnä on vaikea kuvitella, jos ei ole itse sitä pelannut. Harva ymmärtää miten pienellä marginaalilla voittavatkin pelaajat pelin loppupeleissä biittaavat. Pelipäivän aikana yksi keskittymisen herpaantumisesta johtuva virhe niiden tuhansien päätösten seassa mitkä siellä 6-12 pöydällä samaan aikaan vilisee voi maksaa helposti koko päivän tuotto-odotuksen. Eli tuloksenteko on äärimmäisen pienistä tekijöistä kiinni, josta syystä pokeri vaatii maksimaalista keskittymistä koko pelisession ajan ja paljon töitä myös sen ulkopuolella. Lisäksi varianssi tuo oman mausteensa pokeriin työnä ja ainakin omasta mielestäni pokeri on monessa mielessä omaa normityötäni kuluttavampaa. Toisaalta pokerissa tapahtuvat virheet koskevat vain omaa tulopuolta, eikä sillä ole minkäänlaista vaikutusta muiden ihmisten elämään, jossa mielessä niitä voi pitää varsin "mitättöminä". Pokerissa tapahtuvaa virheen vaikutusta voisi normaalissa työelämässä verrata esim. tilanteeseen, jossa työstät päivän Word-tiedostoa, joka lopulta katoaa ja joudut tekemään sen uudestaan, voi voi. Tästä syystä haasteet "normaalissa" työelämässä ja pokerissa ovat omaan makuun todella vaikeita verrata.

Otetaan vielä sen verran kantaa itse Heron tilanteeseen, että ainakin täysin tuntemattoman ulkopuolisen silmin onhan tuo nyt unelmatilanne järjestää koko elämä juuri niin mallilleen pokeria, omia harrastuksia, kuntoilua, syömisiä ym. ajatellen kuin vain voi olla. Toki on hyvä muistaa, että meillä jokaisella on ne omat ongelmamme mitkä rajoittavat ja vaikuttavat omaan elämään niin, että sitä on täysin mahdotonta ulkopuolisen ihmisten arvioida.

Tsemppiä peleihin, sijoituksiin ja elämään yleisesti.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 28.12.2022 - 15:08
hode kirjoitti:

Shorttaajat hierovat karvaisia käsiään.....shorttaajat painavat tätä huolella....tavoite 30-50 USD/osake. imo. momentum on shorttaajilla...margin callit paukkuu. 

Olisi kiva kuulla Pauli Äyrään ajatuksia Teslan kurssista ja Elon Muskista.  Ehkä mielipiteet ovat muuttununeet...tai sitten eivät...joka tapauksessa tällä menolla miljardin nettovarallisuus jää haaveksi.Vinkkinä vaan toimittajille. 

Jos olisi myynyt hekuman huipulla ja painanut kaiken shortiksi olisi nettonut vähintään 100 miljoonaa. Kauppa se on mikä kannattaa...

Kylläpä tuolta on Paulilta tullut osittain kriittisiäkin twiittejä Teslaan ja Elon Muskiin liittyen jo joku tovi sitten... 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 6.10.2021 - 09:55

Lähe reissuun. Mitä kauemmas, sitä parempi. Kyllä tyhjenee pää ja saa muutenkin uutta näkökulmaa omaan elämään. Ei mitään parin viikon pakettimatkaa Malagaan vaan vähintään 3-5kk mittainen jakso johonkin, missä kerkeää luoda rutiineja ja järjestää pääkoppaa ilman kiirettä tai suuria sunnitelmia. Hyvinä vaihtoehtoina esim Thaimaa tai Vietnam, jotka ovat helppoja maita matkustaa ja myös todella lompakkoystävällisiä. Pidempiaikaiseen oleskeluun uuden studio huoneen taloyhtiön uima-altaalla ja kuntosalilla voi löytää jo alle 150e/kk + sähkö/vesi ja päivittäiset ruokakulutkin varsin olemattomat.

Eihän tämäkään välttämättä pysyvää ratkaisua niihin pään sisäisiin ongelmiin tuo tai muutenkaan sovi kaikille, mutta mielestäni kokeilemisen arvoinen jos yhtään ulkomailla oleskelu kiinnostaa. Itse viimeiset 10v työtilanteista riippuen vähintään joka toisen talven kaukomailla asuneena/reissanneena huomannut, että virtaa riittää usein kotiinpaluun jälkeen pidemmäksikin aikaa. Monesti myös opiskeluun/harrastuksiin liittyvät projektit ovat edenneet ulkomailta käsin varsin vaivattoman tuntuisesti.

Ajattelin kirjoittaa kun ikää mittarissa itsellä about saman verra kun sinulla ja elämätilanteessa muutenkin paljon yhtäläisyyksiä.

Tsemppiä jatkoon!

Näytä koko viesti