Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.10.2018 07.49

PYN Elite käsittääkseni Vietnamissa suurimmat voittonsa tehnyt?

Pencen puheista olet saanut sen kuvan mikä on itseasiassa jo pidemmän ajan kehityksen tulosta, kun Kiina ei Obaman aikana suostunut revalvoimaan valuuttaansa, niin Trump tuli ja yrittää nyt konkreettisin toimin painostaa Kiinaa viimein avaamaan juanin rehellisen markkinahintaisen hinnanmuodostuksen kohteeksi. Yle tai Hesari, saatikka paremmatkaan taloustietäjät eivät näistä poliittisista syistä tunnu mielellään ääntä pitävän, koska tilanne on se mitä Akikin on Teerenpeleissä mm. Oksaharjun ja Matikaisen kanssa todennut, että joutuu mediatoimijana olemaan varuillaan suurimpien medioiden reaktioista jopa Suomessa nykypäivänä, jos poikkeaa liiaksi virallisesta konsensustotuudesta edes hetkeksi.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.7.2018 08.57

Trump toteuttaa samaa makrotalousnäkemystään tällä hetkellä politiikassaan mitä 1980- ja 1990-luvun TV-esiintymisissään teki, USA:n kasvava rooli nettovelallisena esim. Kiinan suhteen ei voi jatkua seuraamuksitta tätä menoa enää kovin pitkään. Moni demokraattien talouspolitiikkaa symppaava näkee tämän linjan sekavana, ja mielellään jatkaisi Kiinan ja EU:n etua tullien suhteen tästä ikuisuuteen. Entistä heikompi USA ja vielä nykyistä vahvempi Kiina on pitkässä juoksussa pienempi paha monen mielestä nykyiseen nähden. Valtion velkakupla puhkeaa joka tapauksessa jossain vaiheessa, Trump tuskin täysin onnistuu tavoitteessaan, mutta ehkä onnistuu hiukan tasaamaan sopimuksia nykyisestä USA:n eduksi, tämä on kuitenkin kokonaisuuksien kannalta hyvin pieni muutos ja USA:n talous tulee pitkällä aikavälillä korjaamaan itsensä mm. Juhani Huopaisen ja Peter Schiffin ennusteiden mukaisesti.

Näytä koko viesti
Trump Street - 17.7.2018 10.07

Jmakela kirjoitti:

Dharma on siirtynyt suurempiin ympyröihin täältä... Nyt jokainen tajuaa kuinka onnetonta on suomalainen media nykypäivänä kun tehdään tämän tasoisia juttua... Legenda saa nyt aikaa "parrasvaloissa"

 

Aika hyvän nosteen saanut tempauksellaan omassa nykyskenessään esim. Hommalla, ties vaikka politiikassa vielä lyö läpi jollain aikavälillä. Hieman trollahtavalta vaikutti varsinkin kansainvälisten medioiden videotenttaamana eilen, joten tuota puolta kenties joutuu parantamaan lähempänä vaaleja esiintymisessään.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 9.4.2018 09.30

Trumpin vaikutus ja talouspolitiikka on pitkälti tiedossa niille jotka siitä haluavat ottaa selvää, hänen linjaansa negatiivisesti suhtautuville löytyy sijoitustuotteita monelta alalta, millä voi halutessaan vakuuttaa positiotaan pörssiheilahteluja vastaan. Ei kai tämä sen suurempaa rakettitiedettä ole nytkään, kuin ei ollut silloin ennenkään, kun Aki tuntui olevan hyvinkin perillä milloin sijoitusastetta säädeltiin hyvinkin perustelluin tiedoin ja pääosin ihan onnistunein tuloksin kulloisestakin markkinatilanteesta riippuen. Trump-skeptisyys on muodissa tietyissä suurissa talousmedioissa, jotka olivat Clintonin kampanjan takana, mikä sitten heijastuu nykymuotina yhä Suomeenkin.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 9.4.2018 05.23

Trumpista syyn hakeminen sijoituspäätöksille suuntaan taikka toiseen, on hieman sama kuin diilerin haukkuminen olisi pokeripöydässä hävityn jaon jälkeen.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 6.4.2018 06.07

Eiköhän Trump-fanit kuitenkin pohjimmiltaan näe maailmaa Akista ja Daytraderista poiketen hieman pidemmällä kuin luokkaa kvartaalin tähtäimellä. Akille kun käy kolumniensa perusteella maailman hallitsijaksi Trumpin symppaajia enemmän entistä vahvempi Kiina ja täten vielä heikompi Usa, ja mieluummin hieman ennemmin kuin myöhemmin.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.3.2018 05.06

Jaajolla oli tänään SuomiPopin aamussa asiaa liittyen Fugen kiinteistösijoituksiin, tästä ketjusta oli poimittu aihetta sivuavaa jutustelua.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.3.2018 11.20

Dharma päässyt taas yllättämään noin muuten harvinaisen terävänkin ajattelijan. LSE-jutut voitte panna sen piikkiin, että D on jo scouttaillut lapsilleen tulevaisuuden opintosuuntia luppoaikanaan.

Näytä koko viesti
Kolumni: Tyhjästä rahaa - 19.2.2018 01.48

Valpuri kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:
FinnishDGI kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Rahaa ei kuitenkaan tule tyhjästä, vaikka jotkut salaliittoteoreetikot selittävätkin pankkien sitä tekevän.

Viitsitkö Aki kuvata tähän miten rahan syntymisen ja tuhoutuminen todellisuudessa tapahtuu reservipankkijärjestelmässä? Minun käsittääkseni raha (=luotto/velka) syntyy nimenomaan tyhjästä ihan ilman foliohattua.

Totta kai keskuspankit luovat rahaa "tyhjästä". Niillä vain on takanaan koko yhteiskunnan infrastruktuuri armeijat mukaanlukien.

 

Minunkin piti oikein pitkästä aikaa kirjautua sitään ihmetelläkseni ääneen, kuinka Jensin blogissa toisaalta verrataan mitä ihmeellisimpiin salaliittoteoreetikkoihin, jos kehtaa todeta ääneen, että raha luodaan tyhjästä. Sitten toisaalta Aki myöntää itsekin, että näinhän se asia makaa. Raha epäilemättä luodaan tyhjästä. Sehän lienee fiat -rahan aivan olennaisin ominaisuus.

 

Aina voidaan mennä käytännössä pienempiin ja pienempiin vakavaraisuusvaatimuksiin liikepankkien osalta luotonlaajennuksessa ilman että niiden tarvitsee mennä täysin nollaan. Mikael Jungnerilta oli hyvä twiitti tänään tästä aiheesta: "Euroopan finanssikriisin suurin opetus taisi olla että setelirahoitus toimii. Siis se että Euroopan keskuspankki rahoittaa valtioiden alijäämät. Hassua miten kaikki nuo austerity puheet jäi väärälle puolelle historiaa, vaikka niistä niin vakuuttavasti puhuttiin ainoana totuutena"

Senkuin printataan rahaa vähän sinne sun tänne tästä ikuisuuteen, niin hyvä tulee. Vakavaraisuusvaatimuksilla niin väliä.

Näytä koko viesti
Technopolis - 18.12.2017 06.48

Nousu on varmasti ihan oikea, mutta nousun suuruus Technopoliksen kohdalla myös USA:n hyvän pörssikehityksen myötä avittunutta. Todistaa näitä väitteitä toki on vaikeaa, mutta Trumpin mediakohtelu hämärtää monet tosiseikat pörssinousun taustalta, vaikka moni haluaa Clintonin vaalikampanjaa yhä käyvän liberaalimedian värittynyttä kuvaa mieluummin uskoa pörssikurssien kuviteltuine lisäriskeihin liitettynäkin. Trumpin haukkuminen on muodissa ja talousalan mediavaikuttaja Pyysingkin käyttää sitä hyväkseen, jos se on uskottavuutta tärkeiden ihmisten piirissä hänelle tuova.

Näytä koko viesti