Pokeriammattilaisten verotuksesta uusi ohje -

Saavutetuista eduista ei tietenkään haluta luopua. Vai onko mitään erityistä syytä miksi juuri pokeriammattilaisten tulisi saada elantonsa verovapaasti, kun esimerkiksi taiteilijat, urheilijat ja muusikotkin maksavat veronsa kiltisti?

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma -

Tarkoitus olisi alkaa pikkuhiljaa ostamaan "pohjilta", ehkä 50% laskun jälkeen. Pikkusummilla sijoittamista on takana nelisen vuotta, ja nyt käytettävissä on 1500€. Ajattelin pysyä Nordnetin asiakkaana, jolloin vaihtoehtoja on kaksi:

A: Superrahastot. 50% laskun jälkeen ostan Superrahastoja joka päivä yhden viikon ajan 500€ summalla, jolloin saan viikon keskituoton (koska merkinnät tapahtuvat miten sattuu). Sama toistuu kun 60% ja 70% laskettu. 

B: ETF. 50% laskun jälkeen ostan jotain ETF:ää 600€. Jos/kun laskee 70%, ostan vielä 900€. Kulut toki ovat 9€/merkintä. Onko hommassa mitään järkeä?

C: Jokin muu vaihtoehto. Eri suunnitelma, eri välittäjä?

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma -
Longrun kirjoitti:

Jos ostaa superrahastoa ennen 13:00, niin ne kyllä tulee aina kyseisen päivän omxh25 päätöskurssin mukaan. Itse superrahaston arvohan päivittyy yleensä päivän viiveellä, joten voi tuntua sekavalta. Jos taas ostaa esim maanantaina 13:00 jälkeen, niin superrahasto tulee salkkuun tiistain omxh25 päätöskurssin arvoon.

Sharevillessä käydyn keskustelun mukaan Nordnetistä vastattu Superrahastojen merkintöihin näin: 

"Rahastotoimeksiannot yleisesti pyritään toteuttamaan aina päivän päätöskurssiin, mutta tässä on syytä muistaa, että rahastoyhtiö tekee rahastojen varsinaisen merkinnän (eli ostot ja myynnit) eikä Nordnet voi valitettavasti näihin vaikuttaa. Näin ollen osto/myyntikurssi määräytyy sen mukaan kun rahasto on suorittanut merkintäajonsa. Superrahastojen varsinaisen merkinnän tekee Öhman Fonder, joka on kyseisten rahastojen tarjoaja."

Linkki keskusteluun: https://www.shareville.fi/rahastot/nordnet-superrahasto-suomi/kommentit/meniko-oikein-kun-laitoin-myyntiin-superrahastoa-maanantaina-4483602

Eli ilmeisesti tilanne harvinainen, mutta tässä markkinatilanteessa en ehkä ottaisi riskiä merkinnän siirtymisestä. ETF:t kaiketi siis turvallisempi vaihtoehto. Missä halvimmat kulut ja merkinnät ETF:iin? 

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma -

Onko kellään tietoa minkä välittäjän kautta saisi vaikka ETF:ä luotettavasti edes päivän päätöskurssiin matalilla kuluilla? Ajattelin n.500€ suuruisia kertaeriä. Automaattinen kuukausisäästösuunnitelma pyörii taustalla Nordnetin kautta joka tapauksessa. 

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma -

Mitä rahastoja kannattaisi ostaa jos nyt/lähiaikoina haluaisin ostaa pohjilta? Ilmeisesti Superrahastoissa merkinnät menee vähän miten sattuu. Millä rahastoilla merkintä onnistuu ilman pelkoa, että se siirtyy viikolla eteenpäin? Tällä hetkellä Nordnetissa tili ja salkusta löytyy Superrahastojen lisäksi maailma EUNL ja kehittyvien IS3N. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Eli en näe Nordnetistä suoraan, että miten paljon juuri mulle maksettiin osinkoja? Missä vaiheessa osinkohyöty sitten realisoituu? Sitten kun myyn?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Selittäkääs joku aloittelijalle, että miten osingot uudelleensijoittava rahasto käytännössä sijoittaa osingot? Mulla on supperrahastoja, mutta salkkuni koko ei ole kasvanut. Miten näen Nordnetissä osinkoni?

Näytä koko viesti
Nordnetin superrahasto -

Selittäkääs joku tyhmälle, että miten tämä osinkopolitiikka toimii superrahastoissa? Ne siis sijoitetaan uudelleen, mutta rahat eivät ilmeisesti vain ''saavu'' tilille? Näkeekö jostain osinkojensa määrän?

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus -

Koskas näitä osinkoja oikein aletaan maksella? Netistä ei yhtäkkiä katsottuna löytynyt mitään tietoa tältä vuodelta. Ja sitten vielä: kun osingot tulevat, voinko vetää koko s-tilin tyhjäksi ja sijoittaa uudelleen vuoden lopussa? Perustin S-pankin vain näitä osinkoja varten.

Näytä koko viesti
Nordnetin superrahasto -

Voisin vähän nostella tätä ketjua. Itse nyt näin 3kk Nordnetin superrahastoon sijoittaneena vosin heittää kysymyksen, että mitä superrahastoa suosittelisitte näin Suomen lisäksi? Ja millaisilla % osuuksilla sijoittaisitte eri superrahastoihin?

 

Näytä koko viesti