Öljysota -

Eiköhän autoilun kustannukset ja se millainen auto ja mikä käyttövoima kannattaa valita kuitenkin riipu huomattavasti myös sen käytöstä. Tuskin Model 3 kaikille sopii, kannattaneeko sitä ostaa esim. laskutaitoisen keskiluokkaisen papan 20 km sunnuntaiautoiluun. Taitaa vakuutusmaksutkin olla muuten hieman eri luokassa kun papan Corollalla. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Luna coinissahan oli ihan mukava pohjaraapaisu. Ei ollut tylsää jämähdystä niillä joilla oli 50 mrd kiinni siinä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Itse tarkoitin verrattuna aikaan ennen koronaa, siis sitä aikaa jolloin viimeisen kahden vuoden aikana eteen tulleet haasteet olivat tuntemattomia. Taantumakin on vähättelyä sille mitä pahimmillaan voi edessä olla.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Itseäni Teslassa jäi hiukan hämäämään se että vielä vuonna 2020 syksyllä USA:ssa halvin ns. riisuttu Model 3 maksoi 35 000 dollaria, nyt 1,5 vuotta myöhemmin halvin malli maksaa 50 000 dollaria ja osavaltion verot päälle, nousua 40%. Eli tosiaan hintatasoltaan merkki on siirtynyt premiumautojen piiriin ja ajatukset keskiluokalle suunnatuista malleista on ilmeisesti haudattu. Cybertruckin osalta on selvää että aiemmat puheet 40 000 dollarin aloitushinnasta voi unohtaa.

Kauppa käy kuumana ja sähköautoteknisesti autot ovat hyvinkin kilpailukykyisiä tällä hetkellä, mutta jotenkin tuntuu että autonomiset ajamiset ja kaiken muuttava datan keruu on jäänyt hieman taustalle ja nyt ollaan armottomassa valmistusbisneksessä. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Esim. Nasdaq on edelleen 25% korkeammalla tasolla verrattuna aikaan ennen koronaa. Hex on samalla tasolla ennen koronaa. Näettekö niin että yritysten edellytykset tehdä tulosta tulevaisuudessa länsimaissa ovat nyt paremmat kuin ennen koronaa? Vai oliko osakkeiden hinnat rajusti aliarvostettuja Nasdaqissa ennen koronaa?

Oman näkemykseni mukaan talousnäkymät kaikissa länsimaissa ovat suorastaan surkeat lähivuosiksi, jo taustalla kummittelevan karmean demografian lisäksi kaikkea kysyntää syö valtavasti energian hinta ja korot, väkisin nousevat verot, sekä se että tuhansien miljardien elvytysrahoja ei enää tule yksityiseen tai julkiseen talouteen. Vaikea nähdä kasvavia tuloksia suurimmalla osalla toimialoista.

Eikö näiden ilmiöiden jotka ovat viimeisen vuoden aikana tulleet talouteen tulisi näkyä pörssikursseissa verrattuna aikaan ennen "koronadippiä"?

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Velkavipumiehet käyneet miinustamassa totuutta taas kerran, tuulipuvun kahina kuuluu, vooosh voooosh.. Onneksi itsellä on kaikki kullassa ja käteisenä, velkaa ainoastaan verottajalle 390 euroa jäännösveroa. Ja asuminen tietenkin vuokra-asunnossa Helsingin ydinkeskustassa, taitaa omistaja saada ihan 2 % vuosituottoa tämän hetken asunnon arvolle. Toki kun markkina rommaa niin tuotto lähestyy 4 % jos vuokraa saa nykyisen verran.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Alkaa olemaan aika selvää että, "kaiken" romahduksessa on nähty vasta ensimmäinen aalto. Alamäki tullee jatkumaan osakkeissa ja esim. kryptoissa, sen lisäksi kiinteistömarkkinat tulevat romahtamaan kuplahinnoista useilla markkinoilla, myös Suomessa. Keskuspankit pumppasivat kuplaa vuosia liian pitkään rahan painamisella ja nyt räjähdys on sen mukainen. Jos dippiostamista haluaa yrittää, niin oman näkemykseni mukaan oikea aika on kaukana.

 

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

Siinä on sellainen porukka että ettei heitä kutsuttu lapsena synttäreille, muut olivat niin ärsyttäviä ja Anoa ei kutsuttu kun se olisi hakannut muut vieraat.

Näytä koko viesti
Maailmantalous 2021 -

Kiina on peruuttanut isännyytensä vuoden 2023 Aasian futismestaruusturnauksessa. Turnaukseen on aikaa yli vuosi. Johtopäätös: Xi eli Kiinan Nalle Puh on mennyt lopullisesti sekaisin ja aikoo eristää koko kansansa länsimaiselta hapatukselta vuosiksi Covidin varjolla, talous tulee sakkamaan ja sisäiset levottomuudet Kiinassa lisääntymään. Kaikki varakkaat ja lahjakkaat ihmiset jotka pääsevät livahtamaan nahkatakkimiehiltä pyrkivät Singaporeen, Dubaihin ym.

Voi olla että globaalin talouden vaikeudet ovat vasta alkuvaiheessa.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tässä vielä lainaus keskustelupalstalta kaikille kryptosijoittamista miettiville, jotka eivät tiedä mistä on kyse:

"lost over 450k usd, I cannot pay the bank, I will lose my home soon. I’ll become homeless. suicide is the only way out for me.” 

Jos taas ymmärtää sen että kyse on spekulatiivisesta Musta-Pekka pelistä jossa yksittäiset isot pelurit voivat aiheuttaa valtavia kurssimuutoksia (oikeisiin valuuttoihin nähden) ja yrittää ratsastaa oikealla trendillä pikavoittoja metsästämässä, niin kannattaa lähteä mukaan.

Näytä koko viesti