Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.1.2021 02.57

Anssi A kirjoitti:

 

Kryptonovi kirjoitti:

Itse uskon, että "arvoa tuottavat" kryptot pärjäävät mahdollisessa myrskyssä paremmin, kuin "arvoa säilyttävät/kasvattavat" kryptot.

 

Mitkä kryptot luokittelisit arvoa tuottaviksi? Etherium, muita?

Itse olen antanut itseni ymmärtää, että esim.Etherium ja useimmat sen päälle rakennetut ratkaisut ovat "arvoa tuottavia".Ja muut vastaavat teknologiat tietysti myös. Nämähän ovat enemmänkin avoimia "käyttöjärjestelmiä" ja palveluita, kuin varsinaista valuuttaa.

"Arvoa säilyttävät/kasvattavat" kryptot mun maailmassa on taas selkeämmin perinteisen valuutan (tai kullan) vaihtoehdot, kuten Bitcoin, Litecoin, jne.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.1.2021 08.16

Casteliero kirjoitti:

 

OPOnentti kirjoitti:

Tuosta Tetheristä Bitcoinin ja kaikkien kryptovaluuttojen arvojen ajurina oli asiaa myös Bloombergin Matt Levinen uutiskirjeessä, ao. linkki ko. uutiskirjeestä. En tiedä itse juurikaan kryptoista enkä tiedä, onko aihetta esim. täällä käsitelty aiemmin, mutta tällainen pisti kuitenkin silmään:

https://crypto-anonymous-2021.medium.com/the-bit-short-inside-cryptos-do...

 

Tuossahan tuota tämän sivun alussa puitiin ohimennen.

Tosiaan, oli mennyt ohi tuo sivun yläosan keskustelu Tetheristä ja sen mahdollisista vaikutuksista. Jokunen tietäjä uskoo, että Tetherin mahdollisen huijauksen paljastuminen suurelle yleisölle nostaa muiden kryptojen arvoa, kun sijoittajat myyvät paniikissa Tetherinsä. Todennäköisempää lienee kuitenkin se mainittu paniikireaktio, jossa markkina ottaa happea ja tekee korjausliikkeen. Milloin, kuinka paljon ja kuinka pitkään se sitten oikeasti vaikuttaa markkinaan jää nähtäväksi. Itse uskon, että "arvoa tuottavat" kryptot pärjäävät mahdollisessa myrskyssä paremmin, kuin "arvoa säilyttävät/kasvattavat" kryptot.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.1.2021 12.45

OPOnentti kirjoitti:

Tuosta Tetheristä Bitcoinin ja kaikkien kryptovaluuttojen arvojen ajurina oli asiaa myös Bloombergin Matt Levinen uutiskirjeessä, ao. linkki ko. uutiskirjeestä. En tiedä itse juurikaan kryptoista enkä tiedä, onko aihetta esim. täällä käsitelty aiemmin, mutta tällainen pisti kuitenkin silmään:

https://crypto-anonymous-2021.medium.com/the-bit-short-inside-cryptos-do...

Tämä veti kyllä aika hiljaiseksi...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.1.2021 09.59

Mitäs mieltä raati on EKP:n pääjohtaja Lagarden kommenteista virtuaali Eurosta ja sen suhteesta kryptoihin?

EKP:n Lagarde uskoo digitaalisen euron tulevan viidessä vuodessa (msn.com)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.1.2021 10.43

Casteliero kirjoitti:

Tottakai ne on ison riskin sijoituksia. Puhutaan vasta kehitysvaiheessa olevasta teknologiasta, jonka käyttöönotosta tai tulevaisuudesta ei ole mitään taetta. En minä kenellekään suosittele sijoittamaan kryptoihin yhtään enempää, kuin kestää hävitä. Ja siksi en itsekään laittaisi miljoonaa kryptoihin vaikka se miljoona olisikin. Tosin riski ja tuotto kulkee käsi kädessä kun hommat menee putkeen ja siksi voitot on myös sen mukaiset. Jos minulla olisi miljoonan käteiskassa nyt, eikä yhtään kryptoja, niin todennäköisesti laittaisin sen 5% niihin. 

Tietty riskiprofiilit vaihtelee eri tilanteiden ja esim iän mukaan. Ja alunperin läksin itsekin Ethereumiin täysin all-in meiningillä. En tiedä mitä tekisin samassa tilanteessa ja samalla summalla nyt. Todennäköisesti olisin myös nyt all-in. Mutta en kuitenkaan halua muita kannustaa siihen, mielummin tutustumaan teknologiaan ja sen potentiaaliin. Siksi suurin osa minun postauksista painottuu enemmän teknologiaan, ei niinkään sijoituspuoleen.

Kiitos Casteliero asiapitoisista ja asiallisista postauksista.

Riski on tosiaan kryptoissa iso, mutta onhan ne mahdolliset voitotkin sitten isompia. Itse olen sijoittanut vasta pienen harjoituserän kryptoihin. Tiedän, että olen myöhässä liikkeellä, mutta toisaalta riski on nyt jo pienempi, kuin vaikka muutama vuosi sitten. Samalla tosin voitot ovat pienempiä, siis vanhojen kryptojen osalta. Itse meinasin mennä konservatiivisella kryptosijoituksella, aika tavalla 50-50 BTC ja ETH. Bitcoinissa kiinnostaa mahdollinen kultaan verrattava "vakaa", arvostettu, rajallinen hyödyke. Etheriumissa taas täälläkin hehkutettu uusi teknologia-alusta.

Itseäni hieman hämmentää, miksi BTC ja ETH näyttävät liikkuvan tiukasti käsi kädessä, vaikkei niissä ole oikein mitään samaa. Missä kohtaa Etherium murtautuu "isoveljen" kahleista ja rupeaa elämään omaa elämäänsä... Sinä missä Bitcoinin tulevaisuus ja hinnoittelu on voitu ainakin teoriassa laskea auki pitkälle tulevaisuuteen, on ETH enemmän riskisijoitus. Jos uusi teknologia breikkaa, ETH voi nousta huomattavan korkealle. Toisaalta, jos homma ei lähde lentoon suht pian, on riski sama kuin muissakin teknologioissa, että aika menee ohi ja joku uusi ja vielä parempi teknologia voittaa. Mutta on tämä nin mielenkiintoista peliä, että tässä on ihan pakko olla mukana, vaikka tulisi takkiin rumasti.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.1.2021 10.15

Casteliero kirjoitti:

Bitcoin kun on ominaisuuksiltaan kuplautuvaa sorttia, niin se on tietysti historiassa tehnyt usein jo niin. Näistä on kerätty dataa ja niiden laskelmien perusteella nyt alkava kupla alkaisi $40000 kohdalla ja kestäisi 10-12x nousut. Asia ei tietenkään ihan näin yksioikoinen ole, mutta sijoitusinstrumentin ominaisuudet ja käyttäytymispsykologia sen ympärillä tekee siitä mielenkiintoisen. Minusta henkilökohtaisesti kupla on vasta alussa, jos vertaa siihen mitä se oli 2017 vuonna. Jossain vaiheessa se retail-porukka tulee takaisin markkinoille ja silloin mennään.

Hurja on ollut ralli. Olen noviisina tässä kuukauden päivät seurannut tilannetta, lukenut ja yrittänyt perehtyä. Pääsin kiinni pieneen pottiin BTC/ETH/XLM huipun jälkeisessä pienessä korjausliikkeessä. Jälkeenpäin on helppo olla viisas, että heti olisi pitänyt hypätä syvään päätyyn, mutta joskus ja jostainhan se on pakko aloittaa. Lähdetään jännittämään ja puremaan kynsiä.

Jenkki analyytikoilla tuntuu olevan kova usko, että tämä kupla, jos se edes kupla on, on vasta jonkun suuren alussa. Toki mennään laajalla skaalalla ylös alas ja lyhyellä kaupalla voi tehdä isoja voittoja, mutta kun instituutiot ja iso raha painavat kaasua vetää BTC altit perässään ja kokonaisuutena mennään melkoista haipakkaa ylämäkeä. HODL!

No, aika näyttää miten käy. En pistänyt elämän säästöjä likoon, mutta onhan tää aika paljon jännempää seurata, kuin osakkeiden hitaahkot liikkeet 😉

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.12.2020 08.55

Kiitokset Casteliero kommenteista!

Vähän on sellaiset värinät, että taidan aloittaa helpoimmasta päästä ja tukea kotimaista yritystoimintaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.12.2020 02.06

Terve,

Olen vielä täysi noviisi kryptosijoittamisen kanssa. Muutaman päivän olen nyt viettänyt lukemalla ja tutustumalla aiheeseen. Tarkoitus on kähteä liikkeelle kohtuullisella panoksella, noin 20% kokonaissalkun arvosta. Loppu varallisuus on kiinni tylsemmissä passiivirahastoissa.

Kysyisin raadin näkemyksiä eri kryptojen tilanteesta ja syklin kohdasta. Oma, enemmän mutu-pohjainen, ajatus on, että jakaisin varat Bitcoiniin, Ethereumiin ja Aaveen. Vaikka Bitcoin on saanut paljon positiivista tukea instituutiolita ja isommilta sijoittajilta, vähän kyllä hirvittää kannattaako sitä hankkia nyt, kun hinta on huipussa. Ethereumissa ja Aaveessa näen vahvoja synergioita. Niissä eniten mietityttää Bitcoinin puuttuminen ekosysteemistä. Sijoituksen aikaikkuna on tyyliin 2-3 vuotta, eli en ajatellut tehdä lyhyttä kauppaa vaan purra hammasta aina aallon pohjassa ja odottaa pidemmän aikavälin arvonnousua. Ajatuksia sijoituskohteista vuodelle 2021?

Ja sitten pitäisi valita kaupankäyntialusta...

Kotimainen Coinmotion kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta, koska se on kotimainen ja Finassivalvonnan hyväksymä. Myös rahansiirrot kotimaisiin pankkeihin ovat vaivattomia ja voisi kuvitella, että verotuksen kannalta kotimaisuus tuo tiettyä helppoutta. Lisäksi tarjolla on Private banking palvelu yli 10k€ sijoituksille. Tästä voisi noviisille olla hyvää taustatukea. Toisaalta Coinmotion on kansainväilisiin kilpailijoihin verrattuna bloggaajien mukaan ”kallis”.

Toinen johon olen yrittänyt tutustua on eToro. Käyttöliittymä vaikuttaa näppärältä. Tässä hieman mietityttää, että tilit on dollareissa ja rahansiirrot tehdään luottokortin tai Paypalin kautta. Tästä himmelistä voi saada melkoisen päänsäryn verottajan kanssa... ehkä. Ja meneekö noihin krypto-$$$-€€€ siirtoihin äkkiä saman verran mitä Coinmotionin transaktiokulut on.

Ajatuksia ja suosituksia kaupankäyntialustan osalta ja mahdollisia kokemuksia Coinmotionista, eTorosta tai Krakenista?

Näytä koko viesti