Olet täällä

Nordea - 26.2.2021 12.15

Just niin koodareilla ei ole juurikaan tekemistä IT infran rakennus ja ylläpidon kanssa. Ne on applikaatio puolen heppuja noi koodarit. Toimii yleensä korkeemmalla IT stäkissä. Toki HCL löytyy infra heppuja. Ja infran ylläpitään löytys parempiakin puljuja.  En lukenu juttua, kerrotaanko kuinka suuri osa Nordean infrasta on onprem vs Hyperscalers? Jos siirtäny hs niin ulkoistus ehkä hivenen uskottavampi.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 7.1.2021 10.28

Hyvä ketju

Pakko tosin ensin todeta että olen wannabe joutomies. Eli vaikka nyt mulla on ihan hyvä IT duuni ok palkalla niin mä en pääse FIRE:ttään kuin jalat edellä.

Miksi en, koska talous suunnittelu ja palkka työn uran alusa ei ollut niin ihmellinen, lisäksi tuli elämä (lapset, pari eroa ja jne..). Mutta jos en olisi oravanpyörässä ollut koko ikäni olisi elämä varmaan ajautunut huonoon suuntaan, niin kuin monella kaverilleni kävi. Nyt onkin sitten ikää jo melki 50v, joten säästötavote on kiva eläke itelle joskus +60V.

Täällä suurin osa on siis xM€ miehiä joilla mahdollisuus olla joutomies ja hatun nosto että ovat olleet osaavia kavereita talous asioissa. Mutta yhteinen juttu on siis se että mielekästä tekemistä pitää olla tai elämä saattaa lipsua huonompaan suuntaan. Kuten sanottua mun on pakko tehdä työtä, mutta pitämällä osaamiseni / koulutukseni ajantasalla, pääsen edes vähän valitsemaan mitä teen.

Sitten IT alasta kun täällä saa käsityksen että koodari on se jolle maksetaan kovat palkat. Varmaan joo muutamille huipuille, mutta suurin osa on ns perusduunaria jotka tienaa peruspalkan. Ja miksi niiden ees pitäisikään tienaa hirveesti, koodari osaa "vain" koodata. On täysin eri asia esim vetää ison globaalin firman sw kehitystä, ja ymmärrän miksi sille vetäjälle sitten maksetaan paljon. Ja kyllähän IT hommissakin kovimille liksoille yleensä pääsee ne huippu myyjät. Jotka vaihtaa firmaa muutaman vuoden välein kun tulostavoitteet alkaa oleen niin kovia että pakko.

Ylensäkin paremmin liksaa saa jenkki puljuissa jotka on ns myyntipuolella, kuin esim Nordic tason 3rd party IT integraattorit tai Telko firmoissa.

 

 

Näytä koko viesti
Kuinka päästä pois oravanpyörästä? - 22.11.2020 11.28

Pesaan Rahatonta miestä.

 

Oon IT alal duunis, olen edennyt hitaasti ja varmasti. Mutta enempää aikaani kuin nykyinyn pesti vie en ole valmis myymään. Se raha ei korvaa sitä.

 

Mulla on lähes velaton kämppä ja jotain sukan varressa. Ja tulot keikkuu siinä keski luokan ylähaitaris ja hyvätulosen alimalla stepillä. Ikää kohta se 50. Silti tuskin pystyn puristaan itseäni vapaa herraksi ennen eläkettä. (tai ehkä mahdollista kun eläkeikä karkaa kokoajan.). Joten aioin parhaani mukaan nauttia matkasta.

Näytä koko viesti
Efecte: kasvuhakuisuutta SaaS-bisneksellä - 21.11.2020 11.38

Itse firmasta en osaa mitään sanoa. Mutta SaaS, sekä PaaS, IaaS jne.. bisnes / markkina on kasvanut ja tulee kasvamaan hurjaa vauhtia. Kaikki isot globaalit Tele yms.. muut yhtiöt rakentavat juuri Multi- ja Hybrid Cloud ympäristöjä. Tässä pelissä AWS, GCP ja Azure vetää peliä. Tällä hetkellä kaikki merkit IT alalla osoittavat tuon bisneksen kasvua.

Krp

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 22.7.2020 02.08

Jos WW2 dokkarit yhtään nappaa.

 

http://legendarywarbooks.blogspot.com/2020/02/ww2-documentary-series.html

Ja noista tuo WW2 week by week with Indy Neidell on kyllä huippu. Laadukasta esitelmöintä ja oikeata faktaa historiasta.

Näytä koko viesti
Auton omistaminen vs yksityisleasing - 18.2.2020 01.20

Tässä tosiaan on yhtä monta laskelmaa / mielipidettä kun on auton käyttäjiä. 

Mulla oli oma auto, mutta sen korjaus kulut tulivat liian suureksi ja olivat ennalta arvaamattomat.

Katselin yksityis ja firma leasing vaihtoehtoja. Päädyin firma leasing autoon koska:

- Jos tulee kenkää, niin auto jää firmalle ja en ole kiinni sopimuksessa (IT alalla irtsanomiset enemmän sääntö kuin poikkeus)

- Pieni päästöisen auton Diesel veron maksaa firma, meidän puljun tapauksessa

 

Siinä mun 5 senttiä.

krp

 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 10.12.2019 03.46

Kyselen tätä todella piensijoittajan näkökulmasta. Eli mikä mahtaa olla minimi summa joka pitää sijoittaa tammiralliin, jotta siinä on mitään järkeä.

Eli onko se luokkaa 1k, 10k 100k vai mitä? Joo laaja kysymys ja riippuu monesta asiasta. Mutta kysyn koska olisi hyvä tietää muiden näkemyksiä ja yleensäkin saada ymmärrys kannattako mun hiluilla edes vaivata päätään semmoisella asialla kuin tammiralli.

 

Kiitos

krp

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 10.4.2019 01.53

Jos täällä joku nyt sattus lukeen jotain muuta ku talous kirjoja, niin tässä hiukan ww2 historia kirja suosituksia.

https://legendarywarbooks.blogspot.com/

 

Varsinkin Grenadiers ja Auschwitz Volunteer ihan huikeeta luettavaa.

 

-krp-

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 30.8.2018 01.18

"Hallitus päätti myös kiristää kapitalisaatiosopimusten sekä säästö- ja sijoitusvakuutusten verokohtelua. Niiden verotus kiristyy siten, että varoja nostettaessa verotettavaksi pääomatuloksi luetaan tuoton suhteellinen osuus tilillä olevista varoista."

 

Mulla on sijoitusvakuutuksia, niin voisko joku Suomentaa tuularille, mitä toi käytännössä tarkoittaa?

Pitääkö mun siis siirtää mun hilut SV:ltä osakesäästötille, heti kun mahdollista?

 

Kiitos avusta

-krp-

 

Näytä koko viesti
Taloudellinen riippumattomuus - tavoittelemisen arvoista? - 25.8.2018 09.23

Helvetin hyvä kirjoitus. Moni kuitenkin kaipaa mielekästä tekemistä, vaikka olis taloudellinen vapaus. Ja mitään et saa hautaan mukaas.

Ja kovin harva onnistuu/osaa sijoitella kuten Daytrayder tai Pyysäri. 

Näytä koko viesti