Ukrainan tilanne -

Jees tarvittaisiin se oman historian perkaaminen, mutta ei tule ikinä tapahtumaan. Myöskään ryssät ei tule ikinä luovuttamaan ketään mihinkään sotarikos oikeudenkäyntiin. Se on nyt vaan toiveajattelua.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Tuskin Putelle mitään exit plan on kellään. Todnäk sota jatkuu kunnes molemmat puolet väsyy ja päädytään jäätyneeseen konfliktiin. Ja seuraavaks ryssät käy jonkun muun valtion kimppuun. Ikinä ei saada ryssiä vastuuseen sotarikoksista eivätkä tule tekemään tiliä historiansa kanssa kuten Saksa. 

En jaksa uskoo ton maan minkään näköseen positiiviseen kehitykseen.

 

Krp

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Terve

Aikasemmin täällä ketjussa C kirjoitti miten lohkoketjut ratkaisee suljettujen DB: ongelmat. Siinä ehkä annettiin hiukan liian positiivinen kuva. Toki ne ratkovat jotain ongelmia mutta ei kaikkia. Lohkoketjut ei kuitenkaan pärjää hyperscaler tai onprem ratkaisuille, koska DB:t yleensä vaativat kovaa suorituskykyä storage laitteilta sekä lyhyttä verkko viivettä. Ja kun nyt jo dataa on ns liikaa ja storage kustannukset ovat liian suuret, niin siihen ne eivät auta mitään. Koska dataa pitää pystyä myös siivoamaan, eli poistamaan. Tällä hetkellä käsittääkseni rakennettaan ratkaisuja joissa onchain data hoitaa nuo siirtojen rekisteröinnit ja BE on kuitenkin hoidettu offchain, eli traditional DB. Pointti on se että lohkoketjut tuskin korvaavat niitä firmojen DB ratkaisuja pitkään aikaan. Duunin puolesta mielenkiinnolla kyllä seuraan mihin ne kehittyvät. Tällä hetkellä kuitenkin vasta alkamassa/mennossa applikaatioiden pilkkominen microservices ja niiden DB kontittaminen.

Krp

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Kokenut , mistähän menneisyyden asioista ryssykät teki tiliä NL hajottua? 

Toki on totta että eräät idän historia dokumettien uuden polven tekijät yrittivät kertoa ihan totuuksiakin, mutta hyvin ne on dikataattori Putinin aikana hiljennetty. Mutta kansakuntana ei oikeastaan mitään ole selvitetty.

Ja väite että diktaattorin hallinnassa pätevimmät nousee johtaviin paikkoihin. Kyl kyl 😅

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho -

Flash crash

https://www.amazon.com/Flash-Crash-Trading-Manhunt-Mysterious/dp/038554…

Hyvä kirja, 1 kaveri kyykyttää HFT firmoja.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Joo no yksikään suurvalta ei ole täysin  hyvä/paha missään sodissa. Ja aina voidaan väitellä ja kääntää sivuraiteelle. Se mitä joku toinen valtio on joskus jossain tehnyt ei mitenkään oikeuta ryssyköiden tekemistä Ukrainassa. Ja esim Saksa on tehnyt perinpohjaisesti tiliä natsi menneisyydestä ja tekemistään sotarikoksista. Myös USA, Japani, Suomi ja muutamat muut tehneet ainakin jossain määrin ja tutkinut omia sotarikoksiaan. Mutta ylläri ylläri että ryssykät ei ole koskaan tehneet tiliä menneisyydestään tai myöntäneet yhtäkään tekemäänsä sotarikosta, vaikka lista kovempi ku natseilla.  

Näytä koko viesti
Pakotteet -

Kgb, millä infolla/perusteilla pakotteet osuu enemmän länsimaihi kuin ryssyköihin?

Ja mikäs on herran mielestä tehokkaampi tapa yrittää suitsia idän ihmeitä? 

 

Näytä koko viesti
Pakotteet -

Komppaan AP, kaikki mahdolliset pakotteet käyttöön. Talous kärsii, mutta voi voi. Koska toine vaihto ehto on myös länsimaiden sotillaalinen osallistuminen. Ja sitä tuskin kukaan haluu. Pääasia että venäjä rampautuu niin paljon ettei ihan lähiaikoina pysty uusiin samaa temppua taas jossain uudessa maassa. 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

No kyllähän ryssyköil viel aika paljo on ukrainan pojan lääniä hallussa. Eikä sitä ryssää sielt heti häädetä. Niillä on aina ollu paljon kovempi mies tappioiden sietokyky kuin länsi mailla.

Enkä todellako tiedä mihin tää päätyy. Toki toivon että ryssykät ottas pataan.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Siis kyllähän ryssät ovat ihan merkittäviä maa-alueita vallanneet. Pitkälti tykistö ylivoiman takia. Putinia kiinnostaa vain vallassa pysyminen ja ryssän maa-aluiden lisä valloitus. Jos Ukraina joskus antaa periksi, niin Putin alkaa katsella karttaa uudelle kohteelle. Putinia ei kiinnosta pätkääkään montako ryssää tai ukrainalaista kuolee tai kuinka talouden käy. Ryssiä ei oo koskaan ihmishenget kiinnostaneet, ei omat eikä vihujen.

Ja vaikka Putin tosta kupsahtas, niin ihan yhtä kahjoo jengii jonos siellä. Ehkä sit joskus jos nykynen alle 30v jengi siel pääsee valtaan niin jotain voi muuttua.

 

Näytä koko viesti