Ilmastonmuutoskeskustelu - 21.3.2023 - 12:35

haha mietin itse ihan samaa että oisko asia näin. Tuli vain ensimmäisenä mieleen. Anyways, olet oikeassa.

Näytä koko viesti
Ilmastonmuutoskeskustelu - 21.3.2023 - 12:19

Kun pallon pinta-ala kasvaa niin 1 mm merenpinnan nousu vaatii aina enemmän vettä kuin edellisen 1 mm nousun jne. Pelkästään keskiarvoistaminen on mielestäni vähän hassua tässä yhteydessä kuten jo mainittiin.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.4.2022 - 17:05

viilataan sitten,

jos mustalla joutsenella on määritelmäsi mukaan nolla todennäköisyys, miten sellaisia on ilmestynyt meidän ihailtavaksi ylipäätään?

ps siis big bad bearille

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 - 12:01
Haddock kirjoitti:

Tulee mieleen erään pankin paperiset lista, joissa tunnusluvuissa oli tarkkuutta yltäkyllin, mutta itse tunnus oli 5 vai 6 numeroa, joten randomi-tilille pääsi läpi vaihtamalla brute forcena tunnuslukua.

Mut joo, paperiin ei tartu sellainen virus joka tulee hölmöstä klikkauksesta, kun posti on tuomassa Nigerialaisen kuninkaan tyttären perintöennakkoa.

Menee ymmärtääkseni lukkoon kolmen tms väärän jälkeen eli brute force ei toimi

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.11.2020 - 14:55

En tiedä onko ketjussa jo käsitelty, mutta yksi mahdollinen syy siihen että pollit pielessä olisi, että Trumpin kannattajat systemaattisesti valehtelevat polleissa ihan vaan huvikseen tms..

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.12.2016 - 01:20

Kuskittomasta autosta..

Määritelmä: Ihmisellä ei ole mahdollisuutta ottaa auton ohjaimia kontrolliinsa.

Lisäisin keskusteluun vielä sen pointin että kahta ”täysin” eri systeemiä on varmasti vaikea saada toimimaan yhdessä tehokkaasti. Kuskiton auto toimisi kaltaistensa keskuudessa varmasti mahtavasti. Mutta kun sekaan laitetaan ihmisiä eri tasoisilla taidoilla ja laitteilla saadaan aikaiseksi varmasti kohtuullisen sekava kokonaisuus. Molemmat systeemit toimivat mielestäni ilman toista tehokkaammin kuin yhdessä.

Pointtina se että automaatio/AI ei pysty ennakoimaan ihmisten liikkeitä liikenteessä samoin kuin ihminen pystyy ennakoimaan toisten ihmisten liikkeitä. Tämä pätee myös toisinpäin. Liikenteessä on tietynlainen dynamiikka johon osalliset ovat tottuneet tai kasvaneet. Kuinka moni ajaa liikenteessä autokoulun oppeja noudattaen? En usko että kukaan. Joskus on turvallisempaa rikkoa sääntöjä kuin noudatta niitä.

Yksi tapa toteuttaa kuskiton auto nopeasti on eristää se ihmisestä ja/tai toisinpäin. Esim kehätiet kuskittomia, keskusta kuskiton jne.

Myös jo manitut eettiset ongelmat on ratkaistava ennen kuin kuskiton auto päästetään irti ihmisten sekaan.

Jos joku väittä kuskittoman auton pörräävän 5-10 vuoden sisällä keskuudessamme Suomessa, on hän hakoteilla. Itselläni myös pari vetoa päällä aiheesta. Ehdolla: ”Jos voin tilata pihalleni kuskittoman auton, matkustaa sillä Alkon kautta luoksesi, tuon panokseni tullessani”.

- koira

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 28.6.2016 - 22:44

Moro,

Kysytään täällä kun oli tämä ketju tuossa etusivulla. Mitä talouslehtiä tai -medioita kannattaa seurata noin yleisesti pitääkseen yllä kohtuullisen monipuolista kuvaa taloudesta ja/tai talouspolitiikasta ja niiden koukeroista? Noin 2 - 4 lähdettä olisi hakusessa. Mielellään sellaisia joissa olisi pidempiä artikkeleita. Olen lähestynyt taloutta toistaiseksi sosiologian kautta ja tahtoisin "vastapuolen" väitteitä mukaan =D

Kiitos etukäteen kaikille jotka vaivautuvat vastaamaan!

- koira

Näytä koko viesti