Bioretec yleisöanti 7.–15.6.2021 -

Itsellä tuli mieleen, että voisiko taustalla olla jotain sisäpiiritietoa esim. USA:n myyntiluvista, joiden saaminen vähentäisi yhtiön riskiä merkittävästi ja nostaisi luonnollisesti kiskan arvoa. Menee foliohattuosastolle kyllä, mutta mistä näistä tietää.

Näytä koko viesti
Thunderful Group/ Lelumyynti Ky / Amo Oy IPO -
tappio kirjoitti:

Merkkasin 500 kpl ja sain 0 kpl.

Sama täällä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Michigan kääntynyt Bidenille:

49,3 % eli 2 487 838 ääntä vs Trumpin 49, 2 % eli 2 484 138 ääntä

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
underworldbank kirjoitti:

 

Underworldbank kirjoitti:

Trumpin johdosta suli äsken reilut kaksi kolmannesta. Oli yli 200 000 ääntä, nyt enää jotain 60 000 ja ääniä on vielä paljon laskematta demokraateille kallellaan olevilla alueilla (äänestys% vasta 83%).

 

Nyt kaula kutistui tuostakin puoleen ja Trump johtaa Michiganissa enää 30 000 äänellä.

Kohta Pennsylvaniasta riippuu vain se, että voittaako Biden isommalla marginaalilla vai pienemmällä.

Nyt on Trumpin johto Michiganissa enää ~12k ääntä ja Wisconsinissa Bidenin etumatka ~21k ääntä. Näin ollen Nevadan pitäessä Bidenilla olisi 270 kasassa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -
mskomu kirjoitti:

Oon miettiny sitä, että mikä lie keski-ikä kaupunginosittain. Mutulla sanoisin, että jossain Ullanlinnassa ymv. on vähän iäkkäämpää sakkia. Tuleekohan jossain vaiheessa luonnollisen poistuman ja perintöjen seurauksena myyntipainetta? Onkohan näin käynyt missään pääkaupungissa? Aika paljon asunnoista täällä on kuitenkin sellaisia, että ostettu aikanaan, kun oli halpaa ja nyt se on koti. Mutta haluaako perilliset sitten muuttaa kerrostaloon? Ehkä, ehkä ei.

Tähän löytyy dataa yllättävän helposti: https://hri.fi/data/fi/dataset//helsingin-vaesto-piireittain-ja-osa-alu…

Esim. viime vuoden lopussa ainostaan Kaivarissa näyttäisi olevan Ullanlinnan peruspiirissä selvästi keskimääräistä enemmän 65v+ asukkaita. Toki ois kiva nähdä tuon 16-64v välin jakauma vähän tarkemmin, mutta toi oheinen setti auttaa aika hyvin hahmottamaan eri kaupunginosien ikärakennetta.

Näytä koko viesti
Aallon Group -
Aki Pyysing kirjoitti:

Tiltoimisto listautumassa, vanhat omistajat eivät myy osakkeita. Menin listautumisesitesivulle https://aallongroup.fi/ipo/ ja stetson lerpahti. En jaksa laskea. Onko joku katsonut sellaisia asioita kuin annin jälkeinen markkina-arvo merkintähinnalla ja sen suhde esimerkiksi liikevaihtoon ja tulokseen?

 

Inderesin raportista (https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/aallon_group_sij…) poimittuna tarkastamatta laskelmia:

-Annin arvostus 17,2 m€ 

-EBIT-% 2018: 13,6 % ja ennusteet tuleville vuosille: 13,7 %, 14,4 % ja 14,6 %

-P/E 2018: 10,4 ja ennusteet: 9,4 / 8,4 / 7,7

-EV/EBIT 2018: 8,2 ja ennusteet: 7,5 / 6,1 / 5,2

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Kiitos muistutuksesta Admicomin annista, Jack Reacher! Samoilla perusteilla pieni määrä merkattu. 

Dovret myyty viikko sitten pois kokonaan osana sijoitusasteen laskemista lähemmäs sataa prosenttia.

Jack Reacher kirjoitti:

Admicomia merkattu pieni määrä. Melko sokkona mennään. Inderesin rapsan lukaisin vilkuillen josta tuli positiivinen fiilis + yleisöannin pieni koko -> ostopäätös.

Näytä koko viesti
Osakkeita lapselle - pitkänaikavälin sijoitus -
Kilppari kirjoitti:

Laitetaan vaikka tähän ketjuun juuri tajuamani verovinkki:

Kannattaa veivata niitä lasten salkkuja sen verran, että myyntivoittoa kertyy vuodessa alle 1000€, silloin saa myyntivoitot verottomana.

Tähän sen verran tarkennusta, että yhteenlaskettujen luovutushintojen tulee olla alle 1000 € vuodessa, ei luovutusvoiton.

Näytä koko viesti
Next Games -

Nähtävästi ottajia löytyi ja anti ylimerkittiin ja keskeytettiin ensimmäisenä mahdollisena ajankohtana: https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/zombit-imivat-rahaa-next-games…

Näytä koko viesti
Fingerprint Cards -

Ikuisuusholdiin siirtynee tämä lappu minullakin. Tuli kyllä haettua myyntipaikkaa, mutta helppohan se tässä vaiheessa on sanoa, että olisi pitänyt irrottaa vähän alemmallakin hinnalla.

Näytä koko viesti