Jos Venäjä hyökkää Suomeen? -
TL kirjoitti:

 

tappio kirjoitti:

Venäjällä lienee yksi maailman parhaista ilmatorjuntaohjus-systeemeistä ja pelkästään länsirajalla enemmän laukausualustoja kuin Suomella on hävittäjiä.Jos Suomen hävittäjät ylittävät itärajan niistä tuskin moni tulee takaisin. 

 

Liekö yhtä pelottava kuin maailman parhaimmat Armata-panssarit?

https://yle.fi/uutiset/3-8867091

 

En osannut päättää onko TL:n komentti sarkasmia vai ei, mutta silti alla lainaus Raustian puheenvuorosta. Hän tuntunee olevan hyvin perehtynyt asiaansa vaikka on amatööri (historian opettaja), kuten myös minä. Voi olla, että itseäni vaivaa militantti asioissa bias, liikaa sotilaita suvussa.

Venäläisen ”superpanssarivaunu” T-14 Armatan prototyyppi rikkoutui näyttävästi Punaiselle torille vuonna 2015.

"Ilma- ja merivoimien kaluston tapaan uuden sukupolven maavoimien kalusto, muun muassa paljon esillä ollut Armata-taisteluajoneuvoperhe, ei ole päässyt vieläkään prototyyppiastetta pidemmälle ja vahvistetut tilausmäärät ovat olleet hyvin pieniä." US 16.1.2022

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkaraustia/venajan-erittain-suuret-m…

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -
Heikin Ashi kirjoitti:

 

PS: Kiina on pantava valitsemaan, haluaako se käydä kauppaa Venäjän vai muun maailman kanssa.

 

 

Tämä! Toimikoon tuo keppinä ja porkkanana USA/Kiina kauppasodan peruutus (muhinee kaiken koronan ja egoilun alla vielä kuin kytevä suopalo?), ekonomistit voisivat laskea hinnan; kauppasota versus massiiviset pakotteet. Kaupan päälle voisi pyytää Kiinaa aloittamaan kokonsa mukaiset sotaharjoitukset aivan rajan pinnassa.

Kun lähteiden mukaan Venäjän armeijasta 75 % on Ukrainan ympärillä, siinä voisi Putinin pää pyöriä kuin pöllöllä.

 

EDIT. Tuli hiukan väärään ketjuun, muttei vanha osaa siirtää.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Kylmät väreet kulkee vieläkin eilisen keisarin puheen jälkeen. Mutta ihan vain saadakseni jotain aikaan otin erän suomalaista yhtiötä, joka valmistaa mm. laadukkaita taktisia viestintäjärjestelmiä, kestävät hyvin esimerkiksi sähkömagneettisia pulsseja. Voipi olla maailmalla tässä geopoliittisessa tilanteessa kysyntää.

Hinta ei ollut Bittiumilla este.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Otin tammiralli taas mielessä Lehtoa. Ensimmäinen sijoitus negarien alkuaikoina tipahti heikkoihin jäihin, seuraavasta balsamia haavoihin.

Nyt uutisvirta toimitiloista saanee olla myymättä 2022 alkuun. Tosin olen kyllä nopea takinkääntäjä.

  1. Uusi toimitusjohtaja myllännyt ylintä johtoa, kokemusta ja realismia? Kustannuslaskenta hanskassa? TJ Juuso Hietasen sanomaa (vapaasti ulkomuistista): "Vuosi 2022 on jo sylissä, nyt tehdään vuotta 2023"
  2. Hippos-hanke; oma pääoma kasassa, hanke linjattiin takaisin valtakunnalliseksi hankkeeksi. Ensimmäinen rakennuslupa myönnetty. Kustannusarvio (riisuttu, toistaiseksi) noussut kevään 150 --> nykyiseen 170 miljoonaan euroon, kohonneita materiaalikustannuksia saatu uitettua sisään? Toivoa ainakin voi, en pääse sisäpiiriin. Jos ei muuta kostu, saa välillä lukea Keski-Suomen asioita 3 €/vrk wink
  3. Muut suuremmat toimitilahankkeet, mm. Vantaan Kivistö ja Tikkurila.
  4. Tehtaille käyttöasteen nousua.

https://www.ksml.fi/paikalliset/4353177

https://www.ksml.fi/paikalliset/4413689

https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2021-12-07_jyvaskylan-kaupunginhallitu…

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Tästä voi Suomen tilannetta tutkia, rokotetut/rokottamattomat. Tänään avattu.

 

https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/epirapo/covid19inci/summary_cov19inc…

 

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Tammiralliin arvuuttelin ja ostin muutamaa suomalaista pienyhtiötä; saivat jo vuoden alussa lähteä. Roikkumaan vielä jäi Lehto, josta jo kerran vuonna 2020 tappioilla olin irti itseni repinyt. En tiedä miksi, mutta joulukuussa hankittu omistus venyi tähän päivään ja nyt päätin katsoa tämän jaon:

  • OP ei anna suositusta toistaiseksi, koska oli annin pääjärjestäjä. Mutta OP-pienyhtiöt hankkineet 700 000 uutta osaketta tammikuussa, kolmanneksi suurin omistaja (Lehto osakkeenomistajat päivitys 31.1.). Miksi juuri nyt?
  • Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotus hallitukseen on Jari Nokkanen, NREP sijoitusjohtaja ja osakas. NREP ja Lehto solmivat hankesopimuksen, jolla Lehto rakentaa NREP:lle neljään kohteeseen useita puukerrostaloja. Piiri pieni pyörii vai uuden alkua?
  • Odottelin tältä negaritykiltä vielä yhtä (Lehto ehdollisti Q4 tuloksen etumerkin yhteen isoon kohteeseen ja sen tuloutukseen), mutta jo lienee selvää, että rahat saatu ennen 1.1.2021. ja viimeinen neljännes on positiivinen: Hentoa käännettä ilmassa?

Kasvua ei vielä tule, mutta toivottavasti tulosta. Puurakentaminen tulee ja siihen moduulimenetelmät sopivat oivasti. Ja Hannu Lehto antaisi uudelle toimarille rauhan kääriä hihat ja laittaa koneet laulamaan. Downside on 1,25€/kpl, upside kutkuttava, ensivuodesta eteenpäin...

EDIT: Vuosiluku 2019 muutettu 2020

Näytä koko viesti
Wärtsilä -
Tinggeli kirjoitti:

Omistan Wärtsilää kohtuu paljon.

Kuin myös. Suomalainen insinööri tulee julkisuuteen valmiin tuotteen tai ainakin toteutettavissa olevan suunnitelman kera. Ei niin lentäviä visioita tai työnnellä rekkaa alamäkeen...Olen näitä uutisia odotellutkin, tähän ikään on kummasti verkostoitunut ja työni yksi rajapinta on energia.

Lisäksi tilanne on herkullinen, poliittinen riski (Suomi/EU) on nolla tai positiivinen.

https://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/ek-fossiilittoman-liikenteen-tiekar…

https://ek.fi/ajankohtaista/tiedotteet/suomalaiset-karkiyritykset-vasta…

https://valtioneuvosto.fi/documents/1410903/33891761/kestava_elvytys_lo…

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Pehmeneekö DT? Tuskin twiitin kahta ensimmäistä sanaa vahvempaa ilmaisua ole luvassa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Merta kirjoitti:

Bidenin "rallit". :D

Antaisi edes yrittää:

https://www.thedailybeast.com/biden-camp-cancels-austin-texas-event-aft…

Myönnän. Olen pahalla päällä, nitkautin alaselkää eilen maastopyörän kanssa tumpeloidessani, nyt sukkien laitto vaikeaa.. Mutta ei se sitä muuta että jos Trump valitaan jatkoon, pitänee etsiytyä jollekin "mielenhallinta" kurssille

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Kovin malttamatton tämä MAGA populaatio, ei jakseta odottaa edes laskentaa. Sijoittajan kulmasta nähtynä en odota indeksien paukkuvan muutamaan viikkoon tai sen yli, kaupunkien palaessa ja vihan leiskuessa tiistain jälkeen. Toivottavasti olen väärässä ja pahasti.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006707439.html

 

Näytä koko viesti