Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 21.2.2020 01.26

petteri kirjoitti:

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20200221000227

Korean varmistettujen tapausten määrä on hypännyt 31:stä tapauksesta 156 tapaukseen noin neljässä vuorokaudessa. Tämä tapahtui sen jälkeen kun Korea päivitti näytteenottokriteereitä ja alkoi systemaattisesti testata keuhkokuume ja vakavan hengitystieinfektion potilaita sairaaloissa ja poliklinikoilla uusien ensimmäisten lokaalien tapausten löytämiseksi. Vanhoilla näytteenottokriteereillä Korea oli löytänyt kuuden päivän aikana ennen näyttöönottokriteerien päivitystä kaksi tapausta.

Lähteesi mukaan nyt jo 208. Pahoin pelkään, että saamme alkaa varautua pandemiaan, mitä aikaisemmin sen parempi. Isä-vainaa, entinen palopäällikkö, sanoi että jokaiseen hälytykseen lähdetään aina etupainotteisesti, puretaan jos tarve kun tietoa tulee lisää.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 20.2.2020 12.24

No panic

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.2.2020 08.05

petteri kirjoitti:

 

Karhula58 kirjoitti:

Tästä tarinasta jäi mieleen kiinalaisten tahto tai sen puute todeta ja etsiä kaikki virustartunnat. frown

 

Mitä jos hoidettaisiin oma kotipesä kuntoon ensin ja puututtaisiin vasta sen jälkeen Kiinalaisten tahtoon tai sen puutteeseen.

Kotipesästä olen samaa mieltä. Pointtini tuossa oli onko viralliset tilastot taudin alkulähteillä ja keskittymässä kuinka luotettavia, jääkö millainen osuus tilastoimatta? Onko se edes relevantti tieto mahdollisen pandemian ehkäisyssä, siihen vastatkoon asiantuntijat.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.2.2020 06.13

Tästä tarinasta jäi mieleen kiinalaisten tahto tai sen puute todeta ja etsiä kaikki virustartunnat. frown

"Seuraavien päivien aikana isä ja tytär kiersivät kolmessa sairaalassa, mutta isää ei huolittu sisään, koska hänelle ei ollut tehty nukleiinihappotutkimusta tartunnan toteamiseksi"

https://yle.fi/uutiset/3-11214846

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.2.2020 05.02

Erik kirjoitti:

Komppaan Akia. 
 

Aika ajoin sijoittajat kommentoivat aktiivisesti, että pörssikurssit ja makrotalous ovat irtaantuneet toisistaan ikään kuin se olisi uutinen ja tästä syystä pitäisi hypätä ulos kelkasta (bubble sign). 
 

 1930-luvulta asti (oletettavasti aiemminkin) monesti ovat talous ja pörssikurssit menneet eri suuntiin. Pitkässä juoksussa makrotalouden kehitys vaikuttaa erittäin paljon eri bisneksiin, mutta makro ja kurssit voivat silti mennä eri suuntiin keskipitkällä aikavälillä (esim. 4-8 vuotta). 

Pakko se on uskoa vähemmän valistuneenkin tämänpäiväisiä euforioita katsellessa indecision Alla kuvakaappaus joka liippaa läheltä leipätyötäni.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.2.2020 09.03

petteri kirjoitti:

Tämä makrokysymys on erinomainen, googlailin yleislakkoja ja toisaalta BKT:n eri komponenttien jakautumia, enkä päässyt vielä puusta pitkään. Oma intuitiivinen kuvani on, että makrovaikutukset ovat laajat ja voimakkaat monen tyyppisen verkostoitumisen heiketessä, mutta perustelupuoli ontuu.

https://edition.cnn.com/2020/02/05/business/shipping-coronavirus-impact/...

Lisäksi "sisäpiiritietoa" ketjusta Kaukoitä --> Euroopan suuret satamat (Rotterdam) --> feeder/shortsea liikenne, vaikkakin vielä signaaliarvoltaan heikkoa.

Toinen asia on kuinka kauan tilanne jatkuu. Riippunee saadaanko Covid-19 kuriin ja millä aikataululla.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.2.2020 11.50

petteri kirjoitti:

Jos villisti spekuloidaan ja antaa mielikuvituksen laukata, olisikohan koronaepidemialla brittiparlamentissa vaikutusta pörssikursseihin jos sellainen puhkeaisi? Boris Johnson ja ministerit koronan kourissa?

Toki aika villi ajatusleikki tämä on, mutta toisaalta erilaiset sosiaaliset ympäristöt ja sosiaaliset tartuntapinnat ovat keskeisiä käsitteitä epidemioiden leviämisessä.

 

Ja toki syyllinen olisi EU

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.2.2020 04.28

Jeans kirjoitti:

Enkä sano, ettei tuokin olisi ihan todennäköinen skenaario. Kyllä joka päivä tällä viikolla, joka kuluu ilman uusia tartuntoja jenkeissä tai Euroopassa saa mut uskomaan sitä enemmän ja enemmän. Mutta vaikka näin olisi ja virus ei jostain syystä olisi tarpeeksi tarttuva, jotta olisi vielä päässyt leviämään kunnolla Aasian ulkopuolelle, niin alkaa vaikuttamaan todennäköiseltä, että se ainakin leviää Singaporeen ja Hong Kongiin. Nämä taas ovat sellaisia taloudellisia sydämiä, että vaikea nähdä niitä laitettavan karanteeniin ja silloin on vaan ajan kysymys, milloin virus leviäisi niistä eteenpäin. Toki jos tämä lykkäisi leviämistä muutamalla kuukaudella eteenpäin niin rokote ehdittäisiin saada valmiiksi.

Pandemiaa en toivo ja markkinat eivät siihen näköjään usko. Mutta:

https://www.bbc.com/news/world-asia-51470363

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.2.2020 09.35

Katsotaan pystyykö Finnair antamaan ohjeistuksen tälle vuodelle kuluvan neljänneksen jälkeen kuten lupasivat. Vai toivoivat?

https://yle.fi/uutiset/3-11202133

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.2.2020 04.17

Koska maapallo on litteä, olen ohittanut pimeän puolen tiedot. Nyt ensimmäistä faktaa, ehkei tämä jääkään niin paikalliseksi indecision Seuraavaksi odottelen tietoa siitä kuinka ärhäkästä mahdollisesta pandemiasta on kyse. Suomen tähän mennessä ainoa potilas sairasti ainakin lievillä oireilla, parani ja ei tartuttanut ketään altistuneista, jotka ovat kaikki tänään laskettu pois karanteenista (YLE)

"Kiinan ulkopuolella tähän mennessä todettujen koronavirustartuntojen määrä saattaa olla vasta jäävuoren huippu, Maailman terveysjärjestön WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoo"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006402772.html

Näytä koko viesti