Kriittistä keskustelua mediasta: agendat, subjektiivisuus, sensuuri, käsittelemättömät aiheet -

Keskustelufoorumeiden ennakkosensurointi aiheen mukaan ja varsinkin ns. hiljaisesti tehtynä ei ole enää tätä päivää. Lähdekritiikkiä omaavan aikuisen netin käyttäjän tulee nykyaikana kestää itselleen kiusallisia aiheita ns. huonoja mielipiteitä ja jopa kommentteja jotka ovat, ainakin subjektiivisesti katsoen disinformaatiota. Luotan vastaanottajien kykyyn suodattaa, kyseenalaistaa ja tarvittaessa kumota kommentit jotka eivät kestä kriittistä tarkastelua kaikkien nähtävillä. Luonnollisesti laiton aineisto, kuten väkivaltaan kehoittaminen jne. eivät kuulu keskustelufoorumeille.

Twitterin moderoijien tulee jo pelkästään alustan yleisen näkyvyyden vuoksi kyetä hiukan parempaan tunteiden hallintaan kuin vuoden 1975 Kansan Uutisten toimitus. Onneksi asiaan on vihdoinkin alettu kiinnittämään huomiota ja korjaamaan yrityksen käytäntöjä.

Näytä koko viesti
Kriittistä keskustelua mediasta: agendat, subjektiivisuus, sensuuri, käsittelemättömät aiheet -

First world problems. 

Jos twitter ahdistaa niin kannattaa lopettaa sen käyttäminen

Jos et ole sattunut vielä huomaamaan, niin sijoituspalstoilla käsitellään enimmäkseen juuri First world problemseja. Tuolla logiikallasi voi hyvin myös mitätöidä kaiken Suomen valtion heikkoon taloudenpitoon liittyvän kommentoinnin, vanhalla keskustelupalstojen ad-hominemilla 'Jos ei sinulle kelpaa niin muuta pois!'.

Jos valtamedia kirjoittaa jostakin aiheesta vain itselleen mieluisat uutiset ja vaikenee järjestelmällisesti muista, kyseessä alkaa pian olemaan jo ihan muuta kuin First world problems. Vastakkainasettelun lisääminen yhteiskunnalliseen keskusteluun ei liene median perustehtävä, vaikka viime vuosien uutisoinnista molempien 'leirien' (eritoten Yhdysvallat) olisi voinut päätellä ihan muuta.Toki klikkauksia saa hetkellisesti lisää kun antaa eniten ääntä kovimmin möykkäävimmille, sukuelimensä näyttäville ym. ääridesiilien toimijoille.

Edit: Tämän aamun netti- Iltalehden etusivun 'parhaimmistoa'

Crista kulutti peppuunsa 38 000 euroa ja ison osan elämää – nyt hän katuu katkerasti

Yksi ei saa osallistua Selviytyjiin, jossa kisaavat pelkät voittajat: ”Ei voi esiintyä koko perheen sarjassa

Vulvahieronta voi tuottaa valtavaa nautintoa: näin se tehdään

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
PikkuPro kirjoitti:

Suomen(kin) aivan itsestäänselvä ja selkeä etu on, että 1) Venäjä heikentyy Ukrainassa ja 2) sota ei lopu, ennenkuin Suomi on kunnolla Natossa. Koska muuten Venäjä kyllä ryhmittelee uusiksi ja uhkaavaksi Suomen rajapinnan. Tuskin sen enempää tai vakavia mutta ikäväähän se jos vihulla on resursseja kiusantekoon. Nyt ei ole jos ei ydinaseilla lähde uhkaamaan.

Ei siis ihme, että ollaan hyvää pataa US kanssa eikä lähetetä paljon armykamaa.

Venäjällä on kädet täynnä töitä etelärajojensa 'ystävien' kanssa, kun/jos se joskus pää kainalossa selviää Ukrainan keikasta. Suomi ja Ruotsi ovat jo käytännössä Naton possea, sotilaallista läsnäoloa myöten. Hyökkäysrintaman avaaminen tähän suuntaan olisi niiltä vielä tuplasti pahempi erehdys kuin täysin käteen mennyt hyökkäys Ukrainaan.

Venäjällä pitää keksiä hommat ihan uusiksi, alkaen sotilaallisesta koulutuksesta, korruption (tavaran varastaminen) kitkemisestä armeijassa ja sotilasteknologian kehittämisestä. Ennen kuin kannattaa nähdä edes unta uuden länsirintaman avaamisesta..Viiksi- ja pussihousutouhujen aika on jo mennyttä, joka kehityskulku tuli todistetuksi viimeistään Ukrainassa.

Näytä koko viesti
Kuinka päästä pois oravanpyörästä? -
RahatonMies kirjoitti:
Kapasiteettia riittää myös lukujen pyörittelyyn ja analysointiin esimerkiksi teollisuuden parissa, mutta puuttuu se lipevyys tai vaihtoehtoisesti 20 vuoden kokemus, että saisi tuota palvelua myytyä yrityksille. 
RahatonMies kirjoitti:
Oikeastaan koodauksessa ongelma on se, ettei se minua sinänsä ole koskaan kiinnostanut.

Nuo kaksi taustatietoa läpsivät toisiaan korville lujaa, ellei sinulla ole tuoda pöytään esimerkiksi ylempää  korkeakoulututkintoa tilastotieteistä ja erinomaista suullista kommunikaatiokykyä.

Omasta taustastani minulla ei ole ylempänä mainitsemistani ominaisuuksista kumpaakaan, pikemminkin päinvastoin. Mutta kun aikanaan hankin itselleni ohjelmointitaidot ja tuurillakin  avasin pari oikeaa ovea, loppu on ollut monta kertaa helpompaa kuin työurani alku. Sekä rahassa että työn koko sisällössä mitattuna.

Työnantajat ovat kyllä kiinnostuneita ja maksavatkin. Mutta se edellyttää sitä että sinulla on jotakin konkreettista mitä tuoda pöytään. Vähän sitä ja tätä ei riitä, varsinkaan jos haet data analyytikon tai vastaavaa paikkaa. Jos lähtisin/joutuisin nyt uudestaan työuralleni risaperseisenä merkonomipoikana, aloittaisin tietotekniikka- ja ohjelmointitreenit vieläkin aikaisemmin ja kahta kovempina kun tein aikanani. Tilanne on siitäkin huolimatta nyt se että minuun otetaan yhteyttä uusista työmahdollisuksista, sen sijaan että jättäisin hakemuksia.

Tee ihmeessä kuitenkin joku liike. Jo se että havaitset ongelman ja kirjoitat asiasta, on mahdollinen alku uudelle ja paremmalle elämässäsi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Turms kirjoitti:
Riippumattomia uutisia ei ole olemassakaan, mutta aste-eroja kyllä löytyy. Kun Trump jättää tuomitsematta QAnonin, ollaan asteikon äärimmäisessä ääripäässä.

Jos nyt kuitenkin olisi edes sinne päin. Muutamilla, tai oikeastaan monilla ammattitoimittajiksi itseään kutsuvilla USAn presidentinvaaleihin suhtaudutaan tunteen paatoksella  joka on yleensä varattu vastasyntyneelle jälkikasvulle tm. Siis myös Suomessa. En minä ainakaan tiedä mitä joku Joe Dole Kansasista (päätöksentekijä vaaleissa) haluaa tai tarvitsee presidentiltään, tuskin Suomen toimittajatkaan.

Kun kävin 1. kerran USAssa kauan sitten, aika monet Suomen valtamediasta hankitut suomut putosivat silmiltä maan suhteen. Pahin bias on keskustella täällä Yhdysvalloista kuten jostakin meille tutusta Euroopan valtiosta, jota se ei paikan päällä tarkasteltuna todellakaan muistuta missään suhteessa. Ei hyvässä eikä pahassa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Newbie kirjoitti:
2) On lyöty vetoa sen ehdokkaan puolesta, jonka haluaa voittavan. Sijoituspäätös on tehty tunteella eikä analyysipohjalta.

Homma lähti vahvasti tunteelle jo edellisen presidentinvaalikampanjan aikana. Asetelma: törkyturpainen monimiljonääri joka ei kaihda märän rätin lyömistä (oletetun) vastustajan naamalle missään tilanteessa vs. voitostaan etukäteen varma ja itseriittoinen demokraattien eliitti (Good morning ms. President!) Kun kävi niin kuin kävi, niin loppu on ollut vanhan toistoa melkein neljä vuotta. Jos vastapuoli tekee ihan mitä tahansa niin se lööpitetään täysin p...sestä olevana toimintana ja päinvastoin. Ennustin tuttavapiirissä vuosi sitten että turpaanlyöntikisat USAn kaduilla siirtyvät sivullisten pieksemiseen ja tappamiseen 2020, enkä mielestäni ollut paljoakaan väärässä.

Käytännössä mistään et saa riippumattomia uutisia USAn päällä olevasta presidentinkampanjasta, et USAsta etkä Euroopasta. Ihminen on laumakäyttäytymiseen taipuvainen apina joka sortuu aina uudestaan samoihin virheisiin. Siinä ainoa opetus tästä tapauksesta. Kun kumpikin osapuoli on jo löytänyt totuuden, niin varsinaisista ongelmista on turha enää keskustelemalla löytää ratkaisua.

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä -
von Fyrckendahl kirjoitti:

Valio ja Fazer pörssissä? 

En puhunut nyt näistä kahdesta yhtiöstä, vaan ilmiöstä yleensä ja globaalisti. Jossa tietyn äärisuunnan edustajat yrittävät määritellä uudestaan sekä kansalaisten että yritysten tekemistä itse kehittelemillään moraalikoodistoilla.

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä -
von Fyrckendahl kirjoitti:

Kolumnin aiheena ei ole ainoatakaan sijoituskohdetta, -menetelmää, -tyyliä, -menestystä tai muutakaan sijoittamiseen liittyvää.

Jos yksikin pörssiyhtiö lähtee liehakoimaan kulloistakin Tampereen yliopistossa muodissa olevaa aatesuuntaa, arvokkaita brändejään muuttelemalla tai hävittämällä, niin se liittyy sijoittamiseen mitä olennaisimmin. Kannattaa muistaa että yhteen suuntaa kumartamalla tulee samalla jne.... Takarivin ainoa neuvo toimitusjohtajalle: pidä politikointi pitkän kepinmitan päässä yrityksesi yrityskuvasta myös vaikeina aikoina.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
JP kirjoitti:

Hyvänä esimerkkinä tukahduttamisesta on mainittu Kiina. Halutaanko keinovalikoimaan siis tuoda Kiinan kaltainen vahva eristys, jota valvotaan poliisin tai armeijan toimesta?

Mielestäni parempia esimerkkejä ovat Etelä-Korea ja Japani. Lock downit minimissään, maskien käyttö oli kattavaa heti epidemian alusta ja perinpohjainen testaus & jäljittäminen siellä missä epidemia on oletettavasti pahimmillaan menossa.

Ruotsin takki auki tai Suomen 'olemme maailman parhaita terveydenhuollossa' (mitä nyt maskeja ei ollut edes hoitohenkilökunnalle ja testeihin pääsykin oli niin ja näin) tuskin noilla kukaan enää lähtee toiselle kierrokselle, jos tai kun epidemia taas vahvistuu myöhemmin. Japanin ja E-Korean suoritus on kovaa luokkaa kun ottaa huomioon asukastiheyden, toimenpiteiden ripeyden ja alhaiset sairastuvuusluvut koronaan. Jokainen joka on matkustanut metrolla vaikkapa Tokiossa, ymmärtää eron esim. Suomeen olosuhteissa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
Tinggeli kirjoitti:

Selvityksessä todetaan, että väestön kasvosuojusten vaikuttavuudesta viruksen leviämisen ehkäisystä yhteiskunnassa on hyvin vähän tutkimustietoa. Selvitystä varten tehtyyn järjestelmälliseen kirjallisuuskatsaukseen sisällytettiin kaikki satunnaistetut tutkimukset kodin ulkopuolella käytettävien kasvosuojusten vaikutuksesta pisaravälitteisten hengitystieinfektioiden leviämiseen väestössä.

Luotan tulosten perusteella enemmmän Etelä-Korean, Japanin ja Taiwanin 'THLiin' enemmän kuin Varhilan tilaamaan ns. kirjallisuuskatsaukseen. Yhdessäkään valtiossa jossa maskeja on käytetty järjestelmällisesti heti viruksen alettua leivämisen (kuten ym. maat) ei epidemia ole päässyt todella pahasti karkuun. Ja sama toisinpäin. Myöskään tapauksissa joissa maskia on alettu käyttää laajemmin jo epidemian levittyä, ei ole nähtävissä että tilanne olisi muuttunut missään ainakaan huonompaan suuntaan. Lisäksi jopa THL itse suosittelee hoitohenkilökunnalle kasvomaskeja, nyt kuitenkin esitetään  kirjallisena löydöksenä että tavallinen kansalainen on niin tumpelo että aiheuttaa lähinnä haittaa itselleen käyttämällä samoja maskeja.

Tietysti jos 'kirjallisuuskatsaus' tehdään niin että poimitaan vain omia aikaisempia päätöksiä tukevat rusinat pullasta, voidaan päästä vaikka minkälaisiin lopputuloksiin. Hyvänä esimerkkinä Ruotsin Folkhälsan ja THLn Salmisen ulostulot helmi-maaliskuussa. Se voi olla kipeä myöntää että on itse tyrinyt, mutta oman virheen jatkaminen selittelemällä ja valehtelemalla vain pahentaa asiaa.. STM itse esitti blankkovalheen suojavarusteista 23.3.2020 https://yle.fi/uutiset/3-11272257 "Nyt ne rekat lähtevät liikkeelle". Yritysmaailmassa tuollaisten toimijoiden sana olisi yhtä kuin pyöreä nolla.

Näytä koko viesti