Veikkaus, rahapelimonopoli -

Nyt käynnissä oleva Veikkausgate on opettavainen monesta syystä, joista yhdestä ei ole vielä paljon puhuttu.

 

Julkinen keskustelu laajeni nopeasti kyseenalaisesta mainonnasta monopolin oikeutukseen. At first sight hyppy ei ole looginen. Eikö keskustelu pitäisi vain olla mainonnan rajoittamisesta/lopettamisesta, ja ehkä automaateista kaupoissa? Eiväthän nämä sinänsä monopolin oikeutukseen vaikuta.

 

Syy on tietysti se että kun kerran joudut tikun nokkaan niin sitten ruvetaan kaivelemaan kaikkia sinuun/firmaan liittyviä asioita. Voin lyödä melko ison tasoitusvedon, että Veikkauksen viestintätiimi / johto did not see this coming.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene -
Juha kirjoitti:

Kauppalehden keskustelussa oli spekulaatiota yritysjärjestelyistä. UPM ja Stora antoivat tänään molemmat etukäteistiedot osarista, melkoinen sattuma. Lisäksi UPM nostaa metsien kirjanpitoarvoa, miksi näin yleensä tehdään eli mitä hyötyä? Mikäli kokeneemmilla ketuilla tulee tästä visioita niin kirjotelkaahan! Itse tein tänään pikkukevennyksen UPM-positioon mutta äkkiäkös ne otetaan takaisin...

IFRS-säännöt ovat vaatineet about viimeiset 10 vuotta, että bilogiset hyödykkeet on koko ajan arvostettava käypään arvoon. Kullakin firmalla on oltava malli, jota arvostuksessa käytetään. Arvostusta pitää sitten päivittää vastaavasti. Eli tässä tapauksessa UPM ei voi valita nostaako arvostusta vai ei.

Pidän tätä systeemiä huonona, koska lisää tulosten heiluntaa. Hupaisaa on, että se luotiin post-Enron maailmassa ja tarkoitus oli nimenomaan estää tase-erien arvojen suuria heilahduksia.

Näytä koko viesti
Vuokratun asunnon ostaminen ? -

Ajatus oli siis ostaa valmiiksi vuokrattu. Toki jos vuokralainen lähtisi, niin sitten varmaan käyttäisin välittäjää.

 

Asun ulkomailla, mutta käyn säännöllisesti pääkaupunkiseudulla.

Näytä koko viesti