Olet täällä

Jopas

Jopas

  • Liittynyt 24.9.2016
  • 5 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 7.10.2018 20.52

Tilintarkastus sijoitusyhtiössä.

Mitä tarkoittaa Tilintarkastuslaki 2 luku 2 §:ssä teksti: Tilintarkastaja on kuitenkin aina valittava yhteisössä, jonka pääasiallisena toimialana on arvopapereiden omistaminen ja hallinta ja jolla on kirjanpitolain 1 luvun 8 §:ssä tarkoitettu huomattava vaikutusvalta toisen kirjanpitovelvollisen liiketoiminnan tai rahoituksen johtamisessa.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 22.4.2018 17.52

Mitä tarkoitat lauseella, että Holvista ei ole iloa arvopaperisijoitusyhtiöille? Kuitenkin se on ilmeisesti edullisempi kuin normipankit. Minulla harkinnassa siirtää oy:n tili Holviin. Tilitapahtumia vain muutamia kymmeniä/vuosi.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 10.9.2017 14.08

Sijoitusyhtiön arvopaperit ovat vaihto-omaisuudessa ja myynnit liikevaihdossa. Siis alvitonta liikevaihtoa. Ostoja ei saa vähentää (esim puhelin, it ym kulut), kun ei ole alvillista myyntiä. Onko näin ? Yhtiöllä ei tällä hetkellä mitään muuta liiketoimintaa.

Laatuyhtiöiden metsästystä Helsingin pörssissä - 12.3.2017 12.42

Voitko vähän avartaa millä kriteereillä  määrittelet kestävän kasvun (4-6%)? On aika suuri vaikutus onko esim. 5 % tai 6 %. Muuten kyllä ihan mielenkiintoinen kuvio arvon määrittelyyn. 

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 1.1.2017 15.33

Arvopapereiden arvostus tilinpäätöksessä.

Olen pyörittänyt useita vuosia oy-muotoista sijoitusyhtiötä. Osakkeet ja muut arvopaperit vaihto-omaisuudessa. Yrityksellä ei tällä hetkellä muuta toimintaa kuin sijoittaminen. Tilinpäätöksessä osakkeet arvostettu alimman arvon periaatteella eli ostohinta tai tilinpäätöspäivän arvo. Onko tämä oikea tapa tai onko ostohinta oikeampi?