Olet täällä

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 21.2.2020 09.09

Osakkaan (henkilöosakas) laina oy:lle. Onko tässä joku määräaika, että oy maksaa lainansa osakkaalle? Tai muuttuuko se jossain vaiheessa osingon maksun luontoiseksi?

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 7.10.2018 08.52

Tilintarkastus sijoitusyhtiössä.

Mitä tarkoittaa Tilintarkastuslaki 2 luku 2 §:ssä teksti: Tilintarkastaja on kuitenkin aina valittava yhteisössä, jonka pääasiallisena toimialana on arvopapereiden omistaminen ja hallinta ja jolla on kirjanpitolain 1 luvun 8 §:ssä tarkoitettu huomattava vaikutusvalta toisen kirjanpitovelvollisen liiketoiminnan tai rahoituksen johtamisessa.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 22.4.2018 05.52

Mitä tarkoitat lauseella, että Holvista ei ole iloa arvopaperisijoitusyhtiöille? Kuitenkin se on ilmeisesti edullisempi kuin normipankit. Minulla harkinnassa siirtää oy:n tili Holviin. Tilitapahtumia vain muutamia kymmeniä/vuosi.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 10.9.2017 02.08

Sijoitusyhtiön arvopaperit ovat vaihto-omaisuudessa ja myynnit liikevaihdossa. Siis alvitonta liikevaihtoa. Ostoja ei saa vähentää (esim puhelin, it ym kulut), kun ei ole alvillista myyntiä. Onko näin ? Yhtiöllä ei tällä hetkellä mitään muuta liiketoimintaa.

Näytä koko viesti
Laatuyhtiöiden metsästystä Helsingin pörssissä - 12.3.2017 12.42

Voitko vähän avartaa millä kriteereillä  määrittelet kestävän kasvun (4-6%)? On aika suuri vaikutus onko esim. 5 % tai 6 %. Muuten kyllä ihan mielenkiintoinen kuvio arvon määrittelyyn. 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 1.1.2017 03.33

Arvopapereiden arvostus tilinpäätöksessä.

Olen pyörittänyt useita vuosia oy-muotoista sijoitusyhtiötä. Osakkeet ja muut arvopaperit vaihto-omaisuudessa. Yrityksellä ei tällä hetkellä muuta toimintaa kuin sijoittaminen. Tilinpäätöksessä osakkeet arvostettu alimman arvon periaatteella eli ostohinta tai tilinpäätöspäivän arvo. Onko tämä oikea tapa tai onko ostohinta oikeampi?

Näytä koko viesti