Suomen presidentinvaalit 2024 -

TL wrote:

Jep jep. Ja samalla logiikalla jenkkien pitäisi asettaa oma etu aina ensin ja lopettaa mm. Euroopan asioihin sotkeutuminen kuten Ukrainan tukeminen. Herra Trump taitaa olla puhtain Amerikka ensin ajattelun edustaja. Minusta asioiden vähän laajemmassa kontekstissa ajattelu on oikein positiivinen asia. Pisteet Andessonille ja Haavistolle tästä naamioiden riisumisesta, vaikka en kumpaakaan aiokaan äänestää.


Eikö jenkit ole aika johdonmukaisesti ajaneet omaa etuaan koko olemassa olonsa ajan?

Amerikka ensin -ajattelu näyttäytyy ainakin minulle vain kehnolta lyhytaikaisen edun maksimoinnin yritykseltä. Voi olla, etta jokunen sata miljardia säästyisi seuraavien vuosien aikana, jos Ukrainaa ei tuettaisi. Toisaalta kahden kymmenen vuoden päästä kauppa Euroopan kanssa ei ehkä kävisi yhtä mallikkaasti kuin nyt tukemalla. Ehkä Eurooppa olisi täydessä kaaoksessa tai sitten Eurooppa ja muut valtiot ostaisivat maailman parhaat aseet Euroopasta. Tai jotain tuolta väliltä.

Tuntuu käsittämättömältä tilanne, jossa valtiojohdon päällimmäinen tavoite ei ole Suomen valtion ja sen kansalaisten edun asettaminen kaiken muun edelle. 

Ja tarkoitan toki edun maksimointia yli ajan. Esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumiseen kannattanee käyttää resulsseja. En kuitenkaan haluaisi, että Suomi ja suomalaiset hirtetään kahdeksan miljardin maailman muun asukkaan eduksi. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Huomasin 15 vuoden takaisen opiskelijaboksini ilmestyneen myyntiin. Tekisi mieli ostaa se nostalgiasyistä sijoituskäyttöön.

Ongelmana tosin on se, että en tiedä asuntosijoittamisesta mitään enkä nauti säätämisestäkään.

Pyynti 260ke
Vuokra 850-1000e
Vastike 150
Muu kuluminen 50

Vuotuinen tuotto 3%-3.7%.

Harrastus siis maksaisi 10ke/v, jos oletan saavani muualta 7%. Jotta harrastus olisi kuluton, pitäisi hinnasta tinkiä satku pois.
 

Näytä koko viesti
Rovio -

Rovion kurssi käyttäytynyt mielenkiintoisesti tarjouksen julkistamisen jälkeen. Tänään suljettiin @9.20. Eilen oltiin alimmillaan @9.16.Kurssiin on hinnoiteltu ihan merkittävä todennäköisyys uudelle tarjoukselle. Jos riskitön korko on 3.52% ja 9.25e odotetaan kilahtavan tilille 6kk päästä, niin:

Screenshot-2023-04-18-at-17-08-35Onkohan siellä joku nurkkaus käynnissä vai mitä en ymmärrä/osaa laskea?

Näytä koko viesti
Höpinäketju -
joeplotter kirjoitti:

Ihan mieletöntä, miten noi hokkarit on kehittyneet parissa vuosikymmenessä. Meinaan noi xxxl:stä haetut viidenkympin CCM:tkin tuntuu sellaisilta, joista lamavuosien kourissa varttunut sai vain kuolata. Osaako joku lukijoista muuten kertoa kokemuksia vähän paremmista luistimista aktiiviseen kuntoluisteluun? Kannattaako satsaus vai onko noilla halvoilla best bang for the buck? Kokemusta uusista luistimista ei ole, mutta ainakin yli 20 vuotta sitten hankitut ylähyllyn CCM:t palvelevat edelleen hyvin. Aikanaan joutui teriä vaihtamaan taajaan, mutta ei kertaakaan viimeiseen lähes 20 vuoteen vaikka jokunen kausi harrastekiekkoa on niihinkin mahtunut.Selvisi muuten googlaillessa, että CCM lyhenne on vuonna 1899 perustetusta Canada Cycle & Motor Co. Ltd. Parin konkurssin ja viimeisimmän yrityskaupan myötä (Adidas -> Birch Hill Equity Partners, 2017) brändi on taas jääkiekon kodissa. Harmittavasti Koivumäen Pääomakumppanit on PE-firma.Vaikka CCM:ää ei pörssistä voi ostaakaan, on mun seuraavatkin hokkarit CCM:t.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
PikkuPro kirjoitti:

Kuka voittaa?

Joku rakennuskoneita tekevä firma lähimaissa? Tuskin niitä Suomesta niin raahataan mut joku Puolalainen isoja koneita tekevä voi saada tilauskirjoihin täytettä. Olisko kellään heittää ideoita mahdollisista voittajista?

Mä tein keväällä hyvin pientä tutkimusta lähialueilla toimivista rakennusfirmoista. Lista ei missään nimessä ole kattava ja tutkintakin jäi kesken kun selvisi ettei oman välittäjän kautta pääse Puolan pörssiin ostoksille. Eniten houkutteli Budimex.

Rakennusyhtiöt   PE       Mcap(€)     Huomio
Budimex Group     6,54     1,38 B         Ferrovial omistaa 51.14%
Strabag                  7,34      4 B              Deripaska omistaa 27.8%
Porr AG                  8,03      439,13 M
Erbud                      -           82 M
Skanska AB          10,85     6 B
Ferrovial               13,58    18,77B

Ostin sitten SSAB jälleenrakennusbetsiksi, kun uumoilin terästä tarvittavan.

EDIT: nuo taulukon luvut on päivitetty tänään.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

Mikä on veljien ja sisarten mielestä todennäköisyys sille, että Ukrainassa paukku jonkinlainen ydinkärki seuraavan kahden vuoden sisään?

Pari viikkoa sodan alettua tuumailin sen olevan jotain nollasta poikkeavaa. Kesällä kaivoin hihasta 1%. Tuoreimpien uutisten jälkeen hanurissa tuntuu 3%.

Tästä huolimatta sijoitusasteeni on lähes 100% eikä joditablettejakaan ole kaapissa. Jos todennäköisyys todella olisi 3% pitäisi varmaan ryhtyä jo joihinkin toimiin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Aki Pyysing kirjoitti:

Vai jatkaako? (3 päivää sitten)

https://am.jpmorgan.com/us/en/asset-management/gim/per/insights/market-i...

Jälkimmäisen tekstin voisi optimisti tulkita sitenkin, että J.P.Morganilla on keksitty, että saattaa olla liputettu väärää hevosta ja asiakkaat saattavat hermostua, jos esim. ovat sen perusteella betsanneet Trumpia. Pidän Trumpin matalaa kerrointa hyvin potentiaalisesti isostikin J.P.Morganin ansiona. Ei tarvitse saada kuin yksi miljardööri vähän pikkurahalla betsaamaan ja markkina vinoutuu.

Yleinen sentimentti vaikuttaa olevan se, että republikaaniraha painaa Trumpia. Onko kuitenkaan näin?

Bidenin kateusveron verokertymän arvioidaan olevan muutama biljoona (engl. trillion) kymmenen vuoden ajanjaksolla (https://taxfoundation.org/joe-biden-tax-plan-2020/). Ehkä muutama isosäkkinen haluaa hedgata veron.

Lisäksi esimerkiksi Trumpin klaanin kannattaa ehkä itse painaa Bideniä. Jos lööpit tulevista haasteista pitävät paikkansa ja uusi kausi niitä siirtäisi, voisi Bidenille hivauttaminen toimia hyvänä hedgenä. Jos taas Trumpin perhe on poikki eikä betsaaminen onnistu, toimisi Biden-veto lainoittajille ainakin jonkinlaisena hedgenä. Jos perhe on poikki ja pankilta ei betsi viuhu, niin ehkä lainasopimuksen allekirjoittaneen pankin pomon kannattaisi painaa osa vuosibonuksesta Bidenille.

PS. Mulla ei ole vetoa sisässä ja politiikan seuraaminenkin aivan välttämätöntä lukuun ottamatta on terveyssyistä jäissä.

Näytä koko viesti