Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Tuttava osti asunnon, jossa on tehty luvatta sähkötöitä ja muutoksia rakenteisiin (seinä ja lattia). Osaako joku sanoa, että mikä tässä on oikea marssijärjestys, niin että saadaan virheet korjattua? Eikö se periaatteessa pitäisi mennä niin että talonyhtiö korvaa ostajalle ja sitten talonyhtiö hakee korvausta aiheutuneista kuluista myyjältä. Ja tässä taitaa olla vielä sellainenkin juonnenkäänne, että asunto on ollut sijoitusasuntona 20 vuotta eli nämä luvattomat remontit on tehty vuokralaisen toimesta.

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia -

Kyllä tilanne on juurikin se jonka tuossa selostit. Minulla on siis kaikki osakkeet OST:llä ja rahastot AOT:llä ja nyt haluaisin enemmän osakkeita ja samalla hyötykäyttää nuo tappiot, ettei unohdu. Mutta hyvä tietää että sisäinen tilinsiirto riittää, ettei tarvi ruveta sulkemaan ja avaamaan OST:ä uudestaan.

Kiitos tiedosta👍

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia -

Jos minulla on voittoa OST:llä 2000 ja tappiota AOT:llä 1000 ja teen sisäisen siirron, jossa siirrän kaikki OST:n varat AOT:lle ja sitten laitan OST:lle takaisin, niin tuleeko minulle sitten 1000 euroa verotettavaa pääomatuloa?

Näytä koko viesti
Finnair -
Tinggeli kirjoitti:

Eihän näistä tiedä, mutta Finskin osake treidaa tällä hetkellä arvossa 0,79 euroa ja merkkarilla (1,75 euroa) saa ostettua osakkeita hintaan 0,4 euroa.

Vanha osake: 0,79 euroa

Uusi osake (4 + 1,75) / 10 = 0,575 euroa.

Jos uskoo ettei nykykurssi paljon romahda ennen 9. heinäkuuta, kannattaa ostaa merkkarit alennusmyynnistä ja merkitä uusia osakkeita...

Tarkoitin, että jos Finnair new shares treidaa 0,575 per osake , niin miksi ostaa merkkareita eikä suoraan new sharesia?

Näytä koko viesti
Finnair -

Voiko joku selventää, että miksi kannattaa ostaa merkkareita eikä suoraan uusia osakkeita?

Ja onko niin, että kun uudet osakkeet muutetaan normaaleiksi, niin lopullinen hinta on painotettu keskiarvo näistä?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Itselläni kävi sellainen tilanne, että kaveri oli tullut yhtäkkiä kipeäksi. Kuumetta ja yskää. Meni sitten terveyskeskukseen testauttamaan itsensä. No sieltä sitten lähetettiin kotiin, eikä tehty koronatestiä, kun tämä henkilö ei kuulunut riskiryhmään. Jos tämä on yleinen käytäntö, niin voisi olettaa, että uusia tapauksia tullaan vielä löytämään jonkin aikaa.

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
Teknokraatti kirjoitti:

 

RaimoRaitis kirjoitti:

Saisko tälle Onkija-klovnille jo jäähyä...

 

Laatufoorumin keinovalikoimassa on myös toinen, tosin kurinalaisuutta vaativa keino.

Lopetetaan trollin ruokkiminen, niin se kuolee nälkään ihan itsekseen ilman viranomaistoimiakin.

Enkä nyt tarkoita Erikin kaunista kierteistä vastapalloa tuossa yllä.

Mun mielestä Onkijalla oli ihan validi pointti, vaikka tuppaakin provosoimaan. Eikö Erik tuossa itsekin myöntänyt että oli tuulesta temmattu lause? Vaikka Erikillä onkin mielenkiintoisi näkökulmia, niin kyllä minuakin hieman ihmetyttää se että ensiksi syytetään muita substanssin puuttumisesta kun voisi itselle sanoa samaa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Civhuk miksi et perusta omaa blogia kun tarinaa tuntuu riittävän?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Tomi Haataja. Oletko itse ollut/oletko sairaalassa töissä? Olisi mielenkiintoista kuulla, että miten siellä ollaan varauduttu tähän kaikkeen?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Krenjuussa kirjoitti:

Loistavaa juttua kyl taas. Todella arvokasta kun availet ajatuksia.

Pieni kommentti tuohon sijoitusvakuutukseen. Olet oikein kuvaillut tuon sijoitusvakuutuksen elementit verotuksellisesti ja kuluineen, joskin tätä nykyä saa myös tappiot vähentää.

Eli jos avaa sijoitusvakuutuksen ja laittaa sinne 500k. Sijoitusvakuutus tuottaa lopulta tappiota sen purettaessa vaikkapa 100k, niin ne saa vähentää verotuksessa kuten muutkin sijoitustappiot.

Uusi lainsäädäntö muutti pääomien nostamisen, sekä tuon tappioden vähentämisen.

Tulkitsinko oikein, että jos tämä Petteri Orpon toive (ja varmaan monen muun), että osakesäästötilin raja nostettaisiin ensin 100 tuhanteen ja sitten poistettaisiin kokonaan joskus tulevaisuudessa toteutuu, niin silloin vakuutuskuoren hyöty on 0? Oliko, niin että osakesäästötililtä saa nostaa oman pääoman verottomana?

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006376523.html

Näytä koko viesti