Pääoman palautus Norjasta, verotus? -

Heissan,

en osaa vastata kysymykseen mut tääl on hyvät ohjeet tuplaverojen poistamiseksi:

https://www.nordisketax.net/

 

Näytä koko viesti
Nordea -
Marraskuu kirjoitti:

Sammossa pitäisi olla varsin hyvä ja valistunut näkemys Nordean lähitulevaisuuden kehityksestä ja mahdollisuuksista. Tähän näkemykseen nojaten pyrkivät irtautumaan Nordeasta jakamalla sen osakkeita osinkoina. Tuskin toimisivat näin, mikäli uskoisivat Nordean tuloksen paranevan oleellisesti lähitulevaisuudessa.

Tässä on tarkoituksena saada Nordean omistusosuus < 20%,  notta pätäkkää saataisiin järkevämpään käyttöön kuin konglomeraattisäännöstön mukaisesti.

https://www.sampo.com/fi/media/tiedotteet/2019/sampo-suunnittelee-jakavansa-ylimaaraisen-osingon-nordea-osakkeina/

--

Sipaisinpa minäkin Nordeaa takaisin 5.79, koska haluan oppia lisää ihmisten käyttäytymisestä.  Sammon lisääminen 37:n pintaan on toki myös alkanut houkututtaa.

 

Näytä koko viesti
Nordea -

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/05/Nordea-ga-feil-kurser

Helt ræva - vihelletty jäähyä:  runttasin kaikki Nordeat laitaan välittömästi tuon (sivun 1. uutinen)  lukemisen jälkeen!     sampo saa nyt kyllä riittää vähäksi aikaa..

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin -

kysymys 1:   asiasta on aika hyvää tietoa näillä sivuilla, vaikka ei suoranaisesti mainitakaan sijoitussäästötiliä.

https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/nor/suo/033.asp

https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/sve/suo/034.asp

--

Itselläni oli Ruotsissa olleista suomalaisista osakkeista jo peritty ennakkoa 2x15% ja kun Ruotsista vaativat vielä 15% lisää, alkoi pikku hiljaa rauhallisemmaltakin mieheltä pettää hermo. Aloin tutkia tuota sekä lähetin kyselyä, mihin yllättäen päättivätkin peruuttaa koko veron.   Onneksi ei tarvinnut alkaa ottaa yhteyttä Ludvikan verotoimistoon!

Norjassa (ASK) taas vaikuttaisi suomalaisista osingoista perittävän 15% kupongskatt, mutta norjalaisista ei mitään. Mahdollisessa palautuksessa varmaan odotettavissa säätöä (en ole verojuristi).

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Moi Mikko!

tæysin samaa mieltä Norwegianista.  mielenkiintoista notta olisit vieläkin kiinnostunu shortittamaan.   sulla on siis sikarilaatikon kanteen valmiiksi laskettuna yhtiön

todellinen reilu hinta?   vai onko sillä ees nii väliä, jos kontrailee suurten massojen liikkeitä onnistuneesti? 

 

 mitä mieltä muuten olet ns. market-maker-treidauksesta (vai onko sillä joku paree nimi), toki pirää olla joku væhæ solidimpi lappu? 

eipæhæn tartte nii paljo kaikista fundamettianalyyseista ressaa..

ittellæ on pelkæstææn hyvii kokemuksii kunnes øljy-musta-pekka (EQNR) jæi pisempææn holdiin mut maksaahan ne sitæ osinkooki esim. eilen.  

 

ittellä NAS-erhe alko jo pe kun jäi musta pekka ysi-ysiin kouraan.  jotenki en vaa ollu tiedostanu notta anti tuloo jo nyt ja päässen vielä mukaankin sponssailemaan.

juuri ennen kun tuo 33kr merkintähintatieto tuli oli sormi m-97-nappulalla (pienin kurin) ja sitte toki myös hannailuu ottaa lisää näkemystä.    Sissener (joku geelitukka)

oli muute sitä mieltä notta Kjos on paree lentäjä kuin bisnis-miäs, ehkä Kjosin isoveliki on samaa mieltä.

tänä ammuna mut yllätti suunta (muutos jo aikakin) ja laput lihoiks, toki omat haulit himaan.  ylihuomenna voinee sitte alkaa arbitella merkkareilla..

 

btw. lohi halpeni tänään mukavasti ku EU-køntrølløørit tuli ja iski suunnillee koko sektoriin (mowi, Grieg sf, Lerøy jnpp),  kartellii eppæilevæt mokomat.

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

       Moro,

  1.  WDI.DE  mitenkæs tämmöseen keissiin vois jotenkin järjellisesti suhtautua?   sana (FT) sanaa (WDI) vastaan (eikä edes 1. kerta) mutta ehkä juuri siksi volabiliteetit viime kk aikana on ollut aivan top notch- luokkaa.    ittellä ei taida kompetenssit iha riittää  arvioimaan  worst case- arvoo.  mikä on luottamuksen hintalappu? kaipa se on vinanssialalla aika tärkee.

     en ole toistaseksi harrastanu kuin longeja, (enkä tiedä onnistuuko edes shortitus Norjan aksjesparekontolla) mutta shortithan on nyt sitte huhtikuuhun bannissa muutenkin.  eikö tämä muuten ole lähes ennenkuulumatonta?    onneksi tämä miina tuli nyt vältettyy, aiemmin tuli muutamalla kiekalla 130-140 € hyvin fyrkkaa.

   2. NAS.OL  onko anneissa  lähtökohtasii maukkaita ilmasia lounaita?   tässä kohtaa mielessä Norwegian, kaupataan ke ilman kuponkia ja lappuhan on jo lyöty aivan < 100 NOK pohjamutiin - ehkä toki syystäkin.   Kjos myy kuponkeja 30 pinnan alennuksella.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/02/Kjos-selger-tegnings…

EDIT:    https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/02/Tegningskursen-i-Nor…

hapu, Bergen

 

   --- 

 https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2018/11/22/aktien-med-en-50…

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2019/02/04/darfor-rasar-wir…

https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeffentlichungen/DE/Meldung/2019/mel…

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Moro,

onko muuten näihin kiimapiikkien frekvenssiin ja kokoon mitææn  järjellisiä mallinnuksia valmiina?   Fibonacci?   

Itselläni on  nyt muutama varvi Norwegian Air Shuttlen kanssa takana.   mulla oli jo ollu sitä viikko, punasella toki (1. o=174.20),  kunnes viime

perjantaina alkoivat melko mukavahkot pikku pyrähtelyt.     tänään (ti) sain parit ostot nabsumaan kiitettävän halvalla (spinningsession aikana) mutta olen ollu havaitsevinani itsessäni harmillista tendenssiä myydä aivan liian aikaseen (kuten 1. m=179.90).    oikeen kismittää moinen, vaikka kyllä siinä nyt hieman sitä fyrkkaa tuli kotiutettuakin.

 

En tiiä siis juuri mitään kvantivatiivista virmasta, paitti notta velkaahan on - toisaalta onhan toki laajentuminenkin juuri siksi voinut olla varsin eksplosiivista.    

Lukemattomat ostajasulhaskandidaatit vaikuttavat myös huhumyllyn mukaan kovasti pörräävän yhtiön ympärillä.

Myös omat mikrotason havainnot ja kokemukset yhtiöstä ovat olleet aivan miellyttäviä.   mitään osinkoo ei kuitenkaan taireta maksaa.

 

hapu, 青岛   [on muuten henk.koht. paljon mukavampi reidailla kun Oslo on auki kl 16-23.20 paikallista..]

PS  kiitokset vielä aivan timangisesta blogista!

---

https://www.bt.no/nyheter/innenriks/i/ngobro/Norwegian-kutter-en-rekke-ruter-og-seks-baser  (uutinen oli jo pari pv aiemmin jopa Bergens Tidende:ssæ.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/01/Meglergigant-ser-sto…

(beklager notta loput linkit maksumuurin takana, luin ittekin pelkät otsikot.. )

https://e24.no/pluss/kommentarer/borskommentar/borskommentar-to-tre-ore-her-og-der-kan-gi-lottogevinst-for-norwegian-aksjonaerene/24543101

https://finansavisen.no/    etusivun kansikuvapojuksi  pääsi Kjos perjantaina,  pynttäämæssæ 'morsmaikkuu'   (tästäköhän se 1. k-piikki alko laukeamaan?)

https://finansavisen.no/news/4501/267/Norwegian-kan-g%C3%A5-til-EasyJet

 

 

 

 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene -

Muuten samaa mieltæ mutta Alexandra ei liene kallispalkkainen mies.

Kiitos muuten useampien loistavien vinkkiesi "takaamista" toteutuneista tuotoista.

 

Näytä koko viesti
Kilpailu: Sijoitustiedon osakehaaste -TULOKSET -

Nokian Renkaat, UPM, Kone

Näytä koko viesti
Kilpailu: Sijoitustiedon osakehaaste -TULOKSET -

Nokian Renkaat, UPM, Kone

Näytä koko viesti