Olet täällä

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 16.2.2020 09.25

Terve,

Viestiketju osui sattumalta silmiin ja luin yhdeltä istumalta kaikki viestit. Kiitokset kun olet viitsinyt/ehtinyt tänne asioita kirjoittamaan. Itsellä hieman samanlainen tilanne päällä, lapsia kaksi, puoliso kotona jne, eli mielenkiintoista lukea talouden hallinnasta. 

Itsellä tilanne eroaa omastani siinä mielin että en ole johdannaisilla enkä nettipeleillä pelaillut.  Vauhtia ja vaarallisia tilanteita elämään on tuonut suorat eläkepoiminnat. Osakesäästämisen aloitin vajaa 20v sitten ja matkaan luonnollisesti mahtuu sijoitukset kolmeen konkurssipesään mutta myös oikein mukavia onnistumisia osakehintojen nousujen muodossa. Hajaututtamisen vuoksi sijoituskämppä myös löytyy.

Sen verran kommentoisin näihin kuluihin - matkustaminen; se meni meillä minimiin junioreiden ollessa pieniä. Ihan sen takia että itse vihasin pienten lasten kanssa lentämistä yms. Ei se mitään lomaa ole missä vahdit muksuja jatkuvasti uima-altaan vieressä ja joka toinen sana on ei (no joo, onhan se vähän kotielämässä muutenkin tuota). Vessoja saa hakemalla hakea vaippojen vaihtoa varten, sinä aikana nro 2 yrittää karkuun tai saa itkupotkuraivarin hotellin ravintolassa. Muksut eivät lomasta kuitenkaan mitään muista - koko hommassa ei ollut mitään järkeä, joten emme menneet minnekään. Nyt kun molemmat ovat kouluikäisiä, olemme alkaneet miettiä "varsinaista" lomaa muualle kuin sukulaisia moikkaamaan jne. 

Muksuihin muut liittyvät kulut olivat itse asiassa suht pieniä - serkut kun olivat melkein samaa ikäluokkaa, niin vaunut, sitterit, monet vaatteet sekä muut tilpehöörit kierrätettiin serkkujen kesken. Eli ajallisesti oli tuuria! 

Itse hoidin asian säästöjen kanssa niin että sinä päivänä kun palkka tulee tilille, siitä lähtee heti muualle säästettävä osa. Olen pyrkinyt "lifestyle creep":in välttämiseen, ja tuo on tehokkaasti estänyt sen, sillä tilillä on sama määrä rahaa kun viime kuussa palkankorotuksista huolimatta. Säästetyt rahat ovat menneet joko suoriin osakeostoihin tai muutamaan superfundiin. Tämä johti siihen että toinen meistä on nyt pysyvästi kotona ja itse vaihdoin työpaikkaa vuosi sitten mielenkiintoiseen rooliin, minkä palkka on huomattavasti pienempi kuin edellisen työn (mutta niin on myös verenpaine). 

 

 

Näytä koko viesti