Olet täällä

Venäjän tilanne - 4.10.2022 10.56

Hynägrande kirjoitti:

 

Erityisesti sen junaradan katkaiseminen olisi ollut merkittävä asia ja täysin tehtävissä. Leningradin niputtaminen olisi ollut vaikeampi juttu, mutta sillä olisi ollut myös merkittäviä seurauksia.  Näitä on vaikea arvailla jälkikäteen.

Junaradan katkaiseminen olisi ollut suuri virhe. Itänaapureilla oli loppuvuodesta 1941 lähtien myös Arkangelin junarata käytössään, olisimme suotta kaivaneet kenttälapiolla verta nenästämme pelkän rajallisen hidastevaikutuksen takia. Yhdysvallat voimakkaasti varoitti meitä katkaisemasta rataa, ja piti sitten puoliamme Teheranin konferenssissa 1943, kun itsenäisyytemme säilymisestä neuvoteltiin tulevien voittajien kesken. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 3.10.2022 03.22

Slaavit, vähemmistökansallisuuksista puhumattakaan, on pamputettu ja peloteltu sen verran nöyriksi, että kynnys kansannousulle on todella korkea. Eliitin sisällä jotakin tapahtuu, jos tapahtuu.

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi - 3.10.2022 02.01

En tiedä, mutta todella hyvä kysymys.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 3.10.2022 10.09

JR kirjoitti:

 

GHearst kirjoitti:

Jos Neuvostoliiton romahdus ei johtanut pörssiromahdukseen, niin miksi Putinin romahtaminen johtaisi?

 

En tiedä. Siksi en ole väittänytkään, että johtaisi.

Siis selventääkseni, kun ilmeisesti toi on tulkittavissa niin että pidän jotenkin selvänä että käy juuri vastakkaista kuin muut odottavat, näin ei ole. Pointtina oli, että yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Putinin väistyminen johtaa pörssiralliin, ydinpommi pörssiromahdukseen. Ja mä keksin sen verran vastakkaisia narratiiveja näille, että pidän todennäköisempänä perusskenaariona että juuri mitään ei tapahtuis yhtään pidemmällä aikavälillä kummassakaan tapauksessa, ja että sekä nousu- että laskureaktiot molempiin on ihan mahdollisia.

Minä uskon, että mahdollinen Putinin syrjäyttäjä tekee sen suojellakseen kleptokraattien etuja, ja näyttäytyy ainakin alkuun länsimielisenä hahmona. Aivan kuten Putinkin aikanaan. Tästä kurssit tykkäävät. Mitään kansannousua ei tule.

Jos tällaista syrjäyttäjää ei astu esiin, sotahulluttelu jatkuu Putinin johdossa.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 3.10.2022 09.23

Jos Neuvostoliiton romahdus ei johtanut pörssiromahdukseen, niin miksi Putinin romahtaminen johtaisi?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 3.10.2022 08.59

PikkuPro kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

 

REIT-markkinassa on myös menossa jenkeissä pahin kurssilasku vuoden 2007-2009 finanssikriisin jälkeen, jos lyhytaikainen koronakuoppa jätetään pois laskuista. Globaali REITtien kurssikuoppa taas laittaa nyt aika paljon painetta myös citykonnan kurssille, se mikä oli 5 kk sitten suhteellisesti verrokkeihin verrattuna halpaa ei välttämättä ole niin halpaa enää tänään.

 

Jep. En tosiaan tiedä (läppä) tredingrangeani Cityconissa vielä mutta alempana varmasti on kuin pari kuukautta sitten olisi ollut. On paljon negaa nyt, REIT joo ja sitten vaikka se, että Oikeasti sodassa kierrokset kovenee. Lähinnä siis se, että parin kuukauden aikana Putin on sementoinut itsensä nurkkaan liikekannallepanolla ja alueiden liittämisellä. Tuosta ei voi enää peruuttaa helposti ilman, että Venäjältä menee kasvot. Pari kuukautta sitten oli vielä enempi mahdollista, että kulisseissa vaikka USA:lle vihjaistaan, että voitaisiin neuvotella ja vaikka pakittaa 2014 linjalle tms. Tai että Venäjä saisi sotimalla Doneskinkin ja sitten ilmoittaisi, et tää riittää meille. Nyt ei enää oikein voi perääntyä: kun tuhansia liikekannallepanon ukkoja kaatuu lähikuukausina, niin täytyy olla joku selitys sille, "miksi?". Mitä uhreilla saatiin. Ja vaikea sitä selitystä nyt keksiä millä Putin itsensä ja Venäjän tuolta nurkasta räjäyttää ulos. Ei ainakaan pelkästään kaasuputkella.

Nasse closasi tyyliin 2,4% alle Helsngin closauksen pe et saattaa olla maanantaina täälläkin taas liukumäkikelit.

Käytännössä nyt lyödään vetoa siitä, ryhtyykö Venäjä todellakin totaalisen alivoimaisena sotaan koko länttä vastaan, vai syrjäytetäänkö Putin. Minä lyön sijoituksillani vetoa syrjäyttämisen puolesta. Ydinaseen käyttö olisi käytännössä sodanjulistus koko lännelle, ja oikeastaan ainoa kortti joka Putinilla on enää pelattavissaan, koska Ukrainan vastahyökkäys etenee niin hyvin. Minä uskon, että jos Putin yrittää nukekorttinsa pelata, häneltä viedään Kremlissä ensin pelikortti, ja sitten henki. Putin on sitonut koko henkilökohtaisen tulevaisuutensa sotamenestykseen, ja se tulee hänelle kostautumaan.

Venäjän pääministeri ja Moskovan pormestari eivät ole ottaneet sotaan mitään kantaa, he ovat valmiina astumaan esiin "uuden Venäjän" edustajina.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 2.10.2022 03.53

Heikki89 kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

 

Heikki89 kirjoitti:

Hyvin sulla menee :D

 

Ihan kohtalaisesti. En vielä toistaiseksi juttele Internetissä itseni kanssa dissatakseni rahastoa, jota mulla ei edes olis.

 

 

Mutta sinähän teet juuri niin.

 

Ystävällisin terveisin,

Heikki

Elämänkoulussa voisivat kyllä hiukan lisätä äidinkielen tunteja. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.10.2022 08.57

Todennäköisyys, että Putin putoaa ikkunasta, kasvaa koko ajan. Ja sillä hetkellä pörssikurssit ampaisevat vastakkaiseen suuntaan.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 30.9.2022 11.36

Kukaan ei arvaa että taas sama, bannattu mieslapsi uudella nimimerkillä. Hyvin sä vedät.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 29.9.2022 03.09

Parhaillaan "veri virtaa kaduilla ja pelko vallitsee". Ainakin jonkinlaisina puroina. Kukaan ei oikeasti tiedä ollaanko jo pohjalla, vai menossa sinne. Nyt on mahdollista tehdä isoja ratkaisuja. Hyvin mahdollisesti myös lähiviikkoina. Eikun lotto vetämään, jos ja kun siltä tuntuu. Oikein arvanneet julistavat sitten jälkikäteen itsensä neroiksi, ja väärin veikanneet ovat hipihiljaa.

Itse ostin juuri Cibusta.

Näytä koko viesti