Olet täällä

Venäjän tilanne - 16.5.2022 02.42

Riki kirjoitti:

Tuo venäjän hyökkäys näyttäisi ainakin hidastuvan voimakkaasti (ja osalla alueella kääntyvän toiseen suuntaan). Olen myös miettinyt sitä, että venäjä on kuitenkin melko pieni talous, käsittääkseni noin puolet Saksan taloudesta.

Venäjän BKT on reilu kolmaosa Saksan BKT:stä, Espanjan tasoa. Sekä Kanada että Italia ovat suurempia taloudellisia toimijoita.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 16.5.2022 12.15

kgb kirjoitti:

 

GHearst kirjoitti:

Kunnioitukseni niitä ihmisiä kohtaan, jotka parhaillaan vaihtavat reservistä siviilipalvelukseen, on vähän helvetin matalalla. 

 

Saattaa olla ihan järki ratkaisu, eivät joudu vedetyksi nato-sotiin.

Ylläpito voisi Dharma-tilien deletoinnin ohessa heivata pois myös tämän trollin. Niin surkeita lätinöitä ettei kukaan jaksa edes provosoitua, mutta elinkelvoton yksilö.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 16.5.2022 12.13

Ajatuksia Ålandsbankenin kurssin alamäestä, oletko ostamassa lisää hiki hatussa?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 16.5.2022 11.01

tonza kirjoitti:

 

tonza kirjoitti:

 

GHearst kirjoitti:

Kunnioitukseni niitä ihmisiä kohtaan, jotka parhaillaan vaihtavat reservistä siviilipalvelukseen, on vähän helvetin matalalla. 

Jos yksilö tietää, että hänestä on mahdollisessa sotatilanteessa enemmän hyötyä siviilipalvelustehtävissä kuin puolustusvoimissa, siviilipalvelukseen vaihtaminen saattaa olla eduksi kaikille.

Että eivät nämäkään asiat niin yksioikoisia ja mustavalkoisia ole. :) 

Tuohon vielä lisäys, että itsekin olen sivari, mutta se taas johtuu siitä, että olen syntynyt uskonnolliseen kulttiin, jossa armeijaan meneminen oli kiellettyä. Olisin halutessani saanut vapautuksen myös sivarista (kultilla oli tuolloin vielä laissa säädetty erivapaus asiaan liittyen), mutta koska en enää jaksanut sitä kulttipaskaa, päätin suorittaa sivarin.

Varusmies-lehti teki taannoin jutun tapauksestani.

https://varusmieslehti.fi/he-eivat-opettele-sotimaan/

Totta haastat. Venäjän aiheuttama vitutus tuppaa vetämään näkökulmaa mustavalkoiseksi, mikä ei ole ikinä hyvä asia.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 16.5.2022 08.26

ojl500 kirjoitti:

 

kgb kirjoitti:

 

joeplotter kirjoitti:

 Onneksi me mennään NATOON, ei tuu ryssä rajan yli pitkään, pitkään aikaan. Alkutalven jännittynyt fiilis on muuttunut kevään iloksi, kun r-sanojen armeija ammutaan ja räjäytellään kappaleiksi Ukrainassa ja on osoittautunut koko maailman yhteiseksi naurunaiheeksi.

 

Jos tilanne kärjistyy riittävän pahaksi, venäjän ei tarvitse ampua kuin puolitusinaa ydinkärkeä eteläsuomen suurimpiin kaupunkeihin ja suomesta ei ole mitään jäljellä. Se on yksi lysti kuulutaanko natoon tai onko meillä miljoonan sotilaan reservi. Toisessa maailmansodassa riitti kaksi ydinpommia Japanin antautumiseen.

 

No joopa joo. Eipä toisaalta tarvitse tätäkään hupiskenaariota turhaan pelata. Ainakin itse otan mieluummin vastaan ydinräjähdyksen vapaana, kuin alistun moskovan orjaksi. Mikä tahansa vaihtoehto on parempi kuin olla osa venäjää tai sen vaikutuksen alla.

 

Juuri näin. Kunnioitukseni niitä ihmisiä kohtaan, jotka parhaillaan vaihtavat reservistä siviilipalvelukseen, on vähän helvetin matalalla. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 13.5.2022 01.17

kgb kirjoitti:

Ihmetyttää vain miksi natosta ei järjestetty kansanäänestystä?

Ja Eurosta. Kysy Väyryseltä, se tietää, ja on halukas myös Suomen neuvostotasavallan presidentiksi.

Näytä koko viesti
Kyttäruutu - 9.5.2022 11.48

Kohteena on postilaatikkoryhmästä vain ja ainoastaan tämä kyseinen postilaatikko, mutta tallentuneista kuvista huolimatta tekijän henkilöllisyys ei ole selvinnyt. Sabotööri on joko huomannut kameravalvonnan, tai osaa sellaista epäillä, koska jonkinlainen kommandopipo päässä.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 7.5.2022 08.55

KokenutMies kirjoitti:

Netissä oli telegramiin laitettu lista suomalaissotilaiden nimistä Ukrainasta. Kävin läpi nimiä ja osa oli ilmeiselvästi virheellisiä tai olleet jo vuosi sitten paikan päällä Doneskin taisteluissa. Yksi heistä oli antanut pari vuotta sitten iltapäivälehdelle haastattelun, jossa kaipasi kovasti parempaa kiikaritähtäintä. Sanoi tietävänsä, että länsimaista on lähetetty rahaa niitä varten, mutta rahat päätyvät joiden taskuun, eikä niillä osteta aseita. Ukraina on Euroopan korruptoitunein valtio, ihan presidentinstä lähtien. Tämä vain siihen, että laitetta rahojanne heille. Ihan hyvä, jos joku luotettava taho ostaa ja toimittaa tuotteet perille, mutta on myös suuri mahdollisuus ettei näin tule tapahtumaan.

Sallitaanko täällä tosiaan venäläisten disinformaatiopaskan jakaminen?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 29.4.2022 12.51

Tekoälyvehkeen hyökkäyksellä luulisi olevan myös vihollisen moraalia rapauttava vaikutus. On ihan eri asia taistella kymmentä inhimillistä korpisoturia vastaan kuin kymmentä robottia, jotka puskevat omasta "hengestään" välittämättä päälle jos näin on koodattu. Voisin kuvitella että siinä iskee helpommin epätoivo.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 29.4.2022 12.35

Olisi kiva tietää montako outtia Ukrainalla oli selvitä sodan ensi päivistä ilman että presidentti kuolee ja hallinto vaihtuu. Viisi outtia? Kymmenen? Tuskin oli ihan flippi. Sattuman merkityksen aliarvioiminen on globaalia ja ikuista.

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/4574226

Näytä koko viesti