Olet täällä

Kuukausisäästöä ja pohjaongintaa - 24.3.2020 04.30

Olisipa perintörahat jo tilillä. Pakko sanoa että perinnönjako on tehty Suomessa käytännön mahdottomaksi. Varsinkin jos pesän saajista löytyy edunvalvottavia. Meillä on yksi. Edunvalvojan ja maistraattien peukaloiden pyöritystä ollaan katseltu kohta vuoden verran. Toivon ettei kukaan tule enää jättämään minulle perintöä tämän elämän aikana. Sen verran ketuttaa nämä prosessit. Tietty ihan positiivista jos läheiset pysyy myös hengissä.

Korona pidättelee miehen kotikopissa. Valitettavasti vaimonkin. Etätyö on omasta kokemuksesta normaalisti jopa paljon tehokkaampaa kuin toimistolla työskentely, mutta ei jos vaimo on myös etätöissä ja asuu pienessä kaksiossa. Toinen saa tehdä töitä ruokapöydällä, toinen sängystä, sohvalta tai parvekkeelta. Ja parvekkeen alla on aktiivinen työmaa.

Ostoslistalle, eli hintaseurantaan, on tässä odottaessa ilmestynyt jo kuudes yritys. Oikeastaan yritys oli jo korvamerkitty ostettaviin yrityksiin, mutta hinta oli niin käsistä, etten edes aktiivisesti seurannut yritystä hetkeen. Yrityksen tarvitsee tulla alas enää n. 70 prosenttia aloituspositiohintaan, joten lähellä ollaan! Toisaalta pidän salkussani maksimissaan viittä yritystä kerralla, ja tämä kyseinen on näistä laadullisin kriteerein myös viimeinen, joten erittäin epätodennäköistä että päätyy salkkuun tässä dipissä. Yksi näistä kuudesta yrityksestä olisi jo aloituspositiohinnoissa, ja voi päätyä jopa position maksimointihintoihin (20% tuotto-odotus), ennen kuin yksikään toinen yritys pääsee aloituspositiohintaan.

Kunhan ostoksille päästään, ajattelin availla ajatuksiani yritysostoksista, mutta vasta kun 1) positio on maksimoitu, tai 2) aloituspositio hankittu ja hinta pompsahtanut sen verran korkeammalle, että position maksimointi ei ole enää todennäköinen lähitulevaisuudessa. Todennäköisesti ajatukseni tulevat koostumaan seuraavista: 1) laatutekijät ja arvoajurit, 2) riskit ja mahdolliset negatiiviset laatutekijät, sekä 3) fair value arviosta, jota en tule perustelemaan, mutta johon voi verrata tuottovaatimushintoja. 

 

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet - 11.3.2020 12.05

Heikin Ashi kirjoitti:

Mikään firma tuskin on "koronavarma".  Jostain syystä myös listatut hautaustoimistoketjut näyttävät laskettelevan korona-aikoina. Paniikki kun leviää, se laskee kaikkea. 

Koronan aiheuttamien massiivisten karanteenitoimien, ja siten muiden yleisten kuolemaan johtavien toimien  (esim. autoilu) väheneminen, voitaneen odottaan tasaavan kokonaiskuolemien suhdetta. Koronan tappavuusaste vaikuttaa kuitenkin olevan jokseenkin pieni, ja ne kenelle valtti jää käteen, ovat muutenkin niitä jotka syystä tai toisesta olisivat potkaisseet tyhjää pian jo kuitenkin. Täten on nähdäkseni loogisesti ymmärrettävää, että hautaustoimistoketjut eivät nouse pörssissä. Lasku johtunee vain yleisestä pörssikehityksestä...

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 11.3.2020 11.56

Oli mukava lukea ketju läpi, ja näin jälkikäteen on helppo sanoa että otit erinomaisen shortin. Itse en koskaan myisi lyhyeksi, mutta odottelen innolla shorttipositiosi kehittymistä positiiviseen suuntaan, jotta pääsen itsekin mahdollisimman pian kaivamaan alelaareja Helsingin pörssistä.

GL!

Näytä koko viesti