Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.5.2018 05.00

Jeans kirjoitti:

Joku vastasi ettei löydy, kun kyselin jonkin aikaa sitten löytyisikö mistään Helsingin yliopistosta kryptoihin liittyvää kurssia. Nyt syksyllä näyttää ensimmäistä kertaa tulevan Hankenille:

17018 FINTECH and Blockchain

https://getsmarter.mit.edu/mit-blockchain-technologies-online-short-cour...
 

fb feed tarjosi tämmöistä kun olen tarpeeksi klikkaillut aiheeseen liittyvää. Käytin MIT Open CourseWare palvelua apuna kun luin matikkaa ja fysiikkaa yliopistossa. luulisi olevan laatua kun katsoo järjestäjää. mutta en tiiä osuuko suoraan siihen mistä olet kiinnostunut. oletan että ilmainen mutta selviää vasta mailista kun täyttää ensin tiedot jota en tehnyt

BTW nuo "tieto ja oppiminen on kaikille avointa ja ilmaista" tyyppiset kuviot täytyy olla jonkunlainen tulevaisuuden juttu. niinkuin jossain ketjussa taisi ollakkin että onhan se hieman älytöntä että sama sisältö luennoidaan tuhansissa paikoissa ympäri maailman ja toistetaan joka vuosi.

https://www.coursera.org/learn/cryptocurrency

pika googletus antaa sit vielä tuommoisenkin.

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 16.4.2018 06.49

Jeans kirjoitti:

mutta Betukalla tarjotaan yli 1,5 kerrointa sille, että Trump ei jatkaisi ensimmäistä kautta loppuun asti. 

olisiko kertoimet kuitenkin niin että tuo n. 1.5 on sille että jatkaa 1.kauden loppuun asti ja n. 2.4 sille että ei jatka

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 11.3.2017 06.27

 

pitkäaikainen lukija vihdoin osallistuu itsekin

lyhyesti tausta: olen pokeriammattilainen 10v takaa ja päätin alkaa opiskelemaan pörssiä viime kesänä ajatuksena löytää jotain pokerin tilalle tulevaisuuteen. lähtötaso oli about nolla, mutta kova innostus ja tiukka pänttääminen on vienyt jo yllättävänkin pitkälle, toki 130op yliopistomatematiikkaa auttaa aika paljon.

stockpickkaamaan en lähde,ylimääräset rollit/buy-holdit menee ETF:iin. Päiväkauppa indekseillä on mikä kiinnostaa. Kehittelemäni strategiat on backtestaamalla ollu lupaavia, mutta tässä hommassa varmaan about sama kuin pokerissa että playmoney ja realmoney on aika lailla eri asia, siispä alkuun pitäis päästä. strategia on mutta osaaminen kaupankäyntiin on suht heikolla ja myös osaa tuotteista en tajua joten kysytäänpä.

oma strategia lyhyesti:
- aamulla avataan positiot eurooppalaisiin pääindekseihin +pohj.maat, DAX CAC FTSE OMXH OMXS OMXC, tai osaan niistä tai sit ei avata mitään jos algoritmi niin sanoo.
- pidetään lähelle sulkemisaikaa tai sit korkataan voittoja/tappioita aiemmin, eli ei yön yli pitoa

- mahdollisesti lisäpositioita päivän aikana
- vipua käytännössä niin paljon kuin on mahdollista/tuotteissa tarjolla

kysymyksiä:

1) Tuotteet

pörssinoteeratut tuotteet(unlimited turbo, minifutuuri, bull bear sertifikaatit, onko muita ? ) välittäjän kautta vai "oikea treidausohjelma"  ?

- pörssituotteet ymmärrän kohtuullisesti mutta niissä ei riitä vipu joka saa olla about 100 ennen kuin tarvii huolehtia knockouteista sun muusta.

- ns. ammatti treidaajien ohjelmat on aika hepreaa vaikka Avatradrein kautta avasin demotilin joten pääsin kokeilemaan 100k playmoneylla Metatrader 4 ohjelmaa. tililtä meni/tuli rahaa aina vasta position sulkemisen jälkeen eli toimiiko homma niin että positiot avataan ilman omaa rahaa ja tilillä on vaan oltava ns. rahaa/vakuus ( Margin ? ) ja sulkemisen yhteydessä voitot/tappiot tilille, menikö oikein ?

- jos ostan 1kpl indeksejä niin mitä silloin ostan ? mikä on "lot" ?

- esim DAX30, 1lot=10 indexes. jos asetan volumeksi 3, eli ostan 3 lot = 30 indexes, mistä tiedän kuin iso altistus/exposure mulla on markkinalle ?

- kun indeksi ostohetkellä on vaikka 11955.50 ,paljonko olen voitolla jos spreadin päälle nousua tulee 0.1% ?

- ja mitkä on kulut ? avatraderin sivuilla luki et avatrader itse ei ota mitään mutta "joku muu" ottaa spreadin verran tai jotain , EN tajunnu, apua kaivataan ...
 
- kuka tässä edes on ns. vastapuolena jos kerran pörssissä ei tehdä mitään ? eli jos minä voitan tonnin niin kuka sen häviää ?

2) Kulut

- turbot, bullit yms. menee vissiin kohdepörssin sijainnin mukaan. eli NDX finlandin tuotteet suomen pörssin hinnoilla.

- Metatrader 4 ohjelmalla kauppojen kuluista ei mitään hajua, liittyy ilmeisesti spreadiin jotekin , HELP PLEASE ?

- onko mahdollista päästä käsiksi muissa euroopan pörsseissä treidattaviin tuotteisiin ? esim commerzebank tarjoaa täysin eri valikoiman saksan/ranskan kielisillä sivuillaan

3) mitä firmaa/välittäjää/tuotetta suosittelette tuohon strategiaan ?

4) kaikki kommentit ja avut otetaan kiitollisena vastaan

 

 

 

 

Näytä koko viesti