Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 19.11.2019 02.14

Jeans kirjoitti:
Tää oli se virheellinen ajatustapa, jota uskon myös Erikin ajatelleen. Osakeshortit taitaa olla lähes aina muuttuvalla korolla ja ainakin on sitä ollut mulle. Korko voi siis kyllä muuttua markkinoiden mukaan, mutta option myyjä ottaa tämän satavarmasti huomioon hinnoitellessaan optiota. Eli jos uskotaan borrow feen todennäköisesti lähtevän nousuun lähitulevaisuudessa niin put-optio kallistuu jo nykyhetkessä, eikä se siten ole tässäkään tapauksessa shorttaamista halvempaa. Jos fämä ei pitäisi paikkansa niin option myyjä olisi tehnyt virheen hinnoitellessaan option liian halvaksi ja tekisi treidillä tappiota, koska hänen olisi joka tapauksessa itse pidettävä shortti päällä option expiryyn asti hedgatakseen riskin put-optiosta, jonka oli myynyt. Tietenkin jos ostat put-option nyt ja borrow fee nousee markkinoiden odotuksia enemmän, niin teet voittoa ja se tulee halvemmaksi kuin shorttaus. Mutta silloin on vaan käynyt negatiivisen odotusarvon tilanteessa tuuri, samalla tavalla kuin jos laitat rulettiin rahat punaiselle ja voitat niin teet voittoa mutta se ei tarkoita, että aluperäinen betsi oli hyvä.
 
Mutta tarkoitus ei ole aloittaa tällä mitään uutta vääntöä, eikä erityisen kiinnostava keskustelunaihe muutenkaan mielestäni oo. Erik voi toki korjata jos ei ajatellut näin.
 

Ok, tämä selvensi sitä mitä olet tarkoittanut!

(tosin ei identifioinut virheellistä ajatustapaa oikein mutta olen samaa mieltä että jatkoanalysointi ei sinänsä olisi kiinnostavaa)

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 19.11.2019 01.46

Hei, todella mielenkiintoisia pohdintoja niin mikrosta kuin makrosta! Kaikkea en ole tästä ketjusta vielä ehtinyt lukea mutta tulen kyllä lukemaan! Olet ollut shorttina 10 v korkopapereihin europaassa mutta käsittääkseni myös jenkeissä. Entä miten näet jenkkien lyhyen koron tilanteen? Uskotko J Powelin midcycle adjustment -retoriikkaan? On harvinaista, että FEDin koronlaskusykli loppuisi kolmeen laskuun. Olisi kiva kuulla mitä argumentteja olet poiminut ko. aiheen teemoilta ja miten näet esim. koronlaskun puolesta betsaamisen eurodollarifutuureilla.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.11.2019 10.26

Mielenkiinnolla olen lukenut keskustelujanne ja eka kertaa kommentoin sijoitustiedon keskusteluihin. 

Short vs put -keskustelussa jäi mietityttämään, että jos esim. IB:llä shorttaa niin määräytyykö shorttaajan maksama lainakorko lyhyeksimyynnin ajankohdan mukaan vai olenko ollut väärässä käsityksessä, että korko muuttuu markkinoiden mukaan? Eli olenko ollut väärässä, että shorttiposition pitämisestä aiheutuvaa kustannusta ei voi varmuudella tietää lyhyeksimyynnin ajankohtana ja näin ollen shortti vs put strategian tarkkaa tapauskohtaista kustannustehokkuuden vertailua ei voi tehdä positiota ottaessa. Toki yleensä (niinkuin Jens perustelee) shortti on puttia kustannustehokkaampi (välittäjän omia kuluja en nyt ota huomioon).

Näytä koko viesti