Olet täällä

BCH_PLS

BCH_PLS

  • Liittynyt 5.1.2019
  • 11 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.1.2019 9.13

starsailor kirjoitti:

Olen ymmärtänyt, että BC ei sisällä mahdollisuutta kontrolloida sen arvoa esim. keskuspankin kautta, vaan se on riippumaton mistään tahosta? Jos näin on, niin se ei tule koskaan soveltumaan rahoitusvälineeksi mihinkään merkittävään yhteiskunnan toimintaan. Valuutan vakaus on nykyrahan yksi tärkeimpiä ominaisuuksia ja jota tunnetusti erilaisin keinoin pidetään yllä. Vakaus tuo luottoa siihen, että kun teet sopimuksen x summasta ja saat maksun 6kk päästä, niin voit oletetaa saavasi sopimuksen mukaisen summan käypää valuuttaa. Inflaatiossa tämä sama haittavaikutus on näkyvissä, joka lamauttaa yhteiskunnan. Pelkästään rahan arvon voimakas inflaatio saa epäluottamuksen ilmapiirin, joka lamauttaa teollisuuden monet alat. Miten tätä puolta BC:ssä kontrolloidaan jos siitä tulisi merkittävä tekijä rahoitusmarkkinoilla?

Tarkoitat ilmeisesti BTC:tä? Alunperin tarkoituksena oli juurikin, että bitcoinin arvo määräytyy vapaiden markkinoiden mukaan (esim. Silk Road), eli sen mukaan paljonko ihmiset ovat valmiita maksamaan eri hyödykkeistä ja tämä onkin minkä tahansa rahan tehokkain ja pitkäjänteisin arvon määrittäjä.

Kaikki valuutat, joiden arvoa on yritetty kontrolloida jonkin sorttisen keskushallinnon toimesta aikojen saatossa ovat menettäneet lopulta kokonaan arvonsa. Tällainen keinotekoinen valuutan arvon määrittely ei ole siis koskaan toiminut eikä tule toimimaan.

Näiden seikkojen takia kryptot ovat mullistava uudistus rahassa ja sen teknologiassa. Kryptoilla on mahdollisuus tuottaa todella paljon varallisuutta niille, jotka ovat olleet tähän saakka ns. köyhiä kun inflaatio ei enää syö heidän aikaansa eikä varallisuuttaansa. Bitcoinille on suunniteltu alunperin säännöllinen aleneva inflaatio, eli uusien "louhittavien" bitcoinien määrä puolittuu 4 vuoden välein aina vuoteen 2140 saakka. Seuraava puolittuminen tapahtuu 2020.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.1.2019 11.09

Casteliero kirjoitti:
BCH_PLS kirjoitti:

Muuten, koska näyttää siltä, että monet eivät joko tiedä tai "muista" miksi tämä koko lohkoketjuteknologia kehitettiin alunperin niin suosittelen lukemaan Satoshi Nakamoton bitcoin konseptin (white paper) 31.10.2008, jota ilman ei olisi koko tätä nykyistä kryptoalaa. Ripple voisi olla, mutta se ei varsinaisesti mihinkään hajautettuun lohkoketjuun perustu niin kuin se nykyään ymmärretään alkuperäisen bitcoinin kautta. Kannattaa myös selvittää mitä bitcoinin genesis blokissa lukee 3.1.2009, jotta ei jää tämän teknologian ideologiasta mitään epäselvyyttä.

Tässä Satoshin bitcoin konsepti:

https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

 

Historian sivu on täynnä ideoita ja suunnitelmia, jotka ovat muotoutuneet täysin erilaisiksi mitä oli alunperin ajateltu. Esim. fissioreaktiota ei tietenkään tarkoitettu ydinpommia varten, mutta niin vaan se siihenkin soveltui. Se, että Satoshilla oli visio, ei tarkoita etteikö teknologiaa voi muuhunkin soveltaa. Eli kyse ei ole tietämisestä tai muistamisesta, vaan siitä, että ideat jalostuu ja muokkautuu maailmaan sopivaksi ajan mittaan. Niin hyvään kuin pahaan.

Bitcoinin alkuperäinen tarkoitus on kiistämätön fakta, mutta Blockstreamin kehittämishaluttomuuden takia, tai pikemminkin ansiosta, toisten tokeneiden/kolikoiden määrä räjähti erityisesti ETH:n pohjaisten ICO:jen ansiosta ja tätä pidän positiivisena asiana, koska nyt voi tehdä tokenin/kolikon jokaista ideologiaa, käyttötarkoitusta tms. varten ja vain mielikuvitus on rajana. Tietysti vain pieni osa näistä tulee oikeasti menestymään, mutta ainakin jokainen voi nyt vapaasti yrittää vaikka SEC yrittää tätä yrittämistä kovasti tukahduttaa. Pidän monimuotoisuutta rikkautena ja vahvuutena koko kryptoalan kannalta.

Vastuu on siirtymässä hiljalleen valtiollisilta toimijoilta ihmisille ja tämä näyttää olevan nyt väistämätön kehityssuunta maailmassa halusi sitä tai ei.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.1.2019 9.05

Manialöytyy kirjoitti:
BCH_PLS kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka suuri % kryptojen omistajista on perustanut sijoituspäätöksensä jotakuinkin samaan kuin BCH_PLS. Mun arvio on melko korkea ja on pääsyy miksi en koske Bitcoiniin. Hintaan on leivottu sisään niin paljon tällaista uskomusta ja mielummin betsaan sellaista vastaan. Tai sit oon vaan saavuttanut sellaisen varallisuustason, että oon saanut kutsun mukaan eliittipankkiirien salaliittoon ja yritän manipuloida teitä lampaita.

Pikkubetsi Ethereumiin voisi kiinnostaa, mutta valuaatio tuntuu liian korkealta ja se seuraa varmasti mukana jos Bitcoin lähtee rajumpaan laskuun.

Mihin minä muuten olen perustanut sijoituspäätökseni? Olisiko se toukokuussa vuonna 2010 0.3 senttiä/kpl ja nykyään n.3500e/kpl nyt kun fiat valuutat ovat vielä hyödyksi omavaraisuusasteen kasvattamisessa.

No, suuri osa porukasta niin täällä kuten missä päin vain ovat aika lailla autuaan tietämättömiä vielä mitä heidän ympärillään tapahtuu, mutta kyllä se valo vielä risukasankin tavoittaa jonakin päivänä ;)

Jos aiot joskus esim. BTC:hen sijoittaa suosittelen odottamaan vähintään tämän vuoden syksyyn tai vuoden 2020 helmikuuhun.

 

Mihin tämä sijoitusneuvo/-ennustus nyt sitten perustuu? 

Laskeskelin vko ja kk pohjalta alkup. bitcoinin ja nykyisen BTC:n hintakehitystä. Iterointieni mukaan enemmän näyttäisi pohja kallistuvan helmikuuhun 2020 vrt. tämän vuoden syksylle. Lyhyellä tähtämellä oma TA näyttää BTC:lle 2596$ hujakoilla 14.2.2019. Mutta ei kannata minun arvioihin luottaa vaan tehkää omat arvionne, tutkimuksenne ja vertailunne niin kuin jokainen järkevä sijoittaja tekee.

Ehkä on parempi keskittyä lähinnä kryptojen fiat hintaennustuksiin, koska suurin osa porukasta on kryptoissa varmasti ihan vain mahtavien tuottojen perässä eikä niinkään teknologian tai minkään ideologian :)

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.1.2019 8.37

Muuten, koska näyttää siltä, että monet eivät joko tiedä tai "muista" miksi tämä koko lohkoketjuteknologia kehitettiin alunperin niin suosittelen lukemaan Satoshi Nakamoton bitcoin konseptin (white paper) 31.10.2008, jota ilman ei olisi koko tätä nykyistä kryptoalaa. Ripple voisi olla, mutta se ei varsinaisesti mihinkään hajautettuun lohkoketjuun perustu niin kuin se nykyään ymmärretään alkuperäisen bitcoinin kautta. Kannattaa myös selvittää mitä bitcoinin genesis blokissa lukee 3.1.2009, jotta ei jää tämän teknologian ideologiasta mitään epäselvyyttä.

Tässä Satoshin bitcoin konsepti:

https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.1.2019 18.39

Casteliero kirjoitti:
BCH_PLS kirjoitti:

Inflaatio ei minua enää kosketa, mutta suurta osaa porukasta se koskettaa ja voi koskettaa rajustikin tulevaisuudessa.

Bitcoinin deflatorinen ominaisuus on kyllä tappanut sen käytön käyttövaluuttana. Ei se kannusta ketään käyttämään sitä valuuttana, mikä onkin hyvin marginaalista tällä hetkellä, ja jotta se toimisi valuuttana, niin sitä pitäisi nimenomaan käyttää. Perus muna-kana-ongelma. Kaikki hodlailee vaan Lambot silmissä. Ei siinä mitään pahaa ole, se on siihen hyvä tuote.

Jos hyvää käyttövaluuttaa etsii, niin kyllä se tulee joko stable coineista tai sitten tokenisoiduista FIAT-valuutoista. Venezuelalainenkin olisi paljon enemmän mielissään esimerkiksi Makerin DAI:sta, kuin 85% pudonneesta Bitcoinista.

Deflatorisuus ei ole se ongelma, koska hinnat vain pienenee sen sijaan, että ne kasvaisivat inflaation myötä kuten nykyisin. BTC:n ongelma on Blockstreamin haluttomuus säätää sitä paremmaksi, eli ongelma on 'software engineering' puolella ei developmentissa. Eivät halunneet kasvattaa edes blokkikokoa 2MB silloin 2015 eivätkä myöskään tx/s halunneet nostaa. Tx/s tavoitteena oli jopa 500 000 jo 2013 ja se olisi onnistunut jo vuosimallin 2011 koneilla. Mutta Blockstream skräppäs nämä kaikki kehitykset, koska se (on-chain-scaling) olisi tehnyt heidän bisnesmallistaan tuottamattoman. Nyt he yrittävät tehdä tuottoa sivuratkaisuilla kuten Liquid, LN jne. ja veikkaan, että aika laihat tulee olemaan tulokset, joten ecashiksi siitä ei enää ole siksi olenkin pannut toivoa jonkin verran BCH puolelle vaikka sekin on viime aikoina horjunut. Buterin lähti bitcoin tiimistä juurikin tämän Blockstreamin kehittämishaluttomuuden takia ja loi sitten dappsipohjan ETH:n avulla.

No toivon mukaan tulevaisuudessa voi atomic swapilla vaihtaa pitkän ajan säilytyksessä olevat esim. BTC:t BCH:ksi (tai minkä tahansa kolikon miksi tahansa toiseksi kolikoksi, esim ETH -> DAI ) esim. aina kun ostaa jotakin kaupasta niin maksu toimii sekunnissa sen sijaan, että odottelee BTC:n konfirmaatiota 20-60min kassalla puhumattkaan ruuhka-ajoista xD.

Noiden pankkien kanssa toimiminen vie iäisyyden (lakimuutokset, käytänteiden odotukset, rakenteet yms.) vrt. kuinka nopeasti kryptot kehittyy. Joten jos haluaa pankkien kanssa toimia on se vähän sama kun odottelisi etanan etenevän, eli jo pelkästään nopeuden puolesta yhteistyö pankkien kanssa on tuhoon tuomittua. En voi siis suositella yhteistoimintaa fossiilien kanssa, jos haluaa kehittyä nyt eikä vasta vuosien päästä. Nopeat syö hitaat :)

STO:iden vaatiman krypto-fiat sääntelyviidakon takia myös ne tulevat jäämään marginaaliin. ICO:t ovat joustavia ja nopeita ja tulevat sen takia menestymään. SEC on yrittänyt toimia ikään kuin jonakin maailman kryptopoliisina, mutta se ei tunnu vielä käsittävän, että tulevaisuudessa ihmiset ottavat suurimmaksi osaksi itse vastuun sijoituksistaan ja muista tekemisistään (mm. personal bank), joten SEC:in kaltaiset instituutiot tulevat vanhentuneina poistumaan pelikentältä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.1.2019 17.57

Tuo Ripplen projekti aloitti jo 2004, mutta siinä tuli kaikenlaisia viivästyksiä ja tiimin sisäisiä kiistoja. XLM ns. forkkas tuosta Ripplestä omaksi projektiksi sitten myöhemmin. XLM:ssä on myös suomalaisia kehittämässä nykyisin. XRP:llä ei ole omaa lompakkoa mikä kannattaa pitää mielessä. XRP:llä on huomattavan iso osa tokeneista varattuna tiimille n. 40% (XLM:llä vielä enemmän yli 80%), jotta jos hinta nousee kunnolla on odotettavissa kunnon dumppauksia. Itse en luota noihin pitkällä aikavälillä juurikin pankkien takia. SWIFT maksujen korvaajiksihan nuo lähinnä yrittävät tällä hetkellä ja voivat siinä jopa onnistua.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.1.2019 20.44

Jeans kirjoitti:

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka suuri % kryptojen omistajista on perustanut sijoituspäätöksensä jotakuinkin samaan kuin BCH_PLS. Mun arvio on melko korkea ja on pääsyy miksi en koske Bitcoiniin. Hintaan on leivottu sisään niin paljon tällaista uskomusta ja mielummin betsaan sellaista vastaan. Tai sit oon vaan saavuttanut sellaisen varallisuustason, että oon saanut kutsun mukaan eliittipankkiirien salaliittoon ja yritän manipuloida teitä lampaita.

Pikkubetsi Ethereumiin voisi kiinnostaa, mutta valuaatio tuntuu liian korkealta ja se seuraa varmasti mukana jos Bitcoin lähtee rajumpaan laskuun.

Mihin minä muuten olen perustanut sijoituspäätökseni? Olisiko se toukokuussa vuonna 2010 0.3 senttiä/kpl ja nykyään n.3500e/kpl nyt kun fiat valuutat ovat vielä hyödyksi omavaraisuusasteen kasvattamisessa.

No, suuri osa porukasta niin täällä kuten missä päin vain ovat aika lailla autuaan tietämättömiä vielä mitä heidän ympärillään tapahtuu, mutta kyllä se valo vielä risukasankin tavoittaa jonakin päivänä ;)

Jos aiot joskus esim. BTC:hen sijoittaa suosittelen odottamaan vähintään tämän vuoden syksyyn tai vuoden 2020 helmikuuhun.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.1.2019 20.32

Alangolla kirjoitti:
BCH_PLS kirjoitti:

Yrittäppä sanoa, että nykyinen pankkijärjestelmä on hyvä esim. Venezuelan ihmisille, kun bolivarin inflaatio huitelee 1 000 000 % pahemmalla puolella ja joutuvat tappamaan eläintarhan eläimiä saadakseen ruokaa. Siellä on kyllä huomattu ihan käytännössä mihin tämä nykyinen pankkijärjestelmä johtaa.

Vuodesta 2002 lähtien mekin olemme menettäneet reaalista ostovoimaa euroissa jo yli 20% http://apps.rahamuseo.fi/rahanarvolaskin#FIN

 

Venezuelan ongelmat johtuvat kyllä jostain ihan muusta, kuin pankkijärjestelmästä. Taloudellinen romahtaminen sosialismikokeiluiden aloittamisesta ja ihmisten massapaot liian vähästä piikkilangasta.

 

Mitä taas tulee inflaatioon, kannattaa lueskella tätä sijoitustieto-foorumia aktiivisesti, täältä löytyy apua inflaatiolta suojautumiseen.

Kukahan ne bolivarit on siellä painanut ja kenen käskystä?

Inflaatio ei minua enää kosketa, mutta suurta osaa porukasta se koskettaa ja voi koskettaa rajustikin tulevaisuudessa.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.1.2019 20.11

Miksi sitten Casteliero ylipäätään olet koko tässä kryptohommassa, jos olet ideologisesti sitä vastaan? Aikamoinen ristiriita, mutta tietysti sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

Nykyinen pankkijärjestelmä on nimenomaan se syöpä, joka nyt uhkaa myös kryptoalaa. Nykyinen pankkijärjestelmä mahdollistaa esim. sodat rahoittamalla ne. Tämä on ilmeisesti hyäksyttävää Castelieron mielestä.

Yrittäppä sanoa, että nykyinen pankkijärjestelmä on hyvä esim. Venezuelan ihmisille, kun bolivarin inflaatio huitelee 1 000 000 % pahemmalla puolella ja joutuvat tappamaan eläintarhan eläimiä saadakseen ruokaa. Siellä on kyllä huomattu ihan käytännössä mihin tämä nykyinen pankkijärjestelmä johtaa.

Vuodesta 2002 lähtien mekin olemme menettäneet reaalista ostovoimaa euroissa jo yli 20% http://apps.rahamuseo.fi/rahanarvolaskin#FIN

Kyllä se vain nyt niin on, että jos ihmiskunta haluaa kehittyä eteenpäin nykyinen pankkijärjestelmä pitää vaihtaa parempaan systeemiin.

Sitten tuo ideologinen hapatuspuhe on ilmeisesti Castelieron keino välttää aiheet, josta ei osaa keskustella. Olisi ihan mielenkiintoista väitellä kasvotusten näistä aiheista, jotta näkisi minkälainen tyyppi tämä Casteliero todellisuudessa oikein on.

Suosittelen katsomaan tämän Bill Still:in dokumentin, jos puuttuu tieto siitä kuinka eliittipankkiirit nousivat valtaan maailmassa viimeisen 300 vuoden aikana: https://www.youtube.com/watch?v=HBk5XV1ExoQ

Sitten myös Mike Maloneyn sarja rahan historiasta on erittäin hyvä:

https://www.youtube.com/watch?v=DyV0OfU3-FU

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2019 10.24

Casteliero kirjoitti:
Meuro kirjoitti:

Mainio kirjoitus tämän vuoden kryptonäkymistä
https://medium.com/@arjunblj/crypto-theses-for-2019-dd20cb7f9895

Paljon oli hyvää asiaa, ja suurimpaan osaan yhdyn, jos en ihan kokonaan niin ainakin osittain. Mutta oli kuitenkin vähän liikaa Bitcoin-lasien takaa kirjoitettu teksti ja se tietty tulee esille vähän liian suurena pessimisminä teknologiaa, eikä niinkään markkinoita, kohtaan.

Tässä on kirjoitus, joka on lähempänä sitä, miten itse nään asioiden tilan: https://insights.dcg.co/the-tide-is-out-what-the-2018-crash-has-revealed...

Tuo mediumin kirjoitus käsitteli huomattavasti laajemmin koko kryptoalaa vaikka kirjoittaja olikin BTC:n puolella selvästi.

Casteliero siis kannattaa tuota pankkien hallussa olevaa DCG:tä, joka yrittää nousta koko kryptoalan suvereeniksi hallitsijaksi? Oletko todellakin DCG:n kannattaja ihan oikeasti? Kirjoittaja oli selvästi DCG:n puolella vaikka alussa väittää kirjoittavansa neutraalisti. Sanoo, että tärkeintä on tehdä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja noudattaa lakeja. DCG:n omistama Coinbase sulki esim. sananvapautta edistävän alustavan tilit kokonaan: https://blokt.com/news/free-speech-platform-gab-banned-on-coinbase-accus... . Juurikin tällaista sensuuria aiheuttaa keskitetty valta.

Sitten Bitmain on rahoittanut esim. Circle:ä Goldman Sachsin ohella ( https://www.circle.com/fi/about ), joten valta on turmellut myös tässä tapauksessa ja on ehkä ihan hyväkin, että Bitmain voisi mennä jopa konkkaan nykyisten huhujen mukaan. Toisaalta pankit pystyvät ostamaan epäsuorasti rahoitusyhtiöiden kautta Bitmainin kohta pilkkahintaan jolloin he pääsisivät käsiksi myös merkittävään louhintatehoon. Tämän vuoksi sen konkurssikuntoon ajaminen on voinut hyvinkin olla suunnitelmallista.

Bitcoin, joka tämän koko homman aikoinaan aloitti, syntyi nimenomaan vastustamaan tätä pankkien ylivaltaa maailmassa, jotta päästäisiin eroon tästä keskitetystä korruptiosta. Nyt pankkien johdolla koko kryptoalaa ollaan kuristamssa säännösten, lakien ja verotuksen kautta, koska pankit menestyvät vain itse luomassaan sääntömaailmassa. Vai pitääkö joku täällä esim. Suomen uusinta vero-ohjetta jollakin tapaa oikeudenmukaisena? Sen tarkoitushan on tappaa kaikki kryptoihin liittyvä Suomesta. Joissakin Euroopan valtioissa viranomaiset ovat suhtautuneet huomattavasti suopeammin kryptoihin, hyvänä esimerkkinä Saksa puhumattakaan Sveitsistä, Maltasta, Virosta ja Valko-Venäjästä, joka muutti kryptot täysin verottomiksi seuraavaksi viideksi vuodeksi!

Yksi tärkeimmistä haasteista tästä vuodesta eteenpäin on päästä eroon sääntelystä ja pankkien hiipivästä vallasta ennen kuin kryptojen maailmanlaajuinen haltuunotto alkaa kasvaa nykyisen noin 1% yläpuolelle. Mikäli pankkimafiaa ei onnistuta puhdistamaan tästä tilasta niin kryptot muutuvat yhtä kuolettavan tylsiksi kuin perinteiset pörssimarkkinat. Tästä seuraisi se, että ihmiset menettäisivät mielenkiintonsa ja jatkaisivat pankkipalveluiden käyttämistä sen sijaan, että jokaisesta tulisi oma henkilökohtainen pankkinsa. Ts. keskuspankkimafia säilyttäisi nykyisen lähes absoluuttisen valta-asemansa maailmassa ja sama paska jatkuisi kuten tähänkin asti ja pankit saisivat pestä rahaa vapaasti ja syyttää siitä aina kryptoja.