LEI-tunnus -

Uuden LEI:n rekisteröinti Bloombergilla on 65 $ ja PRH:lla 86,80 € alveineen. On kuitenkin otettava huomioon vuosimaksu, joka on PRH:lla alveineen 37,20 € ja Bloombergilla 50 $. Niille, jotka hankkivat LEI:n hyvissä ajoin oli suurempi hyöty hankkia se muualta, sillä PRH:n hinnat romahdutettiin nykyiseensä vasta juuri ennen velvollisuuden voimaantuloa, kenties siksi, etteivät valu kaikki vuosimaksut muualle. Tarkastelin aikanaan hintoja ainakin 10 eri taholta, mutta aika selvästi ykköseksi jäi pitkässä juoksussa PRH kun ilmoittivat hintojensa laskemisesta. Tunnuksenhan voi periaatteessa kyllä luoda halvimmassa mahdollisessa paikassa ja sitten siirtää sellaiselle LEI-myöntäjälle, jolla on halvin vuosimaksu.

Näytä koko viesti
Lehto Group -
Krenjuussa kirjoitti:

Tässä kun on ollut aikaa hieman enemmän asiaa pohtia niin reilusti vähemmän jo harmittaa. Rahallisen menetyksen kanssa mun on helppo elää, se oli rahaa joka tietoisesti kantoi riskiä enemmän ja se että se reilussa ylipainossa oli toinen tietoinen valinta. Tällä kertaa mentiin syvälle monttuun ja 2 vuoden vuosipalkka humpsahti. Ei voi mitää, ensi kerralla paremmin. Rahaa tulee ja menee, ja loppupeleissä tämä tarkoittaa vaan sitä että jäädään eläkkeelle vuotta myöhemmin.

Parempaa talvea kohti sitten vain. 

Mukavaa kuulla, ettet nyt aivan täysin ala omaa hommaasi boikotoimaan. Absoluuttisena summana oma iskuni on niin naurettavan pieni, että liukumäellä on lähinnä samanlaista viihdearvoa kuin lapselle lastentarhassa, varsinkin kun ottaa huomioon, että kurssi oli huipuistaan liukunut jo huomattavasti hypätessäni kyytiin. Erityisen suurta huumoria voidaan repiä siitä, että ostin taskun pohjalta löytyvillä kolikoilla erän Lehtoa 19.10 ennen negaria. Ostokseni ainoa syy oli se, että satuin juuri pilkkimään Nordeaa 8:lla ja sen alta koko aamupäivän, ja kävin sitten kaikissa kaupoissa kun kerran olin kaupungissa.

Ottamatta huomioon em. Nordea-ostoja, on edellinen kauppani kaikkien Technopoliksien myynti 27.8. Se se vasta olikin hyvä kauppa. Onneksi nuorta poikaa on suojellut vielä pääomien olemassa olemattomuus ja edes välttävä ymmärrys oman osaamistason mataluudesta.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili. Talletusraja nousi 100.000 euroon. -

Juuri samaa ajattelin. Rajoitus auttaa toistaiseksi pitämään suunnitelman ja paketin kasassa. Capin poistoa voi alkaa masinoimaan Rinteen I hallituksen aikana ja toteuttaa sen jälkeen.

Näytä koko viesti
Technopolis -

Ei ollut kyllä paras ajoitus myydä Technopoliksia poies jo @4,07, 27.8.2018. Noh, eipähän tarvitse spekuloida preemion riittävyyttä. Harmi vain, että oma positio ja panokset ovat olleet sen verran pieniä, että TPS-pelini ei ole mahdollistanut kevennä korkealla/osta takaisin halvemmalla -tyyliä, vaan käytännössä aina on mennyt kaikki kerralla. Hauskaa oli, niin kauan kuin hauskaa riitti.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Nordeaa vähän takaisin @8.785 (Joista lähti 50 % @9,11). Liipaisimella Lehdon pientä lisäystä alta kasin, ja samoin Technopoliksen vähennystä nelosen tienoilla (suunta tosin juuri nyt väärä), eli ehkei enää niin liipaisimella ennen osaria.

Näytä koko viesti
Aloittelevan analyytikon ajatuksia -

Lehto on ollut tähtäimessä jo pitkään, ja hetki on tullut etsittyä syitä tälle Q1 jälkeiselle kaltevalle pinnalle (..MUTTA KYLLÄHÄN NE SISÄPIIRILÄISET TIETÄÄ KUN MYYMÄÄN ALKOIVAT HIRVEELLÄ KIIREELLÄ..). Lopulta sitten ostin 9,6 päältä parissa erässä, joilla Lehto sai 5 % painon.

Näytä koko viesti
Nordea -

Näitä lastattu @8,38 @8,22, @8,13 ja taas @8,44. Jo ennen Akin vastahakoisen myynnin kommenttia yllä olin päättänyt olla myymättä pikkunousuun tällä haavaa edellisestä @8,89 poiketen. Vähän pahaa tekee tämäkin kieltämättä.

Näytä koko viesti
Nordea -

Viime osarista oppineena en edes arvaa markkinareaktiota. Tosin ei tarvitsekaan, koska sen dipin seurauksena tuli nostettua Nordea jo tappiinsa. Mutta mielellään jatkaa seurailua näillä eväillä..

Näytä koko viesti
Anora (Altia+Arcus) -

Irrotettu lopuista paperi-Altioista @8,28. Mukava bonus, jolla tartun ainakin yhteen lasiseen Altiaan - luultavimmin Jaloviina Tammeen, jolla aikanaan myös merkintääni juhlistin. Papereita taas näkisin itseni onkimassa takaisin lähinnä alta kahdeksikon vapun jälkeen.

Näytä koko viesti
Anora (Altia+Arcus) -

Arvostus hyvin mukiinmenevää sorttia. Hieman Daytraderinkin omassa kolumnissaan kuvailemalla tavalla arvailen, ettei tässä tapauksessa myyjä halua tuottaa linnunlennon kaltaista pettymystä. Piskuinen pikatili oli tavoitteena merkinnässä, nyt haaveilen jo piskuinen+:sta.

Näytä koko viesti