Olet täällä

Aykazu

Aykazu

  • Liittynyt 25.11.2015
  • 195 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 8.11.2018 2.06

muugg kirjoitti:
amoult kirjoitti:
Aykazu kirjoitti:
 

...Nordean vaadittu CET1 on 15,4%(En ole ihan täysin varma) ja tosiaan pankilla on 20,3% tämä 20,3% on tosiaan Euroiksi muutettuna 28Mrd euroa. eli jos lasketaan tuosta 25% minkä niin päästään lukuun 7mrd. 7mrd€ millä ei tehdä juuri mitään hyödyllistä tällä hetkellä kuulostaa suorastaan absurbilta ainakin omaan korvaani. ..

Jos taseessa on reippaasti rahaa mitä ei vakavaraisuusvaatimusten mukaan tarvita eikä järkevää sijoituskohdetta ole löytänyt, niin voisko tässä olla omien ostoja tai lisäosinkoja luvassa? Paljonkos esim. tuo 7meur olisi per osake?

Tässä olisi ehdottomasti hyvä aika ostaa omia osakkeita, esimerkiksi jos tuosta lasketusta 7 miljardista ylimääräistä käytettäisiin puolet omien ostoon, saataisiin tämän päivän hinnalla osakekantaa pienennettyä yli 10%. Jotenkin omien osto vain tuntuu olevan Suomessa todella vaikea ajatus yhtiöille.

Jos muistan oikein Sampo kommentoi 2016 että ostaisivat Nordeaa lisää jos vain voisivat, mutta rajoitukset estävät tämän. Yksi syy ettei Nordea osta omiaan voi olla myös se että tällöin Sammon omistusosuus nousisi entisestään, mikä mahdollisesti on näitä rajoituksia vastaan?

 

Mattis tuossa kertoi sen syyn miksi omien osakkeiden osto on rehdisti toiveunta. Sampo ei ikinä hyväksyisi tätä järjestelyä koska joutuisivat myymään.

Pointtini on, että jotain sillä taseella olis hyvä saada aikaan, onko se osinko... Noh itse en ehkä osinkoina kokonaan jakaisi, tuntuisi vähän erikoiselta ratkaisulta. Yritysostoja voitaisiin toteuttaa, ongelma vaan, kun lappu on niin halpa ja pitäisi periaatteessa löytää jostain jotain vielä edullisempaa ostettavaa koska osakkeenomistajien intressit jne.

Nordea - 24.10.2018 19.01

Velho kirjoitti:
Aykazu kirjoitti:

Alkaiskohan pikkuhiljaa yhtiötä kiinnostamaan joku muukin kuin pelkkä kulupuoli, nimittäin tulopuoli.

Nordea on hyvässä kunnossa mutta ei se soutaminen kovin helppoa ole kun on toinen käsi sidottuna selän taakse, pitäs ihan oikeasti laittaa se tase töihin ja alkaa purkamaan tuota ylikapitalisaatiota. 

Luulen tietäväni mitä ylikapitalisaatiolla tarkoitetaan, mutta selvennätkö millä tavalla (liian) vahva tase estää pankkia parantamasta tulostaan?

 

Ajatellaanpa asiaa vaikka näin.  Yrityksellä on hyödyntämättömiä varantoja vaikkapa 5mrd EUR. Hyödynnettynä tuo 5mrd EUR toisi mukavasti lisätuloja ja parantaisi yhtiön kannattavuutta.

Pidän toki Nordean konservatiivisesta asenteesta mutta kun 28mrd EUR ydinvarallisuutta kasvatetaan systemaattisesti kvartaalista toiseen vaikka mikään regulaattori maailmassa ei sitä heiltä vaadi läheskään niin paljon. Jos en väärin muista niin Nordean vaadittu CET1 on 15,4%(En ole ihan täysin varma) ja tosiaan pankilla on 20,3% tämä 20,3% on tosiaan Euroiksi muutettuna 28Mrd euroa. eli jos lasketaan tuosta 25% minkä niin päästään lukuun 7mrd. 7mrd€ millä ei tehdä juuri mitään hyödyllistä tällä hetkellä kuulostaa suorastaan absurbilta ainakin omaan korvaani. 

Nordea - 24.10.2018 8.46

Alkaiskohan pikkuhiljaa yhtiötä kiinnostamaan joku muukin kuin pelkkä kulupuoli, nimittäin tulopuoli.

Nordea on hyvässä kunnossa mutta ei se soutaminen kovin helppoa ole kun on toinen käsi sidottuna selän taakse, pitäs ihan oikeasti laittaa se tase töihin ja alkaa purkamaan tuota ylikapitalisaatiota. 

En todellakaan ollut tyytyväinen tulokseen jatkan kuitenkin sijoittajana. Oma tulevaisuuden analyysini pitkälti perustuukin tulevaisuuden osalta tähän ylikapitalisaation purkuun, on nimittäin mielenkiintoista nähdä mitä yhtiö meinaa tehdä rahoilla.

Nordea - 19.10.2018 21.14

rockafella kirjoitti:

Onkos tässä laskun takana muutakin kuin markkinafiilis ja rahanpesuepäilyt? Toisin sanoen, pehmeneekö Nordean tulos pörssin laskun mukana?

Arvopaperissa uutisoitiin että suomalaisista rahastoista lunastettiin miljardi euroa syyskuussa. Vaikea sanoa suuruusluokasta mitään, kun en tiedä paljonko suomalaisissa rahastoissa on rahaa...

Taitaa jo hieman karata taas off-topicin puolelle mutta Suomen pankki julkaisee tälläisen tiedotteen Suomalaisista rahastoista.

 

https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/sijoitusrahastot/

Nordea - 17.10.2018 20.56

Minusta tuntuu, että markkinat taas kerran yli-reagoivat melkoisesti. Luetaan mitä on tapahtunut ja mitä ei, mitkä summat, onko referenssi tapauksia mikäli yhtiö joutuu korvausvastuuseen? Sen sijaan mietin hyvinkin mietteliäästi mitä yhtiön johdolla on mielessään sillä yhtiö meinaa keventää pääoma puskureitaan miltei 25% https://www.nordea.com/Images/33-279823/180906%20UBS%20Annual%20Nordic%2...

Eduskuntavaalit 2019 - 9.10.2018 17.44

Mikäli tilastoja uskoo, niin väitteesi on vähintäänkin kyseenalainen sillä väkivaltarikosten määrä on laskenut vuodesta 2011 alkaen (tuolloin tuli voimaan lakimuutos joka nosti tilastoituja lukuja melkoisesti)

Eduskuntavaalit 2019 - 9.10.2018 15.10

Aki, ethän nyt oikeasti väitä että tilastotieteilijät ja journalistit pitäisi polttaa roviolla? Vitsit sikseen...

 

Ei Aki, ei tilastoihin tai valittujen lehti-artikkeleiden jako ole mikään kehotus väkivaltaan (rikosnimike kiihoittaminen kansanryhmää vastaan Rikoslaki 11 Luku, 10§), mikäli jaettu aineisto ei siihen kehota. 

Lisätietoa aiheesta löytyy Finlexistä, Wikipediasta ja lukuisista aihetta käsittelevistä artikkeleista ja tutkimuksista. On toki totta, että viimeaikoina nimenomaan Persuja on tuomittu sananvapaus rikoksista, tämä ilmeisesti johtuu siitä, että he lienevät ainoita tässä maassa jotka käyttävät kyseenalaista kieltä, esimerkiksi perättömät rasisti syytökset sen sijaan painetaan villaisella ja sitä ei katsota edes kunnianloukkauksena, sehän on vain arkipäivää. 

Palatakseni tuohon nimenomaiseen asiaan, kun ei ole tarkoitus vaihtaa aihetta. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on ikäänkuin noussut melko puskista takaisin parrasvaloihin kun moniin vuosikymmeniin siitä tuskin edes kuultiin mitään. Se mikä monesti leimaa näitä keskusteluja on se, että lieveilmiöitä joita syntyy jostain poliittisesta valinnasta (kuten epäonnistuneesta turvapaikkapolitiikasta) puolustellaan tämän rikoslain takaa ja vedotaan rikoslakiin kun poliittinen argumentointikyky ei riitä selittämään tilastoitua tietoa joka saattaa osoittaa kiusallista korrelaatiota lieveilmiön yhteydessä. Sen sijaan asiat sitten leimataan vihapuheeksi tai muuksi hölynpölyksi. Sitten vedotaan ihmisten empatiaan ja leimataan vastapuolta perinteisellä olkiukko meiningillä.

Eduskuntavaalit 2019 - 8.10.2018 20.28

Suvaitsevaisuus tuppaa olemaan kaikille vaikeaa. Sen enempää syyttämättä siitä Persuja kuin ketään muutakaan.

Sen sijaan Persut taitavat olla ainoa puolue joka on julkisesti kertonut kannattavansa laajaa sanan- ja ilmaisunvapautta ja tässä sietääkin kysyä, kestääkö Laura Huhtasaari itseensä kohdistuvaa sanan- ja ilmaisunvapauden. Muiden puolueiden edustajat ovat menneisyydessä jo näyttäneet etteivät oikeastaan kestä, herkimpiä ovat olleet vasemmiston ja vihreiden edustajat viimeaikoina

Nordea - 3.10.2018 19.16

Rahanpesu epäily Nordeassa, suuruusluokka 34m€. Ilmeisesti tapahtunut vuosina 2010-2013. Kova on lasku mikäli tästä johtuu, pääsee pian ostoksille

Outokumpu - 5.9.2018 19.04

Markkina ei ainakaan apua anna Outokummulle tällä hetkellä, itse seurailen silloin tällöin Outokumpua. Päivittäisessä seurannassa löytyy MT ja CLF, eivät aivan suoria kilpailijoita ole kummulle mutta samoista lähteistä noita tulee jokseenkin pysyttyä kärryillä.

 

Suosittelen Metal Bulletinia, Mining.comia ja http://www.newsnow.co.uk/h/Industry+Sectors/Commodities/Industrial+Metals/Steel