Nordea -

Yksityisen sijoittajan palvelut Nordessa heikentyneet ilman varoitusta. Myyniten voittoista/tappioista ei enää saa raporttia kesken vuoden. Toiminta lopetettiin ilman varoistusta. Ihmettelen miksi se piti poistaa myös vanhasta versiosta. Syy vaihtaa arvopaperisäilytyksen paikkaa?

Rupesin heinäkuun lopulla katsomaan tarkemmin miten alkuvuoden kaupat olivat menneet. Tuottoja ei enää löytynyt uudesta verkkopankista eikä investorissta eikä mobiilipankista eikä liioin vanhasta verkkopankista.

Rupsein kyselemään raporttien perään. Parin yrittämisen jälkeen sain Nordealta seuraavanlaisen vastauksen:

Arvopaperikaupan tuotot -toiminto on poistunut kesä-heinäkuun vaihteessa verkkopankista. Toistaiseksi vastaavaa toiminnallisuutta ei verkkopankissa ole. Tarkoitus on tuoda vastaava toiminnallisuus käyttöön uuteen verkkopankkiin. Aikataulua tämän toiminnallisuuden käyttöönottoon ei ole tiedossa. Nordea Investorista näet kuitenkin helposti tapahtumat kohdasta sijoitukseni -> tapahtumat.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Englannissa taidetaan olla Merkelin tavoin sitä mieltä, että 70 % kansasta saa tartunnan. Meillä tuo tarkoittaisi karkeasti laskien 3,5 miljoonaa ihmistä. Heistä pääosa sairastaisi taudin lievänä, jotkut jopa edes sitä huomaamatta. Mutta 20 % enemmän tai vähemmän vakavana eli 700'000 todennäköisesti sairastaisi kotona ja osa sairaalassa. Tuosta luvusta noin 5 % sairastuu pahasti. Se tarkoittaisi 35'000 ihmistä. Jotta mahdollisimman moni noista voisi saada mahdollisimman hyvän sairaalahoidon pitäis taudin leviämistä hidastaa nin, että se jakaantuisi ainakin vuodelle.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Vaikea usko, että suomalaisten liikkuvuus poikkeaa niin paljon muista pohjoismaista. Norjassa ja Ruotsissa yli 100 tapausta molemmissa. Meillä tapauksia 15. Uskon eron osittain johtuvan siitä, että meillä pihdataan testien kanssa. Toivottavasti olen väärässä.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin -

En taida avata osakesäästötilä. 2000-luvun alussa sijoitin eläkevakuutukseen. Valtio huononsi sääntöjä useamman kerran ennen kuin pääsi nostamaan rahoja. Vajaat viisi vuotta sitten otin omatominta säästöhenkivakuutuksen. Se mahdollisti pörssikaupan käynnin reaaliajassa. Vuoden alusta laki muuttui ja toimeksiannon käsittely kestää useamman päivän eli lopullista myynti tai ostohintaa ei enää tiedä.

Näytä koko viesti
Citycon -

Jospa Citycon ei halua tulla maalitetuksi. Tosin sitä Helsingin Sanomien mukaan maalittaminen on luonnollista ja joissakin tapauksessa ehdottomasti tehtävä. Vrt. pyrkimys karkoittaa asiakkaat Kärkkäiseltä. Cityconin tapauksessa arvelisin pelkona olevan herättää mahdollistin terroristien kiinnostusta Cityconin omistamiin kauppakeskuksiin.

Näytä koko viesti
Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto -

Jostain syystä viesti tuli kahteen kertaan.

Näytä koko viesti
Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto -

Kannatta otta huomioon indeksirahastojen tähän astisesta voitosta maksettava vero. Helsingissä mahdolliseen asunnon arvon nousuun on sijainnilla suuri merkitys. Vanhemmissa taloissa kannattaa tutustua huolella talon tehtyihin ja tuleviin remontteihin. Tosin pienissä asunnoissa maksuosuus voi jäädä todellisia kustannuksia suuremmaksi.

Näytä koko viesti
Nordea -

Nallen yhtiökokouksen avauspuuheenvuoron englanninkielisessä osuudessa hän totesi vallitsevan miinus koron olevan itse asiassa mahdoton tilanne. Tilanne, jota on jo kestänyt vuosia ja jonka on luvattu jatkuvan. Hän piti koron hallintaa inflaation hallintaa tärkeämpänä. Näin jos ymmärsin oikein. Johtopäätökseni; negatiivisen koron jatkuminen johtaa jossain vaiheessa kriisiin.

Aika lohduton oli von Koskull vastatessaan kysymykseen pankin arvon pitkän tähtäimen kehittymismahdollisuudesta. Hänen mukaansa pankin kasvu on suoraan riippuvainen talouden kasvusta. Ennen saattoi pankin kasvu olo kolme kertaa talouden kasvu. Nyt ja tulevaisuudessa se on talouden kasvu + tai -

Onko em. tulkittavissa niin, että Nordea tyytyy jatkossa vain orgaaniseen kasvuun Pohjoismaissa eli vähän niin kuin Telia.

Onko jo aika luopua pankkiosakkeista? ... ja ehkä muistakin? 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin -

Mielenkiintoista nähdä pitääkö kilpailu tilin hoitomaksut kurissa. Tähän astinen kokemukseni niin vapaaehtoisesta eläkkeestä kuin vakuutuskuoresta korkeat kulut syövät tuottoa. Puhumattakaan siitä, että valtio on omalta osaltaan muuttanut sääntöjä vuosien saatossa säästäjälle epäedullisemmaksi.

Näytä koko viesti
Nordean kotimaan vaihdon ongelma Nordealla kauppaa käynneille sijoittajille -

Vihdoin tänään sain Nordeasta sellaisen firmani arvopaperikaupan tuotot, jossa oli hankintahinnat myös lokakuun lopulla myymilleni Nordean osakkeille. Hyvä näin.

Näytä koko viesti