Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Casteliero kirjoitti:

AP: Ei se ihan noin mene. Muillakin kolikoilla kuin Bitcoinilla on Fiat-pareja millä saa eurot suoraan sisään markkinoille. Voit esim. ostaa suoraan Ethereumit euroilla ja siirtää ne Binanceen ja ostaa niillä Troneja. Silloin sinun ei tarvitse itse suhteuttaa mitään Bitcoiniin.

Tätä juuri yritin selittää että ei ole väliä mitä kolikkoa ostat Fiat rahalla ja lähetät pörssiin, se on aina silti saldossa suhtautettuna Bitcoiniin.

Jos Bitcoinin arvo on 10K$ ja omistat $10 000 arvolta Troneja, saldosi näkyy 1 BTC/ $10 000. Jos Tronin arvo pysyy paikallaan ja Btc nousee vaikka $15K muuttuu saldosi 1BTC/$15 000. Tämä siitäkin huolimatta ettet missään vaiheessa ostanut Btc. Ja sama homma on muissakin pörsseissä ja muilla kolikoilla.

En nyt osaa liittää lainauksia lisää tähän PPP123.lle, mutta pointtini koski juurikin tätä.

Jensille: Noi pörssit on ollu vaikeuksissa ottaa uusia asiakkaita kun niitä on tullu niin järjettömät määrät, mutta pointtini tossa oli se että Btc on kriittinen osa ainakin tällähetkellä koko Altcoin maailmaa yllä havainnolistamani perusteella. Jos Btc pystyy pitämään tämän tilanteen edes tältä osalta, niin se ei tule koskaan katoamaan niin kauan kuin altcoineille löytyy järkevää käyttöä ja silloin juuri Btc voisi toimia gold 2.0.n asemassa. En tiedä tietenkään tuleeko näin siis olemaan.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Kiitoksia Jens mielenkiintoisesta bogista!

PPP123 kirjoitti:

Korkeat vaihtokustannukset puuttuvat (tyypillisesti osa network effectiä). Et halua lähteä Facebookista koska kaverisi ja luomasi sisältö ovat siellä; et halua vaihtaa Applen laitteista koska kaikki kuvasi, tiedostosi, jne. ovat heidän systeemissä, jne. Mitä enemmän käytät, ja mitä enemmän muita käyttäjiä on, sitä "kalliimpaa" on vaihtaa.

Oikeastaan muiden coinien potentiaalinen, suhteellisesti suurempi arvonnousu jopa kannustaa vaihtamaan. Bitcoinin vaihtaminen toiseen coiniin on myös helppoa. Mitä useamman pörssin kautta muihin coineihin pystyy vaihtamaan, sitä helpommaksi tämä muuttuu. Et menetä mitään vaihtamalla.

Ottamatta kantaa bitcoiniin tai kryptovaluuttoihin sulla on aika paljon perusasioita hukassa Bitcoinista ja ns altcoineista. Lainatussa tekstissä ja aiemmissakin yrität todistaa kuinka bitcoin on helppo syrjäyttää uusilla ja kuinka siitä on helppoa irtautua muihin kolikoihin. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan ole. Bitcoin on vahvasti läsnä kaikissa kryptokolikoissa halusit tai et.

Otetaan vaikka scenaario missä tavoitteenasi on ostaa Tron kolikkoa mahdollisimman kustannustehokkaasti. Lähetät euroja esim coinbaseen missä vaihdat ne Etheriumiksi. Lähetät Eth.t Binaceen (pörssi), josta ostat niillä Tron.ia. Vaikka ostit Tronia Eth.lla on se silti lompakossasi suhtautettuna Bitcoiniin, jolloin myös bitcoinin hinnanvaihtelut vaikuttavat sijoitukseesi. Näin on kaikissa altcoineissa tällä hetkellä tietääkseni, korjatkaa jos olen väärässä.

Jos Bitcoin ei saavuttaisi mitään käyttötarkoitusta koskaan, mutta pystyisi säilyttämään asemansa tässä asiassa, se riittäisi Bitcoinin säilymiseen markkinoilla olettaen että osa Altcoineista onnistuisi kehittämään kestäviä liiketoimintamalleja.

Hieman sekava teksti, mutta toivottavasti ymmärsitte pointin.

Näytä koko viesti