Pohjan tunnusmerkkejä -

Yritin vain muistuttaa, että edellisestä pandemiasta ei ole kuin 10v. Vakava tilanne oli silloinkin, mutta eivät pandemiat samanlaisia ole terveyden tai taloudellisten vaikutusten osalta. Globaalisti terveysasiat kiinnostaa ja alueellisesti Meksikon talous otti ison osuman tuosta, ja se näkyi arjessa. En tiedä mistä downvotea joltain jätän keskustelun sitä taitaville, mielestäni iso juttu oli tuo 2009, kuten Ebola 2014- ...Pörssien osalta yllä oli alusta lähtien hyviä pointteja sorry jos vein ohi aiheen.

Näytä koko viesti
Nordea -

Ostin tällä viikolla SEB 100 sek myydyt 60 sek takaisin, aika kovin on pankkeja lyöty ja kruunu menee niin kuin yleensä näissä. Volvoa ostin lisää 98 sek, kun tehtaat suljetaan on näkymä aika sumuinen, mutta long money! 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä -

H1N1 eli sikainfluenssa julistettiin pandemiaksi eli ei edellisestä kovin pitkä aika ole, se kesti 1-2v. En tarkoita vetää näiden välille yhtäläisyyksiä, mutta tämä huomiona, että pandemia olisi one in a lifetime. Edellisen pandemian koin ihan paikan päällä.

Näytä koko viesti
Nordea -

Lisätty 6.02, 5.2x ja 4.5x. Punaväriä on jo saatu sietää aika hyvin monessa yhtiössä STO ja HEL. Ei tämä mukavaa ole, mutta kuuluu asiaan ja sijoitushorisontti on minulla yleensä vähintään vuosi. En tiedä mitä tapahtuu, mutta uskon että aika totaalisesta lockdownista mennään kohti normaalia, mutta kyllä tässä voi kolme kuukautta olla aikamoista poikkeustilaa. Perheeni on asunut useissa Afrikan maissa. Tietyissä maissa vastaavia lockdowneja on koettu. Ebola-kriisi, joka alkoi 2014 loppui viime viikolla, jotain hyvääkin lähiaikoina. Koronan vuoksi kuumetta mittailtiin jo joulukuussa mantereella useissa maissa. Nordeaa ostan vielä lisää jos kurssi putoaa tai pysyy tällä tasolla jonkin aikaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Pakko tarkentaa kun huhut miehen kuolemasta ovat liioiteltuja. Iranin apulaisterveysministeri ei ainakaan lukemieni uutisten mukaan ole kuollut, mutta positiivinen corona kyllä. Vastavalittu parlamentin jäsen taas on kuollut, mutta onko corona vai sotavammat, vaiko molemmat. 

Iran on hieno ja tuttu maa, olen käynyt myös Qomissa. Tämä suojauksena sille, että joku on lukenut kuolemista twiitistä tms ja haluaa kertoa hallinnon luotettavuudesta, ei tarvetta, joku fiksu lähde riittää.

Näytä koko viesti
Nordea -

Aamun 6.91 rohkea ostotarjous ei tarttunut ja 7 piti. Nordea on suurin omistus, mutta jos tämä tahti jatkuu niin varmaan lisäystä pääsee tekemään. Fortumia jäi haaviin.

Näytä koko viesti
Nordea -

Pankeista alkuvuonna SEB kevensin 82 sek ostot 101 sek ulos. Sampo pieni positio myynti 41.4. Myin tammikuussa Tukholmasta pienempiä positioita. Ostin IPOsta seuraamaani Essityä, ei corona-osto ja on toki jo pakkasella.

Nordea on ehdottomasti tähtäimessä! Cevian Capital osti epäilen, että pääosin alkusyksyn mittaan kh noin 5.95. Tuonne on vielä matkaa, mutta tykkään tuosta ajatuksesta halvemmalla takaisin ostamisesta.

Näytä koko viesti
Telia -

Farseerin kanssa sama havainto yhtiöstä. Vuosi sitten Telia näytti salkussa paremmalta kuin nyt suhteessa muihin, mutta yhtään huonommalta idealta se ei tunnu tänään, tuo 4.3 voi hyvinkin mennä rikki. En muista enää yhtään varmasti mutta Telia taisi olla ainoa osake salkussa vuosi sitten joka teki plus-merkkistä joulukuun osalta. Fortum saattoi olla myös - no ainakin muistin mukaan pääasiassa tuli pataan :) ja iskin kaiken käteisen kiinni.

Telia 52vko kurssi on pari % pakkasella, osingot ja omien ostot jos jättää huomioimatta. Puolustuksen kautta tätä olen pitänyt. Omien ostot pysäytetään kolmannelta vuodelta eli nyt keväällä. Bonnier kauppa on mielenkiintoinen, ehkä tuo ei ole vielä näkynyt kurssissa kuin negatiivisesti.

Kahden viimeisen kuukauden aikana olen lisännyt käteistä ja tehnyt vain yhden oston Tele2 joulukuussa, joka on Ruotsin toiseksi suurin teleoperaattori. Tele2 on kalliimman näköinen, mutta kulut laskevat isosti tulevina vuosina eli luotan että säästöt tulee vaikka myöhässä, myös lisäosinko, omien ostot mahdollista. 

Näytä koko viesti
Nordea -

Hinta on edelleen kiinnostava mulle, mutta osin verotuksen ja pääosin käteisen määrän kasvattamisen vuoksi myin isointa positiota vajaa viidesosa @7.19. Positio jo plussalla !, mutta First Outilla tästä saa vähän tappioita verovuoteen. Alle 7 en olisi myynyt, yli 7.5 olisin tämän osan keventänyt alkuperäisen ajatuksen mukaan. Tuossa välissä olin epävarma, mutta nostin käteispainoa joka oli vain prosentin luokkaa.

edit: kevensin samalla SEB voitollisia eriä @87.2 tai jotain. Käteistä 10 % 

Näytä koko viesti
Wärtsilä -

Varmaan joo tai joku sijoitustiedosta aloittelemassa ostoja +4% ;)  

Näytä koko viesti