Reddit Wallstreetbets -

Jos poltit näppisi Gamestopin kanssa, niin ainakin voit aina lohduttautua ajatuksella siitä, ettet todennäköisesti polttanut yhtä paljoa rahaa kuin tämä WSB-sankari:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-10/crypto-mogul-bets-on-meme-investing-with-millions-in-gamestop

Justin Sun, the 30-year-old crypto entrepreneur who bought $10 million worth of GameStop Corp. at the height of its Reddit-fueled rally, is predicting a paradigm shift in investing as younger people swarm into financial assets.

 

Sun said he’s prepared to hold onto his GameStop shares that he purchased near the highs late last month in an effort to tap into the adrenaline-charged rush that lured retail investors into so-called meme stocks. He also bought $1 million in AMC Entertainment Holdings Inc. and a further $1 million in silver. The GameStop position is now worth just $2 million, Sun said.
 

“I think I’m going to hold. Even if I lose money on the GME stock, I still believe this is a paradigm shift,” Sun said in an interview with Bloomberg Television. “In the past we all followed the advice from the financial analysts, and these days people are going to make their own decisions.”

 

Onnea vaan Justinin valitsemalle tielle laugh

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
Tinggeli kirjoitti:

Fiva:n markkinavalvoja Juha Manu taas kertoo:

Sen perusteella markkinoiden väärinkäyttö ei ole ainoastaan sisäpiiritiedon antamista, vaan kyse voi olla myös harhaanjohtavan tiedon levittämisestä. Sama pätee kaupankäyntiin, jonka ainoa tarkoitus on osakekurssien keinotekoinen nostaminen.

”Sääntely on tässä aika selkeäsanaista: jos on selkeä tarkoitus nostaa osakekursseja valtavilla ostomäärillä keinotekoiselle tasolle, lähestytään silloin manipulatiivisen kaupankäynnin määritelmää”, Manu sanoo.

Jos esimerkiksi osakekurssien keinotekoisella nostamisella pyritään samaan itselle tai omalle lähipiirille taloudellista hyötyä, on kyse väärinkäytöksestä

”Silloin ollaan aika vaarallisilla vesillä, jos keskustelufoorumeilla aletaan heittää suoria ostosuosituksia tai tavoitehintoja osakkeille ilman perusteita, ja tarkoituksena on vaikuttaa keinotekoisesti kurssiin”, Manu sanoo.

 

Tilastojen mukaan markkinoiden manipuloinnista tuomitaan Suomessa keskimäärin yksi ihminen vuodessa. Jos kerran sijoitusfoorumien perusteettomat ja hyötymistarkoituksessa esitetyt ostosuositukset ovat Suomessa laittomia, niin miksi sitten niistä ei käytännössä tuomita oikeudessa juuri ketään, vaikka Fivan kriteerit täyttäviä viestejä lähetetään sijoitusfoorumeille ihan jatkuvalla syötöllä?

Näytä koko viesti
Stockmann -

Stockmannin excel-varallisuudesta hävisi muuten tänään neljännesmiljardi:

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/stockmann-tekee-250-miljoonan-euron-…

Stockmann tekee 250 miljoonan euron alaskirjauksen Lindexin liikearvoon – liiketappio syvenee

Stockmann-konserni on tehnyt Lindexin liikearvon arvonalentumistestauksen. Testauksen seurauksena Stockmann tekee konsernin neljännen neljänneksen tuloslaskelmaan noin 250 miljoonan euron alaskirjauksen liittyen Lindexin liikearvoon. Alaskirjaus raportoidaan oikaisuna, eikä sillä ole rahavirtavaikutuksia. Alaskirjauksen jälkeen, Lindexin kirjanpitoarvon aineettomat hyödykkeet tulee olemaan 368 miljoonaa euroa.

Näytä koko viesti
Stockmann -
Hynägrande kirjoitti:

 

AnG kirjoitti:

Saa muuten nähdä, millainen sotku Tampereen Stockmannin Herkun vuokrasopimuksen irtisanomisesta vielä tulee. Stockmann irtisanoi yksipuolisesti (ja mediatietojen perusteella vielä aika tylysti) vuoteen 2029 voimassa olleen vuokrasopimuksen ja Pirkanmaan osuuskauppa hakee nyt tapauksen vuoksi viiden miljoonan vahingonkorvauksia:

Yle 4.1.2021: Pirkanmaan osuuskauppa vaatii Stockmannilta viiden miljoonan euron korvauksia vuokrasopimuksen irtisanomisesta – loppuunmyynti alkoi ja aiheutti heti ruuhkan

 

Joo, se oli aika erikoinen juttu. Ensin Stokka sulki oman Tampereen herkkunsa ja sinne tuli tuo S-kauppa, joka oli tyylillisesti ja valikoimaltaan suunnilleen samanlainen kuin heidän omansa. Selvästi vähän erilainen kuin Sokoksen herkku. En tiedä miksi tekivät näin, mutta uskon että osuuskauppa on tässä jutussa vahvoilla ja en ymmärrä mitä hyötyä Stockmann tällä on ajatellut saavuttavansa.

Asiakkaiden kannalta se ruokakauppa on ihan tärkeä asia ja se saa ihmisiä tulemaan kauppaan. Täällä ei niin kovin montaa "parempaa" ruokakauppaa ole..

 

Munkin on todella hankalaa ymmärtää, että mikä Stockmannin idea tässä oikein on ollut. Vuokrasopimus on ollut Stockmannin kannalta epäedullinen ja se on ollut kaikkien tiedossa, mutta tuskinpa S-ryhmä olisi niitä tappiollisia ruokamyymälöitä ostanut ilman nimenomaan näitä omalta kannaltaan edullisia vuokrasopimuksia. Asian ymmärtämistä ei yhtään helpota se, että Stockmannin johto on kieltäytynyt kommentoimasta irtisanomispäätöstä mediassa oikein mitenkään. 

Näytä koko viesti
Stockmann -

Saa muuten nähdä, millainen sotku Tampereen Stockmannin Herkun vuokrasopimuksen irtisanomisesta vielä tulee. Stockmann irtisanoi yksipuolisesti (ja mediatietojen perusteella vielä aika tylysti) vuoteen 2029 voimassa olleen vuokrasopimuksen ja Pirkanmaan osuuskauppa hakee nyt tapauksen vuoksi viiden miljoonan vahingonkorvauksia:

Yle 4.1.2021: Pirkanmaan osuuskauppa vaatii Stockmannilta viiden miljoonan euron korvauksia vuokrasopimuksen irtisanomisesta – loppuunmyynti alkoi ja aiheutti heti ruuhkan

Näytä koko viesti
Aseteollisuus -
Sienimies kirjoitti:
Sveitsissä muuten yritettiin äskettäin kieltää kaikilta asefirmoihin sijoittaminen. Aloite kuitenkin kaatui loppuvuonna kansanäänestyksessä äänin 42,5% puolesta ja 57,5% vastaan. Ilmeisesti pankit ja teollisuus eivät olleet tästä Sveitsi ilman armeijaa pasifistijärjestön aloitteesta kovin innoissaan...

 

Koskiko tää kielto(yritys) muuten oikeasti kaikkia sijoittajia, vai pelkästään institutionaalisia sijoittajia? Englanninkielisissä lähteissä puhutaan yleensä kiellon koskeneen vain keskus- ja liikepankkeja sekä eläkerahastoja (esim. Reuters), mutta esim. tämä antaa kuitenkin ymmärtää, että kielto olisi toteutuessaan koskenut ihan kaikkia:

It would be illegal to grant credit or make a loan or donation to a company where more than 5% of turnover comes from the production of war materiel. The same applies to the acquisition of shares and securities issued by the armaments industry.

Joka tapauksessa aika osuva esimerkki siitä, että osakemarkkinoilta löytyy poliittista riskiä myös Euroopassa. 

Näytä koko viesti
Apple -

Applen autoprojekti näyttää muuten etenevän pitkästä aikaa ihan tosissaan:

https://www.salkunrakentaja.fi/2021/01/apple-auto-hyundai/

Eteläkorealainen autoyhtiö Hyundai ilmoitti myöhään torstaina, että yhtiö on neuvotellut teknologiajätti Applen kanssa yhteistyön aloittamisesta sähköautojen valmistukseen liittyen

 

Viime viikkojen aikana julkisuuteen on kuitenkin vuotanut useita uutisia Applen autoprojektin kehittymisestä. Esimerkiksi uutistoimisto Reuters kertoi juuri ennen vuodenvaihdetta nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että Applen tavoitteena on aloittaa oman henkilöauton valmistus vuonna 2024.

Omalla tavallaan autoihin siirtyminen olisi Applelle ihan looginen vaihtoehto, koska nykyaikaisilla autoilla on paljon yhtymäkohtia Applen oman ekosysteemin (kartat, puhelimet, musiikin suoratoisto, jne) kanssa. Silti tää tuntuu kyllä suunnitelmana ihan suuruudenhullulta, kun sähköautobisneksessä on jo nyt mukana enemmän toimijoita kuin mitä markkinoilla on kysyntää uusille yrityksille. 

Näytä koko viesti
Stockmann -
Bobo36 kirjoitti:

"Oma kysymyksen asetteluni oli se miten tämän putkan, joka omistaa Helsingin parhaan osoitteen arvo pörsissä voi olla alle tuon kiinteistön arvon."

Helposti. Kiinteistö on museo.

Paljonko maksaisit Ateneumista?

- et saa muuttaa hotelliksi.

- et saa muuttaa kämpiksi.

- et saa muuttaa kylpyläksi.

- et saa muuttaa Vastaanottokeskukseksi.

Millä tekisit fyrkkaa?

 

Kuinka tarkkaan tavaratalo on ihan oikeasti suojeltu? Ainoa netistä löytämäni luotettava maininta Stockmannin tavaratalon suojelutilanteesta sanoo seuraavaa:

http://www.laatioark.fi/media/kuvat/projektit/liike_ja_hallinto/457_sto…

Maanpäällisessä kaavassa on alkuperäinen tavaratalorakennus määritelty suojeltavaksi, rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi.

Säilytettäviksi sisätiloiksi uudessa asema kaavassa on mainittu ”vanha lasikatteinen keskihalli ja siihen liittyvä päähissiaula näkyvine yksityiskohtineen, pääporrashuoneet ja paternoster-hissi sekä johtokunnan kokous- ja toimistotilat”.

Lisäksi on Argos-laajennusosan vanha julkisivu ja tämän kadun puoleinen vesikatto määritelty suojeltaviksi.

Nämä eivät ainakaan kuulosta miltään kohtuuttomilta suojeluvaatimuksilta, enkä minä ainakaan keksi että miten ne estäisivät rakennuksen käyttötarkoituksen muuttamisen. 

Näytä koko viesti
Osakkeiden ostaminen ei ole rikollista -
Hynägrande kirjoitti:

Jotain tämän suuntaista luottamuspulaa taisi syntyä hiljattain osakevälitystä harjoittaneelle Privanetille, joka vähän niinkuin analysoi objektiivisesti ja suositteli itse välittämiään kohteita, jotka ei sitten olleetkaan ihan niin hyviä sijoituksia kuin ostajat kuvittelivat. Tuloshan on näkynyt viivan alla, olipa se heidän toimintansa sitten laitonta tai laillista.  

 

Mun mielestä tällaisissa tapauksissa tuulipukusijoittajien päähän pitäisi vaan lyödä vähän lisää lähdekritiikkiä. Kukaan ei mene autokauppaan ja usko siellä myyjän jokaista kehua liikkeen myymästä vaihtoautosta. Miksi samaan aikaan ihmiset kuitenkin olettavat pankkiin / sijoituspalveluita myyvän yhtiön luo astuessaan, että he saisivat siellä asioidessaan objektiivista tietoa pankin/yhtiön omien tuotteiden laadukkuudesta? 

Näytä koko viesti
Stockmann -

Hesarissa oli eilen iso juttu Stockmannin saneerausohjelmasta: https://www.hs.fi/talous/art-2000007671968.html

 

Nykytiedon mukaan ilmeisesti ensi maanantaina selviää, millainen saneerausohjelma Stockalle on tulossa. 

Näytä koko viesti