Anora (Altia+Arcus) -

Altia osti nämä Larsenit näköjään 10 vuotta sitten, nähtävästi reilulla 40 miljoonalla eurolla. Eli olisiko niin, että reaalisesti myyntihinta on suurin piirtein plus miinus nolla. 

Tällaisen maallikon on vaikea sanoa, miten Larsenin konjakkien näkymät poikkeavat Koskenkorvasta, Linien akvaviiteista tai Skagerrak-gineistä. Täytyy vain toivoa, että irtoava pääoma saadaan tuottamaan paremmin jossain toisaalla.

Näytä koko viesti
Telia -

Teliaa on tullut omistettua yli vuosikymmen ja lisäiltyä hiljalleen kurssin laskiessa. Lasku ollut osinkoja suurempaa, eli toistaiseksi huono sijoitus. Voisiko kurssi kääntyä viimein, kuten ainakin OP povasi äskettäin?

Osavuosikatsaus oli jälleen monisyinen, sen perusteella ei oikein uskalla ennustaa mitään. Liikevaihto on pienoisessa kasvussa edelleen huonojen vuosien jälkeen, mutta kulujen noustessa siitä ei jää kovin paljon käyttökatteeseen lisäystä. Raportoitu tulos pysynee kehnona, koska rahoituskuluissa on nousupainetta ja taseessa edelleen paljon poistettavaa. Osingon pohjana oleva kassavirta riittää yhtiön lupailujen mukaan nykyiseen osinkoon, kun investoinnit vähenevät, liikevaihto kasvaa ja kulusäästöjä tehdään. 

Alkuvuonna velkamäärä on kasvanut ja sitä on jo hieman enemmän kuin vuosikausiin. Tanskan toimintojen myynti vähentää velasta vain kymmenesosan. Samalla menee vähän käyttökatetta, kasvumahdollisuuksia ja strategia koko pohjolan Teliasta. Myönteisenä puolena se, että yhtiö voi paremmin keskittyä ydinalueisiinsa. Ehkä uusia mahdollisuuksia kulusäästöille yhteisistä toiminnoista jne. Ei ratkaiseva liikahdus tämäkään siis.

TV ja Media -divisioona on verta vuotavassa kunnossa. Yhtiön toimitusjohtajan puheista voi rivien välistä tulkita, että tämä Bonnier-ostos on kaupan. Se pitää vain ensin trimmata myyntikuntoon. Työ on jo käynnissä, eikä välitila ole numeroista päätellen lisännyt mainostajien intoa tulla asiakkaaksi tai pysyä sellaisena. Mutta kun työ on tehty, kulujen pitäisi olla pienemmät ja tuotteen mainostajille ja katsojille parempi, ja divisioonan myyntikunnossa. TV - ja Media -liiketoimintojen myyntihinta voisi olla ehkä vähän yli puolet siitä mitä Tanskan-toiminnoista saatiin, eli silläkään ei Telian tasetta radikaalisti vahvisteta, mutta tulosriville voisi tulla muutaman sentin parannus. Tässä puhuttaisiin mielestäni ajasta joskus vuoden 2025 jälkeen.

Nopeaa käännettä Telialle ei nähdäkseni ole siis luvassa. Kuitenkin hivuttavista parannuksista voi keskipitkällä aikavälillä tulla sen verran paraneva näkymä, että kurssi alkaa toipua. Jos kassavirta riittää jatkossakin osinkoon, yhtiön liikevaihto pysyy kasvussa etenkin palveluissa, ja yhtiön huonoiten kannattavat osat saadaan hoidettua uskottavasti, niin silloin yhtiölle muodostuisi tukevampi pohja muuttua pysyvästi kannattavammaksi, ketterämmäksi ja kestävämmäksi. Jos uskoo tähän, niin tuotto-odotus nyt ostettaville osakkeille on varmaankin parempi kuin pörssissä tällä hetkellä keskimäärin. Siihen asti Telian osake on ikään kuin osingon varassa kelluva bondi. Tässä tulkintani tilanteesta.

Näytä koko viesti
Citycon -

Cibus joutui järjestämään suunnatun annin rahoittaakseen lainojaan korkojen noustessa. Mitenkähän paljon Cibuksen ja Cityconin tilanteet rinnastuvat, onko näkemyksiä? Cibuksen suurin vuokralainen on muuten Kesko.

Näytä koko viesti
Telia -

Katselin raportista, että velat hiljalleen vähenevät, oma pääoma kasvaa. Osinkotuotto omien osakkeiden osto-ohjelman kanssa hyvä. Tulosrivi ei tunnu kaunistuvan millään, enkä minä suoraan sanoen ymmärrä miksi. Lisäsin kuitenkin vähän.

Näytä koko viesti
Alma Media -

Minä olen aina vähän ihmetellyt sitä, miten nopeasti Alma tuntuu saavan velkojaan lyhennettyä yritysostojen jälkeen. Olen omistanut tätä pitkään, joten valituksen aihe se ei ole.

Omana ajatuksena on, että kasvua tulee Alman digitaalisesta liiketoiminnasta ja yritysostoista. Vissiin muut ajattelevat samoin, koska yhtiö tosiaan tuntuu koko ajan "kalliilta".

Näytä koko viesti