Olet täällä

Pokeriammattilaisten verotuksesta uusi ohje - 28.4.2020 05.42

Waari on aivan oikeassa. Kaikki Verohallinnon ohjeet ovat vuosipäivityksessä ja tämän kyseisen ohjeen uusi versio on eriskummallisen kehnosti muotoiltu. 

Vanha vuoden 2008 ohje kuului:
Käytännössä saattaa esiintyä myös tapauksia, joissa pokerin pelaaminen ei ole pelkästään harrastusluonteista, vaan henkilö pelaa pokeria päätoimisesti osallistumalla turnauksiin ja saa pelaamisesta toimeentulonsa. Tällainen toiminta voi olla perusteltua katsoa varsinaiseksi tulonhankkimistoiminnaksi. Menojen vähennyskelpoisuuden kannalta tämä merkitsee sitä, että henkilöllä on oikeus vähentää ansiotulosta pokeritulon hankkimisesta johtuneet menot periaatteessa myös siltä osin kuin ne ylittävät verovuonna pokerin pelaamisesta saadut tulot.

Jotta pelaaminen voidaan katsoa varsinaiseksi tulonhankkimistoiminnaksi, tulee sen olla jatkuvaa ja intensiivistä. Tällaisena toimintaa voidaan pitää, jos henkilö selvittää saaneensa  pidemmän ajan kuluessa, useamman verovuoden aikana, pääasialliset ansiotulonsa ja toimeentulonsa pokerin pelaamisesta. Tällöin otetaan huomioon paitsi veronalaiset pokeritulot myös sellaiset pokerista saadut tulot, jotka ovat tuloverolain 85 §:n perusteella tuloverosta vapaat. 

Sisältö on nykyisessä ohjeessa siis käytännössä täysin sama kuin vanhassakin. Kyseinen kappale liittyy siis yksinomaan menon vähennyskelpoisuuteen - jos pokeritoiminta täyttää tulonhankkimistoiminnan tunnusmerkit, niin myös tappio voidaan vahvistaa. Painoarvoa tulonhankkimistoiminnan arvioinnissa antavat siis myös verovapaat voitot.

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia - 8.5.2015 01.52

yfai kirjoitti:

Yhtiö on asettu konkurssiin 17.7.2014 (https://virre.prh.fi/novus/companySearch?_flowExecutionKey=_cFBB581EA-30...), eli sille on myös määrätty pesänselvittäjä.

Ilmaisinpa itseäni huonosti - pahoittelen. Tottahan toki pesänselvittäjä on määrätty, kun yritys on asetettu konkurssiin. Pohdin lähinnä sitä, että onko pesänselvittäjä tiedossa, jotta voisin tiedustella, että missähän vaiheessa prosessi mahtaa edetä.

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia - 8.5.2015 01.02

El_Tiempo kirjoitti:
Oletteko laittaneet nettiyhteyden verovähennyksiin? Jos olette niin osan vai kokonaan? Pitääkö käydä kuinka aktiivisesti kauppaa, että menee läpi?

POT tulonhankkimiskulujen omavastuu on 50 euroa ja kulut voi vähentää todellisen käytön mukaan. Internet-yhteyttä harvemmin käytetään 100 % ap-kauppoihin, joten maltillinen kaupankäyjä voinee vähentää 25-50 %. Omavastuu huomioon ottaen aletaan puhua melko merkityksettömistä summista.

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia - 8.5.2015 12.53

Onkohan täällä kenelläkään tietoa GeoSentricin konkurssin lopullisuudesta? Onko pesäselvittäjää määrätty tai muutoin annettu mitään vahvistusta siitä, että pesästä ei jää mitään jaettavaa? Konkurssihakemuksestakin kuitenkin kulunut jo vuosi.

Näytä koko viesti