1
forum
|

kahvi

+112
Liittynyt:
21.7.2017
Viestejä:
359

Aikaisempaa Kesla-ketjua ei Sijoitustiedosta tainnut löytyä.

Voihan että! Osakemarkkinoilla Keslan tuloskäännettä on odoteltu jo pitkään, vuosia. Keslan tuloskäänteestä oli vihdoinkin ensimmäisiä lupaavia merkkejä tarjolla vuonna 2018 tilauskannan kasvun myötä. Vuodesta 2019 piti tulla Keslan tuloskäänteen läpimurtovuosi, huipentuen hakkuukaudelle ajoittuvaan ja aina tuloksellisesti hyvään viimeiseen neljännekseen.

Mutta ei. Noin kuukausi sitten Kesla varoitti tulosodotusten 2019 pettävän erään nosturituotteensa laatuongelmien lisäkustannusten vuoksi. Tähän ensimmäiseen negariin kurssi reagoi yllättävän armeliaasti, toki osakemarkkinassa oli hyvin vahva jakso taustalla. Tänään Kesla ilmoitti yllätyksellisesti aloittavansa sopeutustoimet heikon markkinatilanteen johdosta. Tämänpäiväinen tiedote oli kirjoitettu tiedotteeksi YT-neuvotteluiden aloittamisesta, vaikka kysymyksessä oli oikeamminkin tiedote heikosta markkinatilanteesta ja heikosta kysynnästä.

Tiedote 1, negari 11.11.2019: "Keslan lokakuun alustava tulos näyttää yhtiön jatkavan edelleen vahvaa suoritustaan. Lokakuun liikevaihto oli edellisvuoden tasoa ja liikevoitto koheni selvästi. Kertaluonteisen erän ennakoidaan kuitenkin vaikuttavan yhtiön tilikauden liikevoittoon siten, että se jää noin edellisvuoden tasolle."

Tiedote 2, YyTeet 9.12.2019: "Loka-marraskuun saatujen tilausten arvo on selvästi edellisvuoden vastaavan ajankohdan kertymää pienempi. Myös yhtiön laskutusvauhti on ollut viime kuukaudet tilauskertymää suurempi. Keslalle merkittävän Venäjän markkinakysyntä on pysynyt toisella vuosipuoliskolla vaisuna ja myös yhtiölle merkittävän kotimarkkinan kysynnän epävarmuus on kasvanut metsäteollisuuden seisokkien myötä."

Summary: Kesla tehnee jonkinlaisen tuloksen vuodelta 2019. Alkuvuoden 2020 näkymä lienee heikko, YyTeet painaa kuluineen. Keslan osake laski tänäänkin yllättävän armeliaasti.

 

 

0
0
29.7.2021 - 16:53

Lento

+6
Liittynyt:
17.3.2021
Viestejä:
12

Onko Keslaa kukaan muu seuraillut? Näyttää vihdoin 5€ puhkeavan.

Tässä markkinassa alkaa olemaan pörssin edullisimpia lappuja. Muiden verrokkien nousu ei vielä näy Keslassa. Ensi viikolla tulee tulos, jonka pitäisi olla hyvä. Puun hinta on korkealla ja hakkuita myrkskyjenkin myötä on runsaaasti. Olettaisi, että hyvät metsätuotot näkyvät myös Keslan myynnissä ja tilauksissa. Valko-Venäjä toki haasteena, mutta tilauskirja oli jo alkuvuonna hyvässä mallissa.

0
0