1
forum
|

Indrid Cold

+458
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
620

Proximar Seafood listautui tänään Oslon Euronext Growthiin

About — Proximar Seafood

sijoittajina  mm. Griegin perhe(Grieg Seafood), Öystein Stray Spetalen, Astrupin perhe, TD Veen, Klaveness ja rehunvalmistaja Nutreco

Nutreco to invest in Grieg family-backed Japan land-based salmon farm - Undercurrent News

kasvatus  on tarkoitus käynnistää 2022 ja ensimmäiset lohet teurastaa 2024. Sijainti Fuji-vuoren lähellä on valittu mm. puhtaan veden saatavuuden takia sekä etäisyys Tokioon on vain n. 1,5 tunnin matka. Japanilaiset ovat kalan suurkuluttajia, mutta lohi on vasta tekemässsä tuloaan ruokapöytiin. 

Kalan tuotantokustannukseksi on arvioitu n. 45 NOK/kg, joka on n. 10% korkeampi kuin meressä kasvatetulla kassilohella, kun ottaa rahdin huomioon niin etu kääntyy paikallisesti tuotetulle lohelle.

RAS eli suljetun kiertovesisysteemin etu on optimaalinen veden lämpötila, joka takaa parhaan kasvun hapekkaassa vedessä. Kalatauteja ja loisia ei ole eikä siten lääkitystä tarvita,  levät ja maneetit eivät ole uhkana kuten meressä. Sushin syöjälle 100% turvallisuus on tärkeä, loisia ei kalassa ole.

Muita kuivan maan  lohenkasvattajia ovat mm. Sustainable, delicious, Bluehouse raised salmon | Atlantic Sapphire

Nordic Aqua Partners

Venäjällä myös investoidaan Russia launches ambitious plan to rebuild farmed salmon market | Intrafish

pidemmällä aikavälillä tämä tietää huonoa Norjan omalle kassilohen tuotannolle, kala voidaan tuottaa kustannustehokkaasti siellä missä markkina on

 

osakekurssi on aamupäivällä liikkunut  19 kr molemmilla puolin

0
0
3.2.2021 - 20:28 #65155

Ristoffer

+4
Liittynyt:
11.1.2021
Viestejä:
4

Mielenkiintoinen idea. Matkassa varmasti vielä monta mutkaa, mutta onnistuessaan saattaa olla kova juttu. Volyymi millä Norjalaista kassilohta Suomenkin läpi kuskataan Helsinkiin Finnairin siiville ei ole ihan pieni. Japanissa arvostetaan lohta sushipöydässä aika paljon. 

Kokeiluerä hankittu 18,30 NOK kurssilla ja menee ehdottomasti seurattavien asioiden listalle.

0
0