Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Terve!

Olen 25-vuotias Itä-Helsingistä kotoisin oleva pokeriammattilainen. Muutin Aasiaan täytettyäni 19- vuotta, ensimmäinen reissu oli pelkkä reppureissu, koska kymppitonnin alkuperäinen kassa paloi huonoon turnausputkeen ja jäljelle jäi vain 1000e + lennot Bkk Helsinki - Helsinki Bkk,.. buukkasin vielä paluulipun vaikka alunperin oli pelkkä meno. Lähdin silloin sen kummempia miettimättä ja Norwegianin koneen pyörien laskeutessa Bangkokkiin tunsin, että olen lähellä jotan oleellista ... Kaikki tuntui jollain tapaa siltä, että olen vapaa, mutta en tosin vielä vaan vasta myöhemmin.. Ihmettelin Bangkokissa sitä ihmismäärää ja metroa,.. Pilvenpiirtäjiä.. Prätkätakseja..Kummia hajuja...Hmmm! Kaduilla tehtävää ruokaa.. Nättejä Aasialaisia tyttöjä!!... Kaikki tuntui melkoisen vapauttavalta verrattuna siihen tiettyyn ahdasmieliseen ilmapiiriin, mihin väistämättä kasvaa vastaamaan odotuksia..., Siitä sitten tuli käytyä Changin saarella Thaikuissa ja Kambotsassa ja jatkettua Suomeen takaisin siihen vanhaan kunnon touhuun, mitä nyt kunnollinen 18v tekee eli äitin ja iskän luona asumiseen, pätkäduuneihin joista hain taas vauhtia ja ei muuta kuin turnauksiin kiinni taas..,  siitä sain toiset 10te säästöön ja päätin, että enää ei mennä poikki. Myös pelimuoto vaihtui kun päätin siirtyä turnauksista käteispeleihin.

------------------------------------

19-20v:nä kävin armeijan, tiedustelukomppania Vekaranjärven varuskunnassa, tarjosivat alunperin mulle laivasto paikkaa Helsingistä, mutta sanoin, että kyllä metsä hommat enempi kiinnostaa, raskasta se oli ja välillä tuli lintsailtua, mutta loppuun asti kävin puolen vuoden ukkona silti .. Hyvät muistot siitä touhusta, ottaisin uudestaan milloin vaan. ;)

Piakkoin armeijan jälkeen olinkin sitten vapaa mies ja toinen 10t turnauksista poltteli taskussa,.. Siinä oli tosin sattumuksia matkan varrella :  olin mm. Kontulassa synttäribileiden jälkipyykeissä illan juuttuessa alikulkutunneliin joutunut kaverieni kanssa mamujen tekemän aseeliseen yllätyshyökkäyksen kohteeksi..  ja siitä henkisesti ja fyysisesti olo oli pitkään aika katkera ja hatara, vihainen ja ryvettynyt, mutta päätin, että ei tästä ole kuin yksi tie ja se on ylöspäin,,.. Se oli vielä muuten toinen kerta kun tuolla päin kävi kehnosti, ekalla kertaa tuli turpaan kun kysyin tupakkaa ja meni leukaluu mäsäksi, fiksasivat tosin hienosti  leuan (monimurtuman) kasaan ja juurihoisivat pari hammasta  kun menin niitä sitten sinne näyttämään... Suomalainen terveydenhoito on Top Notch varsinkin näissä akuuteissa asioissa, nostan hattua kaikille jotka siellä työskentelevät ja kiitän ja kumarran tietysti siitä, että verorahoista on kaikki tämä mulle makseltu!

.. Kuitenkin .. pelasin niitä turtseja (vasemmallakädellä) koska sattui kolmas henkisesti kova edesottamus Lapissa, kaatuessani mäessä pertsaa hiihtäessä .. ja oikea meni sijoiltaan (hakivat kelkalla ladulta) ja taas ... hienosti osasi kokenut lääkäri pistää olan kohdalleen! ...  Odotin sitä kun rahatilanne oli sopiva (taas turnauksia ) ja seuraavan lennon buukkasin jälleen Bangkokkiin ilman paluuta .. tulin tosin valtionrahoilla sitten "oikeudenkäyntiin" - (rikollisten päähänpaijaus seremoniaan) seuraavana talvena... Tähän mennessä olinkin siirtynyt Thaikuista Filippiineille ja vakiintunut parisuhteeseen nykyisen tyttöystäväni kanssa.

 

------------------------------------------------------

Viimeiset viisi vuotta ovat menneet pokerin parissa, tiivisti verkostoituessa ja etupäässä Filippiineillä asuessa, .. Mukaan ovat tulleet solverit joiden käyttö on ollut pakko opetella kunnolla,..nettipelurit ovat kehittyneet ja jos on halunnut pysyä kelkassa ja erityisesti jos on halunnut pärjätä on ollut pakko verkostoitua, ostaa valmennusta jne. ainakin kaltaiselleni tavikselle.. 

Mitä tästä on jäänyt käteen : rahallisesti noin 40-70t e  pääoma vähän ajankohdasta ja swingeistä katsoen,.. tästä useimmiten tuntuu olevan jonkin verran ylimääräistä, joten pyrin sen laittamaan johonkin kiinni lisätuoton perässä,... Viimeisenä nyt ostin Nordeaa ja Intrumia varallisuuteni nähden isolla painolla ja laitoin kuukausi säästösopimuksen pohjoismaisiin rahastoihin tässä kriisin aikaan käyntiin,  lisäksi löin Trumpin vaalivoittoa 2:1 kertoimella. 

--------------

Vahvuuksiini katsoisin analyyttinen päättelykykyni, erinomaisen suhteellisuudentajuni, hyvän kielitaitoni ja lähtökohtiin verraten merkittävästi parantuneet sosiaaliset taitoni sekä ehdottomasti luovuuteni. Se missä minulla on parantamisen varaa on ehdottomasti aina kokeneempien ihmisten kuunteleminen, turhien asenteellisten väittelyiden väisteleminen ja ylipäätänsä pitkäjänteisyys sekä kärsivällisyys sijoittamisessa. Ensimmäinen yritys suorille osake ostoille meni todella reisille alkaessani myymään ja empimään sekä sijoittaessani pääomastani liian suuren osan, mikä pakotti heti myynteihin kun pokeri ei kulkenutkaan. 

Nykyään olen kehittyneempi suhtautumisessani rahaan itseensä, enkä usko hätiköiväni päätöksissäni samalla tapaa, kuin ennen.

....................

Mitä blogilta voi odottaa? Ei mitään huippuanalyyttistä jargonia kursseista tai tunnusluvuista vaan enemmänkin intuitio / fiilispohja päätöksiä tekevän nuoren miehen ajatuksia ja myös mahdollisesti kysymyksiä/ toivottavasti keskustelua kokeneempien kanssa siitä, miten ajatella taloudesta.. Tekemällä oppii yleensä johonkin pisteeseen asti, .. - vertaisin tämän päivän pokeriammattilaisuutta solvereineen ja koutsaus tiimeineen vaativuudeltaan pörssissä day-trader hommaan, mihin en vielä ainakaan tähtää joten pitäydyn sijoituksissani ja betseissäni keskipitkän, - pitkän aikavälin näkemyksissä.

Miksi sitten Nordeaa ja Intrumia? En pidä tätä Korona-Kriisiä oikein oikeanlaisena kriisinä, .. Se on luonteeltaan ennemminkin yleinen vastus / herättelijä sille, että maailman on tultava lähemmäksi.., ei ole varaa olla enää nationalisti asenteella, vaan on ymmärrettävä, että olemme yhdessä : sota on aina sota niin monella puolen, kuin taistellaan, Trumppi haluaa sanoa,että on todella vaarallinen tyyppi hullujen henkilökohtaisten ominaisuuksiensa kanssa, mutta todellisuudessä vain hän on yksi niistä harvoista, jotka voivat sulkea ympyrän Kiinan ja Venäjän kanssa ja vetää seuraavat 10v hyvällä maailmaa lähentävällä asenteella, josta kaikki taloudet tulevat hyötymään .. Tällaiseen kuvioon pääseminen vaati johtajuutta ja valmiutta haastaa ja sanoa, että okei , ihan sama tehkää mitä teette me tehdään näin , mutta jos me päästään sopuun niin se on kaikkien aikojen diili . Katsokaa Obamaa, katsokaa ketä hyvänsä vastapuolen ehdokasta, .. antakaa tekojen puhua hetki ja miettikää missä oikeasti mennään.. Eri mieltä asioista olen republikaanien kanssa monesta, kannatan progressiviista verotusta tiettyyn pisteeseen asti, vastustan sitä, että lähestulkoon syntyperäisiä amerikkalaisia sorsitaan ja häädetään amerikasta, vastustan muuria Meksikon välille .. Mutta johtajuudella itsellään on arvo, mitä ei voida korvata arvomaailmalla. Johtaja on valmis sparriin ja menemään all-in isoissa jutuissa, tätä on Trumpilta aina löytynyt, muttei keneltäkään muulta yhdysvaltainpressalta hyvin pitkään aikaan. Johtajan myös tunnistaa ja siksi sen voiton puolesta kannataa olla valmis lyömään vetoa.. 

Back in Business, .. : Nordea ja Intrum, velanperintää ja pankkitoimintaa, miksi niitä? Uskon siihen, että kaikki tulee muuttumaan, mutta vähiten oikeastaan näillä toimialoilla, vertaislainat eivät ikinä tule olemaan todellinen haaste pankeille, trendi siihen suuntaan, että omistusasumista ei enää samalla tavalla arvosteta (kun tullee olemaan liian kallista) tulee olemaan 2025-40 vuosien ongelma .. inflaatio, velat yms jutut on varmaan aina niitä mitkä ihmisiä peloittaa, mutta ne jotka naruista vetelee määrää tahdin ja siinä nämä pankit ja muut velanperintä firmat on kuvioissa aina insiderina, joten niitten kelkkaan kannattanee hypätä kun hinnoittelu on tällaista. 

Jos en mielestäsi tiedä/ymmärrä jotakin kerro siitä perustellusti, arvostan ja olen valmis muuttamaan näkymyksiäni kun tiedostan, ettei kompetenssini riitä taikka tiedät asiasta enemmän . Näissä sijoitus ja betsi asioissa intuitioni on myös huomattavasti rajoittuneempi pienen kokemuksen perusteella verrattuna miljooniin pokeri jakoihin joten olen erityisen herkällä korvalla, mutta sitä että jotakin tekisin toisin en tietysti voi mennä lupaamaan, joskaan en tule olemaan "vääristä" vinkeistä ikinä katkera / tulosorientoitunut myöskään!. ;) 

Voikaa hyvin ja rakastakaa elämää! 

 

0
0
21.5.2020 - 16:00 #40003

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Terve,

 

Kiva kuvaus, tervetuloa blogittamaan.

Pari kysäriä ja nää 0% vittuilua ja 100% 0-level: onko otsikko "kaunis menestystarina" joku leveli vai 0-leveli? Musta siis on ihan kunnioitettava saavutus, jos Itä-Helsingistä ponnistaa ilman isoa backuppia ja pokerilla ja muulla sijoitustoiminnalla hommeloi itselleen globaalin kikkailuelämän 2010 luvulla. Arvostan.

Toinen kysäri: mitkä tulevaisuuden suunnitelmat? Vai oliko tää tässä eli oot kinda "perillä"? Elämähän on siitä mystinen, että vaikka itse olisi perillä niin se elämä välttämättä ei ja sanoo randomeja vastalauseita. Aiotko kikkailla hautaan asti vai siirtyä "kunnialliseen" elämään jotenkin? Aiotko rakentaa elämän Filippiineille, Suomeen, molempiin, muualle vai EOS?

Missäpäin Filippiinejä muuten heilut eniten? Itsellenihän Filippiinit on vähän niinkuin neljäs koti (1. Helsinki, 2. kesäasunto landella 3. Florida 4. Filippiinit. Ei tärkeysjärjestyksessä kaksi vikaa: Florida on enemmän pelaamisen taivas talvella ja Filpparit sellainen seikkailijan taivas talvella) johon varmasti menen tulevaisuudessakin (toiv. jo tänä vuonna) niin kiinnostaa siksikin tämä blogi.

0
0
21.5.2020 - 16:25 #40005

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

No otsikko on 0+- leveli, mulla on vähän pilkettä silmäkulmassa huumorintaju yleisesti ;) Eli onhan tämä kaunis menestystarina, mutta kyllä se suomalaisittain kuulostaa hauskalta ja kyllä sen tajusin .. :D 

Tosiaan tulevaisuus, tyttöystäväni on bioanalyytikko vastikään valmistumassa, koulutkset eivät oikein vastaa toisiaan (pätevyys vaatimukset) Suomi vs. Filippiinit, .. kävimme Suomessa viime kesänä, kun vielä tämä Norjan Suurlähetystö meille viisumin soi, Suomen suurlähetystö johon toiminta siirtyi ei antanut edes pääkaupungista (Manilasta) aikaa, joten siirryimme kolmeksi viikoksi (mahdollinen käsittelyaika) viime vuoden talvi Malesian Kuala Lumpuriin, koska nettivaraus systeemistä sieltä vapautui aika, mutta Suomen systeemi ei huomioi minun varallisuuttani laisinkaan, vaan vaatii tyttöystävältäni tiettyjä masseja tilillä, että kelpuuttaisivat Suomeen käymään. Isäni muuten soitti hänelle ja sanoi, että hän on perheeni kutsuma vieras ja meillä on kaikilla vaadittavat varat pitää erittäin hyvää huolta hänestä, mutta tämä ei kelvannut. Tein asiasta myös valituksen oikeus kanslerin virastoon, mutta sain tietysti ympäripyöreän vastauksen että eivät tutki, koska ei kiinnosta. Näiden viisumi asioiden hoito Aasiasta Suomeen on retuperällä, vaikka samaan aikaan otetaan ihmisiä melkoisen PYSYVÄSTI HYÖTYMÄÄN JA HYVÄKSIKÄYTTÄMÄÄN, jotka eivät ikinä tule oikeasti tähän yhteiskuntaan kantamaan korteaan kekoon, se minua suuresti harmittaa. Sanon ääneen taas miten se on, kokemukseen pohjaten.

Eli , olemme olleet tässä viruskaranteenissa vuokrakämppineet Boracayn saarella  (hyvä netti  ja ok toimivat kuviot muutenkin kalaa saa usein ruuaksi tuoreeltaan ;) .. Muuten mulla on ollut vuokra-kämppä Manilasta missä on monitorit ja super tietsikat, pelit ja pensselit tähän hommaan..

Haluaisin, että voisimme joskus muuttaa Suomeen elämään normaalia elämää, mutta tämä kaikki syrjiminen mitä olemme jo joutuneet kokemaan vituttaa sen verran raskaasti, että pysymme täällä ainakin jonkin aikaa. :)    

  

 

0
0
21.5.2020 - 16:42 #40008

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

... Ja kiitos tietysti tarkentavasta kysymyksestä. 

0
0
21.5.2020 - 18:13 #40013

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Mutta joo,. Pakolaishommien tarve juontaa juurensa jo ajoile kun Eurooppalaiset ja Jenkit surutta hyväksikäyttivät luonnonvaroja ja  ihmisiä Afrikasta ja .. myös Aasiasta .. Parempien mahdollisuuksien tarjoaminen ihmisille globaalisesti on yksi hyvä iso kysymys,..  mutta tietysti henkilökohtaisessa valossa uskoin, että rahalla vakuuttamalla voisin tuoda itselleni läheisimmän ihmisen Suomeen käymään - EN SAANUT!, IHMETYS!!! varsinkin kuin ongelmitta näin olimme jo kerran toimineet ...  Tällä Kertaa Olimmekin dumattuja jonkin tietyn Kehari Pykälän perusteella, mitä kukaan ei koskaan Järkiperustein kuitenkaan osannut tai Viitsynyt minulle henkilökohtaisesti avata, - muuten kuin että mitä jos hän (tyttöystäväni) ei henkilökohtaisesti löydä tililtään tarpeeksi rahaa .. J

Jotenka siten  Ei hän voisi selvitytyä Suomessa! Voi vittu, mietiään nyt niitä kaikkia SuomiPerheitä joissa joku jää joskus "haaksirikkoon" ei kykene huolehtimaan itsestään yms..... Eikö tällainen ajattelu, että kun se puoliso / tyttöystävä jostain ulkopuolelta tätä sosiaaliverrkoa ei kuulu ollenkaan joukkoon ole vähän kummallista aikana jona kumminkin ollaan tuomassa kaikki nämä Isis vaimot ja muut pakolaiset, jotka tulevat todella KALLIIKSI Suomeen..... Jotka jo ideologialtaan ovat todellisuudessa täysin kuulumattomattomia henkilöitä tänne!..... kun kumminkin kaikki sen tietävät Filippiiniläiset naiset ovat super ahkeria ja kunnollisia luonteeltaan, ... ihan vain verrattuna kaikkiin näihin AFRIKAN SARVEN PAKOLAISIIN jotka ovat kunnostautuneet RAISKAUS TILASTOISSA kautta aikojen. Anteeksi nyt ..., se on totuus.   !!!!

Saksassa ottivat aikanaan vitusti Turkkilaisia ja siellä kun vuoteni olin näin sen omin silmin, miten laiskaa välinpitämätöntä ja kaikin puolin integroimatonta jälkipopulaatiota ovat tuottaneet.  

- Eipäs pilata nyt hyvää blogin aloitusta! -yp

0
0
21.5.2020 - 19:05 #40019

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Olen sanottavani sanonut tästä asiasta , (jos se nyt oli niin liikaa, niin olette aika herkkänahkaista porukkaa . )

Kieltoihin olen aika tottunut jo tosin, täällä Boracayn saarella oli täysi kieltolaki 2 kuukautta (kunnostauduin ja laitoin pelini ja itseni kuntoon) sen lisäksi vieläkin on sääntö, ja se jatkuu ei saa uida ( .. aasilaiset eivät tosin osaa oikeasti uida samalla tapaa, kuin mitä se opetetaan meille perustaitona) .. 

Mutta joo tietty ei sananvapautta ole Suomessa enää samalla tapaa kuin se aikanaan oli . On tämäkin pidettävä mielessä ja eipäs sanottava poikittaista sanaa firman linjasta

0
0
21.5.2020 - 19:08 #40020

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Pahalta tietysti tuntuu kun ei tiedä, mikä on kiellettyä ja mikä ei. Voitaisiin perustaa jonkinlainen sijoitustieto dictionary, jossa esim . "Irakilainen Raiskaaja" olisi insta bannit / tulisi vain sammakoita tjms... kun sehän tämän takana on, että tiettyjä asioita tai asiayhteyksiä ei saa tuoda ilmi ollenkaan.

 

0
0
21.5.2020 - 19:09 #40021

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Mutta pahinta on tietty kun ei tiedä, että mitä?

0
0
21.5.2020 - 21:39 #40030

Båth

-10
Liittynyt:
21.5.2020
Viestejä:
38

Onko sellainen menettely kiellettyä ja mahdotonta, että lainaisi tyttöystävälle 5k€ matkan ajaksi?

0
0
22.5.2020 - 03:51 #40038

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Täytyy perehtyä . 

En normaalisti kirjoita mitään, minulla ei ole samaa huomionnälkää, kuin monilla muilla kertoa oikein mistään ja asiat mistä mielelläni kerron/puhun ovatkin aikalailla sitten sellaisia, mitä on ihan turha ruveta avaamaan, kun suurin osa ihmisistä ei kestä poikittaista sanaa mustista miehistä, haisevista arabeista tai kakin puolin vastenmielisistä kiinalaisista. 

Olen kovan luokan rasisti ja vihaaja henkiökohtaisiin kokemuksiini pohjautuen. Vihaan myös kaikkia hienostelija aristokraatteja, jotka eivät ole nokkaansa oikean elämän vastoinkäymisissä tuulettaneet vaan perustavat mielipiteensä aina johonkin naiiviin ja typerään, näitä on Suomi pullollaan ja minulla on näille ihmispaskoille jokunen kalavelka maksettavana ihan henkilökohtaisista syistä!! 

 

Jahka pääni raitistuu aion kirjoittaa Suomi korruptiosta, tyjjistä viroista, joidenka haltijoille pitäisi antaa heti potkut !! ja myös Suomen koulutusjärjestelmästä joka menee typerien uudistustensa kanssa aina vain huonompaan suuntaan..

Voin myös kertoa miksi Somalit ja arabit yleensä aina haisevat ja ovat kaikin puolin epämiellyttäviä ja miksi Kiinalainen naapuri paiskaa joka kerta oven kiinni mennessään ulos, ... mutta nämä ovat näitä juttuja mitä herkät Sipoolaiskorvat ei oikein kestä kuulla ..I

 

 

0
0
22.5.2020 - 08:14 #40046

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

No se on tiukasti päässä. Kompastun aina samoihin asioihin, alkoholinkäyttööni ja sen myötä purkautuvaan vihaan. Aika taas raitistua täysin ja pitää sairaslomaa, lepyttää vaimo ja pyytää anteeksi .Tällaista se meillä kaikilla on minusta Nykäsen Mattiin .. 

Mielipiteet tietysti ovat mitä ovat, ei niihin voi vaikuttaa tai itseään oikein suoraan muuttaa, mutta lupaan lähivuosina käydä Manner-Kiinassa, jossain kunnon Arabimaassa ja myös jos uskallan Afrikassa! Onhan se ihmisten synnyinkoti ja myös luonnoltaan upea paikka. Voi olla, että näkemykseni ainakin avartuisivat . 

Alkoholiton elämäntapa sopi mulle täysin, mutta kyllä tämä diktaaturissa eläminenkin välillä aiheuttaa patoumia ja onhan niitä tässä jo vuosien varrella kertynyt ennestään. Vain ihminen itse voi olla itsensä paras auttaja, terapiasta voi saada työkaluja (olen muuten ostanut pokeriin mentaalivalmennusta ja se loppui kolmanteen sessioon valmentajan sanoessa, että olen riittävän itsetietoinen).. Oli muuten paras sijoitus tähän mennessä.

 

0
0
22.5.2020 - 08:23 #40050

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Kirjoittamalla tunne ja ajatus kohtaavat aina poikkeuksellisen hyvin, sillä on parantava voima. Mukavaa työpäivää voittajille!

0
0
22.5.2020 - 08:46 #40051

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Pelko, inho, viha , kateus ja vastenmielisyys, miten paljon kannat näitä joka päivä mennessäsi töihin ja tullessasi kotiin? Laitatko ne sivuun vai puratko ne muihin? Miten sen teet ja paljonko paskaa viitassasi kannat? 

Pohtimalla näitä mietit elämäsi sisältöä, tyytyväisyytesi/tyytymättömyytesi tasoa ja henkistä perintöä jonka lapsillesi tulet kantamaan. Valintasi ja ajatuksesi ovat tärkeitä, päätöksesi lähteä taisteluihin jotka ovat jo todennäköisesti voitettuja ovat tärkeitä.. päätöksesi olla aloittamatta taisteluita, jotka ovat epävarmoja ovat vielä arvokkaampia ja kaikista tärkeimpiä koska epäonnistuessaan ne satuttavat eniten ja sotkevat viittasi paskaan! 

 

Olen sodankäynnintaitoni lukenut!

0
0
22.5.2020 - 08:54 #40053

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

.. Tunteet itsessään ovat osittain ajattelumme aiheuttama oireyhtymä, eivät mitään mitä tulisi vaalia ja pelätä vaan ohjattavissa olevia automatisoituvasti alkavia toimintoja. Ymmärtämällä tämän ymmärrät itseäsi jättämällä tämän käsittämättä olet tunteidesi orja ja itsesi pahin vihollinen. 

...

Toisaalta tunteet ovat se mikä tekee meistä sen mitä me olemme, ihmisiä.  Perustavanlaatusille tunteille on aina paikkansa !

0
0
22.5.2020 - 09:57 #40059

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Suomi poliitikoista sydäntäni lähimpänä on Päivi Räsänen! Hän on hyvin älykäs ja valveutunut nainen. Aborttiasioista olen käytännön tasolla vähän erimieltä, mutta periaattellisesti samaa mieltä. Ihmiselle parasta on Usko, Henkinen Syvä Hieno Rauha ja hyväksyntä maanpäälliselle elolleen!

-----

Aika usein me alkoholiin menevät levottomat sielut löydämme Uskosta voimaa! Minä olen uskonut lähinnä rahaan jos nyt siihenkään. Yksi periaate on ollut ja se on se, etten ole ikinä kiinni henkisesti rahassa tai tavarassa. Omistaminen aiheuttaa tarpeen omistaa lisää ja sille ei tule ikinä loppua . Elämä on luopumistaistelu, Buddhalaiset munkit aloittavat sen tietoisesti rajoittaakseen kärsimystään, joka syntyy tarpeesta omistaa lisää; ahneudesta ja luopuvat kaikesta . Tämä on tietynlainen tahtotilan itsemurha, .. onko meille tavantallajille jotka eivät halua uskoa Jeesukseen Kristukseen ja Iänkaikkiseen elämään sitten oikein muita vaihtoehtoja, kuin kärsiminen, (ahneus ja omistaminen) ja pakeneminen (alkoholi) . Strategin roolissa pokeriammattilaisena olen parhaimillani, välillä tosin tuntuu siltä, että olen aika yksin tämän urani kanssa ja mielelläni jakaisin osaamistani myös muille pokerin ulkopuolelta. En vain oikein sovi luonteeltani mihinkään työyhteisöihin kovin hyvin, tai pitkäksi aikaa, mikä tietysti rajaa melkoisesti kaikkia mahdollisuuksiani. Voisin olla hyvä vanginvartija tai toimisto upseeri taikka kirjastonhoitaja / pappi! Eivät hekään oikeasti usko oikein mihinkään muuhun, kuin siihen, että ovat hivenen muita parempia ja sehän on helppoa!  

 

0
0
22.5.2020 - 11:07 #40066

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Taloudellinen riippumattomuus on ollut jo pitkään muotisana. Omavaraisuus ei niinkään, vaikka se on ainut oikea tapa olla riippumaton rahasta! Saavuttamalla sen, että omistaa valtavasti rahaa ei tule rahasta riippumattomaksi, vaan juurikin päinvastoin alkaa yleensä haluta enemmän. Buddhalaiset munkit elävät almuilla ja kiertävät kodista toiseen kerjäten elatonsa, tämä on aika samantapaista, kuin kerjäläisten elämäntapa Aasian suurkaupungeissa tai monen Somalin elämäntapa Suomessa. Ihminen on aina jollakin tapaa riippuvainen, ..Voiko elämäntavalla jossa riippuvuus muista on keskiössä saavuttaa jonkin erityislaatuisen valaistumisen tunteen? Pokeriammattilaisena mekin elämme muiden kukkarosta, vähän kuin Buddhalaiset munkit, tai Manilan kerjäläiset, emmekä edes maksa yleensä veroja. Ehkä ammattini kunniattomuus ahdistaa ritarillista sisintäni joka huokuu kaipuutaan kunniakkaaseen taistoon. Olen tänään liian kristillinen tekemään työtäni.    

0
0
22.5.2020 - 12:32 #40080

starsailor

-154
Liittynyt:
26.5.2017
Viestejä:
220

Trump haluaa rajat kiinni Meksikoon, koska sieltä tulee rikollista ainesta, joka tuo mukanaan huumeita ja parhaassa tapauksessa päätyy osa-aikatyöntekijäksi maatiloille ym. Vaikka vanhemmat saisivat pysyvän oleskeluluvan, niin jälkikasvu jengiytyy omiensa parissa ja yrittää nopeaa rikastumsta huumebisneksen kautta. Suhteen lähtömaahan on heti kunnossa ja vaaditaan vain rohkeita nuoria miehiä ja niitä riittää.

0
0
22.5.2020 - 14:25 #40086

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Sympatiani ovat aina köyhien työtätekevien ihmisten puolella. Mitä Eurooppa haluaa tältä massamaahanmuutolta onkin toinen kysymys, mutta sen pohtiminen ei liene hedelmällistä. 

Tämä on ollut krapulapäivistäni ehdottomasti Top. 10 huonoin henkisesti. Ystävystyin ajatuksen kanssa jatkaa pitkää raittiutta,..  nämä kaksi edeltävää raitista kuukautta olivat nimittäin elämäni parasta aikaa ja siitä on hyvä jatkaa! Jonkin asteinen burnout tässä on taas tosin alla.

Olen miettinyt, että haluaisin aikanaan omakotitalon ja perheen, kesämökin järvenrannalta! Joskus jotakin voi saada velaksi, mutta uskon, että jos nyt nämä 40-70k tästä lisääntyvät sitä keskimääräistä 10k vuositahtia työlläni ja samalla laittelen pennejä sijoituksiin ja omistaudun tälle asialle, niin mahdollisuuden sille, että joskus sitten 45+ veenä nämä olisi ainakin osittain mahdollisia! Uskon, että raittiuden tuoma hyöty tulee olemaan EV:ssä ainakin 10-20k lisää vuositasolla säästettynä, kun kärsivällisyys ja itsekuri tekevät työtä puolestani. 

Asuntosijoitus yms . mahdollisuuksia myös tullee, kun pääomani on luokkaa 200-300k, jos saisin pelini siihen kuntoon, että pelaisin keskimäärin enemmän 5/10, enkä 2/4 pelejä ja siellä pärjäisin pirun hyvin niin olisin tätäkin aika lähellä. Stressi ja jaksaminen tietysti on aina koetuksella, kun nostaa tasoja, mutta olen siis tälläkin hetkellä kummissakin peleissä voittava pelaaja, eli taitotasoni puolesta matka ei ole pitkä, vaan pikemminkin kärsivällisyyteni. Vähän on aina kyllä kiire, kun ei tällä alalla oikein tiedä tulevasta ja aina on vaan hiottava peliä, että edes pärjää.
 
.. Olen myös nöyrä ja valmis ajatukselle, että ura mahdollisesti siirtyy kokonaan muihin hommiin / sitten live yms. Pidän vielä jonkin verran pokerista, mutta jotkut sivubisnekset lähinnä kiinnostavat.

Raitista päivää!   

0
0
22.5.2020 - 14:27 #40087

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

En vaan ole oikein hirveän kiinni missään rahallisissa tavoitteisa vaan asiat yleensä mennee omalla painollaan, kunnes joutuu tekemään uusia päätöksiä. Eihän tässä elämässä oikeasti tiedetä oikein mistään mitään.

0
0
22.5.2020 - 14:32 #40088

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Työ, Uskonto. Isänmaa! Perinteet kunniaan! 

0
0
22.5.2020 - 15:46 #40091

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

 Tyhmää ahdistaa tietämättömyydestä pulppuavien pienten epämiellyttävien tiedonjyvästen tuoma informaatio, älykäs ihminen työstää aina ongelmiaan ja ahdistus on luonteeltaan "Matrix- tyyppistä". - Kirjoitan tässä tätä tekstiä ja ajattelen,, mutta todellisuudessa se teksti syntyi jo ennen kuin aloitinkaan . Projisoin mennyttä, enkä tiedä tulevasta. Asetan tavoitteen, eli luon itselleni pakkomielteen saavuttaa jotakin. Sitten, kun saavutan asetan taas seuraavan ja pidän menneitä tapahtumia aina vertailupohjana, vaikka niillä ei ole todellisuudessa tapahtumallisesti mitään varmaa yhteyttä tulevaan. Jos jotakin tapahtuu 1% todennäköisyydellä se on todellisuudessa hyvin todennäköinen tapahtuma, eikä hyvin epätodennäköinen. Näitä 1% todennäköisyydellä tapahtuvia juttuja sattuu koko ajan ja luonnostaan ihminen suhtautuu niihin dramaattisesti, vaikka näiden tapahtumien muodostuminen on täysin looginen jatkumo. Siksi on vähän erikoista suunnitella asioita kovin pitkälle ja pettyä niiden mennessä ei odotetulla tavalla ja iloita niiden mennessä odotetulla tavalla. Luotamme aina onnekkuuteemme enemmän, kuin mitä pitäisi, mutta jos ajattelemme asioista mahdollisimman loogisesti alkaa usein ahdistaa koska tiedostamme tämän "mustan joutsenen" ja elämän jatkumon samalla epävarmuuden kaavallaan.

.....................................

Kärsin tästä vahvasti, en nauti pokerissa, kun joudun maksamaan vedollani 700e oddsien puolesta, mutta joudun sen tekemään, koska se on osa voitollista pelitapaa. Intuitiivisesti maksaisin 700e vedollani siis mahdollisimman nopeasti, ikään kuin helpottamaan tuskaa, mutta jos keskitynkin teen sen hitaasti ja olen jo hyväksynyt lopputuloksen, olipa se mikä hyvänsä. Highstakes pelaajat pelaavat useimmiten hitaasti, koska ajankäyttö on merkittävä informaation antaja pokerissa josta vastustaja saa hyödyttyä ja jota voi myös manipuloida hyödykseen.

....
 
"Mindfullnessia" , meditaatiota, mielen huiputusta pysymään hetken läsnä jossain vaikka se haluaisikin mennä menojaan. Sitä on harjoiteltava, jotta pääsee irti tästä samaisesta ahdistuksesta vaikka se on taas suoritus joka sitoo meidät toistamaan ja toistamaan ja toistamaan ja ajaa taas saman ongelman ääreen, pakenmme ahdistustamme!

--------------------------------

Paras varjelus tälle kaikelle on uskonnollinen kasvatus (ei ankara, ei pelotteleva, vaan sellainen luottamusta suurempaan voimaan herättävä). Tämän omaava ihminen on tyyni, kärsivällinen ja luottavainen, eikä ajaudu haureuksien teille. Vaikka olenkin valitettavasti ateisti en ikinä haluaisi kääntää tämän tyylin uskovaisten ajatuksia, koska he saavat siitä kaiken, mitä me muut joudumme etsimään toisaalta. Ehkä minunkin pitäisi ryhtyä sanoista tekoihin ja hankkia kasteeni katolilaisessa kirkossa..Vai olisiko se itsepetosta jos en oikeasti alakaan uskomaan mihinkään? 

0
0
22.5.2020 - 16:01 #40092

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Ylpeys käy lankeamuksen edeltä! 

0
0
22.5.2020 - 17:16 #40094

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Sijoittaminen tuntuu jollain tapaa haastavalta, koska pitää sisällään aina odotuksen siitä, että tulevaisuus toisi jonkinlaisen palkinnon. Siksi ei pitäisi ikinä olla mitenkään henkisesti kiinni missään sijoituksissaan vaan suhtautua niihin vähän niinkuin lottokuponkiin.  Minun nuorena voittamilla rahoillani  vaikka eivät mitään suuren suuria ole olleetkaan on ollut valtavasti arvoa, koska ne ovat mahdollistaneet melko vapaan elämäntapani ulkomailla, .. jos en olisi ottanut riskejä ja aina jatkanut eteenpäin kaikista vastoinkäymisistä huolimatta olisin tällä hetkellä rahallisesti huonommassa asemassa. Nyt onkin mietittävä paljonko olisi tarpeeksi, miten voisin hyötyä pääomistani niin, että voisin saavuttaa kilpailukykyisen tuntipalkan ja voisin pelata vain lyhyempiä aikoja, kuin mitä nyt pelaan. Pokeri on ammattina stressaava ja epäterveellinen olen siihen välillä aika kyllästynyt ja teen sitä enää oikeastaan vaan rahan takia. Uskon tosin, että tämä on väliaikainen asia ja lähinnä puhtaasti siitä syystä johtuva, että omistautuminen pelille on ollut niin pitkään dominoiva asia elämässäni joka on alkanut uuvuttamaan. 

Itseensä kannattaa sijoittaa ensimmäiseksi ja sitten miettiä muita asioita. Ehkä Suomeen muuttaminen seuraavan kahden vuoden aikana voisi olla jonkinlainen välitavoite. Arvostan puhdasta ilmaa, ulkoliikunta mahdollisuuksia, puhdasta ruokaa ja puhdasta juomavettä, saunaa , luontoa ja kaunista kieltämme! Välillä mietin, miten olenkaan jaksanut asua täällä norsunluutornissa lähinnä yksin puurtaen viisi pitkää vuotta, sitten taas muistan, miten pitkä on pimeä kausi ja miten se melankolia aina alkaa syksyllä! Noh, pääsee sitä tietysti aina poiskin ja nämä nyt ovat tietysti pieniä murheita. En myöskään uskalla veikata miten tyttöystäväni sopeutuisi vaikeaan kieleen, epäsosiaalisuuten, pimeyteen ja kylmyyteen kun on tottunut näihin +25-30c lämpöihin vuoden ympäri. Mahdollisuus integroitua ja päästä vielä toistaiseksi ihan hyvään maahan täältä missä ihmisillä ei ole oikein mitään arvoa millään mittareilla on tietysti huippu value, ja toki aikanaan hänelle haluan sen suoda koska muu olisi itsekästä ja hölmöä.   

----------

Näistä pääomista jotenkin hyötyminen muuten kun pokeriapelaamalla kun sitä osaan on epärealistinen ajatus, koska minulla on niin vähän rahaa ja vielä vähemmän muuta osaamista. 
.  

0
0
23.5.2020 - 05:49 #40103

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Vedonlyöntiä : Bate Borisov v Dinamo Brest, Bate voittaa.. Freiburg V Bremen tasuri. 

Bate on murskajengi olen sen pelejä välillä betsaillut ja hyvin ovat pärjänneet. Vedonlyöntieni pitkäaikaistavoite on tehdä sitä niin harvoin, että sen tappiollisuus ei kokonaisuuden kannalta olisi kovinkaan merkityksekästä.

----------

Huomenna aloitan työt ja sitten tämä kirjoittaminen jäänee pois tai ainakin vähiin. 

....

Yksi asia nyt vielä mainittakoon, olen kryptovaluutta uskovainen, mutta vain siinä mielessä, että en pidä minkään krypton tulemista suoraksi maksuvälineeksi, josta pankit ja hallitukset eivät hyödy , mitenkään todennäköisenä, mutta uskon tekoälyn ja automatisaation yms. olevan kryptoihin ja sen sellaiseen kaikkeen teknologiseen mullistukseen ajavia vetureita.. mm. vertaislainamarkkinat (todennäköisesti suurin kysyntä alkuun olisi mikrotason 10-100 usd lainoille mobiilipohjaisesti kehitysmaihin) jollain kryptoappsilla ja tämä tulee olemaan väistämättä iso bisnes. Jos ei ole jo alkanut olemaan. Olen sijoittanut Ethereumiin ja Bitcoiniin, mutta nämä kryptoasiat ovat asioita joihin pitäisi jaksaa perehtyä enemmän . Nordea ja Intrum ovat sen luokan sijoituksia, että ne voi unohtaa kahdeksaksi vuodeksi ja katsoa sitten uudestaan, eli tilaa on nyt muullekin.

Yleensä mitään hyvää informaatiota ei saa ilmaiseksi, eli aionkin nyt ostaa jonkin maksullisen kryptoinformaatio sivuston tilauksen. Voin sitten tulla kirjoittamaan näistä asioista jahka pystyn oikeasti muodostamaan mielipiteeni lisääntyneeseen informaatioon, enkä vain fiilikseen pohjaten. Tämän tyyppinen toiminta onkin ehkä ainut tapa antaa mitään todellista valueta kenellekään (kerätä tietoa, referoida ja keskustella). Tällä tapaa voi vaikuttaa varallisuutensa kasvuun ja se onkin niitä harvoja juttuja mihin voi edes vaikuttaa. Muuten lähestulkoon kaikki keskustelu on vain asioiden pyörittelyä, mitä tuossa itsekseni krapulassa harrastin . 

 

 

0
0
23.5.2020 - 06:22 #40104

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Pohdin tässä myös maailmankuvaani, joka on tässä vuosien varrella merkittävästi muuttunut. Sanovat, että matkailu avartaa ja usein tarkoittavat, että se tekisi suvaitsevaisemmaksi, itse olen vain jotenkin alkanut huomaamaan eroavaisuuksia erilaisten ihmisryhmien välillä yleisesti, kun niiden toimintaa olen pitkän aikaa katsellut sivusta. 

......

Uskon, että pitäisin suuresta kaukoidän maasta ja sen ihmisistä jotenkin enemmän, jos eivät levittyisi liiketoiminnallaan ja valjastaisi koko Kaakkois-Aasiaa etupiirikseen, mutta nämä ovat aina suurvaltojen luonnollisia taipumuksia, joihin yksilöt eivät voi mitenkään vaikuttaa. Koronaviruksesta ja sen leviämisestä voimme kiittää monella tapaa Kiinaa ja vastuutonta ja korruptoitunutta WHO:ta, siitä olen Trumpin kanssa samaa mieltä. Päätöstä lopettaa WHO:n rahoittaminen USAn puolesta juuri nyt ei kompetenssini riitä arvioimaan, mutta intuitiivisesti pidän sitä 1st. level huonona juttuna ja 2nd level hyvänä, kuten useat Trumpin ulkopoliittiset päätökset ..

 

0
0
23.5.2020 - 06:50 #40105

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Eli siis uskon finanssisektorin olevan edelleen tulevaisuuden yksi vähiten muuttuvista sektoreista, rahoitukselle on aina tarve, teknologia tulee olemaan se mikä eniten kasvaa ja erityisesti nyt tälle minua nuoremmalle sukupolvelle on jo rakentunut kummallinen arvomaailma, jonka keskiössä pelit ja virtuaalitoiminnat ovat. Aasiassa ihmettelin metrossa viisi vuotta sitten sitä, miten jokainen sulkeutuu omaan maailmaansa puhelimiensa taakse, ja tekevät sen jopa syödessään, nykyään tämä on myös Suomessa vakio ja myös peruskoulu tukee tätä kaikkea laittamalla ipadin käteen kahdeksanvuotiaalle ja poistamalla vaatimukset opetella muun muassa kirjoittamaan käsin. Tämän kaiken haittavaikutuksiin tullaan heräämään taas jälkikäteen ja maailma joutuu ottamaan väistämätöntä takapakkia kaikkien näiden kulkutautien ja muiden levitessä,.. tämä koronavirus ei tule olemaan ruttona ensimmäinen, eikä viimeinen vitsaus ja 9-20 vuoden päästä Suomessa on taas melko lailla enemmän kansallismielisempi ajattelutapa sosiaalijärjestelmän muuttuessa huonompaan ja ihmisten luontosuhteen taas pikku hiljaa korjaantuessa pakostakin, kun tilalle ja viheralueille kansallispuistoille ynnä muille tulee kasvava kysyntä. 

.....

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin tulisi perustaa pohjoismainen puolustusliitto ja tukea toisiamme, koska väestömme jakaa samankaltaisen arvomaailman, mikä poikkeaa merkittävästi Keski-Euroopan globalisti maiden Ranskan ja Saksan aseettomasta Euroopan valtaus ja vasallittamis toiminnastaan. 

0
0
23.5.2020 - 07:03 #40107

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Euroopan unioni on ollut tietynlainen aseeton läänittämistaistelu, Kiina käy vastaavia Kaakkois-Aasiassa teettämällä valtavia rakennus, rautatie ja kasino hankkeitaan kiinalaisella rahalla ja luoden riippuvuus ja omistus suhteen itseensä. Euroopan unionin aseena on ollut yhteinen valuutta johon kaikki joutuivat sitoutumaan, tämän jälkeen olemme olleet koiria toteuttamassa välillislainsäädännöllisiä pyyntöjä ja kantamalla vastuuta kaikesta mikä ei Suomelle todellisuudessa kuulu. Tämä on vaarallinen agenda, joka ei ole todellisuudessa ikinä lähentänyt Eurooppaa vaan tehnyt on lieveilmiöineen tehnyt siitä turvattoman paikan asua. 

0
0
23.5.2020 - 07:43 #40111

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Minun on hyväksyttävä, että nämä poliittiset asiat eivät palkitse ajattelijaansa, vaan ovat lähinnä aina puolin - ja toisin verenpainetta nostattavia. Tuolla kertajuomisellani taannuin jälleen tähän maailman murheen kantamiseen olkapäälläni, kun normaalisti fokukseni on ollut vuosikaudet tiukasti omissa tekemisissäni. Sallittakoon nyt sitten tämä siemensyöksymäinen kirjoittamiseni asioista, jotka niin monen meistä mieltä ovat välillä painaneet ja joiden esille tuominen lähes kaikissa yhteisöissä on poliittisen ilmapiirimme ansiosta aina ei hyväksyttävää. 

Politiikka ei minulle sovi, koska olen liian tunneihminen,.. pokerissa olen oppinut toistojen kautta pelin rytmin ja sen lainalaisuudet. Muiden ihmisten kanssa keskusteltaessa pitää aina löytää heidän rytminsä, kompetenssinsa ja heikkoutensa. Sitten voi yrittää vältellä pahimpia karikoita ja lähentyä. Minulle tämä ei ole oikein ollut kovin helppoa tai luontevaa ikinä . Lapsuusiän/ nuoruusiän ystävyyden löytäminen on aina jollain tapaa tekemiseen ja yhdessäolemiseen liittyvä prosessi. Niin se lienee aikuisillekin loppupeleissä ja kaikki runsaan kommunikoinnin ympärille rakentuvat ihmissuhteet ovatkin lähinnä työ, - / paskanjauhanta suhteita eivätkä niinkään ystävyyssuhteita. Aasiassa ei ole lainkaan keskustelukulttuuria ja hyvin tuntuvat pärjäävän. 

0
0
23.5.2020 - 08:07 #40115

Jack Torrance

OP
-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Olen myös miettinyt vihapuhe lainsäädäntöä/asiaa yleisesti. Vihahan on subjektiivinen tunne, kuten mikä tahansa muukin, eikä ihminen todellisuudessa voi vihata mitään objektia, vaan viha on sisäistä. Jos ihmisellä ei ole oikeutta olla vihainen viedään perusoikeus ja sen myötä oikeus inhimilliseen itseilmaisuun. Egomme projisoi aina tunteellemme syyn, vaikka ajattelumme itsessään aiheutti tunteen, eli ajattelin itse itseni vihaiseksi ja siirrän sen johonkin tiettyyn kohteeseen. Tämä on verrattavissa oleva prosessi siihen, että astuu koiranpaskaan ja suuttuu paskalle sen olemassaolosta. Kaikkihan niin tekevät, vaikka se järjetöntä onkin ja jos tämänkaltainen ilmaisuvapaus meiltä ihmisiltä viedään pois, elämme sananvapautta rajoittavassa valtiossa, emmekä enää samanlaisessa länsimaisessa demokratiassa mihin olemme tottuneet. 

Voisiko myös katkerapuheesta tai yleisestä lapsellisuudesta ja kiukuttelusta antaa rangaistuksen.

0
0