12.4.2019 - 23:03 #25254

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Huomenna tai oikeastaan sunnuntain puolella on tarjolla kaksi huippumatsia, vaikka ilmeisesti "oikeata" titteliä kummassakaan ei ole pelissä vaan korkeintaan jotain "interim titleä" joka käsittääkseni lähinnä vituttaa useimpia ottelijoita. Interim-titteli ei nimittäin näy palkkioissa. Anyways, kumpaankin otteluun keksin jotain ihan potentiaalista vetoviritelmää.

Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum

Adesanya on noussut rakettimaisesti rankingeissa vain viiden UFC-ottelun aikana ja hätyyttelee jo titteliottelua. Ellen ihan väärin muista, tässä ottelussa olisi saattanut olla titteli pelissä ellei Robert Whittaker olisi ollut loukkaantuneena. Tosin tällöin haastajana olisi kai ollut Gastelum ja Adesanya olisi ehkä sitten päässyt ottamaan voittajaa vastaan. Adesanya tulee potkunyrkkeilytaustasta ja on sillä osa-alueella aivan UFC:n eliittiä. 193 senttisenä vielä erittäin pitkä ja ulottuva middle weightiin olematta kuitenkaan mikään pulkannaru jolta uupuisi lyöntivoimaa. Lisänimi "stylebender" tullee miehen luovasta ja monipuolisesta hieman andersonsilvamaisesta ottelutyylistä. Kaunista katseltavaa ja toistaiseksi myös erittäin tehokasta. 

Stylebenderin painitaitoja ei ole kukaan juuri päässyt vielä kunnolla testaamaan, mutta olettaisin alasvientipuolustuksen olevan kunnossa tämän hetkisillä kilometreilla ja heikkouksien näkyvän lähinnä sitten jos mentäisiin mattoon. Gastelumilla on vahva painitausta, mutta johtuen Adesanyan pitkästä varresta en usko että sinne mennään. Selvästi pidempää vastustajaa on usein hankala viedä alas ja kun Gastelum on vielä pieni middleweightiin rakenteeltaankin, on vakea nähdä että matossa montaa kertaa käytäisiin. 

En silti pidä lainkaan mahdottomana että Gastelum onnistuisi haastamaan Adesanyaa kunnolla. Gastelum lähtee nimimiehiä vastaan käytännössä aina underdogina, mutta kun listaa katsoo niin ei siellä montaa tappiota ole. Voittoja taas on todella kovista nimistä, paljon kovemmista kuin mitä Adesanya on ikinä edes kohdannut (en laske 43v Silvaa enää "kovaksi"). Gasteum on kukistanut esim. Bisbingin, Hendricksin ja mikä huikeinta, itsensä "Jacaren" eli Ronaldo Souzan. Lisäksi tyrmäsi kivikovan Vitor Belfortin vaikka virallisesti siitä tulikin listalle no contest Gastelumin käryttyä marijuanasta (heh heh). Gastelumilla on todella ärhäkkä vasen suora ja pidän hyvin mahdollisena että onnistuu osumaan sillä. Gastelum ei ehkä saa vietyä Adesanyaa maihin, mutta on riittävän hyvä painija jotta pystyy pakottamaan osan Adesanyan huomiosta alasvientipuolustukseen. Tällöin vasurille aukeaa paikkoja.

Kertoimissa oli paljon vaihtelua saittien välillä joten sain rakennettua ihan kivan kombon. Pidän Adesanyaa suosikkina, mutta näillä kertoimilla pystyy lyömään molempia. Uskon ettei mene täyttä aikaa, koska Gastelum tuskin on voittamassa pisteillä mutta ei myöskään tyydy herkästi pistetappioon. Jahtaamalla Stylebenderia noutaja tulee ennemmin tai myöhemmin, jollei sitä ennen saa vasuria perille.

Adesanya inside distance @ 3.45 (Nordicbet) + Gastelum inside distance @ 4 (Stars)

Holloway vs Poirierista huomenna...

 

0
0
13.4.2019 - 14:07 #25258

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Holloway vs Poirier yesyes

Kiireessä lyhyesti. Laittaisin Hollowayn pound for pound -listalla tällä hetkellä top kolmoseen eli lähtee ennakkosuosikkina Poirieria vastaan. Poirier on taitava nyrkkeilijä jolla on mahtava lyöntivoima, eli Hollowayn pitää olla varovainen. Holloway on kuitenkin niin paljon monipuolisempi ja pystyy halutessaan pysyttelemään Poirierin ulottumattomissa ja enkä usko ottelusta tulevan hänelle erityisen vaikeaa ellei itse tee sitä sellaiseksi. Lyön nyt tässä Hollowayn keskeytysvoittoa, vaikka pisteille menokaan ei ole lainkaan poissuljettu vaihtoehto. Holloway on äärimmäisen taitava ja polttoainetta riittäisi varmaan 10 erään, mutta lyöntien teho laskee parin ensimmäisen erän jälkeen sen verran että voi mennä loppuunkin asti. Gamblaan nyt kuitenkin hieman jotta saa kerrointa ylös.

Holloway inside distance @ 2.25 (Stars)

 

Lisäksi

Eryk Anders vs Khalil Rountree yes

Tässä ihan listojen perusteella Anders näyttää yliarvostetulta ja siksi kelvollisen tyrmäysvoimaisen Rountreen 3.50 houkuttelee.

Rountree KO, TKO or DQ @ 3.50 (Stars)

 

Adesanya vs Gastelum muuten 2 peukun kohde.

0
0
16.4.2019 - 11:39 #25307

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

 

Rountree vs Anders

Kohtalaisen kreisi ilta taas. Rountree oli näköjään muuttunut thainyrkkeilijäksi. Oli käynyt leireilemässä thaimaassa ja napannut sieltä mukaansa täysin uudistuneen thai-tyylisen potkutekniikan. Potkut lähtivät terävyydellä jollaista erittäin harvoin näkee noin isojen miesten otteluissa ja Anders otti niitä täysin avuttomana vastaan epäuskoinen ilme kasvoillaan. 

Olin itse aikoinaan hieman vajaan vuoden verran thaimaan campilla treenaamassa ja haikeilla fiiliksillä muistelen edelleen niitä aikoja. SIlloin 2000 taitteessa länkkäreitä ei vielä aivan niin sankoin joukoin pyörinyt siellä päin treenaamassa/ottelemassa kuin nykyään ja itse päädyin campille jossa suurimman osan ajasta olin ainoa länkkäri. Kävi vielä aika hyvät silleen, että silloinen parin vuoden takainen Lumpini-stadionin mestari sattui samaan aikaan treenailemaan sinne 3kk ajaksi ja pääsin joka päivä sparrailemaan kaverin kanssa. Ihan hullun taitava tyyppi, ei mikään jyrä-tyylinen vaan äärimmäisen tekninen, luova ja ovela. Siinä päivittäin sparraillessa sai rautaisannoksen kokemusta jota ei ihan herkästi mistään muualta saa.

That said, pohdin jo silloin että onkohan thaimaan leireilystä isommille länkkäreille vastaavaa hyötyä kun käytännössä kaikki hyvät thaikkuottelijat ovat max 65kg (primessaan). Rountree kävelee treenikaudella varmaan noin 90 kiloisena ellei isompanakin, jolloin thaimaasta tuskin ihmeellistä sparrivastusta löytyy paikallisten keskuudesta. Itsellä tilanne oli täysin toinen 67kg ottelupainoisena. Esim. se Lumpinin mestari jonka kanssa sparrailin päivittäin oli ehkä vähän päälle 60kg, jolloin pystyi iisisti (yli)kompensoimaan pienen kokoetuni huippuskillseillään ja opin ihan älyttömästi sen 3kk aikana. Toki sieltä tasokkaita padien pitäjiä löytyy sitten isommallekin kaverille ja padeja Rountree potkujen äkäisyydestä päätellen oli siellä jonkin verran taputellut. Voi myös olla että siellä käy nykyään jo niin paljon kovia länkkäreitä leireilemässä, että isommat saavat hoidettua sparrit keskenään. Anyways, ei ollut mennyt Rountreella Thaimaan leireily hukkaan vaan mies palasi sieltä UFC-kehään evolvoituneena paremmaksi versioksi itsestään ja se näkyi tekemisessä kauttaaltaan. Andersilla joka lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina ei ollut mitään palaa missään vaiheessa.

Uskomatonta sinänsä että ottelu meni loppuun asti ja vetoni kaatui siihen. Ottelun aikana oli varmaan 10 hetkeä jolloin sekä kommentaattorit että minä olimme varmoja että nyt se on ohi, mutta niin vain Anders painoi tyyliin kuoliossa olevalla jalalla ja ruhjotulla päällä loppuun asti. 

 

Adesanya vs Gastelum

Mahtava ottelu kaikin puolin. Kuten arvasin, Kelvin antoi kovan vastuksen Stylebenderille ja oli lähellä tyrmystäkin pariin otteeseen, Stylebender näytti kuitenkin lopussa isoa sydäntä ja murjoi Kelvinin kuntoon, jossa tuntui että enää jokin yliluonnollinen voima pitää miestä pystyssä. Pikkasen siis tässäkin jäi hampaankoloon kun keskeytys näytti moneen kertaan jo selviöltä, mutta kuin ihmeen kaupalla mennään pisteille. Sklanskyja tilille kiitos. 

 

Holloway vs Poirier

Tämä oli ainoa selkeä virhearvioni tällä kertaa. Tiesin että Poirier on loistava nyrkkeilijä, jolla on musertava lyöntivoima. Mutta en tiennyt että noin hyvä ja noin musertava. No, eipä tainnut tietää kukaan muukaan. Holloway otti aivan karmeita pommeja sisään koko ottelun ajan ja Gastelumin tavoin tuntui pysyvän tolpillaan pyhän hengen, paholaisen tai jonkun vastaavan avustamana. Aivan uskomaton ottelu kokonaisuudessaan. 

Vetojen kannalta ilta oli täysi floppi. Samalla kuitenkin niin viihdyttävä, ettei bookereiden rahoittaminen tällä kertaa edes hirveästi kirpaissut. 

 

Results

Rountree KO, TKO, DQ @ 3.5 lost

Gastelum inside distance @ 4 + Adesanya inside distance @ 3.45 lost

Holloway inside distance @ 2.25 lost

0
0
21.4.2019 - 00:14 #25383

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Ens yönä ei UFC:ssa ihmeellistä, mitä nyt Overeem vs Oleinik. Siihen läpällä Overeem KO & TKO r3 @ 9.50 (Stars) yes ja varmistuksena sama r2 @ 5.50. 

Jos mitenkään olis jaksanu valvoa, niin olisin ottanu Viaplay sportin ja ihmetelly kuinka Tatli ottaa Madison square gardenissa nousevaa nuorta tähteä Teofimo Lopezia vastaan. Lopez on kuuma nimi ja tarjolla lähitulevaisuudessa haastamaan jopa Vasyl Lomachenkoa. Olis kiva nähdä livenä miten Tatli pärjää, mut ei vaan taivu arvioituun 4.00 alkamisaikaan. Pääottelukin olis ollu kova Crawford vs Khan. 

Lopezin kerroin on luokkaa 1.05 eli Tatlille ei hirveesti saumaa tässä ennusteta. Tarjolla on rooli hypetetyn tyrmäysvoimaisen nousukkaan tykinruokana. En nyt kuitenkaan ihmettelisi jos Tatli antaisi odotettua kovemman vastuksen ja menisi jopa täydet erät ekaa kertaa Lopezin uralla. Todella kovassa paikassa Tatli ja huikeeta nähdä edes sitten jälkeen päin miten sujuu vieraskehässä Lopezin kaltaista sensaatiota vastaan.

0
0
24.4.2019 - 21:15 #25455

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Lyhyesti viime viikonlopusta:

Result:

Overeem KO & TKO r3 @ 9.50 lost

Ex-ubereem oli vähän liian nopea. Oleinik teki selviytymisensä ensimmäistä erää pidemmälle käytännössä mahdottomaksi kävelemällä zombie-tyylillä eteenpäin polvia kroppaansa imuroiden. Lähellä sitten tarjosi päätään Alistairin murhaavaan thai-clinchiin ja lopputuloksen tiesivät ensimmäisten osumien jälkeen kaikki muut paitsi ilmeisesti Oleinik itse, joka jatkoi päänsä tarjoamista kivuliaaseen loppuun saakka. Outoa että tällaista vielä näkee "huipputasolla". 

Tänään vaihteeksi vähän futisvetoa kun sattuu olemaan Tatlin matsin jäljiltä Viaplay-tilaus ja Manchesterin derby alkamassa tunnin päästä. Ihan lottoamista kuten mulla aina nää fudisbetsit, eli Manulle 3-1 @ 70 ja 3-0 @ 170 Betfairin pörssissä. On vaan niin kauniin näköisiä kertoimia että harvoin näkee Manun statuksen jengille noille lukemille. Mut joo, onhan tää varmaan ihan -EV arvontaa. Cityllä kuitenkin mestaruus pelissä. Käsittääkseni Manullekaan ei kuitenkaan ihan turha peli, koska tsämppärin ulkopuolelle jääminen olisi katastrofi. De Bräyne myös out mikä saattaa jopa Cityllä näkyä jossain. Perhaps. 

0
0
27.4.2019 - 20:36 #25501

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Ronaldo Souza vs Jack Hermansson yes

Yöllä olis Jacare vs pohjoismaiden uusi toivo Jack Hermansson. Hermansson on mulle vielä paljolti kysymysmerkki. Oon nähnyt siltä ainoastaan edellisen matsin David Branchia vastaan ja siinä oli vakuuttava laittaen kovan ja taitavan Branchin taputtamaan giljotiiniin. Käsitys joka mulle on muodostunut lähinnä tuon nähdyn matsin ja listan perusteella on, että Hermanssonilla on vahva mattopeli ja semimonipuolinen lopetusvalikoima ja nämä yhdistyvät erittäin uskottavaan tyrmäyspotentiaaliin pystyssä. Jossain mielessä siis hieman samankaltainen paketti kuin Jacarella. 

Kysymys tässä lieneekin se, että onko Hermanssonilla mitään sellaista vahvuutta joilla pystyisi peittoamaan Jacaren. On selvää, että Hermanssonin ilmeisen vaarallisesta mattopelistä huolimatta mies on kyseisellä osa-alueella altavastaaja juuri tässä ottelussa ja tuskin haluaa haastaa 8-kertaista maailmanmestaria tämän omassa valtakunnassa. Toisaalta hankalaa on pystyssäkin. Jacare on adamantiumin kovana urheilijana kehittänyt itsestään vanhemmalla iällä tehokkaan pystyottelijan, jota on hyvin vaikea lyödä ulos ja joka hyvänä päivänä tyrmää Vitor Belfortin kaltaisia pystyspesialisteja. Jacarea itseään ei ole viimeiseen 11 vuoteen tyrmännyt kukaan muu kuin mestari Robert Whittaker.

Varmaan juuri tämänkaltaisilla perusteilla Jacare lähteekin otteluun selvänä suosikkina 1.5 kertoimella. Kerroin tuntuu olevan ihan kohdallaan enkä löydä tästä mitään ihmeempää valueta. Heitetään nyt kuitenkin tavan vuoksi jotain. Kelana että ehkä Jacare arvioi Hermanssonin riittävän hyväksi matossa, jottei hae submissionia muutoin kuin jos Hermanssonilta virrat lopussa. Mieluummin GnP jos matossa ja toki myös ookoo sauma osua pystyssä.

Jacare KO/TKO @4.65 (Nordicbet)

Onhan tossa muitakin ihan kiinnostavia matseja kuten Oliveira vs Perry ja Cutelaba vs Teixeira, mutta näistäkään en kerrointen valossa saa oikein mitään irti. Taidanpa panostaa tänään enemmän läppätulosvetoihin Teemu Pukin peliin...

0
0
27.4.2019 - 20:52 #25502

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Joutu nyt vähän lyömään Pukkia vastaan kun Blackburnille sai 0-1 @ 24 ja 1-2 @ 28. Pientä tasuria myös ja Norwichille nihkeä 1-0. Blacburn ookoo vireessä näköjään kun 4 voittoa viim. viidestä pelistä. En silti laita pahakseni jos Pukki tekee 2+ ja rikkoo 30 maalin rajan smiley

0
0
2.5.2019 - 17:55 #25626

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Hermanssonilta erittäin vakuuttava esitys, oli yllättävän hyvä pystyssä ja skillsit ja ballsit riitti kokeilemaan mattoa yhden parhaista kanssa. Jacare oli vaisu ja haluton, ei ollenkaan oma itsensä. Kuten olen joskus aikaisemmin sanonut, näitä iltoja sattuu joskus kaikille kun riittävän korkealle tasolle mennään. Siellä voi olla taustalla flunssaa tai loukkaantumisia valmistavan campin aikana tms., who knows. Ottelun perumiskynnys on hyvin korkea ja joskus häkkiin joutuu huonommassakin hapessa.

Jos Jacare olisi nuorempi, pistäisin käytännön automaattisesti tuollaisen esityksen jonkin negatiivisen random-tekijän piikkiin. Nyt oon vähän fifti-siksti että oliko kyse siitä vai alkaako ikä vihdoin tehdä tehtävänsä Jacarenkin kohdalla. Kohtahan miehellä on 40v täynnä. 

Hermansson oli taitava, käytti juuri oikein vahvuuksiaan kuten ulottuvuuttaan ja aerobista kestävyyttään ja otteli strategisesti kypsästi. Alasviennitkin olivat oikein ajoitettuja ja riski alle joutumisesta jäi pieneksi. Lupaavaa. Vielä vähän lisää kaatoa lyönteihin niin on mestaruuspelissä mukana. Toistaiseksi Whittaker ja Romero näyttäisivät vielä melko hankalilta match-upeilta. Toisaalta Romerollakaan ei hirveesti luulisi olevan enää kilsoja jäljellä, vaikka geneettinen friikki onkin. 

 

Result: Jacare KO/TKO @4.65 lost

0
0
4.5.2019 - 21:44 #25649

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Yöllä muutama tasaväkinen koitos edessä ja ideakuivuus vähän vaivaa vetorintamalla. Ei mitään selkeitä holeja löydy bookereiden pelistä tällä erää. Pari viihdevetoa kuitenkin löin sisään.

Al Iaquinta vs Donald Cerrone yes

Raging Al on osoittautunut hankalaksi sarjan terävimmälle kärjelle. Meni Khabibin kanssa suht tasaisesti 5 erää ja otti Kevin Leestä pistevoiton. Älyttömän kovia meriittejä, joita oikeastaan kukaan ei odottanut Iaquintan nappaavan. Mahtava painipuolustus miehellä täytyy olla kun pystyy pakottamaan kaksi sarjan kovinta painijaa pystyotteluun. Tähän päälle erittäin hyvä nyrkkeilysilmä. Kova paketti ja oli pitkään aliarvostetuimpia ottelijoita rosterissa. Tuskin enää. Cerrone kaikkialla tasaisen kova. Fifti-siksti matsi. 

Iaquinta @ 1.91 (Stars) + Iaquinta KO/TKO @ 3.05 combo (nordicbet), (varmistuksena Cerrone by points @ 5.25 (Stars)

 

Cub Swanson vs Shane Burgos yes

Burgos on erittäin aggressiivinen ja vaarallinen ryskääjä. Swansonilla ehkä enemmän taitoa ja kokemusta, mutta alamäki jo alkanut.

Burgos by KO/TKO @ 4.70 (Nordicbet)

 

Derek Brunson vs Elias Theodorou yes

Theodorou on aina näyttänyt musta teknisesti surkealta ja holtittomasti raajojaan heiluttelevalta motorisesti melko lahjattomalta tyypiltä. Hämmästyttävästi se kuitenkin ottaa voittoja suhteellisen kovista nimistä ja sinnittelee ihan kirkkaimman eliitinkin kanssa. Kunto/kestävyys on kova, mutta en silti ihan ymmärrä. Ihan periaatteesta kuitenkin pelimerkit Brunsonille, vaikka tässä voi käydä taas ihan miten vaan.

Brunson @ 2.00 (Stars)

 

0
0
10.5.2019 - 16:01 #25775

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

 

Jääkiekon MM 2019

En tiedä lätkästä käytännössä mitään, mutta MM-kisat on yleensä tarjoillu kiinnostavia vetomahdollisuuksia. En nyt lähde tarkemmin spesifioimaan, mut toteen vaan ilmeisen, eli että Veikkauksen kertoimet ei esim. Suomen matseissa oo aina kauheen hyvin linjassa markkinan kanssa. Paljon hajontaa myös muiden maiden peleissä bookereiden välillä. Betfairia ei valitettavasti lätkä kiinnosta, joten niillä on aina järjettömän huonot kertoimet näihin karkeloihin ja joutuu keskittymään pohjoismaisiin saitteihin. Onneksi niitäkin muutamia löytyy. 

Suomellahan on näissä kisoissa ilmeisesti ns "paska jengi" ja mitalikin vaatii jonkun asiantuntijan sanoin "ansaittua onnea". Sen sijaan muilla hyvillä mailla on kovat NHL-niput kasassa. Laitoin nyt Ruotsille voittajavedon kertoimella 4.75 minkä nään ihan hyvänä, huomioiden senkin että pelataan Euroopassa (googlasin asian just). Suomen peliin pelasin Kanadan min 2 maalin voittoa @ 1.96. Vaikuttaa kivalta kun lätkässähän saa kuitenkin yrittää yleensä muutaman min tyhjiin jos johtaa yhdellä. Ja paperillahan pitäis olla ihan älytön edge Kanadalla. Tosin koska näissä ei ikinä tiedä NHL-pelaajien ajankohtaisista motivaatioista ja alkupelit on muodollisuuksia, niin tosiasialliset vahvuudet ei välttis tuu aina kauheen suurella varmuudella esiin. Mut pidän tätä ookoo betsinä. Jotain muutakin on sisällä, mut niistä ehkä lisää myöhemmin...
 

0
0
10.5.2019 - 20:34 #25786

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Okei, Leijonat yllätti. Olis ollu tulosvedossa 3-2 ihan mukavalla kertoimella et suht läheltä liippas. Mut ehkä noin metapelin kannalta hyvä tulos tulevia vetoja ajatellen. Voitto Kanadasta heti kärkeen saa suomalaiset lätkän ystävät hurmioon ja painamaan vielä tavallistakin optimistisempia betsejä Leijonille. Tämä avannee taas etenkin Veikkauksella ehkä jotain kivoja saumoja jatkossa...

0
0
11.5.2019 - 18:26 #25803

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Slovakia - 1,5 tasoituksella Suomea vastaan @ 5.30. Aika epäisänmaallista. Ehkä hauskinta olis lyödä Suomea vastaan koko kisojen ajan ja sit katella lopussa kun toi B-jengi nostelis pokaalia ja torilla olis ruuhkaa. Joissain kisoissa mulle tais käydä näin. Toisaalta tän voi kelata seiffaamisena, koska ei mua oikeesti yhtään haittais vaikka Suomi veiskin pokaalin pienistä vetotappioista huolimatta smiley

0
0
11.5.2019 - 21:39 #25807

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Paljon hyviä matseja yöllä, sekä UFC:ssä että Bellatorissa.

Rose Namajunas vs. Jessica Andrade yes

Rose on supersympaattinen, kiltin ja heiveröisen näköinen 26v mimmi joka pistää häkissä nippuun huomattavasti vaarallisemman oloisia naisia. Nytkin vastassa aggressiivinen, vahva ja kovia koukkuja huitova brasilialainen Jessica Andrade joka saapuu häkkiin maanisen kotiyleisön mylvinnän säestyksellä Rio de Janeirossa. Rosella on kuitenkin aina ollut raudanlujat kilpailuhermot enkä usko häiriintyvän pahemmin hornankattilan paineesta. Rose on tekninen ja tarkka lyöjä ja kaksi (pystyssä oteltua) voittoa yhdestä planeetan kovimmista naisthainyrkkeilijöitä eli Joanna Jędrzejczykistä vakuutti kaikki lajia seuraavat lopullisesti. En silti sano että kerrointen asettelussa olisi juuri vikaa. Andrade on taitava, vahvempi ja kotiyleisön kannattelema. Suosikin asema voi olla perusteltu. Ei kuitenkaan pysty olla laittamatta lanttejaan Roselle. 

Rose @ 2.25 (Nordicbet)

Jose Aldo vs Alexander Volkanovski yes

Vaikea matsi tämäkin. Aldo on kokenut Hall of Fame legenda, jota oltiin parin Conor ja Holloway tappion jälkeen jo saattelemassa eläkkeelle. Mies on kuitenkin vasta vähän päälle kolmekymppinen pitkästä urasta huolimatta ja tyylikkäät keskeytysvoitot Stephensistä ja Moicanosta osoittavat ettei Aldon peli vielä ole pelattu. Aldo lähteekin nyt lievänä suosikkina kivikovaa käytännössä voittamatonta nousevaa tähteä Volkanovskia vastaan. Volkanovski on vahva, räjähtävä ja kaikinpuolin atleettinen. Löi viimeksi Chad Mendesin keskeytyskuntoon ja osoitti siten pärjäävänsä ihan alan huipulla. 

Pystyssä tämä tullaan käymään ja tuntuu etukäteen pitkälti fifti-siksti -matsilta. Aldolla olisi kuitenkin valttina alapotkut mikäli pystyy niitä vielä käyttämään. Aikanaan Aldon alapotkut ovat olleet ihan sarjan julmimmasta päästä mutta viime aikoina käyttänyt niitä säästeliäämmin. Ehkä jotain vammoja pitkän uran jäljiltä hieman jarruttamassa? Tässä kuitenkin näkisin Aldon tien päästä niskan päälle muutoin kuin lähtemällä ristiinlyöntikilpailuun. Volkanovski on lyhyt ja Aldolla on ulottuvuusetu. Muutenkin Volkanovski vaikuttaisi olevan melko puhtaasti lyöjämiehiä (painiosaamisen lisäksi toki). Tuskin osaa ihmeemmin potkuja blokkailla. Mikäli siis Aldolla vain paikat kestävät, niin alapotkut viuhumaan ja sitä kautta tilaa yläkertaan. 

Aldo @ 1.75 (Stars)

Anderson Silva vs. Jared Cannonier yesyes

Jotkut eivät vain osaa lopettaa. Ymmärrän sen hyvin. En itsekään osaa henkisesti lopettaa, vaikka fysiikka petti vuosia sitten. Kuitenkin 44-vuotiaana kun on taloudellisesti set for life pitäisi vähintään läheisten jo yrittää painavasti vihjata että voisi siirtyä valmennuspuolelle. Onhan se tavallaan näin lajia pitkään seuranneena hauska nähdä vanha stara tositoimissa ja ihan kuriositeettina havainnoida vähitellen tapahtuvaa ihmiskehon rapistumista. Mutta vaikea tuolle on nähdä positiivista loppua. Jalan totaalinen katkeaminen ei Anderssonia vielä saanut eläkkeelle, mitä siihen tarvitaan? Jatkaminen huippuottelijoita vastaan on tuossa iässä vaarallista eikä mitenkään kasvata legacya. 

Anyways, Cannonier ei ole läheskään saman tasoinen kuin Silva primessaan, mutta uskoisin että riittävän atleettinen ja kovaa lyövä että yksinkertaisesti jyrää nykyäänjo hieman tehoja uupuvan Spiderin. Löin pääosin ihan suoraa voittoa by any means, koska joskus tuntuu että herrasmiesmäisemmät ottelijat eivät välttämättä kauhean mielellään tyrmää legendoja jos varma pistevoitto on siististi tarjolla. 

Cannonier @ 1.75 + KO&TKO @ 3.5 (Stars)

 

Clay Guida vs B.J. Penn yes

B.J. Penn on Silvan aikakauden Hall of Fame legendoja. Ehkä pahimmin uuden sukupolven jyrän alle jääneitä sellaisia. B.J. on voittanut viimeisestä 10 ottelusta yhden! En osaa sanoa mikä saa miehen vielä raahautumaan häkkiin. Ehkä haluaisi väkisin lopettaa voittoon? Vaikka Guida ei toki taidoiltaa ole lähelläkään prime Penniä, on hän nykyisellään Pennille aika hankala päänahka otettavaksi. Läpällä nyt kuitenkin vedetään tässä.

Penn @ 5.70 (Nordicbet)

 

Bellatoriin:

Michael Chandler vs Patricio Pitbull yes

Chandler by any means @ 1.50 ihan vain siksi kun viimeks otti tyrmäysvoiton herrojen välisessä mittelössä ja vaikutti fiksulta Joe Roganin podcastissa smiley

 

Dhiego Lima vs Michael "Venom" Page yesyes

Venom on tietysti huikea pystyottelija, mutta viimeksi Paul Daleyta vastaan nähtiin kuinka lapsenkengissä miehen painipuolustus on. Daley on itse käytännössä puhdas pystyottelija mutta pystyi kontrolloimaan Pagea aivan liian pitkään clinchissä ja matossa. Lima on kokenut ja well-rounded huippuottelija, en näe miksi ei veisi mattoon ja siellä GnP tai joku kuristus.

Lima inside distance @ 1.70 (Nordicbet)

 

0
0
15.5.2019 - 21:18 #25904

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Oli muuten once again erikoisia matseja viime viikonloppuna parilla eri levelillä. Rose otti äärimmäisen nätisti nakutellen jatkuvasti tarkkoja osumia ja ehtien itse helpon näköisesti pois Jessican iskujen alta. Ensimmäinen erä oli suvereenia näytöstä. Toisessa erässä Jessica yritti väkisin hyrätä päälle ja onnistuikin tässä hieman ensimmäistä erää paremmalla menestyksellä. Silti Rose osui edelleen hyvin ja homma alkoi näyttämään siltä että ottelu tulee keskeytymään ennen pitkää kasautuvaan damageen. Sitten yhtäkkiä Jessica nappaa Rosen kantoon Rosen pyrkiessä neutraloimaan noston kimuralla. Jessica sai kuitenkin muljautettua itsensä asentoon josta pystyy slämmäämään kimurasta huolimatta. Bodyslammit on UFC:ssä kielletty tavalla, jossa slämmääjä ikään kuin vauhdittaa slämmättävän maahanosumista, mikäli slämmääjä "kontrolloi" vastustajansa vartaloa. Koska Rosella oli kimura kiinni, Jessican ei katsottu olevan kontrollissa ja siten bodyslam vauhdittaenkin oli laillinen. 

Rose olisi helposti voinut ehkäistä koko tilanteen yksinkertaisesti päästämällä otteensa ajoissa irti. Koska ei päästänyt, tuli pahannäköisesti kovalla voimalla niskalleen maahan ja meni iskusta sen verran pihalle että ottelu loppui siihen ja Jessica vei voiton. Jossain mielessä kokemattomuuden piikkiin meni. En nyt sano että Rose on kamppailun saralla kokematon tietenkään, mutta tuo kimura-counteri Jessican nostoihin oli varta vasten tähän otteluun treenattu ja sikäli todennäköisesti Roselle uusi asia. Tällöin ottelun tiimellyksessä ei välttämättä osaa ajoissa nähdä ilmeistä vaaraa. Uusintaottelua odotellessa...

Anderson Silvan osalta homma päättyi odotetun karusti vanhalle miehelle tyypillisesti jalan sanoessa sopimuksen irti muutaman alapotkun jälkeen. Jokohan mies ymmärtäisi eläköityä?

Aldo oli yllättävän vaisu ja ikään kuin tyytyi häviämään ottelun pisteillä. Ei mitään extrayritystä tai itsensä likoon laittamista. Volkanovski on kova, mutta enemmän olisi Aldolta odottanut parin viimeisen esityksen perusteella. Etenkin kotiyleisön edessä. Vaikka voihan se kotiyleisön paine haitata keskittymistäkin toki. Aldo ei ainakaan vaikuttanut mitenkään erityisesti yleisön mylvinnästä tällä kertaa syttyvän.

B.J. Penn on niin finaalissa, että vielä Silvaakin enemmän syitä poistua takavasemmalle.

Bellator:

Lima otti odotetusti voiton Venom Pagesta, vaikkakin yllättävällä tavalla. Venomilla on periaatteessa kaikki eväät eliittiin, jos vain saa vielä muutaman palikan kohdilleen. Aikaa ei tosin ole kovinkaan paljon, koska ikää on jo 32v.

Chandler otti pataan, joskin keskeytyksen ennenaikaisuudella voi spekuloida.

Results:

Rose @ 2.25 lost

Aldo @ 1.75 lost

Cannonier @ 1.75 + KO&TKO @ 3.5 won

Lima inside distance @1.70 won

Chandler @ 1.5 lost

Penn @ 1.70 lost

Lievästi tuli pataan, mutta sentään osuin ainoan kahden peukun vedon.

0
0
27.5.2019 - 18:09 #26075

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Lätkävedot meni oikeestaan täysin perseelleen, mutta jäin silti snadisti voitolle. Löin käytännössä koko kisojen ajan Suomea vastaan joten otin pataan kerta toisensa jälkeen. Sitten finaalissa Suomen vähintään kahden maalin voitolle sai noin 5,5 kertoimen mikä näiden esitysten jälkeen näytti hyvältä. Lisäksi arvoin myös muutaman tulosvedon ja niiden joukossa sattui olemaan 3-1 Suomelle @ 24. Ihan mukavat nouset siis finaalista ja kuittasi kaikki tappiot ja vähän jäi päälle. Hyvät kisat kaikin puolin (vaikka en katsonutkaan kuin finaalin), kiitti Mörölle ja kumppaneille! 

0
0
28.5.2019 - 08:03 #26085

kabu

+42
Liittynyt:
4.10.2018
Viestejä:
65

Löit siis koko kisojen ajan Leijonia vastaan katsomatta yhtäkään heidän peliä? Voisi kuvitella, että tuossa tilanteessa olisi aika hankala saada +EV. cool

0
0
28.5.2019 - 11:28 #26088

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256
kabu kirjoitti:

Löit siis koko kisojen ajan Leijonia vastaan katsomatta yhtäkään heidän peliä? Voisi kuvitella, että tuossa tilanteessa olisi aika hankala saada +EV. cool

No en mä oikeestaan usko mahdollisuuksiini saada lätkässä eevee plussaa pelejä katsomalla, kun en ole ollenkaan sivistynyt kyseisen lajin suhteen. Kai ne kertoimenlaskijatkin niitä pelejä kattelee? 

Jos mulla mitään edgeä lätkävedoissa on (luultavasti ei ole), niin se tulee maksimissaan bookereiden kilpailuttamisesta ja siitä että suomalaiset tykkää Veikalla lyödä Suomen puolesta. Tällä "strategialla" oon muutamissa kisoissa menestynyt ihan hyvin. Tällä kertaa tosiaan napsu finaalissa kivasti eikä sillä ollu mitään tekemistä +eeveen kanssa.

0
0
30.5.2019 - 22:35 #26131

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

UFC Fight Night 153

Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold yes

Nyt on Makulla paljon pelissä. UFC:ssä tietty harvemmin kellään on erityisen vähän pelissä, mutta kun tahti on yksi matsi vuoteen, pitäisi kohtalaisen reippaasti evolvoitunut versio itsestään pystyä kehään tuomaan joka kerta.  Jos on jo ravintoketjun huipulla ja pelikirja kasassa, voi ehkä stallailla vuoden ja kasvattaa hypeä. Rankkaamattomana nousua tekevänä ottelijana pitää joko pysyä aktiivisena tai sitten osoittaa aina selvää kehitystä - tai pitää lista puhtaana. Muuten on sopimus nopeasti katkolla.

Makun UFC-listassa on yksi tahra, split decision tappio Arnold Allenille. Käytännössä siis lievin mahdollinen tapa tahriintua. Lista on "melkein" puhdas. Toisaalta vielä ei olla nähty UFC-esiintymisissä selkeitä edistysaskeleita niillä sektoreilla, jotka alusta lähtien ovat olleet Makun heikkouksia. Heikkouksina voidaan pitää:

1. Pystyottelu. Ei merkittävää tyrmäysuhkaa saati uhkaa siitä, että Maku outboxaisi vastustajaansa kolme erää. Nyrkkeilyssä ollut isoja puutteita ja potkupeli puuttuu lähes täysin. 

2. Vahvasta painipohjasta huolimatta ground & pound ei ole ollut tehokasta eikä BJJ-peliä oikeastaan ole ollut. Maku ei ole tähän mennessä kyennyt positiodominoinnin lisäksi saamaan matossa vahinkoa aikaan tai luomaan todellista lopetuksen uhkaa kovia vastustajia vastaan.

3. Kestävyys. Ensimmäinen erä on yleensä ollut Makun paras. Hiipuu loppua kohden. Tähän ei ole varaa etenkään jos peli ei perustu nopeisiin tyrmäyksiin/submissioneihin.

Vähintään yksi näistä heikkouksista pitäisi nyt olla selätetty, jotta tulevaisuus UFC:ssa näyttäisi lupaavalta. Makun keskityttyä paljolti nyrkkeilyyn viime aikoina, on melko epätodennäköistä että isoja harppauksia nähtäisiin mattopelin puolella. Maku on ilmeisesti ottanut tähän päivään mennessä 6 amatööriottelua nyrkkeilyssä (ymmärtääkseni kaikki viimeisen vuoden sisään) ja tämän kokemuksen hedelmistä toivottavasti päästään nauttimaan lauantaina. Lisäksi kaasutankin olisi hyvä riittää täydet kolme erää, koska pidän hyvin todennäköisenä että ottelussa mennään pisteille. 

Maku on nyt 30v eli primetimea jäljellä ehkä max 5 vuotta. Tästä lähtökohdasta ei välttämättä älyttömästi kannatakaan enää panostaa mattopelin salojen hieromiseen. Maku on BJJ:ssä sen verran reippaasti huippua jäljessä, että eväitä lukkospesialistiksi tuskin on enää millään treenimäärillä. Sen sijaan painipohja on siinä määrin vahva, että laittamalla kaikki paukut paini/GnP +nyrkkeily höystettynä strategisesti järkeväksi hiotulla säästeliäällä potkupelillä, eväitä voisi hyvässä lykyssä olla sinne top 15 saakka. Vapaaottelu on siitä raaka peli nykyaikana, että jos tulet tosissaan mukaan yhtään myöhemmällä iällä muun lajin pohjalta, on lähes mahdotonta tulla enää huipuksi kaikilla osa-alueilla. Hyökkäävä BJJ-game on se mikä mun näkemyksen mukaan Makun on käytännössä pakko unohtaa.

Fishgold on mattospesialisti, vähän aikaa sitten sai BJJ mustan vyön. Hyvät alasviennit ja paljon voittoja kuristuksilla ja lukoilla. Pystyssä ei mitenkään onneton, mutta ei erityisen päteväkään. Makun vastustajista ainakin Knight ollut kovempi pystytekijä. 

Onkin hieman hankala sanoa etukäteen mikä tulee olemaan ottelun kulku. Uskoisin että Fishgold veisi ottelun mielellään mattoon. Toisaalta Makun paini on niin vahvaa, että Maku sattaa pystyä päättämään missä ottelu käydään. Ainakin aluksi. Jos Maku hyytyy, tilanne voi olla toinen. Makun osalta kaikki riippuu siitä kuinka kova luottamus hänellä tällä hetkellä on uusiutuneeseen nyrkkeilyynsä. Jos kova, niin Makulle paras strategia voi olla pitää matsi pystyssä niin kauan kuin mahdollista. Jos GnP on edelleen tehotonta, ei ole järkeä mennä "lievästi dominoimaan" Fishgoldia mattoon. Fishgoldilla kuitenkin on koko ajan legitiimi submission-uhka matossa ja jos Makun dominointi ei ole suvereenia, ei mattoon menemisessä ole pointtia.

Jännä nähdä miten menee. Vedonlyonnillisesti kiinnostavaa on, että Maku avasi ennakkosuosikkina about 1.70 kertoimella. Sitten osat vaihtuivat ja Fishgold muuttui suosikiksi 1.70 vs 2.15. Nyt tilanne on hieman tasoittunut ja Fishgold on enää minimaalinen suosikki @ 1.83. Makulle saa 1.98 ja sillä lyön mielelläni miehen puolesta ihan kannatuksen vuoksi. Pirun vaikea kyllä ennustaa mitä tossa tulee tapahtumaan.

Ainakaan Liverpoolilaisella Fishgoldilla ei pitäisi olla sitä rasittavaa britti-ladeista koostuvaa huutokuoroa mukana, koska samana iltana Liverpool taistelee Champions Leaguen mestaruudesta cheeky

Amikhani @ 1.98 (Nordicbet)

0
0
31.5.2019 - 22:11 #26149

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256
kabu kirjoitti:

Ylellä oli tänään lyhyt pätkä Makusta. https://yle.fi/urheilu/3-10809515

Kehuskeli pätkän lopussa, että tankki ei tyhjene nykyisellä kunnolla. Toivotaan niin. smiley

 

Jep, noiden puheiden perusteella asenne ja treeniohjelma olis myllätty täysin ja tikissä pitäis olla. Jos näin niin saumat on hyvät. Jännä vaan että soppari UFC:hen ei ilmeisesti miestä saanut vielä motivoitua treenaamaan tosissaan vaan herätys tuli vasta muutaman vuoden päästä sopparin allekirjoittamisesta. Noh, vielä ei ole myöhäistä...

Laitoin vielä pienen lisävedon Maku by decision hilatakseni kerrointa vähän ylöspäin. Ei lopetuskaan mahdoton ole, mutta tässä matsissa Makulla on saumat siihen käytännössä vain pystyssä, joten aika slight chance.

Luulis muuten ettei Tsämppärin finaalin kanssa olis kauheen fiksua järkätä samaan aikaan korkeen profiilin UFC-iltamaa Euroopassa. Onkohan joku syy miks UFC-matseja ei koskaan voida otella perjantaisin? Ehkä jenkit ei hahmota soccerin vetovoimaa Eurostoliitossa tai jotain?

 

0
0
2.6.2019 - 15:51 #26164

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

"Saumat lopetukseen käytännössä vain pystyssä" wink

Jeps. Vaikeita nää on ennustaa. Nätisti otti Maku anacondan. Haki sitä jo ensimmäisen erän lopussa mutta silloin kello pelasti Fishgoldin. 

Täysin vastoin odotuksia että ennakkoon selvästi taitavampi mattopeluri taputtelee helpohkon näköisesti anacondaan ilman että olis edes ollut mitenkään gassed out. Etenkin kun puheidensa mukaan Maku on panostanut lähinnä nyrkkeilyyn koko vuoden. Mutta hyvä näin. Nyt kun Maku on UFC:ssä 5-1 ja pari lopetustakin, en oikein näe miksi ei seuraavaksi ansaitsisi jo rankattua vastustajaa. Toivon mukaan sellainen on luvassa seuraavaksi. Nyt Makun pitäisi vain pysyä aktiivisena ja seuraavaksi häkkiin mielellään ennen joulua ja siitä sitten vähintään kaksi matsia vuodessa tahdilla eteenpäin, jotta ura kestää ne yhden kaksi vääjäämätöntä tappiotakin ennen piikkaamista jossain kohtaa ladderia.

Se jäi hieman vaivaamaan, ettei Makun pystypanostus varsinaisesti päässyt esille tässä ottelussa. Liikkumisessa ja reagoimisessa Fishgoldin iskuihin olin näkevinäni että työskentely on herkempää silmä pelaa aiempaa paremmin. Toisaalta tuli ehkä myös esille vähän se, että vaparin pystypeli vaatii melko harmonisen kokonaisuuden. Potkut puuttuivat edelleen täysin (yhtä kasseille sutaisua lukuunottamatta) ja vastustajan alapotkuilta ei oikein osattu puolustautua. Omalle lyöntirangelle oli vaikeuksia päästä Fishgoldin roiskiessa hieman holtittomia mutta yllättävän teräviä alapotkuja. Mitäköhän sitten jos niitä potkuja olisi roiskimassa joku oikea alapotkija jujutsumiehen sijaan?

 

0
0
4.6.2019 - 22:51 #26200

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Olen ollut havaitsevinani että kertoimilla on ollut taipumusta "järkevöityä" ottelun lähestyessä. On nyt useamman kerran käynyt niin, että olen esim. kuukauden ennen ottelua kiinnittänyt huomiota johonkin mehukkaan oloiseen kertoimeen ja sitten se on vajonnut otteluviikkoon mennessä alaspäin siinä määrin ettei enää ole houkutellut. Tää voi olla ihan puhdasta sattumaakin, mutta testaan nyt huvikseen parilla matsilla kun on sopivia kohteita tiedossa kesäkuun lopussa. Eli lyön vedot nyt ajoissa ja katson miten kertoimet kehittyvät kuun aikana. 

Brian Ortega vs Zabit Magomedsharipov yesyes

Zabit on nuori, tekninen ja luova afrotukka jostain Dagestanin perukoilta. Pitkä, laiha ja kiero kaveri joka tekee pystyssä kaikkea siistiä ninjasettiä ja matossakin arsenaalissa on hämmentäviä sambomuuveja. Todella flashy ottelija jolla lupaava tulevaisuus.

Ortegalla on kuitenkin paljon kovempi lista ja ainoa häviö Max Hollowaylle. Zabitin ainoa A-listan vastustaja on ollut Jeremy Stephens kun Ortegalta löytyy Hollowayn lisäksi Edgar, Moicano ja Swanson. Ortega on koko UFC:n parhaita BJJ-miehiä ja pystyssä lyönyt esim. Edgarin pihalle ja kesti Hollowayn kyydissä 4 erää. Matto menee selkeästi Ortegalle. Pystyssä Zabit on teknisempi ja ovelampi, mutta en usko että Ortega jää erityisen pahasti alakynteen ja vähintään hänellä on kohtalainen sauma osua kerran kunnolla (kuten osui Maxiakin todella hyvin) ja lyödä Zabit jopa ulos. Vaikka lähtisi siitä, että Zabitilla on etu pystyssä, en ymmärrä miten mies voi olla niin selkeä suosikki lähes voittamatonta Ortegaa vastaan jolla huomattava mattoetu. 

Sellanen disclaimeri että tää ei kai ole vielä vahvistettu matsi. En löytänyt UFC:n sivuilta. Nordicbet ja Stars kuitenkin molemmat tarjoavat jo kertoimia tähän joten lienee tapahtumassa. Starsilla muuten Ortegalle vain 2.10 tällä hetkellä joten voisin hyvin kuvitella että tuo Ortegan 2.45 todella on ylikerroin. 

Ortega @ 2.45 (Nordicbet)

 

Junior dos Santos vs Francis Ngannou yesyes

Ngannou on hirvittävä iskijä, mutta kokematon eikä vieläkään selvää että olisi edistynyt painiosastolla. Dos Santos on näyttänyt erittäin hyvävireiseltä parissa viime matsissa ja tasokkaana ja kovalyöntisenä nyrkkeilijänä voi hyvinkin lyödä hieman avoimen Ngannoun ulos. Lisäksi Dos Santosilla saattaa olla eväät viedä Ngannou maihin ja ottaa siellä mehut pois. Näillä spekseillä 2.60 on aika jees.

Dos Santos @ 2.60 (Nordicbet)

Kumpikin matsi otellaan näillä näkymin kuun lopussa. Mulla on vahva hunchi että Ortegan ja Dos Santosin kertoimet tulevat jonkin verran alaspäin, mutta let´s see...

0
0
8.6.2019 - 21:59 #26244

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Lyhyesti ensi yöstä:

Henry Cejudo vs Marlon Moraes yes

Kaksi kivikovaa urheilijaa vastakkain. Cejudo painin olympiavoittajana ja UFC:n hallitsevana kahden painoluokan mestarina on as tough as they get. Toisaalta Moraes on viimeisimpien otteluiden perusteella alkanut mun papereissa hätyyttelemään p4p listan kärkeä, joskaan nimeä ja meriittejä ei vielä ole sinne riittävästi. Moraes on supervahva, nopea eikä selkeitä heikkouksia tuntuisi olevan millään MMA:n osa-alueella. 

Puntit ovat lähtökohtaisesti melko tasan eikä ennustaminen taaskaan ole helppoa. Jotenkin Moraes on kuitenkin niin well-rounded että hitusn kallistuisin miehen suuntaan. Kun otteluviikolla alkoi vielä liikkumaan huhua Cejudon mahdollisesta loukkaantumisesta, päädyin laittamaan lanttini Moraesille.

Moraes inside distance @ 2.60 (Stars)

Jotain muutakin tulin lyöneeksi, mutta siinä määrin fiilispohjalta ettei viitsi edes laittaa kirjanpitoon.

 

0
0
3.7.2019 - 16:29 #26598

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Vähän elelty hiljaiseloa tässä lomaillessa, mutta lauantaina on luvassa taas sen verran kova UFC-pläjäys että jotain pitänee siitä sanoa. Laitetaan kuitenkin aluksi kirjanpitoa varten ylös pari heikkoa tulosta edellisistä vedoista.

Dos Santos @ 2.60 lost

Ngannou on monsteri eikä kukaan näytä tällä hetkellä pystyvän ottamaan edes sen puolittain osuneita iskuja vastaan. Paitsi Stipe. Mutta pystyyköhän enää ku Ngannoulla on taas enemmän treeniä alla?

Moraes inside distance @ 2.60

Moraes aloitti hyvin moukaroimalla Cejudoa koko ensimmäisen erän viuhuvilla kiertopotkuillaan ylös ja alas. Toisessa erässä Cejudo tajusi tehdä sen mitä ylivertaista potkijaa vastaan pitää tehdä eli puski väkisin eteenpäin. Ristiinlyömiskisassa Cejudo sitten vei selkeästi voiton. Happikaan ei oikein Moraesilla tuntunut riittävän. Kova kaveri on Cejudo, ihan pvp-huippua jollei vielä "greates of all-time" -viittaa miehen hartioille asettelisikaan.

 

UFC 239 @ Vegas

Kortilla on niin monta mehukasta matsia ettei kaikkia pysty käydä läpi, mutta aloitan nyt siitä, jossa näen jonkinlaista yllätyspotentiaalia. Tällä kertaa kaikissa illan otteluissa on selkeä ennakkosuosikki (ihan perustellusti), mikä tekee hyvän vedon rakentamisesta hieman haastavampaa. Ainakin naisten matsissa voisi kuitenkin potentiaalia olla.

Amanda Nunes vs Holly Holm

Kun ensimmäistä kertaa kuulin tästä otteluparista, juolahti mieleen että tässähän voisi Hollylla olla taas hyvä yllätyssauma kuten aikoinaan hänen pudottaessaan Rondan jalustaltaan. Nunesia ympäröi nykyään suunnilleen samanlainen voittamattomuuden aura kuin Rondaa aikoinaan ja se näkyy kertoimessa. Toisaalta Nunes on vähän villimpi tyyliltään eikä mitenkään mahdoton osua ja Hollyhan on tekninen nyrkkeilyn entinen maailmanmestari, joten miksipä Holly ei voisi outboxata Nunesia vai mitä?

Sitten vilkaisin varmuuden vuoksi vielä tarkemmin naisten listoja. Nunes on hakannut kaikki lajin kovimmat nimet peräjälkeen, useimmat keskeytyskuntoon (Cyborg mukaanlukiensurprise). Ainoastaan kivikova ja tekninen Valentina Shevchenko on kestänyt kyydissä täyden ajan. Hollyn listaa katsoessa taas panee heti merkille, että on ottanut pataan käytännössä kaikilta niiltä, jotka Nunes on murskannut. Aikakaan ei varsinaisesti ole Hollyn puolella, naisen täyttäessä tänä vuonna 38. Vaikea kuvitella että pitkän linjan kamppailijalla suurempaa kehitystä tässä vaiheessa enää tapahtuisi. Pikemminkin lyönneistä karisee koko ajan kaatoa ja terävyyttä pois ja intensiteetti droppaa. Nunes taas on 31v abput primessaan ja kehittyy koko ajan. Tullee taas pykälän verran parempana kehään kuin viime joulukuussa.

Nunesille tarjotaan 1.28 voitosta. KO&TKO:lle saa 2.28 (nordicbetilla, en nyt pääse duunista tarkistamaan esim. Starsia). Ilmeisesti kertoimenlaskijat odottavat, että Holly pysyisi kokemuksellaan ja teknisellä taidollaan mukana loppuun asti. Hollyahan ei ole koskaan lyöty UFC:ssa keskeytyskuntoon. 

On toki mahdollista että Holly pystyy pistämään kampoihin täyden ajan. Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä että aika on jo ajamassa Hollysta ohi ja 5 erää on erittäin pitä aika absorboida Nunesin moukareita. 1-2 erää voi mennä tasaisissakin merkeissä, mutta sen jälkeen uskon että Nunesin lyöntivoima alkaa tekemään tehtävänsä, hyydyttää Hollyn kuluneen koneen ja TKO tulee erissä 3-5. 

Nunes KO&TKO @ 2.28 (Nordicbet)

Jos jostain saisi yhdistelmävedon Nunes KO&TKO + Holly ilmoittaa ottelun jälkeen uran lopettamisesta, ottaisin siitä kiinni ;) 

 

 

0
0
6.7.2019 - 21:39 #26658

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Ens yönä on kovat kekkerit. Pääesiintyjänä Jon Jones, mutta ilmeisesti ESPN gallupien mukaan yleisömagneetti on kuitenkin Ben Askren vs Jorge Masvidal. Lyhyet ennakot ehdin laittaa.

 

Askren vs Masvidal yes

Entiselle olympiapainija Askrenille vasta toinen UFC esiintyminen ja jälleen erittäin kova haaste edessä. Jorgella on tausta Kimbo Slicen järjestämissä humoristisissa backyard brawleissa ja vaikka nykyään kyse on jo ihan eliittiurheilijasta, niin latinoveri on kiehunut ottelua edeltävästi taas siihen malliin että UFC:n markkinointiosasto hieroo känsäisiä kämmeniään hykerrellen yhteen. Kun Askren on vielä maustanut soppaa omalla verbaalisesti taitavalla roastillaan, ei oikeastaan ole edes ihme että mielenkiinto ottelua kohtaan on ohittanut jopa itsensä pvp-kuninkaan. 

Kyseessä on hyvin perinteinen painija vs nyrkkeilijä match up. Ben on käytännössä puhdas grindaaja, joka väsyttää vastustajansa ylivertaisella painiosaamisellaan ja taipumattomalla tahdollaan. Jorgea vastaan kyse on siitä, kuinka hyvin Askren pystyy väistelemään Jorgen erittäin nopeita iskuja lähietäisyydelle pyrkiessään ja millä energiankulutuksella alasviennit onnistuvat. Näen kuitenkin Benin pääsevän iholle, mutta lopetukseen rahkeet tuskin riittävät.

Askren by points @ 2.00 (Stars)

 

Jon Jones vs. Thiago Santos yes

Bones jatkaa aktiivisena bannien jälkeen ja on taas kehässä. Vastassa vahva brasilialainen ruhjoja Santos. "Marreta" on hieman yksiulotteinen ottelija joka lyö kovaa ja potkii vielä kovempaa. Bonesin odotetaan pilkkovan Marretan osiin silkalla teknisellä ja strategisella ylivoimallaan. Santos ottelee yleensä huitoen villejä koukkuja ja ladaten tuhoavia potkuja ympäriinsä puolustuksen jääden sivuseikaksi. Uskon kuitenkin tällä kertaa lähestymisen olevan varovaisempi ainakin aluksi. "Teknisellä" ottelemisella Marretalla ei kuitenkaan ole jakoa, joten villimies on kaivettava esiin ennemmin tai myöhemmin. Tästä syystä Jones ennen täyttä aikaa on musta ihan ookoo betsi.

Jones in rounds 1-5 @ 1.53 (Stars)

 

Luke Rockhold vs Jan Blachowicz yesyes

Luke on UFC:n oma male model ja pitkään kovimpia nimiä middleweightissa. Nyt Light heavy weightissa vastassa vähemmän mediaseksikäs puolalainen, jonka uskon pysyvän kyydissä loppuun saakka.

Rockhold by points @4.00 (Stars)

 

Ja vielä kiinan ylpeys

Song Yadong vs Alejandro Perez yes

Yadong by point @ 2.25 (Stars)

0
0
12.7.2019 - 16:01 #26705

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Viime vkl pääveto osui, muut enemmän tai vähemmän perseelleen. Amanda oli odotetun kova ja ilmeisesti potkutkin toimivat lyömisen ohella. Nyt UFC:lla alkaa olla haastetta löytää Amandalle säällistä vastusta. Ehkä Cyborg uudestaan?

Askren pääsi historiankirjoihin nopeimman tyrmäyksen uhrina. Mahtava flying knee Masvidalilta, mutta harmittaa ettei päässyt näkemään missä määrin Jorge olisi pystynyt vastaamaan Akrenin painiin. Nythän Jorge tosin uhoaa twitterissä haluavansa ottaa Askrenin kanssa puhtaan painimatsin vain osoittaakseen että pärjää siinäkin. En oikeastaan tiedä mitä Jorge tällä tavoittelee, mutta mielellään katson jos tapahtuu. 

Jon Jones oli vaisu ja varovainen. Ei silleen ihme Santosin kaltaista vahvaa ryskääjää vastaan, mutta kun odotukset ovat korkealla, kynnys pettymykseen on vastaavasti matalalla. 

Rockhold näytti valmiilta eläkkeellä. Eläkesuunnitelma näyttäisikin jo olevan hanskassa Ralph Laurenin leivissä hajuvesimallina. 

Song Yadong pitää painaa mieleen. Tyrmäys hirvittävällä pommilla ja UFC:llä lupaava markkinointiapaja Kiinan suunnilla. 

 

0
0
12.7.2019 - 16:37 #26707

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

UFC fight night 155

Pari nostoa tulevaan iltaan:

 

Josh Emmett vs Mirsad Bektic yes

Jeremy Stephens tyrmäsi taannoin Emmettin julman näköisesti, mutta kyseistä lipsahdusta lukuunottamatta Emmettin kehätyöskentely on näyttänyt erittäin vahvalta. Taitavaa, monipuolista nyrkkeilyä ja rutkasti ruutia iskujen takana.

Bekticin otteita en valitettavasti ole juuri nähnyt, joten olen lähinnä listatietojen varassa. Serbialaisen lista on yhtä nukahtamista vaille puhdas, mutta toisaalta vastuskaan ei ole ollut aivan eliittiä. Viimeisestä koitoksesta tuli split decision laskusuhdanteessa olevaa Ricardo Lamasia vastaan - Lamasia jonka Emmett tyrmäsi 2017. Kun Emmettille tarjotaan 2.31 kerrointa underdogina, niin otan mielelläni kiinni näillä hieman laihemmillakin tiedoilla. Yhtä peukkua enempää ei kuitenkaan kehtaa antaa kun on melkein sokkona vastapuolen suhteen.

Emmett @ 2.31 (Nordicbet)

Cezar "Mutante" Ferreira vs Marvin Vettori yes

Mutanten lista lukuisine tappioineen ei näytä erityisen vakuuttavalta. Pitää kuitenkin huomioida, että miehelle on ihan UFC-taipaleen alusta lähtien tarjottu pääasiassa kivikovia vastustajia sen sijaan että uraa olisi rakennettu ruokkimalla kakkupaloilla. Voittoja löytyy esim. Thiago Santosista, Jack Hermansonista ja Anthony Smithistä, joista kaksi ensimmäistä lopetuksella. Näyttää siltä, että hyvänä päivänä Mutante voi voittaa kenet tahansa eivätkä hyvät päivät edes ole erityisen harvassa.

Nuoren italialaisen Vettorin osalta olen taas lähinnä listan varassa. Mies ei ole tappioton, mutta harvat tappiot viime vuosilta käytännössä vain kovimmille nimille. (mm Adesanya). Kuitenkin jos Mutante pystyy voittamaan em. kolme huippunimeä, en tiedä miksei 25v suhteellisen tuntematon italialainenkin voisi kaatua. Voi hyvin olla että kertoimenlaskijat tietävät tässä minua enemmän, mutta @ 2.30 laitan hymyssä suin lanttini likoon miehen puolesta, jolla on niin awesome ottelijanimikin.

Mutante @ 2.30 (Stars) + pieni ekstra Mutante inside distance @ 4.14 (Nordicbet)

Ylimääräinen jännityselementti Mutanten matsissa tulee siitä että Stars on nimennyt miehen vetokohteeseen Ramireziksi. Olen siis lyönyt vetoa Cezar Ramirezin puolesta, jonka nimistä ottelijaa ei tietääkseni UFC 155 tapahtumassa esiinny. Jos voitan niin voiko Stars mitätöidä vetoni perusteella että Ramirezia ei ole olemassa? laugh

Kiinnostavaa nähdä myös California Kidin comeback. Laitoin Faberille pienen vedonkin, jota nyt en ehkä mainostaa kehtaa. 

 

 

0
0
17.7.2019 - 12:00 #26747

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Results:

Emmett @ 2.31  won

Mutante @ 2.30 lost

 

Mutante otti selvästi pataan Vettorilta ja nähdyn perusteella vaikea uskoa, että miehestä on enää sarjan kärkikahinoihin. Todennäköisesti ottaa vielä muutaman matsin portinvartijana Vettorin kaltaisia nuorempia tulokkaita vastaan ja laittaa sitten hanskat naulaan. Ei ehkä paras veto mitä olen lyönyt.

Emmett oli odotetun hyvä ja nyrkeissä on kaatoa siinä määrin että kopautus jäykällä jabilla kupoliin riitti tällä kertaa Bekticille. Emmett on tällä erää nyrkkeilijänä ihan sarjan eliittiä ja jos käsillä otetaan niin vahvoilla ketä vastaan tahansa. Lähinnä mietin että miten pärjäisi hyvää potkijaa vastaan, joita sarjassa ei tosin ole montaa. Kiinnostavaa olisi nähdä Emmett vaikka Aldon tai Moicanon kanssa häkissä. Voi hyvin toteutuakin. 

0
0
17.7.2019 - 12:00 #26748

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Results:

Emmett @ 2.31  won

Mutante @ 2.30 lost

 

Mutante otti selvästi pataan Vettorilta ja nähdyn perusteella vaikea uskoa, että miehestä on enää sarjan kärkikahinoihin. Todennäköisesti ottaa vielä muutaman matsin portinvartijana Vettorin kaltaisia nuorempia tulokkaita vastaan ja laittaa sitten hanskat naulaan. Ei ehkä paras veto mitä olen lyönyt.

Emmett oli odotetun hyvä ja nyrkeissä on kaatoa siinä määrin että kopautus jäykällä jabilla kupoliin riitti tällä kertaa Bekticille. Emmett on tällä erää nyrkkeilijänä ihan sarjan eliittiä ja jos käsillä otetaan niin vahvoilla ketä vastaan tahansa. Lähinnä mietin että miten pärjäisi hyvää potkijaa vastaan, joita sarjassa ei tosin ole montaa. Kiinnostavaa olisi nähdä Emmett vaikka Aldon tai Moicanon kanssa häkissä. Voi hyvin toteutuakin. 

0
0
19.7.2019 - 23:01 #26794

Rogue

OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

UFC on ESPN 4

 

Rafael Dos Anjos vs Leon Edwards yesyes

RDA on mun papereissa kivikova ammattilainen, jolla ei ole selkeitä heikkouksia ja joka pystyy lopetuksiin pystyssä ja matossa. Listalla on tappioita, mutta kuinka voisi olla olematta jos ottelee UFC:n kovimmissa sarjoissa ja lähinnä mestareita tai ykköshaastajia vastaan? Edwardsilla ei ole vielä montaa päänahkaa kovista nimistä ja nekin mitä on, ovat tulleet tiukoilla väännöillä. Edwards on nopea ja taitava pystyssä, mutta ei mitenkään erityisen tyrmäysvoimainen. Melkein kaikki voitot ovat by decision. Alasvientipuolustus on erittäin kova, joten ottelu käytäneen pystyssä, koska Edwards tuskin haluaa RDA:n kanssa mattoon. 

RDA:lla on yleensä ongelmia lähinnä kovien pressurepainijoiden kanssa ja tappioita onkin pääasiassa sellaisille (Usman, Khabib, Covington). Edwardsin kanssa vastaavia ongelmia ei ole luvassa ja Rafael pääsee keskittymään ns. normaaliin tekemiseensä kun ei tarvitse jatkuvasti olla clinchissä tai sprawlaamassa puolustusasemissa. Tasainen match up mutta näen Rafaelilla hyvät saumat. 

RDA @ 2.09 (Nordicbet)

Francisco Trinaldo vs Alexander Hernandez yesyes

Uskallan antaa tälle kaksi peukkua, vaikka en oikeastaan tiedä kummastakaan ottelijasta hirveästi. Hernandez matkusti osin trash talkilla tankatulla hype-junalla kovaa kyytiä taannoiseen Cerrone-otteluun muistaakseni ennakkosuosikkina oltuaan voittamaton 5 vuoden ajan. Cowboy laittoi nuoremmalle leijonalle luun kurkkuun, mutta Comboy onkin evolvoitunut entisestään ja tällä hetkellä elää uutta kevättä kärkikahinoissa. Jotenkin tässä näen casen jossa UFC syöttää starapotentiaalia omaavalle nuorukaiselle laskusuhdanteessa olevan vanhan (40v) veteraanin, jolle häviökään ei ehkä tässä vaiheessa olisi mikään öisin hereillä pitävä asia.  Näillä laihoilla perusteilla mutta vahvalla itseluottamuksella mennään.

Hernandez @ 1.60 (Nordicbet)

 

Dan Hooker vs James Vick yesyes

Hooker ei ole mun silmään ikinä näyttänyt erityisen taitavalta. Barbozaa vastaan oli viimeksi täysin helisemässä alapotkujen kanssa ja otti muutenkin vastaan karmeaa damagea kolmanteen erään saakka koko ottelun ajan, kunnes lopulta joutui taipumaan ennen täyttä aikaa. Toisaalta Vick on vaarallinen ja ovela ottelija, jota nyt myydään alennuksella kun on kaksi tappiota alla. En nyt kuitenkaan kuoppaisi miehen uraa vielä siksi, että sattui osumaan Gaethjen nyrkin tielle tai siksikään että hävisi tasaisen ottelun pisteillä kovalle Paul Felderille. Tää voi mennä kumpaan suuntaan tahansa, mutta 2.38 on aika kiva Vickille josta vielä hetki sitten povattiin ihan kärkinimeä.

Vick @ 2.38 (Nordicbet)

0
0