Romahdusta odotellessa - aloittelevan osakesäästäjän analyysiä

2
forum
|

Joonas85

+25
Liittynyt:
11.9.2017
Viestejä:
50

Viimeisen parin vuoden ajan julkisessa keskustelussa on paljon puhuttu nousumarkkinan päättymisestä. 9 vuoden nousun jälkeen korjausliike väistämättä jossakin vaiheessa tapahtuu. Siispä ajattelin laittaa pystyyn oman pikku blogin, jossa ainakin alkuun analysoin tämän hetken sijoitusomaisuuteni laadun ja näkymät.

Tällä hetkellä sijoitusaste on 100%. Velkarahalla vipua ei ole tullut otettua, mutta käteistäkään ei vapaana tällä hetkellä ole, mikäli ostonpaikkoja tulee. Järkeväähän on siis varautua laskumarkkinaan ja muuttaa salkun allokaatiota sen mukaisesti. Tarkoitus on tutustua tarkemmin siihen mitä salkusta löytyy ja sitä kautta löytää perusteita mahdollisille muutoksille. Varsinainen tavoite olisi oppia sijoittamisesta ja eri omaisuusluokista lisää. Ehkäpä myös ilmaisemaan itseäni kirjallisesti ja oppia käyttämään suomen kieltä monipuolisemmin. Tämän ensimmäisen postauksen tekeminen kyllä tuntuu yllättävän haastavalta ja oma fiilis on, että tähän mennessä kirjoitettu teksi on melko kankeaa.

Alkuun avaan koko tämän hetkisen sijoitussalkkuni, jonka euromääräisellä arvolla saisi kenties hankittua hometalon kuolevasta muuttotappiokunnasta. Eli ei siis puhuta järin merkittävästä kokonaisuudesta. Tarkoitus on sitten analysoida jokaista sijoitusta yksi kerrallaan tarkemmin omassa päivityksessään. Tavoite on analysoida vähintään yksi sijoitus viikossa. Saas nähdä mitä tästä tulee vai jääkö vain hienoksi tavoitteeksi. Ainakin olisi mukava saada homma valmiiksi ennen kuin laskumarkkina kunnolla alkaa :)

Ensimmäinen askel oli kun asuntolainan hankkimisen yhteydessä tuli aloitettua kuukausittainen rahastosäästäminen. Osakesijoittamisen olen aloittanut vuonna 2012 ja ensimmäiset ostot ovat olleet varsinaisia menestyksiä. Aloitin hankkimalla Aspocomppia, Tecnotreetä ja Biotie Therapiesia. Erityisen tyytyväinen olen kahdesta jälkimmäisestä hankinnasta. Tecnotreen taivallusta on ollut surkuhupaisaa seurata ja salkussa se on pysynyt muistutuksena ei niin hyvästä sijoituksesta. Biotie Therapiesin toiminta oli hyvin mollivoittoista menoa ennen kuin se lopulta ostettiin pois pörssistä pilkkahintaan.

Tarkoitus oli ostaa "käänneyhtiöitä" halvalla ja siten tehdä isot voitot. Voittoja ei paljon ole näkynyt, mutta kantapään kautta tuli heti alkuun opittua tärkeitä perusasioita: Osta yhtiöitä, joiden liiketoimintaa ymmärrät ja joiden tulevaisuuden näkymät on jotenkin hahmotettavissa ja analysoitavissa. Sen jälkeen salkkuun onkin kertynyt huomattavasti vankemmalla pohjalla olevia lappuja ja viimesimpänä hankintana Minishortit, joiden sielunelämään yritän tällä hetkellä tutustua.

Tässä tämän hetken tilanne ja katsotaan kuinka salkun käy!

0
0
15.9.2018 - 14:22 #21491

samir1

Liittynyt:
15.9.2018
Viestejä:
1

Onnea blogista.

Kiinnitin huomiota Nordea Kasvu rahastoon. Se kannattaa myydä pois tai ja ostaa vaikka vastaava pieni kuluinen ETF tilalle. Tai sitten kerätö siitä niitä käteisvaroja mitä kaavailit. Tossa rahastossa on aika mega kovat kulut. Eikä se ole mitenkään erikoisesti tuottanut, joten miksi maksaa kovat kulut jos ei tule tulosta.

Jos myyminen tuntuu pahalta, niin sitten voit vaikka aloittaa pienen siivun myymistä ja kokeilla miltä se tuntuu.

0
0
16.9.2018 - 12:27 #21498

Kinski

+4
Liittynyt:
27.8.2014
Viestejä:
14

"Ensimmäinen askel oli kun asuntolainan hankkimisen yhteydessä tuli aloitettua kuukausittainen rahastosäästäminen."

Kiinnostaisi tietää, mikä sijoitusomaisuuden, siis myös mukaan luettuna asunnon todellinen nettovelkaisuus on. Vipua se on asuntovelkakin?

 

0
0