Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 12.8.2019 11.18

Mikä triggeröi Veikkauksen kurmutuksen? Faktat sinänsä ovat sama kuin pitkän aikaa:

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/moniongelmainen-ray/

Vastaus saattaa olla tässä:

How gambling has replaced beer on Premier League shirts this season

https://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/how-gambling-has-replaced-beer-on-premier-league-shirts-this-season-a7893116.html

Kymmenessä vuodessa urheiluvedonlyönti on kasvattanut osuuttaan Valioliigan sponsorituloissa muistaakseni 10 %:sta noin puoleen. Nuoriso ei enää dokaa ja älypuhelimien myötä kv-vedonlyönnistä on tullut massojen aktiviteettia. Kv-vedonlyönnissä taasen markkinointikulut ovat erittäin korkeat suhteessa muuhun kulurakenteeseen. Siten kun volyymi busineksessa kasvaa, niin kasvaa osuus mainospaikoistakin.

Suomalaisten pelieurot ovat valuneet siis enenevässä määrin ulkomaille. Veikkaus on vastannut volyymilla kotimaassa. Jossain meni vikaan, kun media kääntyi vastaan. Kenties rahaa annettiin liikaa hiipuvien demarien kannattajien suuntaan eli perinteiseen sosiaali- ja terveystoimeen. Olisi pitänyt metsittää Veikkaus-voitoilla Saharaa, niin suomalainen voittaisi edelleen. Ainakin suomalainen toimari.

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 12.8.2019 09.56

Luin kerran jostain. Ihmisen ilmeen primordiaalinen merkitys vastaan tulevalle on: älä tapa minua. Kättely on asekäden tyhjyyden esittelyä. Kippistäminen maljojen sekoittamista myrkyttämisriskin vähentämiseksi. Hallitsijasuvut naivat ristiin. Ad hominem. Ja sitten tieteen läpimurto, olemme logiikan harjoitustöitä kaikki tyyni ja painavin argumentti ratkaisee. Or not.

Emme ole päässeet ad hominemista mihinkään. Edes tieteessä. Ei sika elä yksin leivästä, eikä tiedemies oikeassa olemisesta. Raha ratkaisee ja rahaa jakavat _ihmiset_.

Samalla tarvitsemme toisia. Vähintääkin (sosiaalisen) egomme takia. Niinpä haemme syitä antaa anteeksi. Reasonable doubt. Epstein sain anteeksi kavereiltaan, koska siihen oli mahdollisuus. Ei toista kertaa. One time on one time.

Ihmismieli on logaritminen. Eikä syyttä. Desibelit (ilman/äänen paine) ovat kymmenkantaisia: kymmenkertaistuminen on kaksinkertaistumista. 

The relationship between stimulus and perception is logarithmic

https://en.wikipedia.org/wiki/Weber%E2%80%93Fechner_law

Logaritminen relaatio antaa mahdollisuuden (mielelle) downplayta epätoivottuja faktoreita sekä skaalan että ajan suhteen. Siis: kaukaiset isot asiat tuntuvat pieniltä ja merkityksettömiltä. Sama toimii käänteisesti (inversio): nykyhetken pienetkin merkityksellisyydet ekstrapoloituvat ja muodostavat (historiallista) kokoaan selvästi suuremman kokonaisuuden. Siis: tämä päivä tuntuu merkityksellistä verrattuna tuhansiin edellisiin, vaikka siinä ei tosiasiassa ollut mitään erityistä.

Tämän johdannon tarkoitus on osoittaa, että ihmismielelle on de facto mahdotonta erottaa kirjoittajaa kirjoittajasta ja siten keskittyä asiaan. Samalla esitetään todennäköisenä, että muodollisuuksien rajoissa aktiivinen unohtaminen antaa tilaa uusien syklien luomiselle eli suomeksi efektiivisesti damage controllille.

Se, joka ei ymmärtänyt edellistä, on viettänyt liikaa aikaa samansukupuolisten kanssa eli liian vähän aikaa yksin.

Edellinen pätee myös yleispätevästi siihen, miksi ihminen ei voi sietää vapaata keskustelua. 

As of June 2019, 8chan was the 3,832nd most visited site in the world.[2] As of November 2014, it received an average of 35,000 unique visitors per day and 400,000 posts per week.[7]

https://en.wikipedia.org/wiki/8chan

One drop.

Lopulta palaamme aina itseemme. Maailma on minä. Sen tapahtumat ovat relaatioita muistoihimme ja niiden perusteella ekstrapoloimaamme tulevaisuuteen. Tulevaisuutta kun ei voi muistaa. Tai ainakaan sen muistamisesta ei ollut (riittävää) apua evoluutioprosessissa. (QED). 

En osunut Kytäjällä kisoissa palloon sitten lainkaan. Hukkasin loputkin palloistani. (notice: minä, juttu ei toimi muuten). Sitten pisin drive-väylällä jäin 10 m parhaasta (265 m) ja HCP 1:llä löin 220 m driven, 138 m seiskalla ja puttasin 10 metristä birdien. 

Zhou Enlai on nykymaailmassa(kin) eräs keskeisimmistä hahmoista, eikä vain omien toimiensa takia. Logiikkansa. Se logiikka on varsin erilaista, mihin tätä lukevat (ja kirjoittava) on elämässään tottunut. Se on persoonatonta logiikka.

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti