Olet täällä

zenkoi

zenkoi

  • Liittynyt 1.1.2019
  • 3 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.2.2019 8.59

Jeans kirjoitti:

Intermittent fasting. Tästä oon lukenut aikaisemminkin, että on ollut paljon tutkimuksia siitä liittyen muihin terveyshyötyihin, ja on ollut tarkoitus perehtyä pidemmän aikaa. Onko palstalla ketään, jolla on omia kokemuksia tai on perehtynyt tarkemmin ja voi antaa linkkejä parhaimpiin kirjoituksiin tästä? 

 

Tuohan on siitä kanssa mielenkiintoinen että haastaa terveyspiireissä olevan yleisen näkemyksen, ”pitää saada mahdollisimman paljon ravinteita”. 

Jos tosiaan maailman yksinkertaisimmin tahtoo paastoilla, niin yksi parhaista paikoista oman kokemuksen mukaan on jos on syönyt edellisenä päivänä vähän liikaakin. Jättää vaan silloin ainakin aamupalan väliin, ja jos tuntuu että muutenkin jotenkin hyvissä fiiliksissä siitä ettei ole syönyt, niin sitten koittaa loppupäivänkin tulla vaikka vedellä toimeen. En itse kovin helposti suosittele kuin 1-2 päivän paastoa.

Itsellä on mehustin ollut myös käytössä, lasken mehut kuitenkin pikkaisen vesipaastoa helposti vähemmän hyödylliseksi. Mutta varsinkin vihannesmehut on hyvä ja realistinen valinta monessa tilanteessa, hedelmämehut jo menee vähän paastoa ajatellen vähän vähemmän hyödylliseen suuntaan, vaikkei nyt täysin huonoksikaan voi sanoa. 

Itse kyllä arvostan erittäin korkealle ajoittaisen paaston, melkeinpä hyödyllisimpiä terveysjuttuja mitä on keksitty, ja sen lisäksi ilmainenkin. Ja tosiaan haastaa kivasti monet näkemykset, aina ei tarvitse saada kaikkea mahdollisimman paljon lisää.

 

Yksi tuttu myös kertoi yhdestä tutkimuksesta, missä radiologit olivat kehittäneet varjoainekuvausta. Ei tuota tutkimusta onnistunut kuitenkaan löytämään, mutta oma kokemuskin ollut sen kanssa samankaltainen. Kylmä neste avasi sen mukaan alemman mahaportin välittömästi, ehkä ei ole mahdollista säilyttää kylmää sydämen läheisyydessä. Huoneenlämpöinen / lämmin neste ei tehnyt tätä, vaan saattoi viettää mahalaukussa jopa pari tuntia.

Kylmä juoma ja ruoka ehkä pääsee hyvin usein käsittelemättä mahalaukusta ohutsuoleen. Ohutsuoli ei kykene käsittelemään semmoista materiaalia, ja sen seurauksena pernan toiminta heikkenee merkittävästi.

Kuitenkin juuri paastolla tavoitellaan esim hyvää ruuansulatusta, niin ei voi silloin suositella että siihen liittyvä perna heikkenisi jotenkin. Sen takia mielummin huoneenlämpöistä / lämmintä vettä tai mehua paastossakin, vaikka pikkaisen lämmintä joukkoon. Muutenkin voi monia mehuja laimentaa vähän vedellä, pieni laimentaminen voi olla sinänsä hyvä idea paastoa ajatellen muutenkin

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 21.1.2019 7.47

Sijoitustieto kirjoitti:

Aki Pyysing 20.1.2019: Isännätön raha ryssii aina

"Kohta on kolmekymmentä vuotta siitä, kun tihrustelin HKKK:n Reutersin ruudulta vihreää tekstiä, jossa kerrottiin niin sanottujen Kouri-kauppojen huipennuksesta. Suomen Yhdyspankki osti itseään ja Sampoa melko kalliilla ja myi Kansallis-Osake-Pankille Nokiaa, Pohjolaa ja Rauma-Repolaa.

 

Muuten kyllä olin aika samaa mieltä, mutta tuohon terveysalaan oli jotain kommenttia. 

Monilla tuo taitaa lähteä eduskunnassakin ideologiselta pohjalta, ja yleensä vielä vähän joustamattoman ideologian pohjalta. Eli vähän sama kuin se kuvaaja, missä on laatu ensin, ja sitten halpa hinta, ja nopeus samassa. Moni ajattelee että kaikki vaan täysille niin tietty paras, mutta kun siinä on se outo juttu kun noita säätää täysille, niin aina joku siirtyykin vastakkaiseen suuntaan. 

https://m.imgur.com/gallery/83qSOCx

 

Samoin on muissakin jutuissa, mitä enemmän lisää vapautta niin sitä enemmän johonkin toiseen ääripäähän siirtyy joku muu osatekijä, yleensä turvallisuus, terveysalalla vielä potilasturvallisuus.

Ideologioissa on vielä monesti se ikävä juttu, että tämmöistä ei huomaa.

Noi joutuu niin alakohtaisesti miettimään, terveysalalla just melkein yleensä pidetty heikoimmin sopivana pelkkää voitontavoittelua. Kuinka moni sairaalaan tullessaan tahtoisi että lääkäreillä on mielessään ainoastaan raha, joustavaa tekijää ei ole yleensä silloin minkä takia jonkun asian voisi tehdä / jättää tekemättä, kun raha ei jousta (eli raha on cheap tuossa linkin kuvaajassa). Esim linja-autojen yksityistäminen onnnistunut yleensä aika hyvin, kun taas rautateiden vähän heikommin.

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 1.1.2019 14.54

Sijoitustieto kirjoitti:

Daytrader 31.12.2018: Vuosi 2019: Pörssien ei ole pakko romahtaa

"Ennustaminen ei sinänsä ole pahasta. Ongelma on sijoittajien tapa laittaa aivan päättömän suuri painoarvo juuri sille omalle perusskenaariolle.

Se on luonnollista. Kun luemme historiaa, kaikki tuntuu tapahtuvan vääjäämättömästi juuri niin kuin oli tarkoitus (hindsight bias). Kristinuskon leviäminen Rooman valtakuntaan oli selviö. Ranskan vallankumousta ei olisi voitu välttää. Suomen pärjääminen Neuvostoliitolle talvisodassa oli sisumme ansiota. Hitlerin kukistuminen maailmansodissa oli vääjäämätöntä.  Kiinan nousu maailman toiseksi suurimmaksi taloudeksi oli vain ajan kysymys.

Lähes kaikissa historian käännekohdissa on kuitenkin ollut täysin satunnaisia tekijöitä, etenkin yksittäisten ihmisten hyviä tai huonoja päätöksiä. Sodissa huono tai hyvä sää on riittänyt monesti kääntämään sen kulun suunnan.  Elämme koko ajan historiamme sitä yhtä toteutunutta skenaariota, joka lukemattomista vaihtoehdoista sattui tapahtumaan.  

Täsmälleen sama pätee pörssiin. Rahoitusmarkkinoilla usein sanotaan, että markkinoiden vaarallisin lause on: ”Tällä kertaa kaikki on toisin.”

Se on ihan hyvä pitää mielessä. Historia ei toista itseään, mutta tietyt asiat tuppaavat toistumaan."

 

 

Hyvin analysoitu kyllä monelta osin ainakin.

Eikö juuri esim tuo korkokäyrän kääntyminen & korkojen nosto ala yleensä pikku hiljaa paljastamaan uhkakuvia ja heikkoja rakenteita. Sinänsä fiksusti kyllä sanoitkin seurailevasi tilannetta. Aiemmin tainnut olla 98% todennäköisyys lamalle tai nollakasvulle kun nuo kaksi tekijää tulee vastaan.

Juttu tuntui myös keskittyvän siihen että tällä kertaa kaikki on vähän positiivisempaan suuntaan, semmoisia seikkoja ei taideta oikeastaan mainita mitkä tekisi tästä kerrasta mahdollisesti tavallista negatiivisemman. Eli mitkä esim kumoaisi noiden nykyhetken positiivisten puolien voimakkuutta. Esim nollakorkojen erityisesti korostamat zombie-firmat. Samoin mahdollisesti muutenkin poikkeuksellisen epätavallisen tilanteen, nollakorkojen, voisi kuvitella korostavan joltain osin muitakin negatiivisia puolia.

Monelle voi tulla myös jonkinlaisena yllätyksenä, että korko voi nousta kerralla niin paljon, jos laskee varjokoron mukaan.

”Kuviossa 1 on erilaisilla malleilla laskettuja varjokorkoja euroalueelle. Osassa malleissa on vakiona pysyvä alaraja nimelliskoroille (Wu-Xia ja Krippner), kun taas Suomen Pankin mallissa on ajassa vaihtuva alaraja (Kortela, Suomen Pankki). Lisäksi kuviossa on pankkien välisiin yli yön -lainoihin perustuva eoniakorko, joka on vahvasti sidoksissa EKP:n ohjauskorkoihin ja sen voidaan ajatella kuvaavan kulloistakin efektiivistä ohjauskoron tasoa. Eoniakoron osoittama rahapolitiikan viritys saadaan aikaiseksi ilman epätavanomaisia toimia.”

 

https://www.eurojatalous.fi/fi/blogit/2016-2/nykyisin-ohjauskorko-on-varjo-entisestaan/