Olet täällä

Huhtanen Capital - 11.12.2019 09.09

Kyllä toikin vähän oudolta kuulostaa toi 449 asuntoa, joiden arvo on 6 miljoonaa. Eli hinnaksi tulisi n. 13 000e per asunto, itse löysin oikotiestä myynnistä 7 asuntoa jotka oli ton hintaisia tai halvempia. Varmaan tietty mahdollista olla monet jostain vähän heikompikuntoisesta kerrostalosta, mutta omistaako Huhtanen tosiaan 99% Suomen halvoista asunnoista.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 25.8.2019 02.23

 

 

Mikko Mäkinen kirjoitti:

 

En miettisi liikaa pelien hyödyllisyyttä. Hyvien refleksien hyöty on rajallinen (FPS-pelit). Rakenna ja sodi -pelit kehittävät nopeaa päätöksentekoa, mutta niissä on yleensä aika yksinkertaiset reseptit voittoon, ne pitää vaan opetella. Itse hakkasin Civilization 5:sta aika paljon päästäkseni vaikeimmalla tasolla ilman huijaamista sen läpi. Tehokkaampaa oppimista on usein hyvä kirja ja sen yhdistäminen johonkin tekemiseen oikeassa maailmassa.

Itselleni tärkein peli uran kannalta on ollut Ductales about vuonna 1990 Amigalla. Siinä meinaan oli mahdollisuus kerätä rahaa spekuloimalla osakkeilla. Seuraavan kuvan tietokone ja quote machine yhdistelmää painamalla pääsi spekuloimaan. Muistan sen olleen kiehtovaa. Nykyään peleistä on vaikea saada niin kovia fiiliksiä kuin lapsena/nuorena, vaikka pelit ovat älyttömän paljon kehittyneempiä. Lapsena ei-lineaariset pelit olivat huumaavia. Sai päättää itse miten pelissä eteni.

 

 

 

 

Nykyaikana on kyllä niin uudenlaisiakin genrejä, että itse kyllä aika eri kantilla. Ehkä nyt rogue-lite genrenä selkeimmin itsellä mielessä. Itse kyllä ihan vakavasti suosittelen pelejä, esim näitä voi oppia hyvin esim noista edellä itse mainitsemistani. Mitkä myös ajattelen olevan treidaamisessa hyödyksi (en kyllä hirveästi ole vielä treidannut).

 

-Signaali-kohinasuhde

-Itsekuri

-Suunnitelmien fiksu tekeminen (ja menneisiin suunnitelmiin takertumisesta ylipääseminen pelin muuttuessa)

-Suunnitelmassa pysyminen (ja myös siitä sopivasti joustaminen)

-Viisas suhtautuminen ahneuteen / pelkoon

-Tappioista ylipääseminen (ja voittojen vaikutus itsekuriin)

 

Nää on tietty niin monessa asiassa ja ylipäänsä elämässä opittavissa. Pokeri, urheiluvedonlyönti jne. Jos nää oikeasti kunnolla osaa, niin fiksu osaa kyllä sitten soveltaa erittäin helposti näitä mihin vaan aiheeseen elämässäkin, tietenkin tarvii perehtyä myös kyseiseen alaan, eli esim ne kirjat & käytännön kokeilut niin kuin sanoitkin.

 

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.8.2019 09.16

Ootko mitään semmoista peliä pelannut mistä olisi ollut selkeää hyötyä treidaamiseen? Esim itselle tulee mieleen tämmöisistä ”thinking fast and slow”-peleistä Dead cells ja Rogue legacy.

Tai muista harrastuksista? Tietty ei ehkä yhtä rennosti osaa välttämättä ottaa jos hyötyjä aina miettii. Esim jalkapallon miettimisen luulisi kyllä olevan kanssa hyvin ajattelua kehittävää.

 

Näytä koko viesti
Onko tämä osakemarkkinoiden tärkein pitemmän aikavälin kuva? - 31.5.2019 03.49

Tämä oli ihan kiinnostava uutinen tältä saralta, Kiinassa pankki kaatunut. Mikäköhän se nyt oli 2007 kanssa muistaakseni mitä monet pitäneet edellisen finanssikriisin ensimmäisenä merkkinä, eli joku 1,5 vuotta ennen varsinaista romahdusta, olikohan se nyt jonkun rahaston kaatuminen Ranskassa.

Kiinan pankkisektorilla väliintulo: Viranomaiset ottivat ongelmapankin haltuun

Kiinan viranomaisten on täytynyt ottaa maan 50. suurimman pankin joukkoon lukeutuva Baoshang-pankki haltuun.

Antti Järvenpää29.5.201916:33

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/kiinan-pankkisektorilla-valiintulo-viranomaiset-ottivat-ongelmapankin-haltuun/168d6a63-09bb-4bc1-ba2b-ff2f8e5c3d0f

Näytä koko viesti
Valtion laskelmat (ja tulevaisuus) - 22.5.2019 08.27

Tämä oli kanssa ihan mielenkiintoinen maininta, että infran rakentaminen on halvempaa kuin ilmainen. Muutenkin kiinnostaisi jos jollain on tän tyyppisiä tutkimuksia tai muuta materiaalia vinkata? 

 

”Esimerkiksi Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on todennut laajojen tutkimustensa perusteella, että julkisten infrastruktuurihankkeiden, kuten väyläinvestointien, suorat ja epäsuorat vaikutukset vahvistavat taloutta jopa enemmän kuin hankkeiden toteuttaminen maksaa.

Näin käy etenkin taantuman oloissa, jolloin julkiset investoinnit tavallaan maksavat itse itsensä. Jos vielä hankkeen rahoittaminen on nollakorkoisen velkarahoituksen avulla ilmaista, kohoaa kansantalouden kokonaishyöty.”

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006113588.html

Näytä koko viesti
Ehkä Vanha ja Viisas? - 21.5.2019 03.55

Nuori ja Tyhmä kirjoitti:
.

Kiitti tsempist äijä, kaikkee hyvää myös sulle elämään! Jos luulit, et tollanen kommentti lannistais mua, niin tosiasiassa ammennan itseeni motivaatiota tollasesta. Sulla on selkeesti jotain käsittelemättömiä asioita elämässäs, eikä kaikki kondiksessa, joita purat sitten anonyyminä internetin foorumeilla. Säälin sua ja neuvon hakemaan apua. Ei se sullakaan välttämättä ole liian myöhäistä!

 

Onhan toi elämässäkin hyvä jos pystyy monipuolisesti ottamaan huomioon eri uhka- ja mahdollisuuskuvia. Sijoittamisessakin voi olla tärkeää että tiedostaa tuolla tavoin mahdolliset uhkakuvat, mahdollisuuksien lisäksi. Huomattavasti paremmin ainakin silleen selviää kuin pelkkään positiiviseen keskittymällä, ainakin jotenkin varautuu myös yllätystilanteisiin ja uhkakuviin. 

SWOT-analyysi nyt aika käytetty käsite, mutta ainakin itse koin erinomaisena että tein esim bitcoinista 4 eri muistiinpanoa, mihin siis kokosin pidemmänkin aikaa uhkakuvia, mahdollisuuksia, ja vahvuuksia & heikkouksia. Voihan tommoista samanlaista tehdä vaikka henkilökohtaisesta elämästäkin. Kunhan nyt ei jää liikaa koukkuun listan suorittamiseenkaan, vaan nauttii myös elämästä.

Tämä kirja nyt jäänyt nimestä hyvin mieleen, vaikka en ole lukenutkaan. Bob Knight: The Power of Negative Thinking: An Unconventional Approach to Achieving Positive Results. https://www.amazon.com/Power-Negative-Thinking-Unconventional-Achieving/dp/054402771X

Onnea matkaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2019 10.59
THAIMING kirjoitti:

Tännekin alkaa taas negaajat löytämään tiensä kun pohjilta noustu 100%. Ihmeen hiljaista oli vielä 3kk sitten. 

Onneksi mm. Microsoft on oikealla tiellä:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/Azure-Active-Directory-Identity/Toward-scalable-decentralized-identifier-systems/ba-p/560168

 

 

Itse taas näen tuon enemmänkin että todennäköisesti vähän vanhemmat jo realismia keränneet henkilöt vs. nuoret mustavalkoiset bitcoin-intoilijat, jotka on 100 prosenttisesti aina jonkun asian puolella, ja kaikki jotka ei ole 100% kannattajia, on vastustajia. Tuo on vähän harmittava egodefenssi kehityksen kannalta, jos pystyy kuittaa kaiken realismin / kehitysideat / kritiikin, sillä että joku negailija taas.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.5.2019 06.52

Tosiaan vähän erikoinen keino käyttää ainoastaan yhtä ennustuskeinoa, esim olisi voinut huomioida että keskuspankkien anteliaisuus oli myös juuri 2017 isoimmillaan, ja Google Trendsin mukaan sama vuosi myös milloin ihmiset olivat erityisen innokkaita bitcoinista.

Toisekseen on tosiaan kaksi kertaa tapahtunut toi halvening, jos heittäisi nopalla kaksi kertaa peräkkäin kuutosen, niin seuraavaksi olisi pakko tulla myös kuutonen. Eli jossain määrin heikolla pohjalla tilastollisesti vielä. Varmasti halvening myös jonkun verran nykyään saa positiivisia tuloksia aikaan, mutta jos samaan aikaan on vaikka jotain muita seikkoja mitkä vetää alaspäin, niin kurssit voikin heittää vaikka ihan eri suuntaan. Jos tässä iskee lamakausi piakkoinkin, mikä nyt aika todennäköiseltä näyttää, niin riskipitoisista jutuista kuten bitcoinista voi ehkä jopa ensimmäisenä lähteä rahat pois, lamakausi taitaa suosia turvallisuutta usein. Lamakautta ei bitcoin ole vielä koskaan kokenut, että ainakin mielenkiintoista katsoa avoimin mielin ja nähdä mitä käy.

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.2.2019 08.59
Jeans kirjoitti:

Intermittent fasting. Tästä oon lukenut aikaisemminkin, että on ollut paljon tutkimuksia siitä liittyen muihin terveyshyötyihin, ja on ollut tarkoitus perehtyä pidemmän aikaa. Onko palstalla ketään, jolla on omia kokemuksia tai on perehtynyt tarkemmin ja voi antaa linkkejä parhaimpiin kirjoituksiin tästä? 

 

Tuohan on siitä kanssa mielenkiintoinen että haastaa terveyspiireissä olevan yleisen näkemyksen, ”pitää saada mahdollisimman paljon ravinteita”. 

Jos tosiaan maailman yksinkertaisimmin tahtoo paastoilla, niin yksi parhaista paikoista oman kokemuksen mukaan on jos on syönyt edellisenä päivänä vähän liikaakin. Jättää vaan silloin ainakin aamupalan väliin, ja jos tuntuu että muutenkin jotenkin hyvissä fiiliksissä siitä ettei ole syönyt, niin sitten koittaa loppupäivänkin tulla vaikka vedellä toimeen. En itse kovin helposti suosittele kuin 1-2 päivän paastoa.

Itsellä on mehustin ollut myös käytössä, lasken mehut kuitenkin pikkaisen vesipaastoa helposti vähemmän hyödylliseksi. Mutta varsinkin vihannesmehut on hyvä ja realistinen valinta monessa tilanteessa, hedelmämehut jo menee vähän paastoa ajatellen vähän vähemmän hyödylliseen suuntaan, vaikkei nyt täysin huonoksikaan voi sanoa. 

Itse kyllä arvostan erittäin korkealle ajoittaisen paaston, melkeinpä hyödyllisimpiä terveysjuttuja mitä on keksitty, ja sen lisäksi ilmainenkin. Ja tosiaan haastaa kivasti monet näkemykset, aina ei tarvitse saada kaikkea mahdollisimman paljon lisää.

 

Yksi tuttu myös kertoi yhdestä tutkimuksesta, missä radiologit olivat kehittäneet varjoainekuvausta. Ei tuota tutkimusta onnistunut kuitenkaan löytämään, mutta oma kokemuskin ollut sen kanssa samankaltainen. Kylmä neste avasi sen mukaan alemman mahaportin välittömästi, ehkä ei ole mahdollista säilyttää kylmää sydämen läheisyydessä. Huoneenlämpöinen / lämmin neste ei tehnyt tätä, vaan saattoi viettää mahalaukussa jopa pari tuntia.

Kylmä juoma ja ruoka ehkä pääsee hyvin usein käsittelemättä mahalaukusta ohutsuoleen. Ohutsuoli ei kykene käsittelemään semmoista materiaalia, ja sen seurauksena pernan toiminta heikkenee merkittävästi.

Kuitenkin juuri paastolla tavoitellaan esim hyvää ruuansulatusta, niin ei voi silloin suositella että siihen liittyvä perna heikkenisi jotenkin. Sen takia mielummin huoneenlämpöistä / lämmintä vettä tai mehua paastossakin, vaikka pikkaisen lämmintä joukkoon. Muutenkin voi monia mehuja laimentaa vähän vedellä, pieni laimentaminen voi olla sinänsä hyvä idea paastoa ajatellen muutenkin

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 21.1.2019 07.47
Sijoitustieto kirjoitti:

Aki Pyysing 20.1.2019: Isännätön raha ryssii aina

"Kohta on kolmekymmentä vuotta siitä, kun tihrustelin HKKK:n Reutersin ruudulta vihreää tekstiä, jossa kerrottiin niin sanottujen Kouri-kauppojen huipennuksesta. Suomen Yhdyspankki osti itseään ja Sampoa melko kalliilla ja myi Kansallis-Osake-Pankille Nokiaa, Pohjolaa ja Rauma-Repolaa.

 

Muuten kyllä olin aika samaa mieltä, mutta tuohon terveysalaan oli jotain kommenttia. 

Monilla tuo taitaa lähteä eduskunnassakin ideologiselta pohjalta, ja yleensä vielä vähän joustamattoman ideologian pohjalta. Eli vähän sama kuin se kuvaaja, missä on laatu ensin, ja sitten halpa hinta, ja nopeus samassa. Moni ajattelee että kaikki vaan täysille niin tietty paras, mutta kun siinä on se outo juttu kun noita säätää täysille, niin aina joku siirtyykin vastakkaiseen suuntaan. 

https://m.imgur.com/gallery/83qSOCx

 

Samoin on muissakin jutuissa, mitä enemmän lisää vapautta niin sitä enemmän johonkin toiseen ääripäähän siirtyy joku muu osatekijä, yleensä turvallisuus, terveysalalla vielä potilasturvallisuus.

Ideologioissa on vielä monesti se ikävä juttu, että tämmöistä ei huomaa.

Noi joutuu niin alakohtaisesti miettimään, terveysalalla just melkein yleensä pidetty heikoimmin sopivana pelkkää voitontavoittelua. Kuinka moni sairaalaan tullessaan tahtoisi että lääkäreillä on mielessään ainoastaan raha, joustavaa tekijää ei ole yleensä silloin minkä takia jonkun asian voisi tehdä / jättää tekemättä, kun raha ei jousta (eli raha on cheap tuossa linkin kuvaajassa). Esim linja-autojen yksityistäminen onnnistunut yleensä aika hyvin, kun taas rautateiden vähän heikommin.

 

Näytä koko viesti