Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 02.35

AnonymousBettor kirjoitti:

En tiedä mikä "avainhenkilö" tämä omaan agendaansa hurahtanut, yhden miehen ja 400 Instagram-seuraajan "järjestön"  (https://www.instagram.com/insurgence_usa/) perustaja on. Kyllähän tuollainen jättimäinen organisoitu tapahtuma kerää aina myös näitä vastapuolen aktiiveja mukaan.

Nämä antifan syyksi spinnaamiset on kyllä melko koomista kun seurasi miten sama, nyt false flagia huutava porukka onanoi vallankumoukselle muutama päivä aiemmin tilanteen ollessa päällä. 

Mutta taisin jutella sun aiemman nimimerkin kanssa jo vaalien aikana, joten eiköhän tää oo taputeltu. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 11.33

AnonymousBettor kirjoitti:

Twitterhän on tullut tunnetuksi siitä, että kyseenalainen tai jopa laiton materiaali on saanut olla näkyvillä poikkeullisen pitkiäkin aikoja. Toisekseen, esimerkiksi ISIS sai toimia suhteellisen vapaasti Twitterissä 2014-2015 aikana. Trumpin kaudellahan järjestön systemaattinen toiminta saatiin käytännössä tuhottua.

Kyllähän tätä QAnon-roskaakin oli levitetty vuosikausia. Nyt vain sattui homma eskaloitumaan siihen pisteeseen, että palvelun oli pakko puuttua asiaan.

AnonymousBettor kirjoitti:

Seurasin säännöllisesti sekä Flynnin että Powellin toimintaa Twitterissä, joista ensimmäinen ei edes ollut aktiivinen kirjoittaja alustalla. Riippumatta siitä, että heidän tiliensä poistoa virallisesti perustellaan väkivallan lietsonnalla tai QAnonin promoamisella, voin vakuuttaa heidän viestien / antamien haastattelujen perusteella ettei näin todellakaan ole. Haluaisin toki nähdä tukea niille väitteillä, ketkä toisin sanovat, koska sitä on pakko edeltää aikamoinen päätelmäketju.

Laskisin kyllä aktiiviseksi käyttäjän, jolla on 18k twiittiä kasassa ja tykitelty on vielä muutama päivä aiemmin. Viimeisimmäksi Flynnin twiitiksi jäikin hieno salaliittofantasia "Italy did it - Arturo D'Elia Admits to stealing election on". Samalla käyttäjällä on historialla lukematon määrä vastaavan roskan linkittämistä, ja törkyisimmät on toki joutunut poistamaan itse. Mukaanlukien nuo vanhat "Clinton on mukana lasten raiskauksissa" -jutut.

Sidney Powellilla Twitter-tili onkin sitten 108k twiitin verran fakenews-huutelua ja vähintään Flynn-tason sekavien salaliittoteorioiden levittämistä. Capitolin valtauksen takana vihjaili olevan Antifa ja koko show olisi "false flag". 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 12.47

AnonymousBettor kirjoitti:

Varmasti joukossa on botteja jonkin verran, jo pelkästään isot luvut tekevät vastakohdan mahdottomaksi. Toisaalta oma oletus on, että suurimmassa osassa tapauksista tilien takana on oikea käyttäjä, jo pelkästään siitä syystä, että konservatiiveja / republikaaneja löytyy amerikasta oikeasti paljon. Toisekseen, Trumpin kannatus republikaaniehdokkaana vain kasvoi 2020 vaaleissa aiempaan vertailukohtaan nähden (2016: 63 miljoonaa ääntää, 2020: 74 miljoonaa ääntä, eli kasvua 17%).

En ihan ymmärtänyt mikä pointti tässä oli. Jos siellä häviää yhdellä istumalla 10k seuraajaa joltain tililtä, niin voidaan kyllä varmuudella sanoa että kyseessä on juurikin spämmibottien/feikkitilien koneellinen siivous. Puhtaiden bottiverkostojen poiston lisäksi voi toki olla että on lyöty bannia esim. jonkun graafisen Capitolilta kuvatun ampumisvideon levittäjille. Äkkiä tuollaisistakin osuu samojen tietyn ryhmän seuraajalistoille iso kato.

Suomi-Twitterinkin kohdalla on nähty useita vastaavia isoja siivouksia, joissa monilta suosituilta tileiltä on hävinnyt yön yli 5-20k seuraajaa. 

AnonymousBettor kirjoitti:

Muutamia esimerkkejä alla poistetuista tileistä, jotka olivat erittäin seurattuja ja siten vaikutusvaltaisia:

Flynnin, Powellin yms bannien osalta taustalla oli siis nämä Capitol-lietsomiset. 

“The accounts have been suspended in line with our policy on Coordinated Harmful Activity," a Twitter spokesperson told NBC News. "We’ve been clear that we will take strong enforcement action on behavior that has the potential to lead to offline harm, and given the renewed potential for violence surrounding this type of behavior in the coming days, we will permanently suspend accounts that are solely dedicated to sharing QAnon content."

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 9.1.2021 11.18

AnonymousBettor kirjoitti:

Löytyisikö esimerkkejä käyttäjistä, joita on bannattu Twitteristä ilman selviä sääntörikkomuksia? Nuo sun kaikki esille nostamat twiitit, joissa mainitaan että seuraajista on tippunut iso määrä ihmisiä kerralla, kertoo lähinnä feikkikäyttäjien ja bottien siivoiluista.

Näitä feikkejä ja botteja on tuolla laidalla varmaan kymmenkertainen määrä vrt. "vastapuoli". Helppo todeta kun katsoo twiittien tykkäyslistoja ja kommentoijia. Kotimaasta kannattaa tsekata esimerkkinä vaikka Laura Huhtasaaren twiittien keräämiä käyttäjätunnuksia.

Näissä nettisoturien määrissä on tosiaan kotimaassakin selkeä ylivoima PS-"konservatiivi"-akselilla. On hauska esimerkiksi seurata Ampparit.comin suosituimpien uutisten listaa ja äänestyskäyttäytymistä siellä. Suomen Uutisten juttujen saldo asettuu aina nopealla tahdilla +150-200 ääneen, samaten jos Halla-aho tai PS mainitaan positiivisessa yhteydessä jonkin muun lehden jutussa. Vastaaville miinuksille pääsee aina Sanna Marinin tai Li Anderssonin posiitivisessa valossa esittävät uutiset.

Rikosuutisten puolella isot plussa-äänisaaliit saa kun jutussa mainitaan ulkomaalaistaustainen tekijä tai -nimi. Kotimaisilla rikoksentekijöillä jäädään nollan pintaan, poikkeuksena rikoksen uusijat (mallia "taposta tuomittu syyllistyi uudelleen henkirikokseen").

Edellisten eduskuntavaalien varsinaisena vaalipäivänä PS:n puolesta taistelevat infosoturit sai Jodelin "haltuunsa" tykittämällä feedin täyteen "Ennen äänestin aina vihreitä, tänään meni ensimmäinen ääni Perussuomalaisille" -tyyppisiä tarinoita. Bluestacksin ja bottiarmeijan avulla lähti vielä jokaiselle negatiiviselle tai tuon ilmiön esiin nostava jodlaukselle sekunneissa piilottamiseen vaadittavat alaäänet.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 21.12.2020 12.13

USA Vaalit 2020 -ketjusta tuli mieleen, että olisi hienoa nähdä moderoinnissa linja, jossa nuo kaikkein roskaisimpien "vaihtoehtomedioiden" suorat linkit muutettaisiin tekstimuotoon. Eli jos haluaa vierailla saitilla, niin saa kopioida linkin itse selaimeen. Suorat linkitykset tuo arvoa näille domaineille Googlen silmissä, ja se näillä yhden postauksen käyttäjillä on varmasti myös usein tarkoituksena.

Lisäksi: tuo etusivun jättibanneri latautuu selaimella kaikkea muuta infoa myöhemmin. Tulee klikkailtua suurinpiirtein jokatoinen latauskerta väärää linkkiä, kun sisältö hyppääkin klikkaushetkellä mainosbannerin verran alaspäin. Löytyisikö tuohon joku tekninen ratkaisu, että tuo banneri ladataan ennen alempana olevaa sisältöä? Tai edes latausnopeudet jollain tapaa lähemmäs samaa tasoa muun sisällön kanssa.

 

Näytä koko viesti
Thunderful Group/ Lelumyynti Ky / Amo Oy IPO - 7.12.2020 11.04

K.A. kirjoitti:

6000 merkattu, 0 saatu. Heja Sverige!

Sama merkintämäärä ja lopputulos täällä. Mielenkiintoinen kokemus muutenkin, että sai avauspäivän aamuun asti jännätä montako lappua tulee. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.11.2020 03.47

RaimoRaitis kirjoitti:

Ottamatta kantaa tekemisen eettisyyteen, niin eikö tämä kuulosta juuri junalta jossa kannattaa olla mukana?
Myydään hämärille markkinoille vähän jälkeenjäänyttä tuotetta, jolla tulee rahaa, mutta valveutuneet sijoittajat ylenkatsovat lappua ymmärrettävistä syistä.

Niin, kyse on juurikin siitä miten nuo riskit kukakin hinnoittelee. Vanhentunut tuote on vuosi vuodelta vanhempi (jos niitä tuoreita taikureita ei saada remmiin), ja yksi riskien realisoituminen Aspiren kohdalla maksoi jo 13.7 miljoonan euron mätkyjen verran.
 

jippej kirjoitti:

 

En tästä negatiivista saa kuitenkaan millään.

Jos veikkaukselle tulisi uusi kilpailija ilman riippakiviä myymään AceArpaa ja MegaLottoa samalle tiskille, merkittävällä hinnoitteluedulla, niin en lopputulemaa kamalana näe.

Ei toki negatiivista, mutta vähän liikaa hypeä ja liian isoja euromääräisiä arvioita tämä diili oli omiin silmiin saanut.

edit. Tuo jippej:n nostama uusi rekry on juurikin sitä linjaa, jota haluaisin Aspirelta nähdä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.11.2020 03.10

jippej kirjoitti:


 

Korjatkaa, jos olen tulkinnut tiedotetta väärin, mutta eikös tämä Venäjän diili kata käytännössä yhden taustajärjestelmän (Player Account Management module platform) ja nipun erilaisia lotto/arpapelejä (10 kpl arpapelejä kioskeihin ja 5 kpl lottopelejä online+kioskit)?

Eli tuo PAM-järjestelmä voidaan varmaan laskea fixed feenä, oli laskutus sitten kerran vuodessa tai vuosineljänneksittäin. Mitään revenue sharea tuollaisesta ei kyllä käsittääkseni makseta missään päin maailmaa.

Minkäänlaista osuutta vedonlyönnistä ei pitäisi siis mun ymmärryksen mukaan tulla BtoBetin laariin.

Eli rev sharea Venäjältä tulee Sports Lotteries LLC:n puolelta yhteensä kymmenestä erilaisesta perinteisestä raaputusarvasta ja viidestä lottopelistä. Näiden tuottoja on lievästi sanottuna hankala arvioida, vaikka lotto-/arpamarkkinan koko olisikin tiedossa.

Tämä sopimusosapuoli Sports Lotteries LLC laitettiin pystyyn Venäjällä vasta reilu vuosi sitten, enkä ainakaan omalla kielitaidolla löytänyt tietoa minkälaisen osuuden markkinasta se on todellisuudessa onnistunut saamaan. Ainakin päättäjien puolelta sille oli lyöty ns. voittavat kortit käteen. Tarinaa tuon puljun synnystä löytyy täältä: https://rucriminal.info/en/material/minfin-snova-nastupaet-na-lotereynye-grabli (objektiivisuus vähintäänkin pienellä varauksella).

Yleisellä tasolla on myös hankala nähdä, että nuo rahapelimarkkinan kasvuprosentit tulisi perinteisistä raaputusarvoista (tai lottopeleistä) edes Venäjällä.

--

Mitä tulee Aspiren arvostustasoon pörssissä, niin mun on hankala nähdä tätä koskaan samoilla kertoimilla muiden pohjoismaisten toimijoiden kanssa. Se oma alkuperäinen tuote on edelleenkin korkeintaan D-luokkaa, ja uusia diilejä tehdään Venäjän, Kolumbian ja eri Afrikan maiden toimijoiden kanssa.

Pariplay on toki osoittautunut vähintäänkin hyväksi ostokseksi, mutta BtoBetin näen tuovan ruplien ja randien lisäksi myös omat lisäriskinsä soppaan.

Mikäli CTO-haussa löydetään taikuri, tai yritysostojen rintamalla Pariplayn kaltaisia kauppoja, niin silloin Aspire näyttää jo houkuttelevalta omiinkin silmiin. Taikurille pitäisi toki myös antaa vapaat kädet ja reilusti työkaluja.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.11.2020 10.46

Splinter_Cell kirjoitti:

Tänään @Washington DC. Pari hassua äärioikeiston urpoa esittämässä tukea todella epäsuositulle presidentille:

Women's March 2017. Näyttääkö kolmas kuva tutulta (https://www.vanessawruble.com/womensmarch)?

En ymmärrä miten jaksat trollata täällä edelleen. Sen Oaklandin "järjestelmävika"-väitteen olin korjannut sulle aiemmin jo kahteen kertaan. Vielä näköjään eilen olit postannut saman keissin kolmannen kerran esimerkkinä jostain laajemmasta "järjestelmäviasta". Hohhoijaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.11.2020 09.49

https://www.reuters.com/article/us-usa-cyber-officials-exclusive/exclusi...

But he drew the ire of the Trump White House over a website run by CISA dubbed “Rumor Control” which debunks misinformation about the election, according to the three people familiar with the matter.

White House officials have asked for content to be edited or removed from the website, which has pushed back against false claims that Democrats are behind a mass election fraud operation. CISA officials have refused to delete accurate information.

Kyse siis tästä sivustosta: https://www.cisa.gov/rumorcontrol

Näytä koko viesti