Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 19.11.2021 03.28

AnonymousBettor kirjoitti:

Tervetuloa takaisin. Ohessa kuva Singaporen tuoreimmasta koronakatsauksesta (julkaistu eilen 18.11.), rokottamattomat vs rokotetut. 

7-Day Moving Average of Number of Deaths and Active Cases in ICU, per 100,000 Population by Vaccination Status (lähde)

Nähdään taas.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.11.2021 11.55

Meuro kirjoitti:

Tuon sivuston kutsumiselle "German news agencyksi" ja ylipäätään koko listaukselle pääsi kyllä pienet röhönaurut. Kesän MM-kisoihin rokottamattomana lähtenyt Christian Eriksenkin oli näköjään saatu mahdutettua 75:n "rokoteuhrin" joukkoon. Kun mukaan otetaan kaikki lajit aina pingiksestä lähtien, ja sarjat junioreista piirisarjoihin/divareihin, niin ihmekään että listalle saadaan mittaa.

Omat suosikit tälle "eurooppalaisten huippu-urheilijoiden" listalle päässeistä: kaksi maalivahtivalmentajaa (ja extrana vielä entinen maalivahtivalmentaja), apuvalmentaja, nippu 40-60v entisiä urheilijoita, avustava erotuomari, meksikolainen golf-caddie ja puolimaratonin juossut wieniläinen.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.10.2021 03.04

AnonymousBettor kirjoitti:

Vain tämän yhden ainoan nimimerkin kautta olen kirjoittanut kaikki viestini tänne palstalle 2020 joulukuusta alkaen. Mitään muita nimerkkejä en ole tehnyt, ja kuten jo aiemmin sanoin, en tule tekemäänkään, vaikka osa käyttäjistä jatkaisikin massa-alapeukuttamista tilin pisteiden laskemiseksi alle tarvittavan luku-/kirjoitusrajan. Näin kävi eilen, ja vain murto-osa n. 20 uudesta pistevähennykäsestä poistettiin ylläpidon toimesta, vaikka valtaosa niistä pisteistä oli lähes varmasti alle 24h tehdyn manipuloinnin tulosta.

En siis aio enää osallistua Covid-19 keskusteluun, tai mihinkään muihinkaan keskusteluihin tällä pastallla, koska pistejärjetelmä on huono, sitä hyväksikäytetään jatkuvasti ja pisteitä annetaan usein fiilispohjalta, eikä esimerkiksi merkitsemään sitä onko sisältö laadukasta tai hyvin perusteltua. Ylläpitoa tämä asia ei näytä juurikaan kiinnostavan, vaikka asiasta on puhuttu käyttäjien toimesta jo pitkään. Sanat ja teot.

Omasta puolestani ylläpito voi vaikka poistaa tämän koko tilin.

Eipä tietenkään. Tili on vain sattumalta luotu tunti sen jälkeen, kun oma kirjoitusoikeutesi ketjuun hävisi ja avauduit ylläpidolle asiasta.

Infosoturien pelikirja ja kantavat teemat tuntuvat olevan hyvinkin samanlaisia palstasta ja nimimerkistä riippumatta.

USA:n vaalit oli vilpilliset ja Trump voitti oikeasti, Capitolin valtaaminen oli false flag, valtamediaan ei voi luottaa, THL:ään ja WHO:hon ei voi luottaa, korona ei ole influenssaa vaarallisempi, COVID-19 on Kiinan tai jonkin muun tahon suunnittelema projekti, uusi maailmanjärjestys, koronapassi on pahasta ja johtaa laajaan valvonta-/kastijärjestelmään, rokotteet ovat vaarallisia eivätkä toimi” jne. Unohtamatta tietysti sitä, että ”koronaan on olemassa toimiva lääke X, jota päättäjät eivät kuitenkaan halua käytettävän”.

Nopealla selailulla jokaikinen näistä löytyi myös sinun viestihistoriasta. Toki siellä on joukossa myös asiallisia nostoja ja muutama osuva mediakritiikki, mutta teesit näyttävät olevan kuitenkin samasta, Discord-kanavilla, Telegram-ryhmissä ja laudoilla hiotusta pelikirjasta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.10.2021 12.02

JR kirjoitti:

Tää laskelmassa käytetty selitys koronapotilaiden pidemmistä hoitojaksoista ei tunnu mitenkään relevantilta, kun koronapotilaita tehohoidossa raportoidaan nimenomaan tämänhetkisinä potilaina, ei alkaneina hoitojaksoina. Eli se efekti on jo "mukana" luvuissa, joita me katotaan.

Totta. Joka tapauksessa koronapotilas teholla vie keskimääräistä tehohoitopotilasta enemmän resursseja. Tuo huomio vaikutuksesta leikkaussaleihin varmaan ihan relevantti myös.

Mitä tulee tehohoitopaikkoihin Suomessa, niin esimerkiksi syyskuun puoliväliin päivätyn tehohoitoraportin aikaan teholla oli samanaikaisesti covid-potilaiden lisäksi 143 muuta potilasta. Tuoreimmassa, eilen julkaistussa raportissa tuota lukua ei ollut mukana.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.10.2021 11.26

Sikariporsas kirjoitti:

"Salmisen mukaan tehohoidon kuormitus on aika runsasta. Suomen sairaaloissa oli maanantaina 215 koronapotilasta, joista 34 oli tehohoidossa."

Tämä tehohoitopaikkojen määrä on ollut monta kertaa esillä mediassa. Suomessa on noin 300 tehohoitopaikkaa, tarvittaessa se voi olla 400.
Reilu 10%:n kuormitus ei nyt kuitenkaan vaikuta aika runsaalta. Ehkä verrattuna aikaan ennen koronaa.

Tässä uutisessa on avattu ihan hyvin tuota koronapotilaiden tuomaa kuormitusta tehohoidolle: https://www.verkkouutiset.fi/ylilaakarin-pysayttava-laskelma-nain-korona...

Monesko nimimerkki tämä on muuten "anonyymille vedonlyöjälle"?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.10.2021 12.35

Coron nääs kirjoitti:

Tuolloin 2016 yli 100 oli influenssa-aikaan samaan aikaan teholla. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001119298.html

(linkki perässä).

Missähän kohtaa tuossa linkissä sanotaan, että yli 100 ihmistä on ollut samaan aikaan teholla influenssan takia? "Yli 100" on koko influenssakauden teho-hoitoa saaneiden potilaiden luku tuohon helmikuun puoliväliin mennessä.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun tämä sama juttu on nostettu viime aikoina esille saman (tahallisen?) väärinymmärryksen kera.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.8.2021 04.57

tonza kirjoitti:

Tämäkin oli muuten ihan osuva huomio, paitsi että Maltalla vähintään yhden rokoteannoksen saaneita on 80,7% ja täysin rokotettuja 79,5%. Jonka lisäksi ei ole mitään viitettä siitä, että sairaalat olisivat täyttymässä siellä jotain kuviteltua "hyvää vauhtia".

Tämä graafi Maltan tilanteesta kertoo mielestäni tarpeeksi. Siihen voi jokainen katsoa rinnalle missä kohtaa kevättä rokotekattavuus lähti nousuun.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.8.2021 01.10

Kilppari kirjoitti:

Jos suhde otettujen rokotusten ja ilmoitettujen oireiden välillä on todellakin noin, niin tätä rokotetta voi sitten käyttää ainakin päänsäryn, kuumeen, väsymyksen ja huimauksen hoitoon. Auttaisikohan vähän jopa raajakipuihin 😁

Siellä on alun jälkeen ruvettu priorisoimaan ilmoitusten käsittelyä ns. oikeasti vakavien oireiden mukaan, eli näitä "perusoireita" on varmasti iso pino jonossa. 

"Koronarokoteilmoituksille tehdään kiireellisyysarvio ja vakavia haittavaikutuksia sisältävät ilmoitukset käsitellään ensin. Vakavien ilmoitusten suhteellinen osuus näyttää todellista suuremmalta, koska vakavien ilmoitusten priorisoinnin takia ei-vakavia ilmoituksia kertyy tarkempaa käsittelyä odottamaan. Tällä hetkellä tarkempaa käsittelyä odottavia ilmoituksia on n. 8 100."

Haittavaikutusilmoitusten lukumäärän vertaaminen 2009 sikainfluenssarokotusten vastaaviin on tosiaan melko hassua, sillä tuolloin vastaavaa helppoa ilmoituskanavaa ei ollut käytössä kuluttajille. Nythän tuolla on reilusti suurimpana ilmoittajalähteenä kuluttajat. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.8.2021 11.19

Artsipappa kirjoitti:

En tiedä yhtään miten voi tehdä ilmoituksen rokotteen haittavaikutuksista enkä jaksa sitä nyt selvittää. Pitääkö rokote oikeasti olla otettu, tarkistaako joku sen?

Mutta pistin foliohatun päähän ja mietin, että voiko rokotevastaiset tehdä vakavia ilmoituksia huvikseen? Jotta oma agenda saisi vähän puhtia? En sano että näin on, mutta tuli nyt vaan mieleen.

Haittavaikutusilmoituksen voi tehdä nykyään netissä, mutta vaatii Suomi-tunnistautumisen esim. verkkopankin kautta. Myös perinteisellä lomakkeella voi ilmoittaa.

Poimintana Pfizer-BionTechin rokotteen (4.79 miljoonaa annettua annosta) osalta "vakaviksi haittavaikutuksiksi" arvioitujen top-5: päänsärky 212 kpl, kuume 194 kpl, väsymys 185 kpl, 139 kpl huimaus ja 138 kpl raajakipu. (Lähde)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.8.2021 02.11

AnonymousBettor kirjoitti:

Kyselyyn osallistuneista 86% oli kertonut saaneensa vähintään 1 rokotteen, mutta kyselyn ajankohtana (heinäkuussa) vasta 60-66% suomalaisista oli saanut ainakin 1 rokotteen. Kyselyn vastaajajoukossa rokotetuilla oli suuri yliedustus, ja on varmaa olettaa, että tässä rokotettujen joukossa koronapassia kannatetaan laajemmin kuin ei-rokotettujen keskuudessa.

Kysely toteutettiin heinäkuussa 15-79 vuotiaille. Tuolla sun esille ottamalla 2. heinäkuuta päivämäärällä vähintään yhden rokotteen 15-79v suomalaisista oli saanut ~72%, ei 60-66%. Kysely julkaistiin 28. heinäkuuta ja iso osa vastaajista on osallistunut kyselyyn varmasti tuon 2. heinäkuuta jälkeen. Esimerkiksi 14. heinäkuuta tuo osuus oli jo yli 75%.

Laitatko tänne vielä kuvan kyselyyn osallistuneiden ikäjakaumasta? Vanhemmat ihmiset varmaan aika vahvasti yliedustettuina? 

 

Näytä koko viesti