Olet täällä

Catena Media P.L.C (CTM) - 9.4.2021 03.15

Naganon-prinssi kirjoitti:

Tämä on nimenomaan isoin riski Catenalle ja muille affifirmoille jotka ovat täysin Googlen armoilla. Wellgo mainitsi XLMedian jo, mutta sama päivitys rommautti samalla Catenankin hakutulokset. Raportoivat tästä melko avoimesti https://www.catenamedia.com/news/regarding-recent-google-update/

Tuo XLmedian case oli aiemmin saatu manuaalinen penalty Googlelta, ei siis sama päivitys. Catenalle tuli droppia alkukesästä Googlen yleisessä algoritmipäivityksessä, joita nähdään siis pari kertaa vuodessa. Molemmat toki riskejä, mutta manuaalinen rankku se huomattavasti pahempi näistä. Yleisissä päivityksissä on kuitenkin myös joskus voittajien puolella.

Mikäli on yhtään isompaa positiota sisässä, niin näitä kannattaa kyllä ehdottomasti seurailla joko tuo Naganon-prinssin mainitseman työkalun tai jonkun muun vastaavan saitin kautta. 

Näytä koko viesti
Catena Media P.L.C (CTM) - 9.4.2021 11.30

AlbertoKOOMA kirjoitti:

Itse sipaisin pienen possan. Mcap luokkaa 420m ja q1 ebitda 24-25m. Viivoitinanalyysilla näyttää halvahkolta, jos uskotaan jenkkimarkkinan vedon jatkuvan angel oisko kellään valistuneempia mietteitä?

Tällä hetkellä huitelee tosiaan lujaa, mutta yksikin Googlen antama manuaalinen rankku Catenan saiteille voi romahduttaa seuraavien neljännesten tulot. Näin kävi esimerkiksi samoilla markkinoilla kilpailevalle XLMedialle vuosi sitten (https://focusgn.com/xlmedia-seeks-google-resubmission-as-revenue-plunges)

Hankala arvioida, kuinka todennäköisesti tuo voi Catenan sivuihin iskeä, mutta perusteita varmasti löytyy tuhannen ostetun linkin jne myötä. Firma on kuitenkin 100% riippuvainen Googlesta ja riskin realisoituessa voi yhdessä yössä tipahtaa kolmannes tuotoista.

Näytä koko viesti
Privanet - 11.3.2021 10.08

https://www.hs.fi/talous/art-2000007853377.html

Seuraamusmaksu, julkinen varoitus ja asiamies valvomaan. Vieläköhän löytyisi Fivalta uusia keinoja Privanetin kaitsemiseen.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 2.3.2021 02.39

ItiksenKiekko kirjoitti:

Kiitos, että olet aktiivinen kommentoija, voisitko kuitenkin perustella puheitasi...? Menee ihan nollapostauksiksi ja ainakin minulle aiheuttaa vaan päänvaivaa pohtia syitä tälle.

Rationaalinen ihminen ostaa mitä vaan, joka tuottaa hänelle lisäarvoa rahallisesti tai ei, kunhan hinta on kohdillaan. Tiesitkö sitä?

En ole prinssi, mutta tuo Aspiren B2C on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tappiota tuottavaa roskaa.

Aki taisi nostaa nuo Aspiren vuodesta toiseen tappiota tehneet osakkuusyhtiöt aiemmin esille, ja niitä penkomalla voisi varmaankin löytää mielenkiintoisia virityksiä. Kun katsoo esimerkiksi tuota Digibet.comia (https://fi.digibet.com/), on melko hankala nähdä miten tuohon on lyöty 2 miljoonaa euroa(?) rahaa kiinni Aspiren suunnalta. Koko sivusto näyttää siltä, että se on laitettu yhdessä iltapäivässä kasaan Aspiren (5v+ kilpailua jäljessä olevan) alustan päälle.

"PELAA VAIHTAA OIKEALLA RAHALLA NYT" - Aspire Global

Löytääkö kukaan tuolta sivuilta yhtään vedonlyöntikohdetta tai ylipäätään mitään "veikkausalustaa"? Parikymmentä klikattua linkkiä myöhemmin luovutin itse.

Kenelle tuo pari miljoonaa euroa on maksettu tuollaisen puulaakin osakkeista? Löytyykö sieltä jotain serkkua myyjäpuolelta vai mikä homma.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 02.35

AnonymousBettor kirjoitti:

En tiedä mikä "avainhenkilö" tämä omaan agendaansa hurahtanut, yhden miehen ja 400 Instagram-seuraajan "järjestön"  (https://www.instagram.com/insurgence_usa/) perustaja on. Kyllähän tuollainen jättimäinen organisoitu tapahtuma kerää aina myös näitä vastapuolen aktiiveja mukaan.

Nämä antifan syyksi spinnaamiset on kyllä melko koomista kun seurasi miten sama, nyt false flagia huutava porukka onanoi vallankumoukselle muutama päivä aiemmin tilanteen ollessa päällä. 

Mutta taisin jutella sun aiemman nimimerkin kanssa jo vaalien aikana, joten eiköhän tää oo taputeltu. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 11.33

AnonymousBettor kirjoitti:

Twitterhän on tullut tunnetuksi siitä, että kyseenalainen tai jopa laiton materiaali on saanut olla näkyvillä poikkeullisen pitkiäkin aikoja. Toisekseen, esimerkiksi ISIS sai toimia suhteellisen vapaasti Twitterissä 2014-2015 aikana. Trumpin kaudellahan järjestön systemaattinen toiminta saatiin käytännössä tuhottua.

Kyllähän tätä QAnon-roskaakin oli levitetty vuosikausia. Nyt vain sattui homma eskaloitumaan siihen pisteeseen, että palvelun oli pakko puuttua asiaan.

AnonymousBettor kirjoitti:

Seurasin säännöllisesti sekä Flynnin että Powellin toimintaa Twitterissä, joista ensimmäinen ei edes ollut aktiivinen kirjoittaja alustalla. Riippumatta siitä, että heidän tiliensä poistoa virallisesti perustellaan väkivallan lietsonnalla tai QAnonin promoamisella, voin vakuuttaa heidän viestien / antamien haastattelujen perusteella ettei näin todellakaan ole. Haluaisin toki nähdä tukea niille väitteillä, ketkä toisin sanovat, koska sitä on pakko edeltää aikamoinen päätelmäketju.

Laskisin kyllä aktiiviseksi käyttäjän, jolla on 18k twiittiä kasassa ja tykitelty on vielä muutama päivä aiemmin. Viimeisimmäksi Flynnin twiitiksi jäikin hieno salaliittofantasia "Italy did it - Arturo D'Elia Admits to stealing election on". Samalla käyttäjällä on historialla lukematon määrä vastaavan roskan linkittämistä, ja törkyisimmät on toki joutunut poistamaan itse. Mukaanlukien nuo vanhat "Clinton on mukana lasten raiskauksissa" -jutut.

Sidney Powellilla Twitter-tili onkin sitten 108k twiitin verran fakenews-huutelua ja vähintään Flynn-tason sekavien salaliittoteorioiden levittämistä. Capitolin valtauksen takana vihjaili olevan Antifa ja koko show olisi "false flag". 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 12.47

AnonymousBettor kirjoitti:

Varmasti joukossa on botteja jonkin verran, jo pelkästään isot luvut tekevät vastakohdan mahdottomaksi. Toisaalta oma oletus on, että suurimmassa osassa tapauksista tilien takana on oikea käyttäjä, jo pelkästään siitä syystä, että konservatiiveja / republikaaneja löytyy amerikasta oikeasti paljon. Toisekseen, Trumpin kannatus republikaaniehdokkaana vain kasvoi 2020 vaaleissa aiempaan vertailukohtaan nähden (2016: 63 miljoonaa ääntää, 2020: 74 miljoonaa ääntä, eli kasvua 17%).

En ihan ymmärtänyt mikä pointti tässä oli. Jos siellä häviää yhdellä istumalla 10k seuraajaa joltain tililtä, niin voidaan kyllä varmuudella sanoa että kyseessä on juurikin spämmibottien/feikkitilien koneellinen siivous. Puhtaiden bottiverkostojen poiston lisäksi voi toki olla että on lyöty bannia esim. jonkun graafisen Capitolilta kuvatun ampumisvideon levittäjille. Äkkiä tuollaisistakin osuu samojen tietyn ryhmän seuraajalistoille iso kato.

Suomi-Twitterinkin kohdalla on nähty useita vastaavia isoja siivouksia, joissa monilta suosituilta tileiltä on hävinnyt yön yli 5-20k seuraajaa. 

AnonymousBettor kirjoitti:

Muutamia esimerkkejä alla poistetuista tileistä, jotka olivat erittäin seurattuja ja siten vaikutusvaltaisia:

Flynnin, Powellin yms bannien osalta taustalla oli siis nämä Capitol-lietsomiset. 

“The accounts have been suspended in line with our policy on Coordinated Harmful Activity," a Twitter spokesperson told NBC News. "We’ve been clear that we will take strong enforcement action on behavior that has the potential to lead to offline harm, and given the renewed potential for violence surrounding this type of behavior in the coming days, we will permanently suspend accounts that are solely dedicated to sharing QAnon content."

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 9.1.2021 11.18

AnonymousBettor kirjoitti:

Löytyisikö esimerkkejä käyttäjistä, joita on bannattu Twitteristä ilman selviä sääntörikkomuksia? Nuo sun kaikki esille nostamat twiitit, joissa mainitaan että seuraajista on tippunut iso määrä ihmisiä kerralla, kertoo lähinnä feikkikäyttäjien ja bottien siivoiluista.

Näitä feikkejä ja botteja on tuolla laidalla varmaan kymmenkertainen määrä vrt. "vastapuoli". Helppo todeta kun katsoo twiittien tykkäyslistoja ja kommentoijia. Kotimaasta kannattaa tsekata esimerkkinä vaikka Laura Huhtasaaren twiittien keräämiä käyttäjätunnuksia.

Näissä nettisoturien määrissä on tosiaan kotimaassakin selkeä ylivoima PS-"konservatiivi"-akselilla. On hauska esimerkiksi seurata Ampparit.comin suosituimpien uutisten listaa ja äänestyskäyttäytymistä siellä. Suomen Uutisten juttujen saldo asettuu aina nopealla tahdilla +150-200 ääneen, samaten jos Halla-aho tai PS mainitaan positiivisessa yhteydessä jonkin muun lehden jutussa. Vastaaville miinuksille pääsee aina Sanna Marinin tai Li Anderssonin posiitivisessa valossa esittävät uutiset.

Rikosuutisten puolella isot plussa-äänisaaliit saa kun jutussa mainitaan ulkomaalaistaustainen tekijä tai -nimi. Kotimaisilla rikoksentekijöillä jäädään nollan pintaan, poikkeuksena rikoksen uusijat (mallia "taposta tuomittu syyllistyi uudelleen henkirikokseen").

Edellisten eduskuntavaalien varsinaisena vaalipäivänä PS:n puolesta taistelevat infosoturit sai Jodelin "haltuunsa" tykittämällä feedin täyteen "Ennen äänestin aina vihreitä, tänään meni ensimmäinen ääni Perussuomalaisille" -tyyppisiä tarinoita. Bluestacksin ja bottiarmeijan avulla lähti vielä jokaiselle negatiiviselle tai tuon ilmiön esiin nostava jodlaukselle sekunneissa piilottamiseen vaadittavat alaäänet.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 21.12.2020 12.13

USA Vaalit 2020 -ketjusta tuli mieleen, että olisi hienoa nähdä moderoinnissa linja, jossa nuo kaikkein roskaisimpien "vaihtoehtomedioiden" suorat linkit muutettaisiin tekstimuotoon. Eli jos haluaa vierailla saitilla, niin saa kopioida linkin itse selaimeen. Suorat linkitykset tuo arvoa näille domaineille Googlen silmissä, ja se näillä yhden postauksen käyttäjillä on varmasti myös usein tarkoituksena.

Lisäksi: tuo etusivun jättibanneri latautuu selaimella kaikkea muuta infoa myöhemmin. Tulee klikkailtua suurinpiirtein jokatoinen latauskerta väärää linkkiä, kun sisältö hyppääkin klikkaushetkellä mainosbannerin verran alaspäin. Löytyisikö tuohon joku tekninen ratkaisu, että tuo banneri ladataan ennen alempana olevaa sisältöä? Tai edes latausnopeudet jollain tapaa lähemmäs samaa tasoa muun sisällön kanssa.

 

Näytä koko viesti
Thunderful Group/ Lelumyynti Ky / Amo Oy IPO - 7.12.2020 11.04

K.A. kirjoitti:

6000 merkattu, 0 saatu. Heja Sverige!

Sama merkintämäärä ja lopputulos täällä. Mielenkiintoinen kokemus muutenkin, että sai avauspäivän aamuun asti jännätä montako lappua tulee. 

Näytä koko viesti