Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 -

#W.Einstein#Baywa.re#BYW6.DE#38.65

Saksalainen uusiutuvan energian firma. Erikoistunut kelluvan aurinkoenergian huikean potentiaalin valjastamiseen (Tekojärvet vesivoimalaitosten yläpuolella, vanhat kaivosjärvet yms. aurinkopaneelien sijoituspisteeksi). Hyötyjä on monia. Vesi parantaa aurinkopaneeleiden hyötysuhdetta, paneelit kellukkeineen estävät veden haitumisen aiheuttamaa potentiaalienergian menetystä, yhteydet sähköverkkoon jo valmiiksio olemassa vesivoimaan liittyvien tekojärvien ja usein vanhojen louhostenkin kohdalla. Modulaarinen kellukerakenne mahdollistaa nopean käyttöönoton ja aurinkopaneeleiden halventuminen auttaa kustannuspuolella. Noita hyödyntämättömiä tekojärviä ja vanhoja kaivoksia kyllä riittää. Toki firma on mukana myös tuulivoimassa yms.

Kannattaa tutustua firmaan:

https://www.baywa-re.com/

Itse olen omistanut firmaa jo vajaan vuoden verran. Mielestäni vieläpä aika halpa tulosodotuksiin nähden

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan -

Pari vuotta Kiinassa asuneena ja Alibabaa vuosia omistaneena laittaisin pari kommenttia tähän mielenkiintoiseen keskusteluun:

Ensinnäkin suuri osa Kiinan nopeasta talouskasvusta perustuu Kiinan kommunistisen puolueen harjoittamaan politiikkaan. Päätökset ovat todella nopeita ja usein yksilöiden ja yritysten kannalta julmia. Jos Kiinan johto esimerkiksi haluaa luoda jonnekin sisä-mongolian Hohhottiin teknologiaklusterin, niin se päättää, että tiettyinä vuosina tietyistä valtion pääosin rahoittamista yliopistoista valmistuneet DI:t muuttavat sinne, tai maksavat koko saamansa koulutuksen arvon verran rahaa "vapaudesta" työskennellä missä haluavat. Ihmisten oikeuksia siinä ei paljon mietitä, mutta toisaalta vasta valmistuneet DI:t ottavat suurimmaksi osaksi mielluusti vastaan tuon varman työpaikan. Uusia inssejähän maa tuottaa yli puoli miljoonaa vuositasolla, ja moni joutuu ottamaan koulutustasoa vastaamatonta työtä vastaan päästäkseen edes jotenkin mukaan työelämään. Toki uutta teknoklusterialuetta sitten tuetaan johdon puolesta samalla myös infrainvestoinnein, luotijunien, tieverkoston, valokaapelinettien yms avulla. Tämä valtiojohtoinen kapitalismi tuntuu olevan hyvin tehokasta. Yrittäjyyttäkin tuetaan, kunhan yritys perustetaan oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Tärkeintä on, että suhteet valtiojohtoon ovat kunnossa.

 

Kiina on hyötynyt valtavasti myös johdon vaatimasta kiinalaisen yhteisyrityksen muodostamisesta vaatimuksena Kiinan markkinoille pääsyyn. Usein yhteisyritys on kannattava varsinkin kiinalaiselle osapuolelle, joka pääsee näkemään läheltä yrityksen toimintakulttuurin ja kopioimaan kaikkea mitä vaan pystyvät.

 

Kiinalaiset ovat onnistuneet valjastamaan myös opiskelijavaihtoon päässeitä opiskelijoita valtion intressejä ajamaan. Kansainvälisesti parhaisiin tutkimusryhmiin päässeitä nuoria lahjakkuuksia houkutellaan ja painostetaan takaisin Kiinaan vetämään omaa "kopioitua" tutkimusta. Immateriaalioikeuksia ei siinäkään tapauksessa kunnioiteta. 

 

Summa summarum: Kiinan tuleva valta-asema maailmanmarkkinoilla on ainakin itselleni ihan selvä asia. Länsimaiden etumatka on monella alalla saatu kiinni kopioimalla, aggressiivisella politiikalla ja kovalla työllä. Pitää muistaa, että kyllä Kiinassa määrätietoisia eteenpäin pyrkiviä ja äärimmäisen ahkeria ihmisiä riittää. Jos vielä poliittiset suhteet ovat kunnossa, niin yksityiset yrityksetkin voivat Kiinassa menestyä. Voitte olla varmoja, että ihan kaikilla näillä Kiinan oikeasti suurilla yrityksillä: Alibaba, Tencent yms. poliittiset suhteet ovat kunnossa. Se ei toki tarjoita, etteikö johto saattaisi tehdä isoillekin yrirtyksille haitallista politiikkaa varsinkin, jos yrityksen johto ei osoita olevansa mieliksi valtion johdolle. 

 

 

 

Näytä koko viesti