Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Onkohan ollut joku isompikin ongelma. Huomasin, että Seligson on tänään korjannut ETF:nsä arvoa takautuvasti. https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/seligson-co-omx-helsinki-25-porssinoteerattu-rahasto-ucits-etf-osuuden-arvon-ja-merkintayksikon-29122023-korjaus/5476f625-0275-5a02-ad35-dfc25d550880

Näytä koko viesti
Vakuutuskuori/Sijoitusvakuutus - onko järkevää? -

Lainsäädäntö rajaa nykyään sitä, että vakuutuksen sisälle ei saa suoraan päästä tekemään toimeksiantoja kohteena oleviin tuotteisiin. Aiemmin isojen pankkien isojen poikien vakuutuksissa vakuutuksen sai näkymään verkkopankissa kuten muutkin aot:t. Hesarin jutussa Nordnet sanoo jutelleensa verottajan kanssa, että nykyinen toteutus on ok. Käytännössä ei ilmeisesti voi syöttää osakkeille hintarajaa vaan ainoastaan pyytää vakuutusyhtiöitä ostaan tai myymään niitä.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Nordnetin sijoitusvakuutus on tullut pihalle. Lisää tietoa: https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/tilit/sijoitusvakuutus

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili. Talletusraja nousi 100.000 euroon. -

Kiinnostaisi tietää, miten Nordnet on toteuttanut osakkeiden ja etf:ien kaupankäynnin vakuutuksen sisällä. OST:n myötä tulleiden lakien mukaan vakuutuksen sisällä ei saa suoraan päästä tekemään toimeksiantoja vaan voi ainoastaan tehdä "allokaatiomuutoksia" itse.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

Mietin että jos nyt vähän tappiolla olevan OST sulkisi ja keskittäisi kaikki ostokset AOT. Ehkä myöhemmin OST jos ja kun olisi varaa ja näkemystä tuupata sinne jokin yksittäinen osake.

Nordnet taisi ottaa OST:n sulkemisesta 50 e. Kannattaa tarkistaa hinnastosta. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili. Talletusraja nousi 100.000 euroon. -
hauturi kirjoitti:

Onko kellään mitään tietoa miten osakesäästötili toimii jos sen omistaja on sijoitustuotoistaan verovelvollinen ulkomaille eikä Suomeen? Onko se silloin käytännössä arvo-osuustili mutta omaisuuslaji- ja talletusrajoituksin?

Taidat olla oikeassa. Riippuu toisen maan verojärjestelmästä. Eläksijoitukset on tyypillisesti suojattu verotukselta valtioiden välisissä verosopimuksissa, mutta osakesäästötilistä niissä tuskin puhutaan.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -
profit kirjoitti:

Olen hieman pettynyt, miten Nordnet toimii.

Tulee välillä tehtyä kauppoja vähän enemmänkin, kauppa kuukaudessa meiningillä nordnet olisi varmaan ihan ok.

Kaipaisin vaihtoehtoja Nordnetille, onko ideoita?

Mihin pettymys erityisesti liittyy? Jos käyttöliitymään, niin kannattaa kokeilla myös infront web traderia, jonka saa tilattua sivuni -> profiili -> omat tilaukset. Maksaa jokusen euron per kuukausi. Tossa joku mainossivu https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/kaupankayntisovellukset/infront-web-trader

Jos haluaa vaihtoehtoisen "kotimaisen" palvelun, joka myös ilmoittaa kaupan suoraan verottajalle, niin mandatum trader voisi olla. Näillä on kolme eri kaupankäyntisovellusta/alustaa riippuen millaisen haluaa. Hinnat suunnilleen samaa tasoa nordnetin kanssa. https://www.mandatumtrader.fi/

Jos haluat halvemmat hinnat eikä kauppojen ilmoittaminen itse verottajalle haittaa (itseä kyllä haittaisi. verottajan lomake veroilmoituksella on suoraan suolesta), niin kannattanee tarkistaa ainakin degiro ja interactive brokers.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut -

Tässä vielä kuvankaappaus Köyhänsijoittajan linkkaamasta Rothoviuksen esityksestä. Tässä on laskettu, että salkku kiertää joka vuosi, ja PS-tilille sijoitetaan oman pääoman lisäksi saatu verovähennys (esim. laitat maksimin 5k, niin saat vähennystä 1500-1700 e, jolloin omaa pääomaa tuosta on 3500 e). Tuotot omalle pääomalle on siis verotonta, kun verottaja vippaa verojen osuuden.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut -

Uusimman Osakesäästäjien lehden mukaan nyt jäsenetuna on Dansken PS-tili ilman kuukausimaksua. Dansken nettisivuilta moista ei vielä löydy, mutta on myös Osakesäästäjien nettisivuilla mainittu. Danske tuntuu muutenkin vähän aktivoituneen ton kanssa, kun sain itse loppuvuodesta Danskelta viestin, että vielä ehdit laittaa rahaa PS-tilille. Olin tosin jo laittanut maksimit viime vuodelle siinä kohtaa.

Näytä koko viesti
Kempower -

Merkkasin. Katsotaan millä kertoimella saa.

Näytä koko viesti