Olet täällä

Osakkeiden siirto jenkeistä Suomeen - 8.1.2021 01.29

Jos saat siirrettyä osakkeet myymättä niitä, niin ei mene veroa. Kannattaa tiedustella vaikka Nordnetin asiakaspalvelusta onnistuuko. Teoriassa ainakin pitäisi onnistua, kun Nordnet yms käyttänee jotain normaalia amerikkalaista säilyttäjää noille.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 14.12.2020 11.53

Rogue kirjoitti:

 

Kalle kirjoitti:

Superit on hyviä jos haluaa indeksisijoittaa pohjoismaihin mutta siinäpä se. Ei tarjoa kummoista hajautusta globaalisti. Ei myöskään kovia tuottoja ole tullut vaikka kulut ovatkin pienet. Vertaile vaikka Spiltan Aktiefond Investmentbolag ja omxh25 tai omxs30 kehitystä. 0.2% kulut ei pitäisi olla deal breaker. Handelsbank USA on myös edullinen. Pienet kulut on vasta toissijainen valintakriteeri. Sen ei pitäisi ohjata mihin haluaa sijoittaa. Sitten kun on löytänyt kohteen niin sivertailee sen sektorin/alueen rahastojen kesken kulut. Ei anna hännän heiluttaa koiraa.

 

Olet ajastasi jäljessä.

https://www.nordnet.fi/fi/markkina/rahastot/Indeksirahastot?gclid=CjwKCA...

 

Voisi mainita myös SPP Aktiefund Global, jossa on myös kehittyvät markkinat mukana. Kulu 0,3% eli sama kuin nordnetin omalla.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 14.12.2020 11.49

trauma kirjoitti:

Osakesäästötililtä myytäessä ei siis saa tonnia verovapaana...?

Osakesäästötilillä myynnit ovat aina kokonaan verovapaita.. Nostoja tililtä verotetaan ja niitä ei koske pienten luovutusten verovapaus, koska kyseessä ei ole luovutus.

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja - 6.12.2020 07.49

Opintopolusta löytyy jotain amk-tutkintoja, jotka on listattuna kokonaan verkko-opintoina. Kuvausten perusteella näissä näytti olevan luokkaa yksi lähipäivä per lukukausi ja kaikissa ei välttämättä edes sitä. Alla olevassa hakulinkissä on rajauksena kaupallinen ala. Filttereitä säätämällä löytyy muitakin.

https://opintopolku.fi/app/#!/haku/*?page=1&articlePage=1&organisationPa...

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.12.2020 09.51

Olisiko kenelläkään suosituksia kirjanpitäjästä (tai miten löytyää hyvä kohtuuhintainen) firmalle, jolla olisi lähinnä asunto- ja osakesijoituksia?

Näytä koko viesti
Täysi aloittelija kysyy kuukausisäästämisestä - 28.11.2020 08.06

Eri maiden sektorien jne kehitystä on mahdotonta ennustaa, joten kannattaa mieluummin keskittyä kulujen (ja verojen) minimointiin kuin valitsemaan "voittavia" rahastoja. Myös markkinoiden ajoittaminen on loppupeleissä mahdotonta, joten sen kun laitat vaan kk-säästöllä joka kuukausi rahaa sisään niin ylä- kuin alamäessä.Huomautuksena vielä aloittelijalle: alamäessä kuuluu ostaa lisää, ei myydä paniikissa. Jos myyt kun säästöjen arvo on tippunut, niin todennäköisesti menee ohi myös nousu, joka korjaisi tilanteen.

Nordnetin allokaatio on yksi vaihtoehto. Mitään perusteluja Nordnet ei tarjoa, miksi kotimaan osuus pitäisi olla 30%. Kehittyvien osuus koko maailmasta on puolestaan noin 15%, joten nordnetin 20% on kevyessä ylipainossa.

Kannattaa huomioida myös yhden rahaston vaihtoehto: Nordnetista löytyy SSP Aktiefond Global, joka sijoittaa niin kehittyviin kuin kehittyneisiin markkinoihin MSCI All-World -indeksin mukaan. Kulu on 0,32% ja tähän voi ihan hyvin laittaa 100% säästöistä. Itse suosittelisin tätä.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 25.11.2020 09.56

wunderbra kirjoitti:

Vähän väärä ketju mutta onko jollain sellaista tilkkariosaamista, että osaisi avata kuinka vapaasti Nordnetin kaltainen toimija voi tuota tehdä? Eli siis voivatko kuinka vapaasti "ostaa" Riksbankista rahaa -0,jotain ja myydä sitä sitten 1-2,5 pinnalla eteenpäin. Näihin tuntuu aina liittyvän Baseleita ja muita sen sellaisia kaukaisia kaupunkeja, jotka estävät liiketoiminnan kehittämisen puhtaasti pankkien oman riskikartoituksen suhteen.

Annin lapuissa luki, että nykyisellään kaikki lainaaminen tehdään asiakkaiden sisässä olevista talletuksista eikä käytetä ulkoista rahoitusta. Nordnet toki saisi vakuudellista lainaa asiakkaiden osakkeita vastaan riskittömällä korolla, kun luottoehtojen mukaan Nordnet voi jälleenpantata laput.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 23.11.2020 10.11

Aki Pyysing kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Kysyin siis toki myös Nordnetista mutta lisäkysely ei ehkä haittaa. Kenelläkään kokemuksia osakelajien siirrosta AO-tililtä toiselle, jotain huomioitavaa?

 

Vanhahkoa. Koko tilin siirtäminen oli joskus maksutonta. Yhden osakelajin maksoi. Kannattaa varautua henkisesti Nordnetin rauhalliseen tahtiin toimittamisessa.

Jos nyt luin hinnastot oikein, niin Nordnet ei veloita tuosta mitään. Ålandsbanken puolestaan veloittaa 10-75 e (hinnasto ei kerro tarkemmin). Samalla toki myös hankintahinnat hukkuvat, niin kannattaa ottaa rapotit/tiliotteet talteen johonkin.

Näytä koko viesti
Sveitsiläisen lähdeveron takaisinperintä - 23.11.2020 07.22

Bingo53 kirjoitti:

Rahasto saa osingot verottomina ja voi siten hyödyntää korkoa korolle -efektiä täysimääräisesti.

Valitettavasti ole väärässä. Monet valtiot perivät rahastoilta lähdeveroa, vaikka rahasto olisikin Suomessa vapautettu verosta. Räikeimpänä Tanska perii ulkomaisilta rahastoilta suurempaa lähdeveroa kuin kotimaisilta. Rahasto ei voi hakea näitä takaisin. Nordnetin rahastot ovat ainakin olleet tästä käräjillä Tanskan verottajan kanssa*. Lisäksi rahaston maksaessa lähdeveroa, et saa siitä itse mitään hyvitystä muuta kuin alempana tuottona. Sama tilanne kuin ost:n kohdalla.

https://www.nordnet.fi/blogi/superrahastojen-saamien-osinkojen-verotus/

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 15.11.2020 02.47

finninaama kirjoitti:

Ajallinen hajautus vaatisi että ostaa säännöllisesti osakkeita. Tuntuu itsestä historian valossa että se on tärkein hajauttamisen muoto. Yleensä kaikki tuntuu nousevan ja laskevan samaan aikaan.

Näin teoreettisesti suurin odotusarvo tuotolle on, jos sijoittaa kaiken käytettävissä olevan rahan heti. Ajallinen hajautus toki laskee riskiä, että sattuu laittamaan rahat sisää markkinan huipulla, mutta laskee tuoton odotusarvoa. (time on market beats timing the market. tilillä olevan rahan reaalituotto on negatiivinen)

https://investor.vanguard.com/investing/online-trading/invest-lump-sum

 

Näytä koko viesti