Olet täällä

Nordea - 14.10.2020 02.37

Teknokraatti kirjoitti:

 

Slice kirjoitti:

Saakos osakesäästötilille erikseen kruunutilin? Voiko osakesäästililtä sijoittaa Ruotsiin tai Iso-Britanniaan (osakkeisiin)?

 

Eikö oikeampi kysymys olisi "miksi sijoittaa osakesäästötilille vaikkapa ruotsalaisiin osakkeisiin", ellei pysty välttämään kohdemaan pääomatulon lähdeveroa? 

Vai mitä mulla jää nyt huomaamatta?

Voit myydä osakkeet ilman myyntivoitosta menevää veroa kunhan rahat pysyvät tilin sisällä. Lähdevero koskee ainoastaan osinkoa, ei myyntivoiton pääomatuloveroa.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 11.10.2020 08.39

jayboy kirjoitti:

Kiitos tiedosta. Eli hankalaa on saada lainaa yhtiölle ilman muuta toimintaa.

Jos meinaat sijoittaa firman kautta osakkeisiin/ETF:iin, niin avaa tili Interactive Brokersille. Marginia saa paljon paremmilla ehdoilla ja korolla kuin vaikka Nordnetilta eikä tarvitse takaajia tai firman talouslukuja. Bonuksena myös välityspalkkiot on paljo matalammat. Tosin ei pääse Helsingin pörssiin käymään kauppaa.

Näytä koko viesti
Pankkitilin korvikkeet - 8.10.2020 09.27

Ärrä kirjoitti:

Tullut seurattua yleisesti Sijoitustiedon keskusteluja jo jonkin aikaa ja päädyin nyt tekemään tunnukset tänne. Etsin 100k-120k summalle parempaa säilytyspaikkaa kuin pankkitili. Reunaehdot aikalailla samat kuin aloittajalla ja tämän takia en avannut uutta keskustelua. Aikajänne on max kolme vuotta jolloin näille rahoille on uusi kohde valmiina. Svea näyttää tarjoavan 0,8% korkoa, mutta tässä kohtaa ihanteellinen tuotto voisi olla enemmänkin luokkaa 2-3%. Tuleeko teille mieleen vielä jotain mitä yllä ei ole jo mainittu? 

Valitettavasti markkinatilanne ei muutu toivomalla paremmaksi. Jos haluat 2-3% "riskitöntä" tuottoa, niin aikajänteesi on liian lyhyt. Tuon saisi ostamalla osalla summasta vaikka indeksirahastoa/ETF:ää ja loput tilillä. Tässä keississä sitten "riskitön" vaatii sijoitusajaksi 5-10 v.

Näytä koko viesti
eToro: osakkeita vaiko CDF:ää? Verotus? - 3.10.2020 08.10

Etorolta saa todnäk jonkin veroraportin. Tämä ei kuitenkaan käy verottajalle vaan kaupat pitää itse veroilmoitukselle yksitellen hankinta/myyntierittäin. Jos noin 10 kauppaa jouduin käsin kirjaamaan ja totesin että ei koskaan enää, kun on niin iso työ saada kaikki tarvitut luvut oikeassa muodossa. Jos et ilmoita etoron kauppoja, niin niistä kuitenkin menee perästä tieto verottajalle jotain kansainvälisiä mekanismeja pitkin, ja voit odottaa selvityspyyntöä asiasta. 

Näytä koko viesti
Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 30.9.2020 10.17

Bingo53 kirjoitti:

Pointti oli se, että markkinahäiriössä - kurssit ylös, alas ja kummallinen painotus - rahastonhoitaja voi haistaa kuplan ja muuttaa painotusta. Rahastoja voi lisätä ostamalla ja vähentää lunastamalla. Rahaa voi siirtää toisesta toiseen.

Paino sanalla voiTilastojen valossa suurin osa aktiivisista rahastoista hävisi indeksille myös corona-myllytyksessä, joten aika kuningas saa olla, jos luottaa pystyvänsä valitsemaan oikean aktiivisen managerin, joka pystyy voittamaan indeksi.

Näytä koko viesti
Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 25.9.2020 10.07

Bingo53 kirjoitti:

Jutun väite on vanhentunut. Rahastonhoitajalla ja aktiivisella salkunhoidolla on vielä paikkansa. Taidot vain vaihtelevat.

Valitettavasti tutkimukset osoittavat kuitenkin, että rahastojen ja hoitajien toteutunut tuotto ei ole takuu onnistunees hallinnoinnista tulevaisuudessa. Lisäksi argumenttisi "on olemassa yksi aktiivinen rahasto, joka voitti indeksin, eli aktiiviset managerit hyödyllisiä" ohittaa managerin valinnan vaikeuden.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 24.9.2020 11.59

Arthur kirjoitti:

SVOP-sijoituksessa on se etu verrattuna lainaan, että se kasvattaa yhtiön nettovarallisuutta ja näin saat edullisemmin verotettua osinkoa yhtiöstä ulos enemmän (8% svopista).

Lainaa takaisin maksaessa vero on 0%, niin tulee halvemmaksi tavaksi kuin nostaa osinkoa.

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot - 16.9.2020 11.54

Tinggeli kirjoitti:

Ja Martin Paasikin hehkutti tätä rahastoa.Vaikka on muuten varoittanut jatkuvasti Swap-sopimuksia tekevistä rahastoista.

Mielestäni Paasi ei erityisesti ole hehkuttanut rahastoa. Pikemminkin aina sanonut "laita rahaa JOS ymmärrät miten tää toimii ja olet sitä mieltä että on soveltuva". Työnsä puolesta tuskin tuen voimakkaammin voi hyökätä kyseistä tuotetta vastaan.

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot - 16.9.2020 10.23

mzone kirjoitti:

Smarttien logiikka on oikeastaan suunniteltu juuri väärin päin. Osakepainoa kannattaisi myymisen sijaan lisätä, kun osakkeet halpenevat riittävästi.

Smarteissa on todennäköisesti sovellettu viime vuosien kuuminta trendiä: riskibudjetointia. Valitettavasti tämä perustuu toteutuneeseen volatiliteettiin, joten alkuvuoden nopea dippi aiheutti osakkeiden myynnin niiden volatiliteetin noustua. Koska historiallisesta datasta ei ollut yhtä suurta dippiä löytynyt, niin mallit todnäk kusivat. Vähän kuin ajaisia autoa mutkaisella tiellä katsoen ainoastaan peräpeiliin.

Saman kaltaisen ilmiön huomaa myös esim Lähitapiolan suoja-rahastossa: https://www.lahitapiola.fi/henkilo/sijoitukset-ja-varainhoito/sijoitusra...

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot - 16.9.2020 10.19

k70 kirjoitti:

Eihän tuo Smart rahaston menestys tai sen puute voi tulla yllätyksenä, jos katsoo mitä se on syönyt. Morningstar kertoo sisältävän nykyisellään vain käteistä ja joukkolainoja. Missä vaiheessa osakkeet lähti kokonaan pois? 

Morningstar on asiasta sekä oikeassa että väärässä. Smartit ovat synteettisiä rahastoja, joiden omistamat varat on sijoitettuna käteisen kaltaisiin instrumentteihin. Sen lisäksi rahastoilla on jp morganing kanssa swap-sopimus, jolla rahasto vaihtaa salkkunsa joukkovelkakirjojen tuotot smartin varsinaiseen tuottoon. Morningstar näyttää siis rahaston sisällön oikein, mutta valitettavasti synteettisen rahaston kanssa sisältö ei määrää tuottoja...

Oikeamman kuvan smartin sisällöstä saa vaikka kk-katsauksessa olevista tiedoista: https://blogi.nordnet.fi/yksi-parhaista-kuukausista-smart-salkkujen-kuuk...

Paasi on myös kirjoittanut rakenteesta hieman: https://blogi.nordnet.fi/smart-salkut/

Näytä koko viesti