Olet täällä

Selvityspyyntö verottajalta CDF-kauppoihin liittyen, kakka tuulettimessa - 14.2.2020 12.24

Piensijoittaja kirjoitti:

 

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

Verottajan minulle ilmoittama, ilmoittamatta jääneet tulot ovat n. kolminkertaiset Plus500 lähettämään kirjanpitoon verrattuna. Pieni toivonkipinä siis, mieluummin maksan nelinumeroisen lisäveron kun viisinumeroisen.

 

Olisiko verottajalla laskelmissa vain myyntihinta, mutta ei ostohintaa? 

Totta. Hankintahinnan saa vähentää myyntihinnasta, jolloin vero menee vain oikeasta voitosta yksittäisessä kaupassa. Tappiollisten kauppojen tappiota ei voi vähentää kuitenkaan voitollisista kaupoista. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.1.2020 04.05

bablabo kirjoitti:

Miten tuo Interactive Brokers on mielestäsi toiminut, suosittelisitko? Etenkin kiinnostaisi kuulla, että miten helppo sinne on siirtää varoja, tarvitaanko esim. jotain bank reference letter tyyppisiä dokumentteja pankilta, soitteleeko sieltä joku account manageri non-stop, ja onko heidän analyysit ja analyysityökalut mielestäsi hyödyllisiä.

Muutkin saa mielellään vastata jos on jotain kokemuksia.

Itse avasin juuri firmalle tilin IB:hen. Sinänsä ainoa ulkopuolelta tarvittu dokumentti oli kaupparekisteriote. Muuten riitti itse tehdyt hallituksen päätökset ja valokuva henkkareista jne. Lisäksi taisi haluta jonkun laskun, jossa näkyy osoite. Firmatilin kanssa joutui myös mifid/emir/fatca jne luokittelu sotkuun, jossa IB ei yhtään auttanut. Olettaisin henkilökohtaisen tilin avaamisen olevan paljon helpompaa ja edellyttävän lähinnä kopiot henkkareista sekä jonkun sähkölaskun tjsp, josta näkyy kotiosoite. Kukaan ei ole ainakaan minulle soitellut tuolta perään, mutta kysymyksiin on saanut vastauksen luokkaa seuraavana arkipäivänä.

Rahaa laitoin yöllä siirtymään suomalaisesta pankista, niin tänään kolmen aikaan näkyi IB:n tilillä. Pienoisena kuriositeettina saapuvasta rahasta piti ilmoittaa IB:n portaalissa etukäteen, minkä jälkeen sai maksutiedot.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.12.2019 10.56

En löytänyt uudelta luottosivulta mistään salkun lainoitusastetta valmiiksi laskettuna. Tämä olisi oleellinen tieto superluoton kanssa, vaikka euromääräiset rajat onkin ilmoitettu. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 24.12.2019 11.56

kuponginleikkaaja kirjoitti:

Pitääpä vielä miettiä avaanko tilin Mandatumiin, jonka kulurakennetta en heti löytänyt, vai Nordnettiin, jossa nyt 5 € minimikulu ostoissa.

Ilmeisesti Mandatumin normihinnasto pätee (hki min 10 e). Ensi vuoden alusta Osakesäästäjien jäsenet pääsevät ilmeisesti suoraan kakkostasolle (hki min 6 e).

https://viisasraha.fi/Oma-talous/Lis%C3%A4%C3%A4-j%C3%A4senetuja-osakes%C3%A4%C3%A4st%C3%A4jille

https://www.mandatumtrader.fi/hinnoittelu/

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 24.12.2019 11.54

Slice kirjoitti:

Miten muuten menee ulkomaalaisten (Ruotsi, UK, US) osakkeiden verokohtelu OSTssä?

Osingoista pitää maksaa ulkomainen lähdevero, jota ei voi vähentään Suomen veroista (toki tässä tapauksessa vähentää ost:n tuottoa. Ilmeisesti ainakaan UK ja Viro ei peri osingoista lähdeveroa, niin noista tulee osingot suoraan verotta ost:lle. Myyntejä ulkomaiden verotus ei koske, niin menee samalla lailla kuin suomalaisilla osakkeilla.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 13.12.2019 02.26

Aki Pyysing kirjoitti:
vsquid kirjoitti:

Iso-Britannian suomalaisilta perimä osinkojen lähdevero on nolla, joten ilmeisesti myös noita voi ostaa osakesäästötilille hyvillä mielin. 

Mitähän muita tällaisia maita on? Luulen, etten ole ainoa, joka ei missään tapauksessa ota sellaiselta markkinalta, jossa palaa osa osingoista turhiin veroihin tai vaihtoehtoisesti joutuu lähettelemään faxeja johonkin Trondheimiin.

Jossain Nordean läystäkkeessä oli myös Viro mainittu. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 13.12.2019 01.43

Iso-Britannian suomalaisilta perimä osinkojen lähdevero on nolla, joten ilmeisesti myös noita voi ostaa osakesäästötilille hyvillä mielin. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 21.11.2019 12.30

Väärin. Tilin voi siirtää pankista toiseen sulkematta sitä, jolloin arvo voi olla yli 50k. Tosin pankit voivat periä tästä jotain palkkiota (nordnetin hinnastossa tällä hetkellä siirto pois 50 e). 

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 18.11.2019 08.42

Haddock kirjoitti:

Kallis

Hengen menettäessä menettää rahat - ellei kalliisti suojaa

Verotuksen tasosta eläkeiässä saati säädännöstä ei ole takeita.

Aikanaan lupasin yhdelle heti ottaa maksimit kun osoittaa edes jonkin markkina- & korkoskenaarion, jossa tämä on kannattavampaa kuin laittaa ko. summa miinus verot indeksiin. Ei oo palannut 10 vuoteen.

Ei ole kallis. Tili itsessään ei maksa mitään. Sijoitukset voi laittaa vaikka vanguardin tai isharesin etf:ään, tai pörssiosakkeisiin.

Kuollessa rahoja ei menetä vaan ne jää perikunnalle. Sotket varmaan vanhoihin eläkevakuutuksiin, joissa potti voi jäädä pankille.

Oman nopean laskelmani mukaan 7% tuotolla ja 40 vuoden sijoitusajalla olisi selkeästi kannattava verrattuna vastaavaan suoraan rahasto/etf-sijoitukseen vaikka sen kanssa voisi käyttää hankintameno-olettamaa (mistä ei myöskään ole takuuta). Tämä on seurausta alussa verottajalta saadusta 30% ylimääräisestä sijoituksesta. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.11.2019 09.01

Jeans kirjoitti:

27.4.2019. Nordean rahastojen kritiikkiä.

Tähän voisi heittää vähän toista näkökulmaa. Tuottokorista olen samaa mieltä, että tuohon ei pahemmin kannata koskea, ellei sitten halua ulkoistaa kaikkea salkun hoitoa jollekin. Huono ja kallis salkun hoito kuitenkin on parempaa kuin rahoja makuuttaminen tilillä.

Nordea rahastot vs ETF:t: Nordea kelpuuttaa omat rahastonsa lainojen vakuudeksi, ETF:iä ei. Tästä voi olla etua, mikäli haluaa vivuttaa salkkuansa. 0,2% vs 0,4% ei kuluerona ole mikään suuren suuri ja vakuutena käyttö voi keikauttaa tämän omien rahastojen eduksi. Toki muilla välittäjillä voi käyttää samaan superluottoa jna salkkulimiittejä, joihin yleensä myös ETF:t kelpaavat vakuudeksi.

Vakuutuskuori: Päätellen Tuottokorista, ystäväsi varat ovat henkivakuutustuotteessa. Ennen näihin liittyi kova kulut, mutta hinnat ovat koko ajan tulleet alas. Tällä hetkellä esim Nordea Capitalin palkkio on 0,4% 100k sijoituksiin asti ja tämän jälkeen 0,1% vuodessa. Vakuutuksen sisällä varoja voi siirtää kohteesta toiseen ilman veroseuraamuksia. Tämä käytännössä mahdollistaa oman rahastojen rahaston pyörittämisen kohtuullisilla kuluilla (esim indeksirahasto 0,4% + vakuutuksen kulu joka lähestyy 0,1% sijoitetun rahamäärän kasvaessa). Parhaassa tapauksessa voittoja ei edes tarvitse kotiuttaa koskaan, vaan käyttörahaa saa nostettua vakuutusta vastaan lainana. Kokonaisuutena mielestäni Nordea Capital + Nordean indeksirahastot muodostavat hyvin tehokkaan ja kohtuuhintaisen tavan indeksisijoittamiseen, ja tästä syystä se onkin itselläni käytössä.

Näytä koko viesti